Inlägg

Inlägg som tomjut har skrivit i forumet
Av tomjut

Retar mig enormt på många (oftast) yngre människor och deras skriftspråk. Ser dagligen "ja" istället för "jag", "de" istället för "det" (som att det inte vore nog med folk som tar fel på de och dem), "va" istället för "vara" och så vidare.
Talspråk i skrift ser riktigt illa ut och jag har svårt att ta folk som uttrycker sig så i skrift på allvar. Ser det till och med i jobbansökningar...

Av tomjut
Skrivet av Marty1337:

Funkar båda med bluetooth?

Yes sir.

Av tomjut

Logitech MX Keys mini / MX Anywhere 3

Säljes i utmärkt skick, har inget behov av dem sedan jag sålde datorn de användes till. Synd att de ska ligga oanvända eftersom det är riktigt bra grejer.

MX Keys mini kommer med en Bolt-adapter, bluetooth funkade så där med mitt moderkorts BT, funkade dock kanon på Mac. Får hur som helst bättre respons med adaptern än utan.

Finns att hämta i Nacka, kan skickas mot att köparen står för frakten och betalar i förskott med Swish.

Startar budgivning på 500 så ser vi var det landar. Säljer helst både mus och tangentbord tillsammans, men vill du köpa bara den ena så lägg ett bud för all del.

Läs hela annonsen här

Av tomjut

Problemet löst, serienumret fanns inuti armaturen på en liten, liten etikett som mina gubbögon tydligen inte kunde se...

Av tomjut
Skrivet av nu1mlock:

Testa att återställa lampan genom att hålla in den översta och understa knappen på fjärrkontrollen i närheten av lampan. När lampan blinkar är den upptäckbar och borde hittas av din hubb.

Deras andra lampor kan man återställa genom att bryta strömmen tre gånger i rad eller något i den stilen. Kanske funkar det även på din lampa?

Det händer ingenting när jag håller ner översta och nedersta knapparna på fjärren. Har dessvärre ingen strömbrytare till lampan eftersom det är en fast installation. Tog bort brytaren eftersom ungarna släckte med den hela tiden. Skulle ju i absolut värsta fall kunna installera en igen, men det känns som mycket jobb för att få igång den...

Av tomjut

Hue Aurelle - serienummer saknas

Tjena.

Köpte en Hue Aurelle som jag inte lyckas få in i appen. Har sedan tidigare tre st Aurelle, på alla dem så fanns serienumret på en etikett på fästet till lampan. På den jag nu köpt finns inget serienummer någonstans, varken på själva lampan, kartongen eller manualen.
Den hittas inte automatiskt av appen heller. Den medföljande fjärrkontrollen (Hue dimmer switch) hittar dock lampan, så jag kan styra den på så vis, men i appen går det ej.

Någon som har något bra tips på vad jag kan testa? Har skrivit till Hue på Facebook, men det tar timmar mellan svaren...

Av tomjut

Att det skulle vara statligt är verkligen ingen garanti för säkerhet eller kvalitet. Det är ju bara kolla på övriga statliga verk och myndigheter och fundera på om de fungerar optimalt.

Av tomjut

Annonsen är avslutad

Av tomjut

Såld för 7000 på annat håll.

Av tomjut
Skrivet av Trullon:

Ok! Är det den stora eller lilla fjärrkontrollen?

Av tomjut
Skrivet av Trullon:

Finns det fjärr till den och när är den köpt?

Den är köpt i december 2019, fjärrkontroll (aldrig använd) finns.

Av tomjut

RME ADI-2 DAC FS

En riktigt bra DAC/hörlursförstärkare. Perfekt till datorn tillsammans med ett par fina hörlurar eller aktiva högtalare, eller som fristående DAC i ett bättre hifi-system.
Nypris ca. 11000.
Finns att hämta i Nacka. Kan skickas mot att köparen står för frakten och betalar hela summan i förskott via Swish.

Startar budgivning på 5000 kr. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

Läs hela annonsen här

Av tomjut

Bytte till gröna kortet direkt när det kom. Fick lära mig den dyra vägen att det var en dålig idé att ha bankkortet under SL-kortet... Köpte ofrivilligt enkelbiljetter för ca. 1100 kr.
När jag väl hade lärt mig den läxan så har det funkat klockrent.

Av tomjut

Hade samma problem med samma tangentbord, isopropanol löste problemet för mig.

Av tomjut
Skrivet av brackemannen:

Då måste jag få komma med ytterligare en sak som kan tyckas konstigt.
Stark öl korv och dricka kaffe till e fantastiskt gott

Starköl, korv och kaffe eller stark ölkorv och kaffe?

Av tomjut

Annonsen är avslutad

Av tomjut
Skrivet av chrippe7:

När/var är den inköpt och finns eventuell garanti kvar? Är det generiskt kvitto eller står det namn på kvittot?

Eller rättare sagt - man får två papper vid köp. Ett kassakvitto, det är generiskt och en A4-följesedel där mitt namn står.

Av tomjut
Skrivet av chrippe7:

När/var är den inköpt och finns eventuell garanti kvar? Är det generiskt kvitto eller står det namn på kvittot?

Inköpt på MediaMarkt september 2021, mitt namn står på kvittot.

Av tomjut

MacBook Air M1 (2020) A2337

7 core grafik, 8GB minne, 256GB ssd.

Säljer min laptop då den knappt kommit till användning sedan jag köpte den. Skicket är helt perfekt, inte ett märke eller skråma. Batteriskicket är 100%.

Finns att testa och hämta i Nacka, kan tas med in till Stockholm City om det passar bättre.
Kan skickas mot fraktkostnad, men då är det förskottsbetalning via Swish som gäller.

Komplett med laddare, kartong och kvitto. Lägger ut för budgivning så får vi se om det kommer till en acceptabel nivå. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.

Läs hela annonsen här

Av tomjut
Skrivet av serafim:

Jag bor också i Nacka och kan berätta för alla andra att Nacka, tack och lov, inte är det samhälle du beskriver som ditt eget.

Tyckte att sättet jag skrev på skulle ha räckt för att göra det uppenbart att det inte var min hemkommun som åsyftades utan ett fiktivt, utopiskt och låtsassamhälle, på skoj. Men nu vet du.