Inlägg

Inlägg som anon99339 har skrivit i forumet
Av anon99339
Skrivet av Not.Computable:

Inte? Det finnes folk som är mer teoretisk anlagda, och andra som är praktiskt anlagda, jag är av den senare versjonen. Läs på lite för du kommer med såna påståenden, alla människor lär sig saker olika, och ingen har lika lätt för allt..

Jag blant annat, är rutten på datorer.

Det spelar ingen roll. Den teoretiskt lagda lär sig snabbare. Den praktiskt lagda behöver lägga ner ett större arbete för att lära sig.

Att hävda att det inte går är rent skitsnack. Jag hävdar inte någonstans att alla har lika lätt för allt. Väljer man att lära sig enbart det som är lätt är man rätt körd, oavsett om man är teoretiskt eller praktiskt lagd.

Läs på lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av leyer32:

Att mac inte kan få virus är skitsnack. Jag fattar inte hur folk lyckas få virus på windows heller, har aldrig fått virus... Släng på t.ex. AVG sedan är det klart.

Inte alls. Vet massor av folk som gång på gång lyckas att fucka upp sina datorer trots att AVG eller Avast är installerat.

Mina föräldrar, bland annat.

TS: Om du har försökt i åratal så får du försöka på ett bättre sätt. Om jag kan lära mig så kan du. Det finns inga genetiska skillnader som gör vissa mer lämpade till att använda datorer

Av anon99339
Skrivet av SimpanDirr:

Inte för att låta dryg men tjejen hade samma problem. Jag tvingade henne lösa allt själv och lära sig hantera datorer. Nu rullar allt på fint för henne.

Det är ofta orsaken. Folk kan inte använda datorer och tror att allt på internet går att klicka på.

Datorer fungerar bättre om användaren har datorvett. Men jag rekommenderade en Mac eftersom den är mer "idiotsäker", så att säga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Not.Computable:

Hej alla.
Hoppas på hjälp från er, har försökt nu flera månader, men blir så trött på detta. Har tidigare haft en asus som jag hade i ca fem år, jättenöjd med den. Sedan hade jag mac tre år, inte lika nöjd....

Jag använder min dator för surf, streaming, nedladdning av musik o ch film, och för att koppla mot tven, det är i sig allt jag behöver.

Har nu provat windows surface pro 3 och en sony Vaio med touch, och hatade båda, då jag inte fattar windows grejen, och de laggar hela tiden..... Jag har virusprogram på Sonyn...

Vill bara ha en rimlig, enkel och god dator med bra batteritid, mellan 11 och 14 tummar. Kan någon hjälpa mig!? Tänk dig en 90 år gammal tant.i 25-årig format, där har ni mig med datorer...

Vad borde jag ha, och varför?
Har nu funderat på en chromebook eller hp surf eller notebook.....

Hälsningar
Karianne

Det är nog en Mac som gäller för dig. I den kan du inte få virus även om du anstränger dig.

Windows-datorer kräver lite mer än en Mac. Med en Mac gör det ingenting om du råkar klicka på fel banner eller ska installera ett program och misslyckas med att tacka nej till medföljande reklam. Virus och dyl fungerar ändå inte på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av makn:

Seasonic är kvalitet vad mig anbelangar, vet inte vad du tycker?

Är Fractal Design Edison M tillverkade av Seasonic?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av makn:

Men det är inte modulära. Kör fractal design Edison m istället..

Visst, kör på det om du vill. Men kvalitet är att föredra mot modulära kablar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av skog1s:

Så glad att jag inte såg ASUS i suspected listan Och gissar att många fler här sitter på en Asus router.

Men tycker synd om dom som drabbats, och som inte fattar att man kan uppdatera en firmware.

Jag tänkte samma sak. Vi sitter på en ASUS-router hemma och slipper det. Riktigt skönt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339

Riktigt coolt! Jag är taggad på att se fler vettiga SFX-nätagg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Fjellreven:

Tjena!

Jag har länge varit utan en stationär burk, då spelintresset varit väldigt svalt i några år. Men nu är det dags att smälla till och införskaffa något nytt, fräscht och med bra fart på!

Det jag främst skulle vilja ha lite hjälp med är om man kan pressa priset, men fortfarande ligga på samma prestanda nivå som det jag plockat ihop på inet. Jag har varit borta ur leken ett tag vilket gör mig något utdaterad på vilka märken etc som är att föredra! Jag har redan ett nätagg från den gamla burken på 650W, vilket jag tycker borde räcka.

Så här ser det ut: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7485262/2014-12-16

Huvudfrågorna är alltså: Behöver jag en i7:a? Passar alla delar i chassit jag valt? Kan jag få ner priset en aning? Kommer jag bli nöjd?

Tack på förhand!

Mvh Fjellreven

Jag hade valt datorn som Okke660 länkat med dessa förändringar:

1. En Crucial MX100 SSD istället för Samsung. Dessa är mer förskonade från problem. Minnet är dessutom av högre kvalitet.

2. Behåll ditt nätagg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Cruceuz:

Hej! Jag ska köpa ny mobiltelefon. Behöver minst 12gb surf och maxpris 600:-/månad. Det finns 3 telefoner jag kan tänka mig, dessa är sony z3 compact,samsung galaxy s5/alpha och iphone 6.

Iphone 6: Jag har alltid kört iphone innan och varit väldigt nöjd då de är enkla att använda, lätta att sälja osv. Dock finns det inga abonemang som jag tycker om med iphone 6. Jag har kollat en del på telenors change abonemang, landar då på 549:-/ månad och det är även en stor fördel för mig att man får byta efter ett år då jag har en tendens att tröttna på mobilen efter ca ett år när polarna köper det nyaste.Dock tycker jag kanske att den är pyttelite för stor fast man vänjer väl sig antar jag.

Sony z3 compact: Finns GRYMT bra abonemang med denna telefonen på tele2. Playstation 4, Sony action camera och mobilen med 12gb surf för endast 520:-/månad. Har tänkt köpa playstation 4 ändå så det är ett megaplus att det kommer med.

Samsung galaxy s5: tele2 har även där ett superbra abonemang där man får samsung galaxy s5,samsung galaxy tab 4,samsung HUB och några trådlösa högtalare. för endast 530:- väldigt bra då jag inte har något riktigt högtalarsystem i mitt lilla boende, har inte heller surfplatta och antar att man kan använda HUBen för att streama film osv också?

Om jag binder upp mig med samma mobil i 24 månader är det ju bara att sälja mobilen och lägga till lite och köpa en ny efter 12 månader tänker jag, fast man kanske inte kan göra så? Tre har ett erbjudande att man kan köpa ps4 för 149/mån och då kan jag ta iphone också bara det att tres abonomang är så förbannat dyra!

Jag är inte särskilt insatt i telefoner, så länge man kan ladda ner de populäraste apparna,har en bra kamera och den inte är svår att hantera eller laggar så är jag nöjd. Tror dock inte att någon av dessa mobiler gör det. Vill helst ha iphone 6 men det finns inga bra erbjudanden där Tipsa gärna om bra erbjudande på iphone 6 (om det finns).
Vilket hade ni valt och varför? Och vilket tror ni passar bäst för mig?
Tack på förhand//Cruceuz

Jag hade köpt en Xperia Z3 Compact. Sony har lyckats med att släppa riktigt fina telefoner den senaste tiden med grymma kameror, vattentålighet och bra användargränssnitt.

Flera av mina vänner använder Xperia Z1 Compact och är väldigt nöjda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Bas Rutten:

Det är ju i spel som drar nytta av fler trådar än 4 (i5), som processorn kan flaska.
BF4 verkar vara ett sådant, och även Watch Dogs har jag märkt!

Är du säker? UbiSofts spel brukar bara använda en kärna. Sedan sätter de ändå systemkrav som fyrkärnig processor.

Rätta mig om jag har fel

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Peppar2014:

Det var mer för att statuera ett exempel, kolla på serier/surfa och skriva ett word dokument klarar vilken dator som helst av. Och argumentet att en i5:a skulle vara mer framtidssäker än 6400k processor ä ju bara nonsens.

Vilken dator som helst klarar av det. Men det ger ingen trevlig upplevelse. Bytte precis ut föräldrarnas AMD Phenom Triple Core och det blev en rejäl skillnad. Även för att söka på Google och läsa nyheterna

Du har rätt att tycka att det är nonsens att en i5 är mer framtidssäker. Jag håller bara inte med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Peppar2014:

Jaha, så deras son har hjärntvättat föräldrarna?

Det är absolut inget fel på AMD, för dina föräldrar ändamål räcker ju en P4 från 2002 i princip.

Nej, det är inte speciellt roligt att använda en sådan processor med de senaste operativsystemen. Så jag håller inte med.

Själv hade jag gått på antingen en i5-4460 eller en AMD A10-7850K, beroende på användningsområde.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av phllö:

Hej!
Har tänkt att beställa en ny dator från Inet eftersom min gamla har 4 år på nacken och inte riktigt hänger med längre.
Det som datorn främst ska användas till är som sagt spel, men även surfande och lite lätt programmering. Jag vill kunna köra de nyare spelen på höga inställningar och med hög fps. Kommer att köras med en 24" 144hz skärm i 1920x1080.

Jag har tittat runt lite här på sweclockers forum och försökt sätta ihop ett eget paket med delar från Inet.
Detta är delarna som jag valt: https://www.inet.se/kundvagn/visa/7471161/2014-12-14

Det jag skulle vilja fråga er här på forumet är om ni tycker att detta ser ut som en bra dator som klarar de nyare spelen och om delarna passar bra ihop.
Är det värt att köpa i7 4790k processorn istället för den i5:a som jag valt eller hur stor skillnad kommer den att göra?
Jag undrar också om det kommer gå att köra 2 st GTX 970 i SLI i framtiden med denna dator ifall man skulle bli sugen på det eller är det då läge att kanske välja i7 processorn?
Har ingen riktigt bestämd budget men vill helst inte gå upp mycket mer i pris än vad det ligger på nu, ca 12k.

Kom gärna med andra synpunkter och säg vad ni tycker!
Tack!

Nätagget räcker och blir över för SLI. Du har god marginal. Strunta i 850W. En i5 räcker bra i spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339

Ser bra ut. Chassit är för litet. Vill du ha ett billigt chassi rekommenderar jag Fractal Design Core 3300.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av TedWyl:

Datorn kommer kosta 600 kr mer än budgeten...

Köp i så fall GTX 760 eller något. AMD 6800K med GTX 970 är bara fel. Grafikkortet kommer inte att jobba medan processorn inte orkar med.

En AMD-processor som funkar är FX-8350. Jag äger den, men idag är den inte lika köpvärd längre. Dock fortfarande det bästa AMD har att erbjuda.

Av anon99339
Skrivet av TedWyl:

Min kompis behöver hjälp med att bygga en dator, därför tänkte jag att hjälpa honom lite med komponenterna etc. han vill ha en snabb och gaming-inriktad dator för 9 500. Detta är vad jag har pysslat ihop under den tiden:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7467660/2014-12-13

med denna skärm:

http://cdon.se/hemelektronik/98-23inch-fujitsu-p23t-6-thor-ed...

Det enda jag vill att ni ska göra är att se till så att alla komponenter funkar med varandra, som moderkortet med processorn etc. Också om ni har några förslag på ersättningar av komponenter får ni gärna skriva det.

Den processorn är bara ett stort nej. Köp Intel Core i5-4670K och Radeon 280X eller något liknande.

Den processorn med GTX 970 är extremt obalanserat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339

Varför detta ständiga kravet om modulärt? Hellre ett bra nätagg än ett mediokert modulärt nätagg.

Modulärt utförande och annat lyx är bara att föredra om man har råd. Annars bör pengarna i första hand läggas på kvalitet.

Jag rekommenderar XFX 550W.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av Rozzor:

Tacka Halo TMCC för det!

Dat ironi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon99339
Skrivet av makn:

Alla z97 moderkort har lika många PCI-E lanes får jag hoppas?
Menar du slots nu?

Nu ska jag inte säga för mycket, men är inte vissa (dyrare) moderkort bättre för SLI/CF eftersom det går att köra grafikkorten i 16x/16x istället för 16x4x eller 8x/8x?

Skickades från m.sweclockers.com