Inlägg

Inlägg som FullOner har skrivit i forumet
Av FullOner

Provade det igår kväll och jag måste säga att förstaintrycket var en besvikelse Körde med allt på max och jag fick irriterande fryslagg om vartannat, detta inträffar inte på andra, mer krävande spel så jag förstår inte varför det händer här, i synnerhet när själva motorn i sig flöt på bra, sen så hade spelet en sån där grain-effekt som jag mest tyckte var störande, att den inte gick att stänga av gjorde ju inte saken bättre. Sen förstår jag inte varför det är två svarta border i toppen och botten på skärmen när man spelar?? Så var det i alla fall i 1440x900..

Sen tycker jag att spelkänslan var mycket trögare, gubben kändes inte alls lika manöverbar som i ettan, tyckte det kändes som det var en viss latens mellan ens knapptryckningar tills spelet reagerade, motståndar-AIn kändes nästan som ett nerköp jämtemot första spelet, dom kändes helt enkelt dummare och var lättare att spela mot, även på högsta svårighetsgraden.

För att komma till spelets skräckmoment så tycker jag dessvärre att även det var en let-down. Nu var vissligen detta bara en demo men det var inte alls lika spooky och scary som originalet, i detta kändes alla moment mest over-the-top och inget som inger några kalla kårar, blev less på det efter några minuter.

Vad har hänt? Ettan var bland det bästa i FPS-spel jag spelat, stämningsfulla miljöer, obehagligt soundtrack, grymt roliga AI-motståndare, hoppa-ur-stolen skrämselmoment, sköna vapen och fysik, snygg grafik även med dagens mått mätt, ett spel jag spelat igenom ett flertal gånger som jag fortfarande tycker är underhållande.. Vad gick fel? Kunde dom inte kört på ett vinnande koncept även här? Nej, det är väldigt tveksamt om jag köper detta spel, måhända att jag ger det en chans till men jag känner mig inte särskilt sugen, slänger hellre i F.E.A.R.-skivan jag har liggandes och spelar om det igen..

Av FullOner

Re: Re: Spelen hackar med nytt grafik

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rabble

En P4 är inte gjort för dagen spel och kommer inte hänga med ditt grafikort.

Investera i en ny processor och ett nytt nätagg då det kan få jobbigt att strömförsörja ditt grafikort plus en ny processor.

Du menar att dagens spel inte är gjort för Pentium 4? Sen så tror jag inte hans agg skulle ha problem med en nyare processor då ex. en Core2Duo är strömsnålare än en Pentium 4.

Till trådskaparen skulle jag dock rekommendera en uppgradering av rubbet, CPU, moderkort och minnen, även en ny systemdisk med S-ATA gränssnitt kan vara lämpligt då den nuvarande på 80gb säkert har i alla fall ett par år på nacken, eller gissar jag fel? Du bör ha en modern Dual/Quadcore-processor med en ganska hög klockfrekvens samt minst 2gb (helst 4) av högpresterande DDR2/DDR3 för att kunna nyttja det kortet till fullo, som det är nu får du inte ens ut 50% av vad kortet är kapabelt till.

Av FullOner

Jag körde på en Nexus 1200rpm 120mm-fläkt i mitt förra agg, det räckte till gott och väl, var i ett Hiper Type-R 530W, ditt borde inte vara så mycket varmare i drift.

Av FullOner

Har återkommande problem med att grafikdrivrutinerna slutar fungera och därmed resulterar att det man spelar kraschar. Får upp ett felmeddelande om detta, och att grafikdrivern återställts, det spelar ingen roll om jag kör kortet klockat eller i stock, eller ominstallation och uppgradering av drivrutinerna. Börjar misstänka tillverkningsfel, för om drivrutinerna verkligen är såhär instabila så vet jag inte om jag vågar satsa på ett ATI-kort igen vid nästa köp..

Av FullOner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adro92
Ser väl fint ut:) Har flashat om mitt bios till Ket's 1406 mBIOS nu. Den bootade utan problem med 333 fsb iaf, så det verkar vara lite bättre. Ska stabilitets testa lite nu sedan kan jag återkomma med resultat.

EDIT: Kan det vara så att minnena inte gillar en fsb på över 333? när jag stresstestar dem i 333 fsb så hängar sig datorn efter ca 30sek, har gett dom 2.1v. De här minnena är det: https://www.inet.se/datorkomponenter/internminnen/2048mb--2x1... En polare har ett par Corsair Dominator pc8500, ska jag fråga om jag kan låna dem och testa om dom funkar bättre med fsb 333?

MVH/ Adam

Vad kör du för divider? Prova att ställa den på 2.00 (1:1) så borde det inte vara några problem då dom är speccade för 800mhz, du borde även kunna ställa ner volten ett par steg på dom då, av min erfarenhet så fungerar systemet oftast stabilare och även snabbare i slutändan av att köra dividern i 1:1 snarare än att eftersträva så höga frekvenser på minnena som möjligt.

Minnena ska klara en FSB på upp till 533 om det är bra minnen och man kör på divider 1:1, men det är högst tveksamt om resten av datorn gör det, 400 hade varit kanon bara det men tyvärr verkar inte varken CPUn eller moderkortet speciellt villigt att nå dit, i alla fall inte med luftkylning.

Av FullOner

Jag bytte fläkt i mitt förra agg, det gjorde en hel del för ljudnivån och var ett väldigt enkelt ingrepp, var inga problem med driftsäkerheten eller värmen efteråt, den fläkten kan ju dessutom köras via en annan kraftkälla än den från själva agget och då slipper man ju temp. styrningen.

Om detta inte är ett alternativ så kan jag ju rekommendera Corsairs VX/HX-serie, annars så är det ju inte fel att köpa ett kraftfullt agg av flera anledningar, dels att du får en högre ribba för vad du kan driva i din dator, samt att ju starkare ditt agg är i grunden, desto mindre behöver det anstränga sig för att driva ditt system och blir därmed svalare, själv har jag dubbla 80mm-fläktar i mitt och dom är nästintill ljudlösa, även under timmar av spelande och andra krävande applikationer.

Av FullOner

M.I.T.

M.I.T. del 2

Advanced BIOS Features

PC Health Status

Kunde dessvärre inte installera AI Tweaker, programmet hade inte stöd för 64-bitars OS, så jag tog kameran och plåtade BIOS direkt istället, dessa inställningar har jag nu kört på stabilt i cirka 3 veckor, diverse försök att höja busshastigheten minsta lilla över 366 har visat sig vara meningslösa, verkar som det är kring där den tar stopp, BIOS är Award v. F4a, Gigabytes egna.

Blev överraskad att den klarade nuvarande klockfrekvens på under 1.4v, måste fått tag i ett bra exemplar, fick dock mata på rätt ordentligt på FSB och nordbryggan.. Har dock inte lyckats nå 4ghz stabilt då jag inte kan mata så oerhört mycket mer på volten innan den blir för varm. Känner mig dock rätt tillfreds med detta resultatet, det enda jag kanske skulle vilja bättra på är väl minnestimings, men det blir att läsa på mer innan jag ger mig på det.

Av FullOner

Personligen tycker jag denna är rätt schysst:

http://pcnews.ro/wp-content/uploads/2008/03/asus-bamboo-stand.jp...

Kanske inte det mest stilrena men det är kul med tillverkare som vågar sticka ut och göra något annorlunda, tycker den är riktigt snygg

Av FullOner

Till och med HD4830 springer förbi 9800GT i de flesta fall, och är dessutom billigare, dock får man räkna med att ATIs drivers inte alltid fungerar helt klockrent, betydligt bättre än föregående serierna men fortfarande en bit kvar till Nvidias klass. Men ska man snacka rå prestanda så åker 9800GT än så länge på spö av 4830 gällande det mesta utom möjligtvis folding.

Gällande mängden på grafikminnet så är det rätt så beroende av vilken upplösning som körs, 1gb är endast en fördel i väldigt höga upplösningar, 512mb brukar vara tillräckligt för de flesta i dagsläget.

Av FullOner

Kommer fungera bra så länge du inte spelar, som många här säger är 4gb eller mer att föredra, sitter du bara i själva OSet märks ingen större skilldnad, men personligen hade jag stora problem med fryslagg i spel när jag satt på 2gb minne. Så en dubblering av minnesmängden är att rekommendera, kan annars bara hålla med om att man inte ångrar sig när man väl vant sig vid Vista, vill aldrig gå tillbaka till XP igen nu

Av FullOner

Ja då vet man rätt så säkert vilket märke man inte ska köpa nästa vecka, blir nog en Samsung eller Western Digital, att bete sig som Seagate gör är totalt oacceptabelt, hoppas de gör rejäl förlust på detta en lång tid framöver, så kanske de lär sig något om företagande och goodwill jämtemot sina kunder.

Av FullOner

En del gör vad som helst för lite uppmärksamhet..

Av FullOner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adro92
Ok, då blir det väl pc8500, ska jag satsa på 2gb eller 4gb? Jag har vista 32-bit så jag antar att 2gb räcker. Spelade lite crysis warhead och såg att det använde ca 90% av minnesutrymmet, skulle det hjälpa med 4gb eller är det värdelöst när jag har 32-bit?

För att verkligen dra nytta av 4gb så är 64-bits OS att föredra, ditt 32-bits OS kommer att kunna nyttja ca 3gb på sin höjd, jag märkte stor skilldnad när jag uppgraderade från 2 till 4gb minne, hade problem med fryslagg och dropp i framerate innan, nu flyter allt som vattnet. Jag körde iof med Vista 64-bit från början, men min erfarenhet är att Vista är ett minneshungrigt OS och ju mer desto bättre.

Skulle rekommendera att du köper 4gb PC6400/PC8500-minnen (2x2gb) och installerar 64-bitars versionen. Kör själv på E5200 ihop med OCZ Reaper PC8500 och det fungerar kanon, dock så bör du nog inte räkna med att få FSBn över 400, jag har inte lyckats komma över 366 stabilt..

Av FullOner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SirLagsalot
Fattar inte varför så många klagar på MSI. Har ett P45 Platinum till min E8400 (@stock visserligen men ändå) och upplever det hur stabilt som helst.

Tycker det är lite lustigt att du skriver det och samtidigt har "Söker hjälp med mitt moderkort" i sign. Nä, ska inte vara sådan, strul med datorn är aldrig kul men uppenbareligen så är det ju inte så stabilt som du upplever/vill att det skall vara?

Personligen har jag lite problem med att lita på Asus, så gott som samtliga vänner som köpt och ägt deras kort har haft problem, både med instabila BIOS, att flera kort på raken efter retur haft defekter, att deras datorer beter sig allmänt konstigt, detta huvudsakligen på AMD-plattformar, vet inte hur det är med Intel men jag hoppas dom skärpt till sig.

Satt på en Fujitsu-Siemens dator med ett OEM MSI-kort i i många år, den levde lite som den ville den med, dock väldigt tåligt kort, har överlevt många års tortyrtester och annat och den tickar fortfarande på den burken.

Är inne på min femte Gigabyte-bräda nu, fick returnera ett av mina föregående kort pga att kortet vägrade fungera på annat än optimized defaults, fick ett nytt av nyare revision som fungerade bra, detta sålde jag dock av. Min erfarenhet av dom generellt dock är att dom gör stabila och prisvärda kort, och jag hoppas inte dom konkar inom de närmsta åren..

Nästa datorköp blir det nog en DFI-bräda till ändå

Av FullOner

Terra Nova: Strike Force Centauri (taktiskt FPS, Looking Glass Studios)

För helvete, att ingen av er nämnt detta spel, vad är ni för gamers egentligen?

Sedan vill jag minnas godingar som:

Stargunner
Liero
Magic Carpet 1&2
Carmageddon
Screamer

Sedan har vi ju dom självklara som Quake, Duke Nukem 3D, Death Rally, Warcraft 2, Worms.. Men dom behövs inte direkt nämnas igen.

Av FullOner

GTX295 ser inte helt fel ut, dock helt utanför min budgets räckvidd. Nu när GTX280 däremot hamnat under 3k så är det faktiskt ett ganska lockande alternativ, fast om det är värt pris/prestandaskilldnaden jämtemot ett 4850 återstår att se.

Av FullOner

Ska du tvunget ha något av dom så ta Three Hundred, Nine Hundred är ett riktigt skitchassi imho, har själv ägt ett och det var ett riktigt dåligt chassi för pengarna.

Av FullOner

Snyggve, påminner om första PCn, en 100mhz Pentium, 8mb minne och ett Diamond Monster Voodoo 4mb, och TURBO-knapp då förstås Saknar MHz-display och sådant från förr på nya burkar, nu ska det vara plexiglas och diodfläktar för hela slanten.. Gillar raderna av minneskretsar(?) på moderkortet, now that's hardcore

Av FullOner

Underbart, vår första dator i hemmet var en 520STe, uppgraderad med 1mb RAM Var inte äldre än 4 år när vi fick hem den, blev en hel del Stunt Car Racer, Llamatron, Turrican II, Test Drive II och massor utav spel jag inte minns namnet på, vilken härlig maskin det var!

Av FullOner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sickHOOk
Tack allihopa för era snabba svar!

men om jag inte väljer black hur gör jag om jag vill ha två fläktar ?

Jag provade genom att göra en egen lösning med svart eltejp (löser allt) genom att tejpa fläktarna ett varv runt i överkant, bara man ser till att inte bladen går i, sedan hänga dom över som ett upp-och-nervänt U ovanpå flänsen, satt faktiskt riktigt bra, men temperaturskilldnaden var inte nämnvärd, så jag anser det inte vara någon idé att hänga dit en extra fläkt.