Inlägg

Inlägg som tokar86a har skrivit i forumet
Av tokar86a

Datorn vill inte stänga av sig

Hej

När jag försöker att stänga av datorn så händer inget ting. Den bara står och tuggar och säger att den ska stänga av sig men den gör inte det. Någon som vet vad det kan bero på?

Av tokar86a

Installera flera wordpress bloggar on Windows Server 2012 R2

Hej

Jag vill sätta upp en webbserver på min Windows Server 2012 R2. Jag vill installera ett antal Wordpress bloggar som ska vara kopplade till till var sin domain. Hur sätter jag upp det här på bästa sätt och vad behöver jag installera ?

Av tokar86a

Men vad händer om de vill att den ska skickas in på service?

Av tokar86a

Samsung Galaxy Tab 4 10.1 (SM-T530)

Hej.

Jag köpte den för ungefär två veckor sen och problemet jag har är att skärmen inte riktigt vill tända sig ibland utan att man måste trycka och mixtra med den i ungefär 1-2 minuter innan skärmen tänder sig. Det här problemet har uppstått ungefär 2-3 gånger och platan har den senaste Android versionen. Vad kan det vara för fel?

Av tokar86a
Skrivet av ggustavsson:

OK skivan bootar och sen börjar den klaga menar du, hur långt kommer installationsprogramet innan detta?

Sen detta med "removerbul device" det är olika flytbara enheter tex USB enheter, dra ur alla sådana saker innan ni försöker installera ink skrivare osv

Vad jag har förstått så kommer det upp direkt efter frågan om man vill starta från dvd skivan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av tokar86a

Men när han bottar från dvd skiva så vill han inte det.

Skrivet av ggustavsson:

För att förtydliga Windows XP kan inte uppgraderas till Windows 8.x
Det är en ren från start installation som måste göras, vad det varit för tidigare OS har ingen betydelse.

Ja jag vet det. Men det fungerar inte att installera Windows 8.1 på datorn.

Av tokar86a

Problem att installera Windows 8.1

Hej

Jag försöker hjälpa min pappa att installera Windows 8.1 Men det verkar inte fungera så bra. Den säger något om removerbul device (Vet inte exakt hur det stavas) när man försöker starta upp i från skivan och när man försöker installera det från Windows XP som han har just nu så säger den att det är något galet med msvcrt.dll filen.

Någon som har några ider vad det kan vara för fel.

Han har provat med en annan dvd läsare och det säger samma sak.

Jag sitter inte vid datorn själv så det kan vara svårt för mig att kolla upp vissa saker.

Av tokar86a
Skrivet av panpo98:

Då har du nog hittat felet. Du kan köra vidare så där. Annars finns det lösningar om man inte orka hålla på med power knappen.

Tex så finns det en inställning under power som har 3 lägen (texten varierar). Den bestämmer vad datorn ska göra efter ett strömavbrott. Du kan ändra så att datorn alltid ska starta efteråt. Sen köper du på Kjell, clasohlson osv ett grenuttag med knapp på som du använder för att starta datorn med. Finns t.o.m grenuttag med fjärrkontroll (som den till TV).

Inte alltid. Beror mycket på vad du har för nätagg, hur gammal den är och vilket grafikkort som den används med.

Tex kan vissa trasiga budget och skräp nätagg lura folk att tro att felet är något annat. Iblanda kan de starta en annan dator hela vägen in i Windows under en tid innan man blir sittande med 2 trasiga datorer. Det var först när nätagget dog eller de bad om hjälp i forumet som de insåg vilket misstag de gjort.

Det här nätaggregatet är det jag har i datorn: http://www.fractal-design.com/home/product/power-supplies/dis... det kostade ungefär 1500 kr som nytt.

Av tokar86a
Skrivet av ParasiteX:

Det borde det.
Kontakta butiken du beställde chassit från. Med lite tur så skickar dom en ersättnings knapp du kan byta ut själv och slipper skicka in hela köret.

Jag skulle inte tro att de har kvar det i butiken med tanke på att den modellen jag har R3 inte tillverkas längre utan det är R4 som gäller nu. Men det kanske är samma knapp. Eller så byter jag ut hela chassiet.

Av tokar86a

Går det att bara bytta ut knappen?

Av tokar86a

Jag provade med att bytta kontakt med reset och power knappen och när jag gjorde det så startade datorn upp direkt när den var kopplad på det sättet. Alltså att jag startade datorn på reset knappen istället.

Av tokar86a
Skrivet av panpo98:

Våga man byta delar och felsöka så klarar man nog det här med. Jag har gjort det massor av gånger men skruvmejslar utan problem.

Troligen är det dock en trasig kondensator. Bruka sitta på moderkort, grafikkort och nätagg. Att datorn funkar när du väl får igång den utesluter inget av dom.

Grafikkortet kan du utesluta genom att ta bort den helt och se om felet är kvar. Du ser/hör på fläktarna osv om datorn startar (utan bild). Nätagg Lånar man. Meningslöst att testa ett nätagg som inte är död och fortsätter vara död när man gör tester. Enda sättet att testa moderkortet är att utesluta alla andra fel, koppla ur allt som inte behövs och byta ut de delar/kablar som är kvar.

Men borde jag inte få något mer fel än just det här? Jag tänker på om det är något med strömmen som spökar?

Av tokar86a
Skrivet av Hardware guy:

Ett alternativ är att när datorn är startad och du är i windows, tryck en gång hastigt på strömbrytaren. Det ger signal till windows om att avsluta. Får du ingen nerstängning betyder det att windows inte fick signal, och då är trasig knapp troligt.

Reagerar windows varje gång direkt på knapptrycket är knappen hel, och det är moderkortets startfunktionen (eller nätagget) som är problemet.

Nej jag måste hålla nere knappen i ungefär 10 till 15 sekunder för att den ska stänga av sig och när jag ska få igång den så måste knappen vara nertryckt i ungefär någon stans mellan 10 till 20 sekunder.

Av tokar86a
Skrivet av Laggzor:

du skulle kunna testa kortsluta pinsen startknappen sitter kopplad på i moderkortet med t.ex en skruvmejsel, förutsatt att du vet vad du gör och är säker på det då

Det här vet jag inte om jag vågar ge mig på.

Av tokar86a
Skrivet av anon186265:

Testa först om du kan byta start knappen till reset knappen eller liknande på moderkortet och starta det där ifrån! Gjorde jag fungerade direkt. "Startknappen" var trasig.

Jag kan tyvärr inte göra det eftersom jag bara har en knapp. Jag har ingen reset knapp. Så hur kan jag testa då?

Av tokar86a

För jag har provat lite närmare nu och den reagerar inte om jag trycker en gång på knappen men om jag håller nere knappen då verkar den starta.

Av tokar86a
Skrivet av aSparrow:

Lyser en grön lampa på moderkortet? Utgår ifrån att nätagget är påslaget och därför ger datorn ström.
Kolla ändå att alla sladdar sitter i som de ska. Även om datorn bara står så kan de glida ur lite av eventuell stöt eller liknande i chassit. Finns ju den där gravitationskraften också.

Ja det lyser en grön lampa på moderkortet. Ja alla sladdar sitter i som de ska göra. Så vad kan det vara för fel då?

Av tokar86a

Datorn statar inte när jag trycker på startknappen

Hej

När jag trycker på startknappen på mitt Fractal Design Define R3 så vill datorn inte starta upp. Inget händer när jag trycker på knappen. Jag kan få igång den om jag trycker många gånger eventuellt håller inne knappen. Det hända helt plötsligt i morse när jag skulle sätta på den. Så jag tror inte den kan vara något glapp i någon kabel som inte sitter fast som den ska med tanke på att jag inte har varit där inne och pillat.

Datorn fungerar stabilt och jag märker inga av några problem när jag väl får igång datorn. Kan det vara on knappen på chassiet som är på väg att gå sönder? Eller kan det vara något annat?

Jag trodde först att det var nätaggregatet som hade gått sönder men det verkar fungera som det ska och datorn ger inte ifrån sig några konstiga ljud under uppstarten.

Den vill helt enkelt inte svara när jag trycker på knappen.

Av tokar86a
Skrivet av tjossanmannen:

Domain, private, eller public? Då är det brandväggsinställningarna.

Ja jag behövde ändra det. Men jag gjorde inget ting i brandväggen.

Av tokar86a
Skrivet av tomle:

Du kan ju skriva vad du gjorde för att avhjälpa felet, det kanske hjälper någon annan som är i samma situation.

Det var något med nätverkssäkerheten. Det här med vilken nätverkstyp man är på.