Inlägg

Inlägg som Cellsplitter har skrivit i forumet
Av Cellsplitter

Har haft denna skärmen i två dagar nu.
Håller det mesta den lovar med G-sync och hög refresh rate på 144hz.
TN-panelen är ok. Ingen noterbar backlight bleed.

Ganska krånglig att få fram en bra bild jag är nöjd med. Lite för dåliga färger. Är tvungen att använda Nvidias inställningar för att öka dem samt sänka gamman då denna funktionen också saknas i skärmen.

En av dom största anledningarna till att jag valde denna skärmen var att den hade en extra anslutning för HDMI som jag planerade att använda till min PS3 och PS4 som jag har kopplat ihop till en HDMI-switch.
startade upp PS4an och lira Bloodborne och hade kul. Lite för ljus bild som jag nämnde innan, även med brightness nere på 30, contrast på 70 och sedan lägsta inställningarna in-game för gamman så var det fortfarande lite för ljust.

PS3an, ingen bild alls. What? Byter tillbaka till PS4an, ingen bild. Um.. what?
Lång historia kort, varje gång jag byter signalen till PS3'an så dör HDMI signalen.
Jag har testat med 3 olika HDMI-switchar. Alla får samma fel.
Om jag pluggar in kabel direkt till PS3an så funkar det bra men 100% om det går via en HDMI-switch så dör signalen.

Den enda lösningen att få bild via HDMI porten igen efter detta är att dra ut strömmen på skärmen så den startar om sig helt.

Detta är galet! Varför händer detta?
Jag har bara hittat EN annan person som har råkat ut för samma sak och alla ignorerade hans inlägg.

Jag hoppas det finns en enkel lösning på detta...

Av Cellsplitter

The bleed is real.

http://i.imgur.com/KeKExj0.jpg

Köpt från CDON.com då det var Rea pris så jag passade på.
Kontaktade dom idag för att nyttja min ångerrätt. Detta är fan inte klokt för en så dyr skärm.

Av Cellsplitter

Bokade min PS4 idag. Hoppas den kommer ut i år

Av Cellsplitter

PS4 för mig.

Av Cellsplitter
Skrivet av DenSammeSamme:

Jag känner igen mig själv i väldigt många av de saker han tar upp i den "röda zonen" (och det tror jag nästan alla som spelat mycket datorspel gör) exempelvis:

- rubbad dygnsrytm, uppe på nätterna, sover på dagarna
- ointresse för gamla fritidsintressen och vänner
- abstinens: spelaren blir rastlös, irriterad, deppig m.m. när spelet "uteblir"

Sen vet jag väl inte om jag tycker att dessa ovanstående 3 är lika allvarliga som att till exempel olovligen använda sina föräldrars kreditkort. Men det kanske inte heller hävdas på sidan?

Jag håller med att just de tre kanske inte är the end of the world men det är fortfarande negativa effekter. Det kan inte skada att ta ett steg tillbaka och reflektera på sin situation. Är jag ok med att må dåligt? Är jag ok med att inte träffa mina vänner lika ofta längre?

Om man är över 18 så borde du ha all rätt i världen att göra vad man vill sitt liv men när det kommer till minderåriga så vet jag inte vad som är rätt och fel när det kommer till spelberoende och dess negativa effekter.

Av Cellsplitter

Detta är från Sven Rollenhagens hemsida angående tecken på datorspelsberoende.

GRÖN ZON - ​positiva effekter av dataspel ​ + roligt och spännande ​ + ökade språkkunskaper, oftast i Engelska ​ + ökad simultanförmåga och stresstålighet ​ + förbättrat strategiskt tänkande ​ + kontakt med andra länder och kulturer ​ + ökad "datavana" ​ + tränar upp reaktionsförmågan ​ ​ GUL ZON - negativa effekter, riskzon för beroende ​RÖD ZON - ​negativa effekter dominerar,ett beroende ​ - abstinens: spelaren blir rastlös, irriterad, deppig m.m. när spelet "uteblir" ​ - skolk, missade prov, sämre betyg, uppsagd från jobb eller praktikplats ​ - allvarliga konflikter med familj och vänner: bråk om middagstider, annat ansvar osv ​ - fokus och upptagenhet kring datorspel, även under icke speltid läser, pratar och tänker spelaren på spel ​ - lögner/förnekelse: spelaren ljuger om speltider och annat runt spel för att lugna omgivningen ​ - rubbad dygnsrytm, uppe på nätterna, sover på dagarna ​ - ointresse för gamla fritidsintressen och vänner ​ - försämrad hälsa och kondition pga stillasittande inomhus ​ - kriminalitet, stöld av föräldras betalkort för att betala spel ​ - kontrollförlust: det blir mer spel än planerat ​ - återfall i gamla spelmönster vid försök att minska speltiden

Jag är också väldigt skeptisk när det kommer till någon utomstående människa som verkar aldrig ha sett ett PC spel i sitt liv berätta hur "beroende" man är och hur man förstör sitt liv etc. Varför nämner aldrig folk det positiva med att spela spel?! Oh wait, he does.

Efter ha tittat på den listan så kan jag bara hålla med. Jag håller med att om man t.ex. skolkar, missar prov etc bara för att få mer tid till sitt spelande är ett problem. Jag tvivlar om att det är ett stort problem. Kanske en på 10,000 eller 100,000 är så otroligt beroende att dom offrar sitt välmående, familj, sociala liv, bara för att få ett par extra levlar på sin gubbe.

To sum up. Jag tror inte att spelberoende är ett så stort problem som Sven Rollenhagens tror att det är. Men i de få sammanhangen när någon verkligen hamnar i den "röda zonen" så håller jag med Sven att den personen borde få hjälp.

Av Cellsplitter
Skrivet av Tanis:

Vänta nu. Kör du torrents med din PC som klient o sparar mot en mappad disk på NASen? Du vet att QNAPn har flera egna torrentklienter?

Det har den, jag vet :). Men man kan bara välja att ladda ner i Downloads mappen. Sen kan man välja att flytta nerladningen men ingenstans specifikt.
Men detta är ändå något som inte får hända. En nätverkshårddisk ska alltid vara tillgänglig när jag använder den. Den ska inte försvinna ens en kort stund.

Jag har testat i över 24 timmar nu min senaste tweak att ändra Time Out tiden för inaktivitet från 15 min till oändligt.
Jag var väldigt optimistisk eftersom det verkligen verkade fungera tillslut. Nedladningarna höll på oberörda rekord länge.
Men nu i morse när jag kommer och kollar ser jag i Qnap loggen att 10:52:24 hade Samba loggats in igen med min dator vilket betyder att jag har kopplats ifrån igen iaf. Och japp, det har jag. Mina downloads hade stannat igen.

Jag kommer förmodligen att sluta tanka ner enorma filer genom PCn och köra dom direkt i Qnap'en och sen flytta dom bara när dom är klara.

Lite synd och jag hade hoppats att någon hade en aning om vad jag kunde ha haft för fel :/

Av Cellsplitter

Router loggen visar ingenting runt dom tiderna. Efter att ha googlat i flera timmar hittade jag något som kanske kan ha varit orsaken.
Det KAN vara Windows fel att den time'ar out nätverks disken efter "inaktivitet" i 15 min. Så nedladdning via bittorrent räknas inte som om disken används?
Jag följde en guide på hur man kan ta bort time out tiden och det har fungerat rekord länge so far. Jag rapporterar imorgon igen om hur det gått.

Av Cellsplitter

Asus RT-N66U problem! Samba?

Fick min Asus RT-N66U förra veckan och det har varit lite av en roller coaster ride hela vägen lol.

Precis flyttat in i en ny lägenhet som har telia 100/100 mbit tillgängligt så jag köpte in denna routern för jag behövde bra prestanda för mina pengar.

Det som började ske var att jag helt randomly tappa uppkopplingen med min NAS (Qnap TS-219P II). Om jag t.ex. håller på att torrent'a ner en fil på min NAS och jag tappar kontakt med min NAS så får jag felmedelande "Error: det angivna nätverksnamnet är inte längre tillgängligt" och nedlandningen stannar helt.

Kan det bero på Samba? När felet inträffar så står det i min Qnaps connection log "date" "time" "user" "ip" "computer name" "Samba" "---" "Login OK".
Så den tappa kontakten med Samba och loggade in sig själv direkt? Det står inte att den tappa anslutning i loggen, bara att den logga in igen runt ögonblicket problemet sker.

Jag har testat med att dela ut specifika IP adresser med DHCP genom routern och statiska IP adresser på NAS'en och PC'n och jag får samma problem vid båda tillfällen.

Är det ett Windows fel då? Men detta hände mig inte innan Asus routern. Finns det någon som har den blekaste aning om vad som kan vara fel?

Av Cellsplitter
Av Cellsplitter

Fick mitt GTX 680 i fredags och har testat den en del sen dess.

Jag köpte Gigabytes version av kortet och JA, den HAR COIL WHINE!

Jag har haft problem med coil whine tidigare när jag hade köpt två st GTX 580 Super Overclocked kort (också från Gigabyte) men dom hade fruktansvärt högljut coil whining.

GTX 680s Coil whining är (som tur är?) mycket "tytstare" än vad mina GTX 580 SOC var. Man hör det endast om spelet är knäpptyst och mina fläktar är satta på lägsta rpm.

Men det verkar som om Coil whine vägrar lämna mig i fred. Jag vill ha en tyst dator en vacker dag...

Av Cellsplitter

Skickat tillbaka två st Gigabyte GTX 580 Super OC kort för RMA på grund av coil whine på båda (!) korten.

Fick RMA nummer: 546764

Hur kan jag själv kolla hur det går med ärendet eller måste jag alltid gå genom Dustin för att få veta?

Av Cellsplitter

Det är inte till oss dom ska förklara sig själva till. Det är alla som såg på reportaget på TV. Gå ut på TV och be om ursäkt till alla.

Vilket dom inte kommer göra of course. :/

Av Cellsplitter
Skrivet av Cellsplitter:

Hmm, jag gjorde en clean install av dom nya driversna till mina fina 470's som jag SLI'ar.

Allt såg bra ut spela lite Deus EX DLC och märkte att min FPS va lite lägre än vanligt. Så jag kolla hur mycke mina GPU's jobbade. Bara en var igång.

"Sätt på SLI igen efter du uppdaterade drivers!" -Säger ni. Men jag gjorde just det. This is not my first rodeo.

Så, SLI't va "på" men funkade inte. Så jag tänkte, ok... pröva att stänga av och sätta på SLI igen.

Jag valde att disable'a SLI och um, detta skedde:

http://img830.imageshack.us/img830/1400/img0315ew.jpg

Så nu är jag mitt i felsäkert läge och avinstallerar driversna och ska pröva igen :/ wish me luck.

Ominstallerat nu. Vette fan vad som hände där med matrix-skärmen som jag fick :S

Efter att ha forskat lite så visar det sig att mitt SLI funkar visst, men inte på Deus EX - Missing Link (DLC). Funkade på orginalet, Batman etc.

Kasst att dom inte inkluderade SLI support på nya Deus Ex DLC't med dessa nya driversna :/

Av Cellsplitter

Hmm, jag gjorde en clean install av dom nya driversna till mina fina 470's som jag SLI'ar.

Allt såg bra ut spela lite Deus EX DLC och märkte att min FPS va lite lägre än vanligt. Så jag kolla hur mycke mina GPU's jobbade. Bara en var igång.

"Sätt på SLI igen efter du uppdaterade drivers!" -Säger ni. Men jag gjorde just det. This is not my first rodeo.

Så, SLI't va "på" men funkade inte. Så jag tänkte, ok... pröva att stänga av och sätta på SLI igen.

Jag valde att disable'a SLI och um, detta skedde:

http://img830.imageshack.us/img830/1400/img0315ew.jpg

Så nu är jag mitt i felsäkert läge och avinstallerar driversna och ska pröva igen :/ wish me luck.

Av Cellsplitter
Citat:

Bättre prestanda i Final Fantasy XI

En jätte tråd och 9 månader senare. Better late then never Nvidia

Av Cellsplitter

Efter att jag installera drivern så tog den bort SLI. När jag försökte sätta på SLI igen hängde sig Nvidia och jag var tvungen att starta om. Fick problem efter problem och kunde inte ens avinstallera driversna först, men lyckades tillslut och är nu tillbaka med 258.96. Väntar gärna på en stabil officiell release.

Av Cellsplitter
Skrivet av Joi:

Jag har beställt en 32gb från Tre. Idag är det exakt 4 veckor sedan jag beställde. Så hoppas på att få den nu i veckan iaf. Men är det 4-6veckor som dom lovar så har jag den iaf inom 2 veckor. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge...

Jag beställde min 32GB iPhone 4 hos Tre den 3/8 och inte hört ett pip från Tre i min brevlåda än.

Skulle skaffat 16GB -_-

Av Cellsplitter

Fick min Gigabyte GTX 470 igår och hade skoj med att testa den på mina spel
BF:BC2 kunde köras på högsta settings np just cause 2, assassin's creed 2 också ^_^ va najs!!

Men, mitt gamla goa "Final Fantasy XI" laggar som fan när bara några stycken modeller poppar upp (NPCs, PCs, Mobs etc.).
Har någon hört liknande problem med GTX470/480 på äldre spel? Är Nvidia på G med en driver som fixar detta?
Lite sjukt att mitt gamla 7950 kort presterar bättre än mitt GTX 470 :S

Av Cellsplitter
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheJerk
Sen som ett förtydligande angående det där med OS och minnen. Det är inte vilket OS du kör som är avgörande, utan att det är 64-bit OS. Annars har du ingen nytta av en stor del av dina 6gb ram, utan bara en del (i Vista 32-bit ca 3,3gb).

Skaffa 64-bit! Gottcha!