Inlägg

Inlägg som Mikaelmannen har skrivit i forumet
Av Mikaelmannen

Jag når inte 100 grader med dubbla effekten så nåt är kraftigt fel. Dålig mount, pumpen står still eller igensatt block är väl mina gissningar.

130w går ju på en billig single tower kylare, så på så stor AiO ska det vara väldigt lugnt.

Har du kollat de första 2 så lär nåt vara fel på kylaren. Även utan fläktar på radiatorn ska det ta en stund innan kylaren blir varm med så låg belastning.

12 serien är ju skev i IHS så dom går aldrig riktigt svalt men inte 100C direkt

Av Mikaelmannen

Jag utgick från Gamersnexus och pris/prestanda så landade jag på en Arctic Freezer 360 aio. Har en 13700K så behöver lite kraftigare kylning.

Men som tipsat kolla deras tester på 200w noise normalized så får du en uppfattning iaf.

Av Mikaelmannen

Jo låter konstigt att det inte skulle gå. Jag har z690 dock men sök på de moderkort du funderar på och välj ett som fungerar.

Av Mikaelmannen
Skrivet av DenSomKnackarPå:

Tack för ditt svar kanske blir att kika på en bättre kylare då framöver.

Fattar, dock är det enbart om jag kör en full scan och det gör man inte så ofta så man kanske klarar sig med den kylaren man har idag?

Vad är långsiktiga problem som skulle kunna uppstå? Kortare livslängd på CPUn? Risk för att den går sönder?

Skrivet av o0ps:

dom blir riktigt varma men jag kör minrtx 3080 FE + Ryzen 5800x på b450 bräda med en allcore oc på 4.6ghz och kyler den med en Thermalright Peerless Assassin 120mm

idle temp på ca 35c och under 100% load i cpu-z stresstest så maxar den ut runt 80-85c

den kylaren går för 600kr på inet men jag har köppt 2 st på tradera och budat hem dom för ca 300kr/st

massor av kylning för väldigt lite pengar

Går inte att jämföra en 13xxx med en 5800x vad gäller värme. Jag kör Arctic freezer 360 på en 13700kf och utan undervolt är jag uppe och nosar på 100C. 275W tror jag den drog stock.

Av Mikaelmannen

Ingen aning vad Shelly är för något. Är 4x2W led spotlights I underspikningen jag tänkt styra. Är inte så insatt i sånt här utöver några E27 lampor samt eluttag till motorvärmare etc.
Men håller med att det känns sådär att köpa dolda elsaker på Aliexpress. Kanske får vara igång vintern bara.

Av Mikaelmannen

Smart relä för spotlights (Tuya)

Hej
Undrar om nån vet om det finns nåt wifi-relä för inbyggnad som funkar med Tuya appen? Har lite lampor och uttag idag och tänkte få spottarna på garaget att bli smarta och gärna funka i samma app.

Mvh
Micke

Av Mikaelmannen
Skrivet av eFoppa:

Så populäritet är lika med bra?
Jisses. De flesta streamar Netflix, det innebär inte att det är bättre.
Så det var fel av någon (minns ej vem) att tipsa en person som vill köpa en förstärkare för 15k att gå till en lokal butik i Uppsala och låna hem? Därför att samma butik också säljer dyra produkter. Du är inte sann.
Rekommenderar dig att läsa Aristoteles de interpretatione och om sofistika vederläggningar. Jag är tveksam att det skulle hjälpa.

Inte intresserad att hoppa in i pajkastningen men är genuint intresserad av kommentarerna kring shield och film. Vilken spelare gör jobbet bättre idag? Har en Shield pro (den nyare) i bion och trodde den var den med bäst stöd?

Vilken rekommenderar du istället som är bättre för stora Blu-ray filer med Atmos/Dts ma etc?

Mvh

Av Mikaelmannen

Stäng ner allt i bakgrunden, kör nån benchmark på nåt spel du spelar i samma settings som nån review och jämför. Tror inte du får så stor skillnad med ny cpu i 1440x3440.

Av Mikaelmannen
Skrivet av Tauri85:

Bra tycker jag. Vi behöver inte mer energislukande fabriker förens elkapaciteten är utbyggd

Intressant. Då tyskland har energibrist, stänger sina kärnkraftverk och vårt elpris går upp.

Elpriserna i vinter var inte för att vi i Sverige hade problem, utan Tyskland som löste det genom att stänga resten av sina kärnkraftverk:)

Så det här är humor. Vi får dyrare el, bolagen gör högre vinster. Men företagen får subventionerad el, av dig och mig..

Av Mikaelmannen
Skrivet av ZamSha:

Ja, för svaret låter helt orimligt. Mina tempraturer går inte över 88 grader. Jag har kollat upp och det är inga konstiga siffror för 100% load.

Du påstår alltså att en AIO-vattenkylare med två Noctuafläktar inte klarar av att kyla en i7 13700 under 100% load?

Jag påstår att en 360 AIO inte klarar av att kyla en 13700kf i stock. Beror på vad ditt moderkort kör för spänning till cpun. Min throttlade innan undervolt.

I framtiden kan det ju vara värt att lyssna på folk istället för att börja tjura, tror inte så många skriver för att va elaka i en tråd där du ber om hjälp.

Nu verkar ju problemet löst men nästa gång.

/M

Av Mikaelmannen
Skrivet av Lutop:

Det är väl en självklarhet att varje användare betalar för sej. Allt ska vara gratis.. Hur tror ni världen funkar egentligen?

För hundrade gången är det största problemet folk har med det Netflix gör att man betalar för 4 användare men måste ske på samma adress. Betalar jag för 4 användare ska det fan funka hemma, i stugan, på resa osv.

Hade det vart en användare man betalar för är det nåt helt annat. Men 4k så MÅSTE jag betala för 4. Det är det som retar folk mest av det jag läst.

Nu blir det i praktiken att alla tvingas betala för 4 och kan använda en max två.

Vår delning (morsan) fungerar än men nedgraderade till 1080p på ren princip.

Av Mikaelmannen

Samsung A54 ligger runt 5k, pixel 6a brukar vara på rea runt 3k då och då?

Av Mikaelmannen

Lät krångligt, vad är det för disk i datorn? Även en sata ssd är mångdubbelt snabbare än det kortet och lär va bängligare att få boot från sd kortet än från en hårddisk.

Av Mikaelmannen

Skulle tro att det har mycket med status att göra. iPhone är ju ett billigt sätt att visa upp att man "har pengar". Tesla är ett dyrare sätt men som också ger viss status.
Sen är det ju vad man prioriterar också, använder man mobilen till allt är det klart den får kosta mer.

Jag är tämligen obrydd i allt vad gäller märkeskläder och status och mobilerna i familjen är OnePlus 8t (min), Nord 2, Nord 1 och en S9+ som 8-åringen har.

Dock har barnen en Ryzen 5600x och 12600k med rtx 3060ti vilket inte deras kompisar har.

Vi anses säkert som fattiglappar av folk som jagar status men jag är intresserad så Android/Pc är billigare att ha än motsvarande Apple prylar.

Att småbarn har telefoner för 10k+ och att nyheterna handlar om vilken katastrof det är med 4% ränta lär ju dock ha ett samband. Många som lånat till sig status skulle jag tro.

Av Mikaelmannen

Jag har 122x2 kvm hus och kör datorer, bion och nasen kablat, resten sköter en gammal Ubiquiti ac lr. Max som ens kan ske är om vi alla streamar på mobiler och vardagsrums tvn (trådlös) samtidigt vilket funkar.

Ser inte vitsen med wifi 6 om man inte är självplågare och kör datorer och nas trådlöst.

Tror min AP har 300 el 450mbit enligt spec så långt under dagens routrar. Men bra räckvidd och STABIL.

Av Mikaelmannen

Om du har nån kompis eller nåt som har nå bra minnen kan det va värt att pröva och se hur många fler fps du får. Nåt b-die kit och klocka lite, långt ifrån lika bra uppgradering som övriga alternativ men finns b-die på Tradera för 3-500kr då och då. Kan va billiga fps?

Av Mikaelmannen
Skrivet av mc68000:

Jag har tills i år haft mitt BankID på en separat telefon som aldrig lämnar hemmet.
I framtiden ser jag att man står i kassakön och slår in sin kod medan folk runt omkring hänger över axeln. När man lämnar affären får man en rak höger i ansiktet av någon slyngel som sedan stjäl telefonen och därmed har fullständig åtkomst till alla bank- och fondinnehav. Har jag missat något?

Min andra synpunkt är att varför ska man betala för ett nationellt ID-kort, man beställer ju passet direkt istället, eftersom de kostar i stort sätt samma.

Har du inte utökat BankID kan den slyngeln bara swisha en liten summa. Jag har det så av just den anledningen. Går inte att göra överföringar till nya konton eller betala nya räkningar eller ändra swishgräns.

Av Mikaelmannen

Absolut att vi behöver stärka kronan men då det är domedagsrubriker med ränta på 4.5% säger endel om hur mycket svenskarna tappat greppet om sin ekonomi.
Vad händer på 10%?

Många idag som är vana att låna till 1.4% och ha 7% avkastning på börsen. Så enkelt är det inte alltid.

Av Mikaelmannen
Skrivet av Danmyr:

"Vi" i södra Sverige har fått ta smällen pga inkompetenta idioter i tjockhult (as usual), just saying..

Inte så många i Södra Sverige som gör av med 4-10000 KWh på uppvärmning av huset varje månad under vintern. Så tror dom i Kiruna utan första elprisstödet drabbades lite också

Av Mikaelmannen
Skrivet av THB:

Skäms väl inte direkt, men runt 98 så joinade man DALnet och Lunarstorm och använde det mycket vackra nicket "Muspojken", har några vänner som än idag kallar mig för det..

Jag kallas än för Mickemys som var mitt sarkastiska nick på Lunarstorm. Har hängt med så länge så använder det ibland igen