Under kvällen håller Samsung ett uppmärksammat pressevenemang i New York, USA, som av allt att döma kretsar kring lanseringen av Samsung Galaxy S4. I vanlig ordning råder det ingen brist på läckor och nu publiceras två videosnuttar som sägs visa några av de omtalade funktionerna i den kommande mobiltelefonen.

På Youtube publicerar kinesiska IT168 en videosnutt där funktionen "floating touch" demonstreras. Det handlar om möjligheten att aktivera skärmens pekfunktion genom att "sväva" med fingret ovanför skärmytan för att exempelvis förstora miniatyrbilder eller att visa mer information om kontakter i telefonboken. Precis som tidigare måste dock fingret vidröra skärmen för att utföra en åtgärd.

Video nummer två behandlar funktionen "smart paus", där telefonen läser av ögonen för att se var användaren riktar sin uppmärksamhet. Tittar användaren bort från telefonen stoppas videouppspelningen.

Enligt de senaste uppgifterna är Samsung Galaxy S4 en mobiltelefon i femtumsklassen med upplösningen 1080p. Inuti huserar en Exynos i 1,8 GHz med åtta heterogena kärnor enligt konceptet Big-Little. Fler detaljer sägs vara 2 GB minne, bakåtvänd kamera på 13 Mpx samt stöd för LTE. Operativsystemet är Android 4.2 "Jelly Bean".

Mer om Samsung Galaxy S4 under kvällskvisten, alltså.