Inlägg

Inlägg som Meurk har skrivit i forumet
Av Meurk

Oönskade spotlight filer på USB-stickan

Har använt Mac nu ett tag och vill bara börja med att säga att jag älskar det. Allt är sjukt nice med det men det finns lite små saker jag stör mig på fortfarande. Detta är en av dom.

När jag sätter in mitt USB-minne i Macbooken så skapar Spotlight massa fula filer som iofs inte syns på min mac, men när jag stätter in stickan i min PC så syns dom och det ser lite kaos ut. Finns det något sätt att stänga av så Spotlight inte skapar dessa filer på externa minnen? Under finns screenshot på filerna.

http://landv.se/fl/spotlight.jpg

Av Meurk

Känns som att Vista är helt enkelt bara är en "nice to have". Inte en "need to have".

OS X Leopard, där har vi grejer vettu!

Av Meurk

FRA är nödvändigt. Det finns en hotbild mot Sverige. Men dom kommer ju knappast vinna något underättelse eller informationsvärde genom detta förslaget.

Av Meurk

Yupp hade senaste verisonen av adium också. Dock har jag märkt att adium har lite connection problems och kopplar ner sig ibland när jag använder adium vilket inte mess for mac gör. Har flera polare som har olika problem med adium, alla udda skumma problem som att visningsnamnet inte går igenom och visas korrekt etc. Är det bara jag och mina polare eller adium lite halvt instabilt nu förtiden? Det är ju sjukt mycket snyggare en mess for mac men...

Av Meurk

För er som beställde macbooken precis innan upgraderingen så har ni 14 dagars ångerrätt och kan få den nya modellen om ni vill, bara att ringa upp mac så fixar dom det. Dock skulle det ta upp till 3 veckor. Orkar själv inte vänta dom veckorna på att få den lilla prestandard ökningen som det innebär då jag ändå tänkt upgradera till 4gb ram på min lilla macbook men kan ju vara helt klart värt ifall man har beställt en pro. Kan ju tillägga att jag fick 500kr som plåster på såren

Av Meurk

Har senaste versionen av OS X ja.
Problemet är dock löst. Ringde internet leverantören och dom mixtrade tydligen lite med någon station i närheten av mig så det hade varit lite driftstörningar på vissa håll. Både adium och msn började funka idag. Tycker forfarande att det vart märkligt nog att msn fortfarande funkade på min xp dator men men heh. Tackar för tipsen och råden dock!!

Av Meurk

True true, har haft problem i flera dagar nu. Ska ringa min internet leverantör imorgon och kolla men tvivlar på att dom kommer ha något svar. Kom gärna med fler förslag på hur jag kan felsöka.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av notepad.exe
Du har väl 30 dagars öppet köp? Har för mig att du bara kan gå tillbaka och be om den nyare.

Det har du helt rätt i faktiskt. Ska jag kolla upp. Något tips om hur jag approachar?

Av Meurk

Synd att man missade denna uppgradering med mindre än en vecka Hade ju fått 90gb hdisk 1gb mer ram och bättre cpu till samma pris om man hade beställt lite senare. Men vem sa att livet vart rättvist

Kan ju dock inte säga att jag är bitter, är sjukt nöjd med min MacBook so far.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Har du öppnat alla portar som behövs på din Mac? (routern är säkert "stateful" så den krånglar nog inte).
Låter som om du kör "fallback" på port 80 och Adrium inte är helt med på plan då...

Hur öppnar jag portarna på macen då? Kör standard porten för msntjänsten på adium vilket är inställt på 1863. Hmm vad menar du med "fallback"?
Verkar ju helt klart som att det är något skumt med linan och macen som inte gillar varandra. Switchen från Jacket som sitter i huset och som delar ut internetuppkopplingen är dock inget jag kan ändra inställningarna i så det är bara ifall jag kan ändra några inställningar på macen som kan lösa det.

Kan tilläga att jag är väldigt nöjd med macen so far Förutom detta lilla problem så funkar allt riktigt fint.

Av Meurk

Jag vet om layouten så borta är jag inte haha.
Har en annan dator dock med windows xp på som msn funkar helt perffa på.
Testade att köra med mitt 3g modem dock och då funkar det helt ok så det har något med min fasta lina som det är skumt med. Skulle uppskatta ifall det kommer fler förslag till hur jag kan lösa problemet, då jag har felsökt typ på alla möjliga sätt jag kan komma på just nu.
Linan är 30/30mbit fiber Jacket/Gothnet. Kör via en netgear router men som sagt så funkar det inte heller ifall jag kopplar in dator direkt i jacket och stänger ner det trådlösa.

Av Meurk

Login problem MSN Messnger OSX

Har precis införskaffat mig en Macbook och är helt ny till macvärlden. Sitter här och försöker få msn messenger att funka men utan framgång. Det går inte att logga in överhuvudtaget. Har testat både adium x och messenger for mac men inget fungerar. Har även öppnat portarna i routern för msn samt att testa gå via jacket direkt istället för via routern så det verkar inte vara där problemet ligger.

När adium x försöker logga in så kommer den till Connecting... -> Syncing with server(50%) där efter säger den Error: Reading error. Detta dock bara när jag väljer Connect via HTTP.

När jag försöker logga in via Messenger så säger den att skrivit fel pw eller att användar namnet inte existerar.

Mycket märkligt :/

Av Meurk

Tangentbordet är ju en smaksak men jag tycker tangetbordet på 6324 är skönt allefall

Av Meurk

testa fn+f3 igen?

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nät-kalle
jo visst. men nu pratar vi om (som rubriken lyder) "Zepto kvalite eller skit". och Zeptos datorer är inte i toppen när det gäller kvalite, (eller vet ni något annat som vi andra inte vet).

jag skulle hellre lägga ut 2-3000 kr extra och köpa något annat märke, (när man ändå köper en ny bärbar, och som vill att ska hålla ett par år), det är min åsikt.

Det är då ingen bristande kvalite på min Znote so far. Och dom är ju definitivt inte skit. La till all risk försäkring så det är inte katastrof ifall den nu mot all förmodan skulle krångla under närmsta åren.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tobben2
Hehe det här var en spännande tråd:)
Vete fan om man vågar säga sin mening här men vad är forum till för?;) Om man nu ska ta upp det här med jämförelse mellan Dell och Zepto..
Enligt mig är båda företagen dem bästa inom bärbara... Jag tycker dock att Dell tar överpris för sina komponenter, eller gjorde det förut iallafall, nu vet jag inte hur det är.. Zepto pressar sina priser på burkarna väldigt bra, man får riktigt bra prestanda för det man betalar för... Ska vi ta upp supporten så skulle jag nog tro att Dell är snäppet bättre på det, dem har direktchat och man får vääldigt generöst med hjälp av dem.. Zeptos support vet jag inte så mycket om, men direktchat har dem iaf inte vilket jag tycker är ett litet minus..

Allt som allt tycker jag det är beror på hur man prioriterar sitt datorval, vill man känna sig riktigt trygg med bra support kan man ju välja Dell då. För dem som klarar sig utan support och kan greja sina saker själv tycker jag att Zepto är ett självklart val. Zepto är ett MYCKET mindre företag och kanske inte har så jäkla mycket resurser som man skulle velat att dem skulle ha..

Själv skulle jag välja en zeptodator iaf, just för priset och att det är lite tråkigt att ha en Dell precis som alla andra har.. Roligare och vara lite ensam om sina saker.. Zepto har även jävligt mycket snyggare design på sin bärbara burkar..
Nån som sa att den var plastig med? Tycker det är precis tvärtom, väldigt robust känns den som.. Men men kanake inte var samma modell men det är iaf vad jag tycker:)

Vist sagt. Håller med.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
HAHAH ÖÖÖÖÖÖH?! Klart som fan att man säger vad man själv tycker! Verkar det genomprövat när ett Tbord glappar? Är det "BRA" testat? Är de ett påhittat påstående? Äre omoget? Äre bara ja som säger det? Näää. Jag säger att JAG inte är nöjd med min och de är de enda jag säger. Men då kommer de massa andra "VAFAN DE ÄR JU INTE SÅ DE ÄR JU SKIT BAKOM TANGENTERNA"

Vissa är ju som bmwraggare som pratar om hur mkt körglädje de är i dom och har inte ens körkort.

Du kanske inte har lika höga förväntningar, fine, ditt val men börja fasen inte svamla om att jag hittar på saker, då är du ju tappad

Du får gärna framföra ditt missnöje med din enskilda dator med du pekar just nu med hela handen på Zepto helt och hållet bara för att du verkar ha fått ett dålig ex. Du säger att Zepto´s datorer är skit vilket inte är sant, min är ju tiptop. Jag har haft höga förväntningar på min Znote då jag la ut en hel del pengar på den.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
Jag förväntar att få min 1520 i slutet av månaden, då kan jag göra en jämförelse vad JAG tycker mellan dom 2.. Förespråkar inte dellen eller någon dell då jag inte har haft någon dell överhuvudtaget själv.

Före jag hade Zepton så hade ja en HP dv9077 och den fungerade men var dock lika plastig som Zepton, bla gångjärnen var helt gnälla och musknapparna lät gnissliga men de fixade jag med lite 5-56* och efter det hade jag inga klagomål om den.. så Overall så slog HPn zepton på fingarna med en yxa.

Jag köpte ingen Zepto för att prata skit om den men den upplevelse jag fick med äckeldatorn så säger jag att de är skit, koppiöst med skit, huvva. Betalar man över 12000 för en dator så ska de då vara nått med känsla å inte något som nå företag bakat ihop på en halvtimma med maxprestanda och har testat att trycka på "On" för att se om den startar.

Sedan om någon annan tycker dom är bra osv, fine, vad ska ja göra åt de? Folk får väl tycka vad dom vill men JAG tycker den var lika värd som en påse skit i ryssland...

* 5-56 är en olja med smörjade egenskap

Visst det är din upplevelse med din Zepto, men det verkar ju vara många andra som har motsatt uppfattning om Zepto. Då kan vi ju dra slutsatsen att det handlar om hur man som person tycker och tänker. Vissa gillar dom, vissa inte. Vissa kollar efter vissa finesser, andra inte. Att du dömer Zepto rätt av att dom slänger ihop sina datorer och massa andra patetiska påståenden är ju bara rent av omoget. Det räcker att du säger att du inte var nöjd med din Zepto för att den helt enkelt inte levde upp till DINA OCH BARA DINA förväntningar, sluta hitta på massa påståenden. Min Znote levde upp till mina förväntningar.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
Så plastig dator, missledande support och skitkasst tangentbord räknas inte till Zeptos problem? You go Zeptofanboys

Det är en smak sak och smaken är som baken. Har en 6324W och den är minsan långt i från plastig, ärligt talat så känns den robustare än någon annan dell dator jag känt på. Super skönt tangetbord.
Supporten har jag inget att säga om då jag inte testat den än, men min chansning är att dell kan ha bättre ja. Har en polare som har en HP och hans dator hade ett fel i sig, tog ca 4 månader innan han fick den tillbaks, så större företag behöver ju inte alltid vara bättre support mässigt.
Har haft min Zepto i ca 2 veckor nu och har absolut inget att klaga på, allt är perfa. Angående klagomålen med drivrutinerna så kan det ju helt enkelt bara vara otur eller skit bakom ratten.
Den saken jag älskar mest med Zepto(förutom designen) dock är att den kommer med en helt clean install och inte massa ONÖDIGA skit program som tar prestandad. Me like.
Snälla dell ägerare som aldrig har varit en ägare av en Zepto eller känt på en, sluta negga om ni inte har någon grund till era argument.

Av Meurk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mockarutan
Hej, en snabb fråga till alla som fått dator... Fick ni orderberkärstelse på posten typ dan innan eller samma dag som datorn anlände? För zepto sa att min data skulle anlända onsdag- torsdag och nu håller jag endast orderbekräftelsen i handen... Datorn kommer väl i morgon antar jag?:P

MvH

Fick orderbekräftelsen via mail och ett typ avi liknande grej från posten när det hade kommit. Beställde med postförskott, så betalde allt nere i posten. Skulle ha sett kassörskans min när jag betalade 15000 för det lilla paketet haha