Inlägg

Inlägg som djchester har skrivit i forumet
Av djchester

Goda ting är tre!

Mina tre bästa köp i år:

Bytte 4 år gammal mobil LG G4 till OnePlus 6T
Bytte ännu äldre dator till en ny med Samsung 970 EVO
Skärmuppgraderade till en Acer 34" Predator X34P G-Sync IPS Curved Swivel

Av djchester

Kul med recensioner av headset! Har velat länge nu kring vad jag skulle köpa och hade nog aldrig köpt Qpad om det inte varit för den här recensionen. Nu är det bara att invänta leverans.

Av djchester

Hej

Jag hade samma funderingar som du. Jag gjorde som så att jag skaffade Telenor med Dlink 4G routern och testade för att ifall att det inte fungerade lämna tillbaka utrustningen och häva köpet. Men det visade sig fungera riktigt bra för mig och till ett bättre pris än ADSL så nu är mitt ADSL abonnemang avslutet. Resultatet nedan är inomhus vid ett fönster.

Bredbandskollen:
Jag fick precis 51.20 Mbit/s med Telenor Sverige AB.
Anslutning: Okänd
Hastighet nedladdning: 51.20 Mbit/sek
Hastighet uppladdning: 17.41 Mbit/sek
Svarstid: 16 ms
Operatör: Telenor Sverige AB

Satte även upp smokeping på min NAS för att kolla latency över tid och för min del var den rätt så stabil. Jag har några kurvor på det mot olika servrar men hinner inte lägga upp dem publikt just nu. Har spelat en del TF2 och L4D och tycker det fungerar bra.

Av djchester

Is i magen lönar sig alltid, tycker hetsen (och bristen) nu påminner om när Nvidia 6800 Ultra släpptes. Det är ju sommar strax så ta det kallt och gör något annat så länge tills det lugnat sig. Huvudsaken man har en dator värd namnet när vinterhalvåret börjar!

Av djchester

Verkar som att Steam för Linux kan vara på gång till hösten: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=valve_linu...

Skrivet av the squonk:

Om Valve nångång släpper sin Steam-klient för Linux(som varit på gång länge) och portar så många spel som möjligt att fungera under Wine på en gång utan trixande så behöver i alla fall inte jag Windows.
(de flesta spel fungerar "i sig" under Wine, det brukar vara diverse kringprogram som piratkopieringsskydd och liknande som gör att just det spelet inte fungerar - oavsett så har jag till sist fått igång alla spel som jag trixat tillräckligt med - fast jag har inte testat på ett tag - Fallout New Vegas var nyaste spelet som jag körde i Linux och det flöt på hur bra som helst och såg exakt likadant ut som i Windows).

Jag har Windows-datorer bara för spel och htpc, annars skulle jag inte ha det. Men Windows 8 blir i alla fall bra mycket roligare att köra på en Tablet än Android eller IphoneOS, det är den mest spännande(enda) aspekten av Windows 8 = Windows 8 tablets(som man kan installera Linux på )

Av djchester

Vore intressant med en kurva på hur lågt priset måste vara för en AMD cpu som presterar likvärdigt med en INTEL cpu men eftersom AMD cpun drar mer ström så finns ju någon slags breakeven punkt om man säger att man vill använda cpun i säg fem år. Hänger ni med?

Av djchester

Linux och Tellstick?

Fräck lösning, dock är allt i mitt hus Linuxbaserat. Men det verkar vara möjligt att köra tellstick på Linux också: http://developer.telldus.se/wiki/TellStickInstallationSource

Någon som har några erfarenheter av Tellstick i Linux att dela med sig av?

Av djchester

FusionIO

Finns ju alltid FusionIO om man vill ha ännu bättre i servern. Då sitter den direkt på PCI-Express. Fick iozone results: 660MB/s write och 740MB/s read på RHEL5 (ext3) häromveckan. Då ska den enligt spec även klara ca 140 000 IOPS. ^^

Av djchester

Hoppas den här typen av SSD + mekanisk disk = virtuell lagring kommer funka bra. Det är ju rent ekonomiskt attraktivt i alla fall. Blir intressant att se lite benchmarks på detta framöver.

Av djchester

usch den där luckan som täcker 5,25"-enheter har alltid varit en dålig idé tycker jag.. den går lätt sönder och gör ingen nytta. När den väl gått sönder ser det ju bedrövligt ut.

Av djchester

Android Sverige | Swedroid <- kolla nyheter och forumet där. välkommen till android klubben!

Av djchester

Ett passivt GTX 460 skulle jag kunna tänka mig.. en tidsfråga? Kör ett Sparkle 8800GT passive idag, har fungerat väldigt bra.

Av djchester

Min en-core VIA CPU gör ett ypperligt jobb i min NAS måste jag säga. Den kör ubuntu med krypterade diskar, filserver (samba) och uTorrent via wine.

Av djchester

Någon som vet hur den presterar i XP?

Av djchester
Skrivet av gtihenke:

Ja det stämmer:

OCZ Z-DRIVE R2 E88 PCI-EXPRESS SSD

OCZ Z-Drive R2 e88 PCI-Express SSD OCZ Technology

Max Performance
Read: Up to 1.4GB/s
Write: Up to 1.4GB/s
Sustained Write: Up to 950 MB/s
Random 4k writes: 7,200 IOPS

Kopplas in på PCI-E x8 buss.

Skulle vara jäkligt nice o testa en sådan

Kul att testa, jobbigt att betala strax under 100 000 :- dock.

Av djchester

Synd att inte Sweclockers nämner att VIA fortfarande slår AMD och Intel på strömförbrukning.. Dock klarar sig min NAS med en kärna.

Av djchester

Jag tänkte mer på att reportern var oförskämd och bad honom "säga det där på svenska också" när faktiskt allt han sa var på just svenska. Namnet på tävlingsklassen var enda undantaget. Pinsamt SVT..

Skrivet av furuliden:

Det var roligt. Men han sade faktiskt. "För att dem inte ska överhettas hälls flytande kväve minus 196 grader vid datorernas hårdiskar"

Så han sa aldrig att de hällde kväve direkt in i hårddisken.

Av djchester

Jag önskar att amerikanerna förbjuder mjukvarupatent som vi gjort i EU.

Av djchester

Jag har alltid tyckt DH ser kul ut på pappret men när man ser videoinslag därifrån inser man att man inte skulle orka med kidsen. Och inte har man blivit yngre för varje år som rullat förbi heller. En lugnare avgränsad yta för 25+ eller varför inte 30+ så kommer jag!

Av djchester

Tycker priset är väldigt bra för 6h arbete. 250:-/h

Jag hoppas Wolverine får många beställningar i och med detta.