Inlägg

Inlägg som FullOner har skrivit i forumet
Av FullOner

Grymt hantverk som sagt, allt är med millimeter-precision Inte ett jättefan av en massa lampor och sådant dock men detta är ju ett showroom-chassi så de funkar nog bättre på utställning, du får full pott ändå för Left 4 Dead 2 på skärmen

Av FullOner

Tillhörde själv iPhone-bashing lägret en lång tid, var först när 3GSen kom som jag tyckte att den började bli en vettig telefon, så när de var dags att byta nalle så tog jag en 3GS 16gb, och jag trodde aldrig att jag skulle bli såhär nöjd med en telefon. Gränssnittet är en no-brainer, utbudet av program och spel är närmast oändligt och pekskärmen fungerar t.om. bra för mig som vanligtvis avskyr touch. Prestandamässigt klår den allt handburet jag ägt och det är skönt att kunna ha en pryl som tillgodoser alla behov man har när man är ute.

Ingenting är förstås perfekt, och iPhone har en del nackdelar som ibland kan leda till viss irritation, multitaskingen som denna nyheten handlar om t.ex. är ju i stort sett obefintlig än så länge och de tredjeparts-lösningar som tagits fram fungerar inte så smärtfritt som man hade velat, sedan att man tvingas till att jailbreaka sin telefon för att verkligen kunna nyttja dess möjligheter fullt ut är ju något man faktiskt hellre hade velat slippa göra.

Men de värsta utav allt är ändå batteritiden, eller snarare avsaknaden av den. Det har hänt mer än en gång att jag tvingats ladda den två gånger på en dag, ska man vara borta över dagen så får man tänka sig för hur länge man använder den åt gången då du lätt tömmer ditt nyladdade batteri på några ynka timmar, i synnerhet om du använder en dataströmmande app. Ska du vara borta längre än så så glöm absolut inte att ta med dig din laddare. Jag vet att det inte är någon 3310 men detta är verkligen någonting som måste förbättras om jag ska fortsätta vara deras kund i fortsättningen..

Av FullOner

Hade också velat se en till 1366, är det bara jag eller känns det lite som att Intel nästan ignorerar denna socket numera? Tycker mig nästan bara höra nyheter om i5 och 1156 nuförtiden, i7 930 skulle väl vara undantaget med det är ju bara en lätt vässad 920..

Av FullOner

Tragiskt att dessa nyheter numera mest verkar tjäna som sandlådor där folk kan tävla om vem som kan flamea Nvidia mest, hoppas de får löst det tills releasen annars får vi väl kanske vänta ett tag till tills "toppmodellen" släpps.. Jag är nyfiken på hur testresultaten på produktionsexemplaren är, blir eventuellt lite nya delar till sommaren.

Av FullOner

De iPhone-apps jag mest frekvent använder:

Plants vs Zombies - Behöver väl ingen närmare introduktion, tower defence-klon, otroligt bra portat till iPhone!

Doodle Jump - Beroendeframkallande spel där man hoppar upp och upp och upp, svårt att beskriva, googla vetja

Puzzle Bobble - Även kallat Bust-A-Move på vissa marknader, bubbelbrytarspel, också väldigt beroendeframkallande och även detta otroligt bra portat.

The Deep - Kul gratis pinball-spel med imponerande 3D-grafik.

Real Racing - Förmodligen det bästa racingspelet på iPhone, otroligt bra grafik (klår många PSP-spel).

Technobox - Acid House-studio i fickformat, Roland TB-303 + TR-808/909-emulering samt inbyggda effekter, är väl kanske inte ett spel per se men roligt att fördriva tiden med att bygga loopar på bussen/tåget och simpelt nog att även oinsatta kan leka med det.

Hipstamatic - Tar "retrobilder" genom att lägga på oskarpheter, missfärgningar, noise och annat till bilderna, roligare än det låter, finns flera filterinställningar att välja mellan.

Av FullOner

About fucking time! Denna ska inhandlas snarast möjligast.

Av FullOner

Snyggt, påminner lite om mitt skrivbord

http://i47.tinypic.com/292bkfr.jpg

Av FullOner

Lite kasst att inte ha med några symmetriska möss i de högre segmentet, detta test blir rätt meningslöst för bl.a. mig..

Av FullOner

Bara jag som tycker FF har blivit mycket sämre? Sedan de gick över till version 3 så har det blivit långsammare, tar längre tid att starta, fryser och värst av allt kraschar, ibland flera gånger om dagen, och då kör jag inte mer än 2-3 plugins..

FF har varit min favoritläsare i ett antal år men nu är jag alldeles för trött på dess strul, förlorat data mer än en gång pga dess instabilitet. Jag gick över till Chrome nyligen, vilket jag tycker är snabbare, mindre resursslukande och framförallt stabilt, har inte upplevt en enda krasch på tre veckor.

Sorry Mozilla, ni var bäst en gång i tiden, nu känns det mest som ni är på väg mot samma öde som Netscape.

Av FullOner

24 fasers strömförsörjning, låter en smula överflödigt, har inget emot att utveckling och högre prestanda men hur nödvändigt det egentligen är kan ju ifrågasättas, har ju inte varit några större marginaler gällande stabilitet på kort med 6 jämfört med 12, 16 osv. Jaja, de får väl hållas, bara de inte innebär några större prispåslag

Av FullOner

Fruktansvärt meningslöst kort, skiljer ju i stort sett ingenting ifrån 4770, som för övrigt är väldigt billigt.

Av FullOner

Kan till viss mån hålla med, har aldrig varit speciellt förtjust i netbooks, små skärmar, släpig hårdvara, horribla tangentbord och Windows XP eller Linux att välja på för att öht datorn ska vara något vidare att använda.. Samtidigt stör jag mig på deras elitist-inställning till allt, den där "vi är så jävla bra och före alla andra"-attityden är tröttsam, har själv planerat att köpa en Mac i musiksyfte men deras marknadsföring och framsida ut mot konkurrenterna är jag inte mycket för, Apple må ha sin nisch och är duktiga där, men dom har inte lite hybris tycker jag.

Av FullOner

Då har man fått sitt kort, var dessvärre ett 65nm men det är inget jag orkar göra något åt, klarar 641core/1382shader/1053memory utan problem och det är mer än nog för min skärm och de spel jag spelar, fungerar klockrent och är trots allt rätt så tyst så en retur känns ganska meningslös, särskilt som jag fick det för 2k.. Väldigt bra kort annars, betydligt vassare än de HD4850 jag hade lånat innan, och det betyder ju riktigt bra. Detta kortet får hänga med mig iaf ett år till, kanske slår till på en SLI-bräda och ett till runt hösten, får väl se, kan gott rekommendera att köpa ett sådant här kort, mycket prestanda för pengarna minst sagt

Av FullOner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aridif
Sen när började minnet spela stor roll på prestandan. 1 GB räcker gott och väl ett bra tag till.

Dessutom så får ett GTX 285 ca 12000-13000 poäng (GPU score, har kollat olika recentioner, inklusive fabriksöverklockade kort) medans mitt 4850x2 1 GB, fick 13781 poäng (också GPU) när jag nyligen mätte.

Dock så behöver vi inte smutsa ner tråden, utan vi kan ta disskutionen i PM :D.

Vad jag ville tillägga till tråden var bara ett mycket prisvärt alternativ :).

Mvh Aridif

Sen när började minnet spela roll för prestandan? Sedan ganska långt tillbaka skulle jag vilja påstå, det är en vanlig missuppfattning att minnet endast spelar någon roll vid höga upplösningar men högupplösta texturer och tunga effekter äter minnen väldigt effektivt det med, sedan så har kortet du listade endast 512mb per kärna som jag skrev ovan, alltså 2x512mb, även detta är en vanlig missuppfattning gällande dual-gpu kort.Kortet ifråga är två HD4850 512mb på samma PCB, några 1gb grafikminne får du alltså inte, kortet i sig är inte dåligt men för tyngre spel så kommer den snåla minnesmängden att strypa kortets framfart, "I'ts like strapping a rocket engine to a go-cart", läste jag i något test av kortet och det är en rätt så träffande beskrivning

Beträffande 2gb-versionen så är det en annan historia, denna är dock väsentligt dyrare och ett tvivelaktigt val då 4850s klena minnesbuss på 256 bitar har svårt att adressera mer än 512mb, detta problem är inte lika utbrett på HD4870/4890 tack vare GDDR5 men gällande GDDR3 så är det en rätt så stor akilleshäl.

Gällande 3Dmark jämförelser så vet de flesta utav oss att dessa resultat spelar ganska så liten roll i verkliga livet, det kan ge en hum om grafikkortets totala beräkningsförmåga men detta ger sällan en bra bild över hur kortet presterar i det de flesta av oss faktiskt använder våra grafikkort till, nämligen spel. Ett gott exempel på detta är ju det numera daterade HD3870X2 som uppvisade kanonsiffror i 3Dmark för sin tid, men som var hjälplöst ineffektivt inom det område som spelar roll, nämligen i spelen.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg här och jag hoppas inte det vållar för stor irritation, det är lätt att spinna iväg för långt gällande sådant här ibland Ber om ursäkt för all offtopic, sätter punkt här.

Av FullOner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aridif
Eller så tar man ett 4850x2 som kostar 2300 och ligger jämna steg med ett GTX 285.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=362281

Med 512mb minne per kärna? Inte troligt..

Fråga i tråden: Hur är det med XFX GTX260-modeller i dagsläget, som jag förstått det är samtliga med 216 shaders, men hur är det med tillverkningsstorleken, är det GT200b på dessa eller dras dom fortfarande med gamla 65nm? Beställde precis ett GTX260 av ovanstående modell, är väl ingen katastrof om det visar sig vara 65nm, antalet shaders känns viktigare, men vore ändå intressant att veta.

Av FullOner

Trevligt test, båda korten ser ut att stå sig bra för dagens spel, blir nog ett Gainward GTX275 för min del, lägger en beställning i slutet på veckan, om inte Komplett får för sig att höja priset tills dess, bra kort för bra pris

Av FullOner

Windows Vista Ultimate x64 + Firewire = Hopplöst?

Införskaffade nyligen ett ljudkort till min dator, ett externt av firewire-standarden av märket CME Matrix K. Problemet verkar dock vara att Vista vägrar kännas vid enheter inkopplade via firewire, har en pci-controller för IEEE 1394 som uppfattas och sägs fungera korrekt i Windows enhetshanterare, även ljudkortet får sin ström från porten.

Problemet ligger i att Windows inte visar några tecken på att hitta kortet, ens vid installationen då den söker efter det, har försökt starta om, plugga i/ur kortet, stänga av och på det m.m. utan framgång, har även googlat halvt till vansinne och det verkar vara många som ar snarlika eller samma problem som jag, dock med varierande produkter.

Har läst lite här och var att stödet ska vara ganska taskigt för firewire i just Ultimate och 64-bits versioner av Vista.. Är jag helt körd här eller? Har ni några råd på hur detta kan lösas, är rädd att jag blir tvungen att installera XP igen och dualboota till det varje gång jag tänkt använda kortet, eller ännu värre, skaffa en Mac

Av FullOner

Det i sign, Hiper Type-R II 730W Modular.

Är väldigt nöjd med det hittills, stabilt, kraftfullt och i stort sett ljudlöst oavsett load, trots att det har 2x80mm-fläktar, mycket snack om att Hiper är skit men detta är mitt andra PSU från dom och jag har inte haft något strul men något utav dom, så hittills har jag gott förtroende för märket.

Av FullOner

Skulle hellre föreslå Three Hundred än Nine Hundred II som ju är inte nämnvärt större eller bättre funktionsmässigt, sen är det ju dubbelt så dyrt som Three Hundred och betydligt fulare också.. Ska du lägga runt 1300 spänn på chassiet så ta P180/P182, mycket mer chassi för pengarna, smartare utformad insida, bättre ljuddämpning, bättre möjlighet till kabeldragning, ja det mesta är betydligt bättre, Nine Hundred II är ett meningslöst chassi imho, finns betydligt bättre och snyggare chassien i den prisklassen, Twelve Hundred må även den vara ful som stryk men den fyller iaf sin plats på marknaden, något "902" inte gör.

Av FullOner

Allvarligt talat, kan ingen göra något snart? Typ införa förbud att döpa om befintliga produkter till nya namn eller liknande, borde liknas vid bedrägeri.. Har man döpt en produkt något så ska det fan ha det namn det fick från början, hur skulle det se ut om Vin & Sprit bytte namn på Absolut Vodka varje år, eller Marlboro bytte namn på sina cigaretter? Nvidia gräver sig allt djupare ner i helvetet..