Inlägg

Inlägg som Triclone har skrivit i forumet
Av Triclone

Haha Nice, du han före jag gjorde precis samma sak med ett usb minne igår xd.
Hade varit 10p om det inte hade varit repor jag ger den en 9a.

Av Triclone
Citat:

Någon jämförde Micorsofts dominans inom operativsystem med Apples dominans inom mp3-spelare. Det kan man dock inte riktigt jämföra, eftersom Apples iPod och andra mp3-spelare är fullt kompatibla med varann och kan alltså spela samma filer. En annan tillverkare, med hjälp av mycket reklam m.m., har ganska stora möjligheter att ta marknadsandelar av Apple.
Skulle iPod vara ensam om att stödja någon viss filformat, och det formatet vara det dominerande musikformatet till över 90%, så skulle det innebära mycket större problem. Men även då så skulle det forfarande inte vara lika resurskrävande och svårt för en ny aktör att skapa en ny sorts musikspelare och filformat som man standardiserar, än det är att skapa ett nytt operativsystem och en efterfrågan efter den. Ett elektronikföretag, eller ännu hellre en grupp av flera företag, skulle nog ganska lätt kunna fort skapa en värdig konkurrent till iPod.

Jo men det var inte riktigt Filformatet det var frågan om utan att du "MÅSTE" använda itunes för att lägga in filer på den, Det är samma sak som att du måste få med Windows media player, Ie när du installerar ett os från MS och det var det ju också snack om för ett tag sen. Att Dom bröt mot nån konkurans grej för att det var svårt att ta bort, dom + att du måste ha Ie för att uppdatera, Men samma sak gäller ju med ipod, itunes lätt att ta bort, men gör du det så kan du inte lägga in saker på din ipod.

Av Triclone
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffster
Är tämligen SÄKER på att man har laglig rätt till TV, Raido eller dagstidning i Sverige. Hörde detta på radio för ett par år sedan och blev faktiskt paff själv. Tål att kollas upp.

Tyvär inte det är det man betalar tv-avgiften för, Har du, radio/tv/internet, så måste du betala tv-avgift

Av Triclone

Men varför inte ha det, Geforce 9, (Desktop, Media, Gaming, Extreme Gaming och sedan olika betekningar ex GeForce 9 Desktop 256mb/512mb, där högre Mb är bättre prestanda :/

Av Triclone

Snälla jämför inte en bärbar med en stationär, det är inte alls samma sak lycka till att ta med din stationära på stan/bussen/tåget. Denna dator har jävligt fet prestanda för att vara en bärbar, även fast det går att få en bättre stationär för halva priset.

Av Triclone

"Let's face it, we're not changing the world. We're building a product that helps people buy more crap - and watch porn."

Hehe,, ah så kan man ju också se det

Men cool hdd ifall :),,
Jag vill också ha guldskivor

Av Triclone

Ne men 6 st hdd`s räcker men hur är det med Grafikkort och sån då får dom plats , altså dom nyare modelerna typ 9800, mfl

Jag vill inte ha ett Tower chassi precis, Men ett Snyggt och relativt rymligt chassi.
det är därför jag kollar på ett antec p18x + att jag gillar att det är olika delar för nätagg /hdd, och mobo. Sen så verkar det vara ganska praktiskt med dom hållarna för hårddiskarna också.

Hört att P18x har lite problem med många nätaggregat, att kablarna inte räcker och sånt. nån som har ett och kan kommentera angående det.

Av Triclone

Ett Rymmligt chassi Antec, P18x?

Jag har kollar på i 3 olika chassin.

Antec P180
http://www.inet.se/datorkomponenter/datorlaador/antec-perform...

Antec P182B
http://www.alina.se/productinfo.aspx?site=prisjakt&T2=761345-...

Chieftec AEGIS
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=CHICH05B...

Vilket skulle ni rekommendera, Det ska vara rymligt, relativt bra kabeldragnings möjligheter. och många 3,5/5,25 Platser.

Om ni vill rekommendera nått annat chassi så ska det vara Max i Antec P182B`s prisklass.

Av Triclone

Kanske blir ett 8800 då, men jag måste byta nätagg för mitt nuvarande är bara på 300W

enligt
eXtreme Power Supply Calculator skulle mitt system med ett 8800 dra 266W och då antar jag att det är vad det drar som minst.

Av Triclone

9600, 8800

Jag skulle vilja ha lite tips på vilka Kort som är bra om man spelar mkt, 8,9 serien
Runt 1500 kr

jag är inget Grafik Freak så jag behöver inte ha det bästa,

Mitt nuvarande är ett Msi Geforce 6600, 256mb så alla nya är ju bättre än det jag har nu

Av Triclone

Japp alla prollar klockar inte lika dant, köper du 2st 8400 från 2 olika sidor, så kan jag nästan garantera att dom inte klockar lika dant.

Av Triclone

Dom som har köpt datorerna får väl skylla sig själv, Och dom borde göra ett bättre val än att köra med Windows Vista, (Inte specielt Bugg fritt om man säger så)
Microsoft har kanske kört lite fult här men jag tycker ändå inte att man ska straffa dom för det.

Jag körde Windows vista ultimate på min dator, och den är bara märkt Designed for windows Xp,

Quote: dundermuppen.

Jo det är så att om tex Hp har byggt en dator så får dom ju välja att sätta på en sån lapp om dom anser att datorerna är kapabala att köra Operativsystemet, så om man ska se det så, så är ju även alla datortillverkare ochså med i det här bluff spelet.

Av Triclone

Okej jag gillar inte mircorosft precis men jag tycker att eu domstolen gör fel, Wmp går att ta bort, IE går att ta bort, För microsoft har lagt in nått som heter Lägg till och ta bort program, och där finns det nått som heter lägg till och ta bort windows komponenter,,, och den som inte kan hitta det borde fan skaffa glasögon lr nått..

Av Triclone

Men detta är väl inte dom officiela specsen, Dessa är väl såna som har "läckt ut" altså behöver inte kortet ha dom specsen som det står där, Det har väl hänt förr att ut läckta specs har varit felaktiga..

Men jag tror att det här kortet kommer ligga i ungefär samma klass som 8800 gt/ultra, Kanske lite bättre, men det kommer sälja och det är bara bra för Nvidia och grafikkorts tillverkarna, eftersom kärnan blir billigare att tillverka destomer gånger den är gjord..

Av Triclone

Orka det nu kommer ju alla vänta på den och dom kommer inte få någon såld, för folk väljer ju helre en billigare quad core lr nått sånt som är minst lika bra istället.

Av Triclone

Faktiskt så är dx10 på väg till windows Xp,
Det går inte superbra för dom men dom har fått in lite dx10 stöd i xp än så länge.

http://www.idg.se/2.1085/1.104867
http://www.technospot.net/blogs/download-directx-10-for-windo...

ni får gärna rätt mig om jag har fel, eftersom jag inte är proffs på det här, Google är bara en god vän.

Av Triclone

Du kan köpa dom från http://www.multitronic.se/

Av Triclone

Altså är verkligen E8400 och Xeon E3110 samma prolle, för då beställer jag lätt en sån ist för att vänta på en 8400

Btw funkar xeon prollar på ett mobo som stödjer( Pentium 4, Pentium Extreme Edition, Pentium D, Core 2 Duo, Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Wolfdale)

Av Triclone

Asus P5E-VM HDMI

Jag funderar på att köpa ett Asus P5E-VM HDMI,
men först undrar jag om någon här på forumet har någon erfarenhet av detta moderkortet, och hur bra det är.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=342625

Det verkar ha ganska bra delar för att vara ett m-atx mobo.

Av Triclone

Jo men det är ju inte ute än så kortet kanske inte ens kommer se ut så när det kommer på marknaden