Inlägg

Inlägg som Accipiter46 har skrivit i forumet
Skrivet av maximm:

3080 får plats men inte 3090 vilket funkar för mig.

Bra, lycka till med bygget! 🙂

Skrivet av maximm:

Jag pratade med en kompis som hade ett ncase m1 jag kunde köpa. Får bli det istället

Har du koll på GPU-restriktionerna i Ncase M1? 3080 och 3090 är ganska stora och max längd går ner för 3-slot GPU i NCASE.
Jag har inte kollat detta specifikt men håller på att bygga en liknande dator.

Intressant artikelserie, inget företag jag hört talas om som konsument. Köper Inet, Webhallen med flera ingenting direkt av tillverkare?

Kul att ni lägger energi på shoppen och testar nya saker! Jag gillar bärkassen

Som alltid är det ju helt frivilligt att köpa sakerna.

Skrivet av CM_Fredrik:

Jag ska höra med vår chassi-lead om det! Men exakt vilka mått tänkte du på?

Restriktioner kanske är rätt ord. Höjd, längd och bredd för grafikkort.

Vad gäller sponsrade artiklar rankade jag dem lägre än redaktionella artiklar utan att vara missnöjd med konceptet.

Tänkte på AOC-genomgången, ett jättejobb som skulle blivit bättre med åsikter från Thomas och ett tydligt köpråd. Vet inte vad datan visar men för mig blev det för mycket fakta och siffror.

https://m.sweclockers.com/test/29561-tio-aoc-skarmar-i-test-f...

Som grundtanke känns det bra att redaktionen går till tillverkare med förslag och inte tvärtom. Men det är såklart inte lätt att komma på idéer 🙂

@CM_Fredrik: Vilka mått gäller för GPU i vertikal montering? Hittar inget på hemsidan eller i manualen förutom att det är dual-slot.

Jag tyckte det var riktigt snyggt med grafikkort vertikalt och rgb-fläktar till radiator i botten. Trevligt att kunna börja med det med sedan ha valet att sätta på stålpanelen.

Tänkte rapportera att jag fick IKEA trådfri uttag att fungera direkt med den officiella Hue-appen. Kanske något ni redan har koll på men alla guider jag har sett använder Hue-Essentials med touchlink, vilket kostar pengar på iOS.

Guide:
* Koppla in uttaget i väggen
* Tryck med ett gem på reset-knappen i uttaget i 5 sekunder och släpp sedan. Den klickar och den vita lampan börjar blinka.
https://content.nexus.support.com/5b557b9559124044bb566bfc31a...
* Sök efter en lampa i Hue-appen, den ska dyka upp som On/Off plug 1.

Jag lade till 3 stycken på detta sätt, nyinköpta med firmware 2.0.022. Kanske får köpa en IKEA-gateway någon gång men klarade mig nu

Skrivet av Locos:

Hur tar jag bort så att Chrome och Google inte autofyller lösenord?

Jag har gått in på webbläsarens inställningar och där "Autofyll" Där borde jag då radera min adress, radera mina betalkort, radera alla lösenord och sedan ta bort bockarna på "spara lösenord" och "logga in automatiskt".

Sedan kanske jag ska rensa "Rensa webbhistoriken" och "Cookies och andra webbplatsdata".

Vad behöver jag mer/inte göra? För att inget skall vara sparat i Google/Chrome?

Varför ska du ta bort det från Chrome?

Känns som att du kan få fördelarna av en lösenordshanterare utan att gå all in och ta bort automatisk inloggning... Allt som faktiskt är viktigt kräver ändå BankId nuförtiden.

Intressant chassi, jag har varit inne på en ITX-build några månader nu. Bra storlek och bra initiala omdömen från t.ex. Optimum Tech. Får vi se ett test på Sweclockers?

Ska klura på ett bidrag!

Det går ju att ha lösenorden sparade i Firefox/Chrome ändå. Och du måste inte använda ett långt autogenererat lösenord till typ Facebook. Den stora fördelen är att man kan ha olika lösenord för alla tjänster och att allt finns på ett ställe när man väl glömmer.

Jag använder KeePass med databasen i OneDrive, bara att få igång OneDrive på ny telefon så är jag igång.

Skrivet av jOnÄTÄn:

Men samtidigt kommer man undan med rätt gammal hårdvara idag och kan spela det mesta. En 5 år gammal burk 2008 var inget kul.
En typisk speldator för 5 år sedan idag kunde ju bestå av en 4790k 16GB ram GTX 970/r9 290x och de kan man köra rätt mycket på fortfarande. Så man får längre livslängd på grejerna om man inte kräver att det ska fungera på ultra då.

Det måste hänga ihop med att konsolerna släpptes 2013, en bra dator då har kunnat köra alla spel fram till nu. Det ska bli intressant att se hur PS5/ny xbox påverkar datorvärlden till hösten.

Skrivet av Svensktiger:

Nästa datum verkar vara 8:e juni.
Så bråttom kan du ju inte ha tycker man
Tro mig, eveutuell väntan är värt det.

Jo, men det ser inte ut att kunna skickas till Sverige?
"Taiwan Post is currently unable to ship to the following due to not enough flights to these countries/territories:"
https://ncases.com/products/m1?variant=32267771117699

Men du har rätt i att jag inte har så bråttom, låter bra att det är värt väntan

Efter att ha velat fram och tillbaka mellan Ghost S1 och andra chassin har jag bestämt mig för NCase M1 V6. Verkar vara väldigt genomtänkt med en storlek som gör att man inte behöver kompromissa med komponenterna.

Verkar inte gå att köpa nu dock :/

Häftigt, detta ska tittas på!
Jag har inte sett mycket reklam för detta, men det kanske är så mycket osäkerheter med väder och dylikt att det inte går att göra en stor sak av en uppskjutning i förväg.

Oj vad gammal min dator kändes helt plötsligt. Den gör ändå hjälpligt ifrån sig i spel men nu är det bara 5% av medlemmarna som har 8gb RAM.

Jag började iofs programmera i en VM nu och då tar minnet slut snabbt. Sitter och spanar komponenter för ett bygge i höst, avvaktar lite till™

Skrivet av superali:

@Joppis: Jag har på max ljusstyrka på datorn och släckte lamporna. Trodde det var optimala sättet att testa?

Alla skärmar kommer läcka ljus om du har max ljusstyrka i ett mörkt rum. Testa att sänka till det du kommer använda och se om det stör då.

För kontorsbruk har jag för mig att skärmen skulle vara ungefär lika ljus som ett vitt papper som hålls upp brevid skärmen. Letade lite efter en artikel från @Laxpudding men hittar inte den just nu!

Jag har Jabra Elite 65t. De har inte varit felfria och jag tycker inte om att vänster hörlur inte går att använda separat. Tyvärr är även Elite 75 master/slave, annars hade jag övervägt dem.

Idag hade jag köpt AirPods Pro om du har en iPhone. Dyra men bäst...

Dynamisk fotnedsättning är roligt att de lagt energi på!

Hoppas på att fysiksimuleringen går framåt rejält denna generation då det gör mycket för spelkänslan. Bra med mer processorkraft