Inlägg

Inlägg som IlyaZ har skrivit i forumet
Av IlyaZ

Sanning är sanning oavsett om sanningen är Rysslands/Trumps ärende eller inte. Det är bra att Wikileaks fått ner "fredum och demokercy"-nissarna på jorden, men tråden visar tyvärr att det fortfarande finns diehardfans av västerländska storbolagsregimer som bortser från faktiskt innehåll eftersom Assange tydligen "springer Rysslands ärenden". På samma sätt är skandalen inte Hitlerys fuffens i sig utan att det superhemska att mejlen, sanningen, läckt. Hemskheten är inte att kejsaren är naken, utan fräckheten att påtala det.

Är det inte tragiskt att folk måste gå till "ryska" källor för att få riktig kritisk journalism -om sina egna länder- i en tid då de privata och statliga bolagens journalister springer maktens ärenden tydligare än på länge. Medienissarna är desperata nu när de fått konkurrens och börjar tappa sitt monopol över åsiktskorridoren. Kontrasten avslöjar också den svenska journalistikens politiska natur.

Assange skulle blivit anklagad för valfria brott oavsett om han begått dem eller inte. Det ligger i hans politiska brottslighets natur. Hans påstådda "offer" figurerar lustigt nog sedan länge i regimvänlig USA-smet, men är i bästa fall uppmärksamhetssökare.

De verkliga brottslingarna är de som står bakom och upprätthåller våra korrupta samhällens lagar. Historiens dom kommer bli hård.

Frihet åt Assange!

Av IlyaZ

Varför skulle CSN inte beviljas om utbildningen är studiemedelsberättigad? Kan ju gå en kurs i vinprovning om man så vill och få medel för det. På samma sätt kan man välja söka medel för en termin i taget som del av ett större program.

Jag tog ut hälften av studiemedlet när jag läste till civ.ing, och tog ut andra halvan på en annan utbildning som medlen aldrig skulle räcka till. Skulle blivit väldigt förvånad om CSN lagt sig i, men vem vet, värre byråkratisk koloss får man leta efter.

För att åren ska vara "lönsamma" kan man i många fall lika gärna skippa högskoleutbildning. Förmodligen är högskoleingenjör mer lönsamt än civ.ing. särskilt om man börjar "sent". Men, om man är genuint intresserad av ämnena och deras vidareutveckling, inkl. all "onödig" matematik, är civ. ing. ett bättre val. Att civ.ing. kan ge relativt ok betalda jobb är bara en bonus. Mina intryck från då jag sökte ingenjörsjobb var dock att arbetsköparna endast sökte de "bästa" (tror man att man är bäst i en bransch är det i 9 fall av 10 tecken på inkompetens) och kunde välja och vraka mellan kandidater som fick stå med mössan i hand. Visst ringde folk och försökte rekrytera, men bara till tjänster som ingen ville ha (ju fler buzz-words desto mindre reellt innehåll). Läget är kanske annorlunda idag, men "ingenjörsbristen" handlar bara om att ingenjörerna inte är tillräckligt billiga för att göra verksamheten maximalt konkurrenskraftig. Därför tror jag inte direkt på lönsamhetsaspekten, utan primärt på intresset, om man har en vilja att kunna något särskilt.

Av IlyaZ

Lättast borde vara att jämföra kurserna mellan programmen och vilka mastermöjligheter som finns. Välj det som verkar mest intressant oavsett om det är högskole- eller civ.ingprogram. Du får en kandidat på civingprogram också, även om det kanske inte blir lika arbetsförberedande i det skedet.

Av IlyaZ

Hade Bahnhof i 6 år. Inga problem fram tills det började krångla. Inget nät på flera veckor, supporten svarade först en vecka efter jag sagt upp abonnemanget (fick ringa 10-12 gånger över två dagar för att komma fram). Fick samtidigt betala för de veckor de och jag visste att jag inte hade tillgång till nät + uppsägningstiden. Kontentan är att alla operatörer är lika ruttna, och att det billigaste direkt uppsägningsbara är det bästa.

"Bahnhofs" betal-VPN fungerade klanderfritt. Bra hastighet och något åtminstone jag litar på.

Av IlyaZ

Witcher är ett spel som det tar ett tag att fastna för. Första gången la jag det på hyllan, i ett halvår, efter fem timmar. Det var Witcher ett, ungefär tio år efter release. Skulle nog börja där. Både ettan och tvåan är mycket kortare än trean. Striderna är riktigt dåliga i de första två spelen, men det är inte det man spelar för, och det går att dra ner svårighetsgraden så tiden man lägger där minskar. I trean blir de riktigt bra först om man höjer svårighetsgraden däremot.

Spelen är inga konsolportar på något sätt. Mus och tangentbord går lika bra i trean. Men bestämde mig för handkontroll pga mer info som ges via force feedback + ergonomi. Huvudstoryn är av karaktären bättre B-film (det gäller också Mass Effect), men sidouppdragen som inspireras av verkliga sagor och mytologi är guld värda. Håller med om att Blood and Wine överträffar grundinnehållet.

Enda riktigt negativa som går att säga är alla transportsträckor om man är ute efter att göra precis allt i spelet.

Av IlyaZ
Skrivet av FabriciusRex:

Det är tvärtom, tack vare "slipsnissen" som de anställda kan ge sina familjer mat.

Ja, det är det vi får lära oss. Att de anställda "får" arbete och att de ska vara tacksamma för det. I själva verket är det de som gör slipsnissens vinst möjlig, genom att sälja sin arbetskraft billigare än deras arbetes värde. Arbetsgivare är ett liberalt ord som maskerar det egentliga förhållandet - arbetsköpare. Arbetsköparen kan inte realisera vinst utan sina anställda och en våldsapparat som upprätthåller den relationen. De anställda behöver däremot inte arbetsköparen för att producera. Det är de, och bara de, som ser till att ägarna och deras funktionärer har mat på bordet.

Av IlyaZ

Kan man inte konkurrera på annat sätt, kör man sanktioner med hysteriska tänk-ompåståenden som är omöjliga att motbevisa, på klassiskt manér. Kan man inte köpa upp dem, strör man ut löften och dollars, finansierar diverse "demokrater", bombar och tar eller förstör konkurrenternas grejer. Angreppen gäller inte bara Kina utan riktar sig också mot Ryssland och alla andra länder som inte jamsar med.

Att USA avråder från Huawei är det enda säkra vi vet och något som snarast talar för Huawei och att bolaget är fritt från åtminstone USA-banditernas övervakning.

Av IlyaZ

Hade tittat på

Odyssey+
Pimax 8k / 5k+

istället.

Av IlyaZ

Klimatkompensation är inte ens en droppe i havet och gör bara saker dyrare, dvs bara dumheter. Det blir inget annat än motsvarande märkesvaror fast för exempelvis matvaror. Ett sätt för företag att konkurrera där de annars inte haft en chans, om en mycket liten del av marknaden för relativt köpstarka "medelklass"-konsumenter där marknadsföringen bygger på att i motsvarande skvallerpressmaterial inducera "dåliga samveten" och promota ineffektivt lokalproducerat som aldrig skulle kunna försörja en hel befolkning. "Miljötänket" är också en björntjänst om man tror man på ett individuellt plan kan konsumera sig fri och lösa systemproblem. I värsta fall har man "gjort sitt" där resten är upp till andra och deras "moral". Det förleder människor in i en improduktiv pseudoverksamhet som tar udden av formuleringen av verkliga lösningar. Det blir som att rädda världen på ens egen vegodiet. Det är verklighetsfrånvänt och inget annat än välgörenhet.

Av IlyaZ
Skrivet av Ayish256:

Uppdatering:

Har inte läst alla kommentarer , men jag ringde låssmed, förklarade att någon hade låst in sig i min lägenhet utan tillåtelse, bad honom möta mig hos mig, tog sedan med mamma + hennes vännina.

Det hela slutade med att låssmeden drog sig undan eftersom tjejen befann sig i lägenheten och han ville inte ha ngt med det att göra, så jag var tvungen att betala 2800kr på plats. Sedan ringde vi polisen som i sin tur avhysade mig från platsen,

Hon hade tydligen gjort ett falsk andrahandskontrakt, där hon varit inneboende sen i augusti och betalat 8500kr varje månad. Så jag blev avvisad eftersom hon bodde där enligt dem.

Jag vägrade tro att vad polisen sa till mig då var sant, enda lösningen var att de skulle tvinga mig bort, så jag gick självmant.

Nu behöver jag allas hjälp, hur kan jag få min hyresvärd att vräcka mig helt ? Jag ser ingen annan lösning i detta, och går hellre förlust med detta. Svenska rättssystemet är verkligen sjukt,

Snälla kom med råd som hjälper mig ur detta, jag vet att jag gjorde fel som hyrde ut svart i början, men jag bryr mig inte om, om jag förlorar lägenheten nu, tar hellre det.

Då hävdar hon ju att hon var inneboende, då kan du sätta vilken hyra du vill om jag förstår det rätt. Det är ju bra. Men då lär du behöva registrera med någon jurist att du sagt upp "avtalet" och att hon har tre månader på sig att lämna utifrån det datumet. Sen viftar du med den vidimerade lappen och hävdar att det falska kontraktet inte gäller även om det var riktigt.

Edit
Jämför också signaturer och kolla vilket datum det är underskrivet. Kanske kan du omöjligen skrivit på det datumet.

Om du inte är skriven där kan du visa att hon inte är inneboende, och därmed att kontraktet inte gäller.

Du skulle också kunna skriva dig där igen och därmed ha obehindrat tillträde.

Av IlyaZ
Skrivet av fragwolf:

Låter enligt min mening logiskt. Att bli återbetalningsskyldig känns rätt vrickat när man har en ök om pris.

Man kan förstås komma överens om det mesta, men poängen är att det går att kräva tillbaka hyran i efterhand, om man som sagt gör det inom några månader. Lagen går före.

Av IlyaZ

Hyressättningen avseende andrahandsuthyrning är inte fri. Spelar ingen roll om hyresgästen formellt gått med på det eller inte. Sverige har inte marknadshyror.

Av IlyaZ

Ja, du måste polisanmäla skadegörelse, egenmäktigt förfarande etc, eller vad det nu ska rubriceras som.

Sen verkar du ha tagit ut en alldeles för hög hyra, vilket hon kan kräva pengar tillbaka för genom hyresnämnden.

Säg upp kontraktet, oavsett om det är giltigt eller inte.

Av IlyaZ

Som vanligt med borgarpressen får man utgå från att det som står är falskt till motsatsen bevisats, åtminstone i frågor som de har tydliga intressen i (missgynna kinesisk industri, gynna amerikanska bolag).

Samma sak från Kinas sida, skulle de komma med ofördelaktiga påståenden om sina konkurrenter, tillför det ingen information. Det är något man säger oavsett om det finns sanning bakom påståendena eller inte.

Av IlyaZ

Maskinen är alltså artificiellt låst av Sony, som förmodligen förbehåller sig rätten att i praktiken stänga av godtyckligt. Även om du skulle få den upplåst, varför finna sig i det? Användare har uppenbarligen inte kontroll över sin hårdvara som den är. Apparaten hör hemma på tippen

Av IlyaZ

Det är därför folk behöver organisera sig fackligt. De har jobbat ihop vinsterna aktieägarna plockat ut, men drar nitlotten nu när det är dags att casha ut en sista gång.

Av IlyaZ

Har full respekt för dem som väljer att inte välja mellan regering och skenopposition, eller är ointresserade av de godkända partiernas sandlådemotsättningar. Den torgförda politiken är som amerikanska nyheter, som visar allt annat än nyheter, men som genom sitt namn definierar vad som ryms inom begreppet i människors sinnen.

Friheten att välja mellan olika klickar bolagsrepresentanter för att administrera ett system som inte går att välja bort är som att debattera vilket fotbollslag som ska vinna, när det är spelets regler som diskussionen egentligen borde gälla.

Av IlyaZ

Inget om andra API än DirectX? Vore synd om raytracing-delen bara framarbetats i samarbete med Microsoft, och förutsätter tvångsuppdateringar, automatisk avinstallation av mjukvara som inte är godkänd, med Microsofts senaste malware.

Av IlyaZ
Skrivet av trickeh2k:

Ja? Det är ett privat företag med deras helt egna plattform. Givetvis förbehåller de sig rätten att ta bort precis vilket material som helst, vare sig du vurmar för brödrostar i fel färg eller vad det nu kan vara. Jag hade själv gjort samma sak om jag ägde en plattform, skiter blanka fan i deras brödrostar eller marmeladsamling som är så fantastisk. Det är liksom inte som att du kan ställa krav på vad du ska få publicera på någon annan företags plattform?

Precis. Äganderätten står över yttrandefriheten, vilket är ofördelaktigt för alla som inte äger en egen plattform, och kringskär det fria ordet till förmån för en handfull privata monopol. Som medborgare förbehåller man sig rätten att kunna konfiskera bolagen och sätta ägarna på rallarjobb innan de hinner dra med stålarna till Bahamas.

Av IlyaZ

Ser kul och välgjort ut, men konsolexklusiviteten gör det väldigt lätt att välja bort.