Inlägg

Inlägg som Laven har skrivit i forumet
Av Laven

Fungerar processorn till ett Asus p8h77-i moderkort?
Någon som vet?

Av Laven

@Lodisen: jag har också haft problem med mitt VII men
inte när jag tabbar ur.
Jag har provat lite olika inställningar. Nu kommer jag inte ihåg vilka inställningar det var och vad jag har nu men jag har stängt av det mesta. Jag tror v-sync eller dynamisk sync kan störa ibland. Att ha lägre inställning på stream buffering eller vad det heter kan hjälpa också.

Har du bara problem med Apex eller i andra spel också?

Jag har haft problem i GTA V med spelkrash det senaste efter ha rört runt i grafikinställningar, vet inte om jag har återställt allt, gjorde det på några inställningar så det blev lite bättre.

Låter ju som att mitt kort är trasigt också i så fall om det nu är trasigt xD

Jag tror man kan stänga av popups i Windows när man spelar, någon inställning. Jag har själv inte stängt av den.

Av Laven

@nanne1: https://cdon.se/hemelektronik/msi-p65-creator-8rf-i7-16gb-512...

Kanske något dyr men jag tror det är en bra passande laptop med ett GTX 1070 grafikkort som ska fungera bra med ARK.

Av Laven

@nanne1: Vad är hela modellnumret på din laptop Hp Pavilion g6? Till exempel HP Pavilion g6-2130so.

Av Laven

@Schlbuditz: Jag har en Ryzen 7 1700x, är det intressant?

Av Laven

@Falukorvig: börjar med 800kr plus frakt för i3 8100

Edit: höjer mitt bud.

Av Laven

Optimala är nog att vilja ha sensorn under skärmen/genom skärmen, annars är det nog på framsidan tycker jag som funkar bäst för mig.

Av Laven

Nypris för en budget gaming-dator utan os blir ungefär såhär på Inet:
http://www.inet.se/kundvagn/bild/11326460/
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11326460/

Inte jättemycket för pengarna i dagsläget. Som nämnt tidigare så är nog begagnat som ger absolut mest för pengarna.

Av Laven
Skrivet av murklor:

Beror väl på vad man kör, tror att 2x1080Ti i SLI fortfarande skulle köra GW2 WvW i 20 fps på low.

Sant, det spelet använder inte många kärnor, 3st om jag inte minns fel. Man får ha hög ipc/klock på cpun för att mästra den gröten av beräkningar. Cpun kommer flaska 1080Ti korten x).

Av Laven
Skrivet av moreempty:

verkar inte vara publik..

Den borde funka nu. Tack för infon/att du kollade

Av Laven

@Erik_Holm
Från prisjakt:
Fin RGB ITX build, I7 med 1080Ti

Ett nice snyggt rgb ITX build om man vill ha det.
Man kan byta fläktarna typ till rgb(finns inte i 140mm vad jag vet) och chassi efter tycke och smak.

Edit: fixade länken.
Edit2: vattenkylning borde funka i toppen på chassit om man vill ha det istället. 280mm eller 240mm. Kan bli snyggare build med det.

Av Laven
Skrivet av Pixo:

http://store.steampowered.com/hwsurvey/cpus/ kan man lita på detta? Har verkligen nästan 45% av steamanvändarna fortfarande dual core processorer?

Skrivet av L'ombra:

Alltså, visst, någon gång i framtiden kanske fler än fyra kärnor kommer till nytta i spel, men enligt tidigare länkade Steam-survey så sitter 97% på fyra eller färre kärnor. Det är ett uppenbart slöseri på utvecklingsresurser att lägga ner tid på att optimera för fler än fyra kärnor, och det lär inte förändras inom en snar framtid om målgruppen är nära på obefintlig. Det är nog så dyrt med komponenter idag, och billigare blir det inte.

Hur funkar steam-survey? Kan man se alla inaktiva accounts? Räknar den även med gamla system som jag/andra har haft tidigare?

Om man bara räknar med dagsläget så tycker jag att det är lite dumt, då man tjänar några max-fps med 7700k, kan ju förstå om man bygger datorn för elit-nivå e-sport och måste så mycket fps som möjligt i ett visst spel. Hade jag kört i QHD/UHD hade jag valt en flerkärnig CPU iallafall i UHD upplösning. Ryzen bör vara det mest prisvärda systemet när det gäller framtidssäkerhet.

Av Laven

@anon283523: CSGO Ryzen 5 1400 AM4 socket med bra uppgraderingsmöjlighet för framtiden

Mitt förslag på dator med montering. Helt allround system och modern plattform för sitt pris, kanske lite dyrare men har en bättre framtid anser jag då AM4 sockeln för processorn kommer leva ett antal år. Den går att överklocka lite om man vill det och ännu mer med bättre kylning.
Det enda som saknas är Windows 10 nyckel, det går att installera via USB-minne och använda Windows 10 utan nyckel. Går att köpa Windows 10 från andra sidor som en nämnde tidigare.

Av Laven

@gurkis17: Jag tycker att du ska satsa på ett AMD Ryzen system typ Ryzen 7 1700/1700x eller Ryzen 5 1600/1600x minst om du ska streama. blir nog till att spara pengar då i så fall, kostar nog 7-8000kr för ett sådant system ungefär. Har inget att länka just nu, men man får plocka ihop i delar, finns säkert i uppgraderings kit eller färdigt system.

Av Laven

@gamerfreak87: Det ska inte göra någon skillnad med andra minnen när det gäller överklockning av CPU, i högt man kan komma. Det kan dock göra skillnad om du väljer att överklocka med bclk för det kommer att få minnena också i högre klock.(kan dock sänka minneshastigheten om den inte skulle hänga med/klara bclk överklockningen)

Sen vad jag vet/hört så ska det hjälpa/göra systemet snabbare för övrigt, speciellt vid överklockad processor med snabbare minnen.

För mig jag såg en tråd om det för länge sen med en överklockad 2500k i 4.5ghz och med olika minnes hastigheter att det gjorde skillnad med snabbare minnen att systemet presterade bättre/gav högre fps. Tror det var i Witcher 3.

Av Laven

AA precis CPUn funkar bra nu, kommer inte flaska med bra överklockning. Vet inte hur det ligger till med 8gb ram numera, kan ju uppgradera till 2x8gb om det skulle flaska. Vad jag fattat det som så flaskar det lite för generationen innan idag, alltså i5 2500k som överklockad.

Av Laven

@Ziggy_: I ditt fall med just 7000kr så är det Dassh säger eller att spara pengarna köpa allting nytt på senare när du har mer pengar att lägga.
Sen med gpuer, de går nog ner lite i pris med AMD kommer med sitt nya också.
Om du vill uppgradera Mobo, cpu och ram innan grafikkort så verkar ju Rysen ganska prisvärd, typ Rysen 1700 eller 1700x.

Av Laven

@aydentist86: bjuder 1300kr+frakt för moderkortet.

Av Laven

@Zwipe2: 800kr+frakt för ram-minnena

Av Laven

@Zwipe2: lägger ett bud på 700kr+frakt på Ram:
Corsair Vengeance Pro DDR3 2400MHz (2*8) 16GB.