Inlägg

Inlägg som tRevz har skrivit i forumet
Av tRevz

Kör på TG kryosheet, funkar svinbra. Vore kul med ett test av nyare kylpastor och liknande som dessa

Av tRevz

Efter att ha köpt kryosheet för att testa, är jag minst sagt jävligt nöjd, inge mer kylpasta

Av tRevz

Grafenplatta istället för kylpasta, it's the good shit. Samt svenskt företag! Köpte en själv för att testa, riktigt nice än så länge faktiskt.

https://www.thermal-grizzly.com/en/products/625-kryosheet-en

https://news.cision.com/se/sht-smart-high-tech-ab/r/smart-hig...

Vore kul om ni kunde köra ett test med lite olika kylare och se hur mycket det påverkar med tex problemen kring bending på z690/z790, samt hur hårt man kan skruva fast kylaren då ju mer desto bättre enligt TG.

Av tRevz

Blir nog att testa, har dock dålig erfarenhet av första då mitt ex hade white noise som inte gick att få bort (även vid 0% volym på headsettet) samt att det var lite väl små&tighta kåpor :/
Förhoppningsvis bättre detta!

Av tRevz

Cyberpunk med nya Overdrive RT är helt insane skillnad även mot gamla Psycho RT läget

Av tRevz
Skrivet av sharadkingboy:

Jag kan köra +2000 Mhz på minnet, men höjer jag över 214 på core så hänger det sig direkt. Har laborerat med att höja sänka diverse reglage, men ändå samma.... Har ni några förslag på vad det kan bero på?

Om du kan köra 200+2k på minnet utan att du tappar prestanda så har du ett extremt bra kort? Hur högt tänkte du klocka egentligen 😂
+200 samt höjd volt / power limit brukar bli 3ghz+ på coren

Av tRevz

😂

Av tRevz

Hade tänkt önska ett till chassi, o11d evo men komplett hade visst inte ens deras chassin alls

Av tRevz
Skrivet av anders190:

Nu när det äntligen blev helg har jag hunnit testa och gräva lite. Ett annat spel jag har (också extremt krävande för ett RTX 4090) är Deponia: The Complete Journey. Använder också OpenGL och jag får samma problem här som i Stardew Valley. Verkar vara kombinationen med detta som gör det. Får se om det blir att skicka in en buggrapport eller något. I övrigt fungerar allt bra så här långt.

Härligt att höra!
Monterade även jag på den där fläkten, knappt den fick plats då den kommer riktigt nära min CPU-kylare. (Noctua D14 om jag inte minns helt fel). Sedan hjälper även denna fläkt att rikta in varm luft in i cpu-kylaren. Jag har en Cooler Master AIO liggandes jag funderar på att använda men föredrar luftkylning. Inga akuta temperaturer oavsett. Men i sommar...

Använder du KFA/Galaxys egna mjukvara eller Afterburner eller liknande?

Finns just några få opengl inställningar i vanliga kontrollpanelen, annars får du väl kolla runt lite i nvidia inspector möjligen.

Nä kör med afterburner, använder den för oc&uv med curve osv.

Av tRevz
Skrivet av anders190:

Skärmen körs i 144Hz med adaptive G-sync aktiverat (både fullscreen och fullscreen + window), men spelet maxar 60Hz. Upplösning matchar, 3840x2160. Har provat både i fullscreen och borderless window och är lika. Inte provat window så mycket, ska nog testa det lite mer.

Körde kortet med G-sync inaktiverat i början pga benchmarks och då fungerade det nog utan problem. Ska nog testa det igen med iofs. Sedan verkar spelet använda OpenGL API't om det ställer till det.

I övrigt har det fungerat bra faktiskt men just detta bekymmer har gjort mig fundersam. Ingen dealbreaker på något vis men när 3070't körde samma spel med samma inställningar utan problem så blir jag lite fundersam.

Kan vara skärmen också förstås. Med 3070't så kunde jag inte köra HDMI 2.1 istället och när skärmen nådde 144Hz (väldigt sällan) så uppstod samma problem i någon sekund innan bilden återkom. Inget som märks med detta kort tacksamt nog.

Såg att du har samma modell också, trivs bra med kortet? Är själv inne på 6e dagen nu så har inte hunnit känna in den helt ännu.

Weird :/ Kan ju vara nått med just det spelet/open gl, men är väl bara testa lite och googla. Verkar dock mest vara folk som har en konstant black screen..

Jo riktigt nöjd! Enda som jag gjorde efter ett tag var att ta bort 4e fläkten, från början märkte jag inte av den mycket, men den varvar upp mer än dom andra fläktarna och har ett lite annat ljud, vilket gjorde att det hördes vid lägre temps än resten. Tempsen är fortfarande grymma dock. Gjorde inte så sjukt stor skillnad om man har bra cirkulation i chassit.

Av tRevz

Låter ju som det är något med upplösningen/hz/etc, kör du det i fullscreen eller borderless?

Av tRevz
Skrivet av Oneone:

Såg att Inet har en bunt ASUS TUF inne, men många har problem med coilwhine på dessa?

https://www.inet.se/produkt/5413036/asus-geforce-rtx-4090-24g...

det är nära nu att jag beställer... ska ju bygga ny rigg snart men vill beställa 4090 innan

tror ni detta nätagg räcker? borde väll kunna köra powerlimit typ 70% i Afterburner bara?

https://www.webhallen.com/se/product/302425-Corsair-RM750-750...

Kan varmt rekommendera kfa2 4090, sjukt nöjd med mitt kort på alla sätt

Av tRevz

Techpowerup (tror jag det var) hade ju ett 5800x3d system som dom sen bytte till ett 13900k när dom såg hur cpu bundet det var, kolla ett par reviews bak på 4090. Kan hända dom har en jämförelse review uppe med

Av tRevz

Fick min kabel från moddyi här förra veckan, kan lätt rekommendera ultra soft silicone varianten om man har lite utrymme.

Av tRevz

Skulle rekommendera kfa2 4090, sjukt fint kort, speciellt för helgpriset netonnet kör just nu på 21990

Av tRevz

Vad har du för chassi och hur ser kylningen ut där? 80 låter extremt högt för det kortet, om du inte ocar riktigt hårt.

Av tRevz
Skrivet av Haziza:

https://www-hardwareluxx-de.translate.goog/community/threads/...

https://www.overclock.net/threads/official-nvidia-rtx-4090-ow...

Där ser du VRM skillnaderna, en del tillverkare har snålat rejält, det är nog en bra ide att hålla sig borta från de absolut värsta korten som t.ex Palit, Inno3D, Galax/KFA2 och Gainward.

Om du överklockar till max, sure, annars gör det väldigt lite skillnad på något faktiskt märkbart sätt

Av tRevz

Kör du möjligen med flera skärmar eller nått annat som kanske använder mer än vanligt i bakgrunden? Nvidia kort är ju generellt bra på att gå ner i idle, men kan hända det inte når tempen isf för att slå av fläktarna
Möjligen icue som kan bråka också

Av tRevz
Skrivet av SnabelostSWE:

Ja, jag har inte full koll på vad skillnaden mellan mätpunkterna är. Är hotspot den punkt som är varmast? Eller är det en specifik komponent som heter så?

Den varmaste delen på coren

Av tRevz
Skrivet av Myllerman:

Tänkte beställa en kabel från modDIY. Vilken frakt tog ni och hur långt tid tog det?
Stämmer 2-3v med "free shipping"?

*Såg att det är Kinesiskt nyår nu så kommer nog inte beställa... Läst en del historier om saker som tappats bort när man beställt
under den perioden från Kina.

Tog den första som kostar, vart på väg i 10 dagar nu, för tillfället i Bryssel och borde väl komma fram närmaste dagarna