Inlägg

Inlägg som folke123 har skrivit i forumet
Av folke123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Piratpartiet har tagit ställning i en del frågor utanför deras kärnfrågor, här: http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i...

De kan nog säkert ändra sig dock, beroende vilken grupp i EU de får stöd av.

Vill förresten ge XerXes eloge för den här tråden. Jag anser personligen att den ekonomiska politiken är viktigast just nu (det innebär inte att PP:s kärnfrågor inte är viktiga, men de får redan väldigt mycket uppmärksamhet. Min favoritfråga penningpolitiken är det ingen som bryr sig om). Det är därför högst relevant vad deras kandidater anser om exempelvis Keynesianismen eller Euron.

Liten missuppfattning där, när Christian Engström skulle göra testet för PPs räkning så fanns inte "Tar inte ställning" som svar vilket det fanns för oss som gjorde testet sen. Därför var han tvungen att ta från sin egen syn på vissa frågor och från partiets allmänna grundsyn

Av folke123

Re: Piratpartiet - Vänster?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av XerXes
Jag hade fått intrycket av att Piratpartiet enbart ämnade driva upphovsrättsfrågor. Idag läste jag runt lite bland deras kandidater och hittar då på enbart tre minuter att:

* Deras andranamn är verksam i Attac Malmö, en minst sagt vänsterinriktad organisation som vill begränsa privatiseringar, internationell handel, höja skatter och "demokratisera" marknader.

* Det går också att läsa att de ämnar verka i partigrupper som vill verka för en keynesiansk finanspolitik, d.v.s. jättelika statliga stödprogram för att "stimulera" ekonomin. En linje som idag främst förespråkas av vänsterpartiet i Sverige. (Kan dock tilläggas att Bush/Obama inte varit bättre, dock en tydlig vänsteråsikt)

Är detta enbart toppen på ett isberg? Är en röst på Piratpartiet samma sak som att rösta på Vänsterpartiet?

Nej, det är det inte.

1: Vad deras andra namns personliga åsikt är på en höger-vänster skala påverkar inte var partiet ligger. Jag har en åsikt som lutar lite åt höger, piratpartiet är inte höger för det även om jag är med där

2: Hela poängen med piratpartiet är att de kommer joina en grupp som väljer att stödja deras frågor angående integritet/fildelning. Och sen kommer de stödja gruppen de har gått med i alla deras andra frågor.

Och i EU-Parlamentet så är det så att den största gruppen som är för ett friare internet och för fildelning för privat bruk altså Piratpartiets frågor råkar vara den gröna gruppen. Därför så kommer de att samarbeta/gå med den här gruppen för att mer effektivt få igenom integritetsfrågorna och för deras stöd i dessa frågorna så kommer de följa deras linje i andra frågor.

Hade det t.ex varit en blå grupp som stått för ett friare internet så hade de gått med i den gruppen och kämpat för ett friare internet och även då röstat som den gruppen vill i andra frågor.

Av folke123

Om de har satt igång så man kan börja opta in till betan nu, tror ni att spelet kommer komma ut i år? *Hoppas hoppas*

Av folke123

Ipredkoll.se och liknande.

Jag har en fråga om Ipredkoll och liknande sidor om det finns några.

Säg att jag är anmäld på en sådan sida, och glatt laddar ner. Sen får jag ett mail om att min ip adress har blivit utkrävd. Och så slutar jag ladda ner. Då borde jag ju vara säker right?

MEN för att ens få ut min IP adress måste de ju bevisa att jag har laddat ner. Så även om jag slutar så fort någon kräver ut min ip adress, så har de ju fortfarande bevisen om att jag laddade ner innan, de bevisen de använde för att få ut min IP från första början.

Är det så här eller har jag missförstått något?

Av folke123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Underbart, jag höll på med en utställnings-synops där jag analyserar populärkultur hos ungdomar genom stereotypa roller i gymnasiemiljö. Ni prickade in min datorrelaterade del av utställning i alla fall

Om jag förstår detta rätt så menar du att vi prickar in en av dina stereotyper?

Av folke123

Samma som du, eller jag snubblade in på det, blev lite av ett piratpartiet manifest tillslut

Av folke123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZaXx
När tror ni det kommer? slutet på året eller 2010?

De trodde att de skulle få ut betan iår, låt oss säga att de lyckas med det, då lär det komma 2010, Jag tippar på någon gång 2010. Men det är en relativt vild gissning

Av folke123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Isengrim
Håller med...den där visningen gjorde inte mig besviken iaf!

Något annat som jag såg var att zerglings verkade mycket bättre balanserade nu än nar jag provspelade på DH i höstas. Tyckte att dom dog alldeles för enkelt då, men nu verkar de vara med i matchen igen!

Provspelat? Jäkla fuskis

Av folke123

Adventureland

Hej, någon som vet om filmen Adventureland går att få tag i/titta på i sverige?

Den verkar inte gå på SF Eller vara direct to dvd eller någonting.

Av folke123

Dammit, jag både älskar och hatar battle reports, De visar ju hur grymt spelet är vilket är bra, men även att jag inte kan ha det ännu

Av folke123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Liq
Hitills har jag inte haft några som helst problem.. Har spelat i ungefär 5 dagar nu, kört igenom "road to independence" .. inte vart med om något bugg eller krasch.
Det ända ja irriterar mig på nu e att man inte kan transportera trupper via båtar.

Det kan man, klicka på armen och högerklicka på en båt som ligger vid land så lastar du in dina trupper i båten

Av folke123

Ska definitivt dit, måste ju träffa Cristopher Judge
Kostar det ngt att få en bild signerad tro?

Av folke123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sickan90
tack Evil.

det kommer nog att ta ett tag innan det kommer upp här men jag kan nog skicka dig en egen version om du skulle vilja det

Jag skulle gärna testa spelet^^

Av folke123

Få tillbaka steam account.

Ja, som topic då, Jag har ett steam account där min lillebror antingen tappat bort lösenordet eller fått det hackat.

Jag försöker få tillbaka det via steams funktion. Jag skriver in den registrerade mailen steam arbetar en stund. Och säger sen att det har skickat iväg ett medelande.

Jag har aldrig fått det har mailet, jag har testat flera gånger och kollat både inkorgen och min skräppost. Jag använder en hotmail adress.

Någon aning om vad felet kan vara?

Av folke123

Det där med att ändra download location ändrar iaf vilka servrar man kan ansluta sig till på empire: Total war. Vet inte hur det är med L4D

Av folke123

Tryck på uppdragsknappen och kolla vad du ska göra härnäst, beroende på var du är tror jag att du ska ta en fransk stad, inte säker dock.

Av folke123

Ingen som kan ge tips till vilken skrivare man bör köpa?

Av folke123

Köpa skrivare.

Ja, då har man blivit beordrad av sin pappa att välja ut en skrivare som vi ska köpa. Eftersom jag inte vet något om skrivare vänder jag mig till er.

Det viktiga är att det ska vara en Färgskrivare och att den ska vara billig i "drift"

Pris tror jag ligger på 1000-1500

Tacksam för svar

Av folke123

Hm, liten fråga, hur funkar dessa indiamen skepp?

Och traderoutes. När det står engelska skepp på dessa så växlar deras flagga mellan en britisk och en pirat flagga. Vilket betyder att de snor pengar från den traderouten right?

Men när jag ställer mina skepp på traderoutsen. Då händer ingenting?
Funkar det bara när man är i krig mot den andra som har traderouten?

Av folke123

Hm, är man klar med Road to independence när man blivit fri från britternai? För jag fick upp en ruta som sa att jag van. Men endå fortsatte spelet senare?