Inlägg

Inlägg som Swennis har skrivit i forumet
Av Swennis

Måtte trenden vända då kanske… detta bf är ju sämsta nånsin i serien…

Av Swennis
Skrivet av Ragnvlad:

Själv har jag fått en kraftig BF2042 revivel iom köp av en fet OLED skärm... Uppskattar spelet betydligt mer nu än när det släpptes, dock är det mil ifrån mitt älskade BF2 som spelades dagligen i närmare 8 års tid. Har fortfarande inte förstått alla fördummande saker som införts sedan dess, såsom att planen startar i luften, brist på en riktig Commander, självläkande/regenererande hälsa å annat trams. Det värsta är dock att man inte ens kan tillhandahålla en riktig Serverbrowser?!

Sicket gött snack! 😁 Saknar med bf2 tiden som fan. 2042 har blivit bättre o bättre ,men känns själlöst på nåt sätt
Bf4 och bf1 har möe spelare fortfarande.
En remake på bf2 hade suttit som en smäck!

Av Swennis
Skrivet av Cthugha:

Köp en Xbox Series S/X, funkar klockrent som mediaspelare, och spelkonsol på köpet. UHD, HDR, hdmi 2.1, 120Hz, CEC, Dolby Atmos, m.m. Och mycket billigare än en ROG NUC.

Oj... na en vanlig medaspelare gör jobbet bättre, nshield, och ännu bättre apple TV, autoHZ, auto SDR/HDR etc på alla streamnjgstjänsterna, plex och infuse med... tro mig, har testat dom flesta mediaspelare och konsoler , hehehe

Av Swennis
Skrivet av LJN:

Angående bildinställningar för LG C3 77": Vad jag förstår så är bildinställningarna inte "Globala" Exempel: Dom inställningar jag gör på källa "HDMI1" överförs inte till dom andra ingångarna? ( Nu använder jag bara HDMI1 då min hemmabioreciever agerar som bildväxlare )

Mer, hur är det med olika inställningar för SDR, HDR och DV? Hur hanterar man detta? Eller är det så enkelt att man använder en SDR källa och gör önskade inställningar och sedan vidare med HDR + DV? Dvs. Tv,n är smart och lagrar unika inställningar för dessa olika modes?

Tack på förhand för tips och råd!

Precis, den sparar man inställning för varje hdr/sdr, på just den hdmi ingången då… eller från smart tv med förmodar jag… använder själv apple tv till våran panasonic oled

Av Swennis

49 bast, spelar typ bara på dator, och mest MP spel ihop med vänner,barndomskompisar, klanvänner.
Blir battlefield,pubg, cs mest, men händer startar cod nån gång med…

Av Swennis
Skrivet av oqvist:

Togo. Trevlig rulle. Lite för dataanimerat emellanåt vissa actionscener främst rörande is som inte kan tas på allvar men stabilt i det stora hela.

Utmärkt val av huvudskådis han ser ju så Alaskasliten ut per default.

Snyggt gjord Togo. Många scener där han nog var dataanimerad men det inte går att avgöra

Tack för det tipset! Totalt missat den. Ska se den nån dag 👍😁

Av Swennis
Skrivet av ipac:

Kanske det. Ändå imponerande att du har så pass bra koll på alla andra 1000-tals program SVT har producerat.

Hahaha 😄👍

Av Swennis
Skrivet av Klockan:

Helt ointressant med högre upplösning. Tjänstens problem är den usla bitraten.

Precis, upplösning är bara en liten del av kvaliten

Av Swennis

Taelgia fick jag Dolby Vision 50hz nu... helt utan judder med, med apple Tvn då den switchar till rätt hz... men står ingen info om DV eller 4k på själva serien. Samma med historien om Sverige, där är det 4k, men SDR

Av Swennis
Skrivet av Svantesson666:

Verkar som det redan fungerar med Apple TV men också kanske bara just det. Iaf är det vad vi har fått fram hittills i tråden.

Nä ingen update på appleTVn här... tror jag inte iaf... finns det nåt program att kontrollera det med som nån vet?

Av Swennis

Nån som vet när det träder i kraft?

Av Swennis
Skrivet av Svantesson666:

Yes atmos i taket med. Tyvärr inte så många filmer som utnyttjar det på ett så bra sätt som jag hade önskat. Men det är coolt när man hör en helikopter eller liknande flyga över. Bästa jag upplevt är dock A Quiet Place (tror det är i Part II) när det går runt ett monster på övervåningen. Den scenen ensam var värd varenda krona och kabeldragning.

Ja, men 100+" ligger förmodligen så himla långt bort. Inte alla vardagsrum som kan hantera det så klart men jag skulle lätt (efter lite flyttning av hyllor osv) hantera det. Bilden gör ändå mest för upplevelsen av film.

Den scenen är faen riktig skräck, hahaha

Av Swennis
Skrivet av Svantesson666:

Det gör vi tyvärr inte heller för alla filmerna har varit mer eller mindre kass.
Men jag gillar tekniken och anser att det ska vara så bra flyt som möjligt. Hoppas verkligen att det blir verklighet i många fler filmer snart. Har redan tio högtalare i rummet och några fler gör så klart mindre och mindre skillnad men hoppas på fler bildrutor. Dolby Vision ihop med en OLED har redan visat hur bra kvalite det kan bli. Fler fps skulle ge möjlighet till nya typer av scener som man aktivt ser till att inte visa idag pga att folk riskerar bli sjösjuka då ögonen och hjärnan reagerar på att det inte stämmer som i verkligheten.

Jag hör dig, jag hör dig 🙂👍
Jäklar med högtalare, atmos i taken med?
Själv har jag ”problem” att välja ibland när det är film/serier, antingen hdr/Dolby vision på oleden, eller stoor bild i sdr på projektorn 😄
Tänk och haft den storleken fast i oled,det är drömmen🫣😄

Av Swennis
Skrivet av Svantesson666:

Antingen förstår du inte vad som menas och hela poängen med 48p och anledningen till att James Cameron införde det i de snabba actionscenerna i senaste Avatar eller också är du alldeles uppenbart inte alls "jättekänslig" och inget fel med det.

Det är helt oväsentligt om du kör HDR eller inte. Du verkar helt enkelt inte förstå de fundamentala elementen varför denna ryckighet uppstår.

Men sluta att säga att de "inte finns" med din projektor eller OLED för det blir så fånigt. De finns och det är hela anledningen till resonemanget kring Avatar ovan. Ryckigheterna syns inte vid vanliga filmscener utan bara där det är snabba rörelser, något filmbranschen är EXTREMT medveten om och undviker därför dessa så mycket som möjligt.

Vi kan vara överens om att du gillar dom 3-5 filmer som finns i 48hz, jag gör det inte,tycker det ser ut som dokumentärfilm typ 😝😄
Den med will smith med gemini man

Av Swennis

När träder detta i kraft tro? Innan skidskyttet idag?! 😝😄

Av Swennis
Skrivet av Svantesson666:

Vet knappt om jag ska orka bemöda förklara varför ovan inte är sant. Ju större skärmyta ju större hopp i mm per bildruta. Detta "kompenseras" av att man oftast sitter längre ifrån ju större yta man har. Men om du på allvar hävdar att du inte ser ryck på din 100" är du tydligen helt okänslig för effekten och då förstår jag att du inte heller fattar poängen med 48p. Grattis dig. För många av oss andra är effekten extremt uppenbar. Effekten finns oavsett om det är OLED, LCD eller projektor. Har stor erfarenhet av alla och att säga att din projektor eller OLED inte har det blir närmast löjlig.

Nej, jag är jättekänslig faktiskt, haaaatar judder. Projektorn vi har sköter det riktigt jäkla bra, epson 9400 4k projektor. bättre på bildflyt än våran panasonic oled, som är bättre än mellansegmenten av lgs oled tvs tycker jag, det är en panna z980. Och den är bättre på tex panoreringar än tex LG c1an vad jag sett
Men projektorn ännu bättre på den biten. Allt har kollats med rätt frekvens når kollat 24, 23,976 , 50 och 60hz
Dock kör jag inte hdr på projektorn, kör med jvriver och madvr när det är uhbd,då sköter datorn/servern tonemapingen… och om några år blir det nog 83” oled istället… men panasonic gör inga såna… än iaf… vill ha så bra bildflyt som möjligt

Av Swennis
Skrivet av joca2513:

Häftigt

Hoppas de prioriterar sport sport sport!

Japp! 😁

Av Swennis
Skrivet av Svantesson666:

Det här tycker jag är rent trams. Du får gärna ha din åsikt så klart men jag håller absolut inte med. Jag vill inte se verkligheten i 24 bilder per sekund och inte en film eller spel heller. För mig är alltid konstant högre hastighet bättre för inlevelsen. Min TV är för stor (77") för att saker inte ska hacka/hoppa fram vid panorering i 24 bilder per sekund och hade gladeligen tagit 60 bilder per sekund istället.

Hoppas filmbranschen tar sitt förnuft till fånga och ger oss så bra upplevelse som det går. 48p hade varit en start. De som inte tycker om det kan ju fortsätta spela upp grejerna i 24p om de så vill.

Då är det väl din tv som inte är bra på att hantera 24p? En bra oled kan ha dom problemen faktiskt 🫣. Har inga problem med hack i 24p/23,976 på varken epson projjen på 100” eller panasonic oleden på 65”

Av Swennis

Kollar på spåret nu på play, inget hdr/dv än så länge, inte uppdaterat än på apple tv? Men bra flyyyyt på 50hz, inga hack inte😝😄👍

Av Swennis
Skrivet av Pirum:

24/25/50/60 är ju ett problem om man spelar på datorer ofta, speciellt om man inte går över till helskärmsläge och ändrar till något som matchar (det har man kunnat göra länge, typ, minst 15 år åtminstone), jag kör snabblösningen Splash Video Player i nödfall (Windows), när jag kör Mac har jag inte hittat någon lösning annat än att jag i stort sett inte ser film eller serier på Mac.

Det som stör mig mest är att 24fps fortfarande är så vanligt för biofilmer, provade att för skojs skull göra om Hobbiten-serien till 25fps och sedan dubbla det till 50fps (Interframe aviscript eller nåt) och sedan bränna ut det på Bluray. Blev ju inte perfekt, men visade hur det BORDE ha varit. Fan.

Na… sett två filmer i 48hz… bilbo och en till… blir ju som dokumentärfilm, inte alls ” filmatiskt”… tur att det bara finns typ 3 filmer i det läget, filmskaparna vet vad dom gör 👍😝