Inlägg

Inlägg som tehTarik har skrivit i forumet
Av tehTarik

Surface Pro 3 kräver väl en särskild strämadapter. Den ingår alltså inte, eller?

Av tehTarik
Skrivet av Söderbäck:

@ztenlund @DennisOlof
Ja det är möjligt att jag missförstått något här.
Jag har antagit att det funnits stöd för äldre samtalsprotokoll även i de nyare näten - eftersom att det alltid fungerat felfritt för mig både med och utan VoLTE.
Testade att slå av VoLTE i telefonen - och visst kopplade telefonen om till H+ (3Gnätet alltså) när jag då ringde ett samtal med det avslaget.
Så det är möjligt att det är precis som ni säger. Eller så är det bara nuvarante teknisk lösning och att det finns en möjlighet att ha bredare stöd för äldre protokoll även i nyare nät när så krävs.

Vi får väl höra mer om det längre fram - om det här blir ett problem.

3G har både paketdata samt stöd för kretskopplad rösttelfoni (som i 2G) inbyggt. 4G (LTE) har bara stöd för paketdata, därför fanns inget stöd för röstsamtal innan VoLTE (voice over LTE). Eftersom alla telefoner med 4G också hade stöd för 3G så fortsatte man helt enkelt att använda 3G för röstsamtal. VoLTE bygger på IMS som alltså är IP baserad telefoni. IMS används även för röstsamtal i 5G, vill minnas att det heter VoNR då. En VoLTE klient är bara mjukvara, så teoretiskt borde man kunna lägga till det för enheter som inte hade det från början. Men med tanke på hur snabbt tillverkarna slutar supporta sina telefoner så lär det väl knappast hända i praktiken.

Av tehTarik
Skrivet av KAMIKIRI:

Köper och hämtar gärna Asrock H310CM-HDV.
Om den passar i Fractal design chassit. Har nämligen likadan.

Passar tyvärr inte i Node 202. Åtminstonde inte utan att man modiferar det genom att ta bort en stor del av plåten mellan moderkortet och gpu'n och byter till en flexibel riser. Omodifierat är det bara vanliga mini-itx som passar.

Av tehTarik
Skrivet av maddush:

400 plus frakt för node chassi inkl nätaggregat

Hade inte tänkt skicka det, då jag inte har någon orginalkartong. Men är ingen intresserad av att hämta det så kan jag försöka kolla om jag kan hitta någon kartong som skulle fungera.

Av tehTarik

Rensning: chassi, moderkort, högtalare

Fractal Design Node chassi med orginal nätagg. Sitter två stycken Corsair 120mm blå led fläktar i också. Köpt som färdigbyggt sytsem, så kanske det saknas någon skruv jämfört med orginal men riser kabeln för GPU finns. 400.-

Biostar H110MHV3 moderkort, köpt för att ersätta ett kort som krånglade. Fick ordning på det andra kortet så det här är bara provkört, så som nytt i kartong med alla tillbehör. 6th/7th gen 1151, DDR3-minne. Är ett sånt här minimalistisk micro atx, dvs samma djup som mini itx men en extra 1x kortplats på bredden. 200.-

Asrock H310CM-HDV moderkort, var avsett att användas men köpte sedan ett annat för den CPUn. Så som ovan endast provkört, så som nytt i kartong med alla tillbehör. 8th/9th gen 1151, DDR4 minne. Storlek som föregående, litet micro atx.
350.-

Begagnat Asus P8P67 PRO med i7 2600K, IO-shield finns. Har nyligen provat att starta upp det och kört några timmar utan problem, men inga garantier om att allt fungerar 100%. 250.-

Parrot bluetoothhögtalare. Kan köras var för sig eller som par, fins line-in om man inte vill använda bluetooth. Fronterna har magnetfästen och det finns en touchkontroll för volym på kanten. Enskild strömmatning per högtalare (ingår). Som synes på bilden har diskanten på ena högtalaren blivt intryckt.
50.-

Finns även ett gammalt Corsair VS550, ifall någon behöver ett nätagg till något av moderkorten.

Har satt något slags riktpris, men tänker mig en kortare budgivning om det finns intresse. Säljer om jag tycker det är OK pris. Avhämtning premieras, har ingen låda till chassit så det skickas tyvärr inte.

Läs hela annonsen här

Av tehTarik

Tänkte köpa den här när jag letade ny AC adapter på 15V till min nuforce förstärkare.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08B8SMFYS
Behöver du bara 500mA så finns det säkert många fler att välja på.

Köpte aldrig någon då jag kom på att jag hade en AC-adapter från en gammal Toshiba laptop, som är 15V.

Av tehTarik

Är ju några år sedan, men använde en Britax Kidfix till mina barn. Var väldigt bra tyckte jag, stabil och lätt att ställa in.

Av tehTarik

Konstigt att Ownit beskriver den som att den inte har någon fiber ingång:
https://www.ownit.se/kundservice/guider/koppla-in-hardvara/ro...

Men troligtvis har du fiber in på baksidan, typ:
https://sfiber.se/onewebmedia/Montering%20EG300_EG400%20Medie...

Av tehTarik

6port 1gbe pcie kort
200.- hämtar, men +frakt är också ok.

Av tehTarik

7.2 + 7.9 600.- hämtar

Av tehTarik

Såg att dom finnas i lager hos electrokit, dock max 1 per order.
https://www.electrokit.com/produkt/raspberry-pi-zero-w-board/
Annars ska jag ha en oöppnad liggandes.

Av tehTarik

Fanns 2st fläktar kvar? Köper isf gärna 2 för 100.-, finns fler så kan jag ta fler för +50.-/st.
Kan hämta om det fungerar imorgon kväll, annars kanske det kan lösas med frakt.

Av tehTarik

Piper det inte så blir det nog inget fel i BIOS POST, eller så kommer den väl inte dit öht. Vet du om CPUn fungerar i annat moderkort? Ett debug-kort skulle kanske vara till hjälp, men antar att du hade använt det om du haft ett.

Av tehTarik

Har ett Asus Z87-A med en i5-4670K, sitter en Cooler Master kylare på. IO shield finns. Minnet har jag dock plockat till någon annan burk.

Har även en gammal Corsair TX750 PSU, icke modulär, ifall det skulle vara av intresse. Samt ett EVGA gtx1060 3GB i itx storlek.

Finns i Hägersten.

Av tehTarik

Hade sationär Sony MD hemma och en bärbar Sharp med slot load. Var ett klart lyft från portabel CD, då det var så smidigt med fjärren på sladden som gjorde det lätt att navigera på skivan. Även hemma var det nice med titlar på skivor och låtar, var ju väldigt ovanligt med CD-text på den tiden. Var mindre stötkänslig också, iaf jämfört med den bärbara CD spelare jag hade. Gillade MD skarpt på tiden då det begav sig. Ska ha två bärbara MD spelare kvar i någon låda, och något hundratal skivor.

DAT blev tyvärr aldrig någon hit på konsumentmarknaden pga kopieringskyddet och dess höga pris. Men DAT var populärt bland dom som samlade på konsert bootlegs, eftersom det gicka att göra kopior utan kvalitetsförlust, iaf innan CD-R blev tillräckligt billigt och utbrett.

Av tehTarik

Har också litet badrum och en 45cm maskin från Siemens som vi är väldigt nöjda med. Den heter iQ500-någonting. 6,5kg kapacitet och borstlös motor. Nu är den väl ett par år gammal, så nuvarande modell kanske heter något annat...

Av tehTarik

Hoppas du blir nöjd med GM1, lär iaf vara otroligt smidig att ta med dig, tar nästan ingen plats. Har själv en GM5 (är väl i stort sett som GM1 fast med en pytteliten EVF inbyggd) som jag använder som komplement till en G80. Brukar kunna pressa ner båda husen och tre objektiv i en liten kameraväska. Perfekt när man reser, och det är väl det som är systemets styrka. Det man kan önska skulle vara mindre brus på högre iso... En annan sak som är lite irriterande är att fokuspeaking vid manuellt fokus fungerar ganska dåligt, iaf om jag jämför med en Sony (Nex-5 är det jag provat).

Btw, har ett extra Panasonic 15mm 1.7 till salu, ifall du är intresserad

Av tehTarik

Hämtade våra i måndags, Kungsholmen/Stockholm. Var förvånad över att det inte var någon kö, var ett nummer före så hade passen i handen på mindre än 10min.

Av tehTarik

Var bortrest i veckan, på annan resa då passet inte hann fram till ursprungligen bokad resa. Ansökte 27/5 och fick SMS I tisdags 12/7, så var väl ca 1v innan preliminära listan. Fick sedan ett andra SMS på torsdagen, men vet inte om det är en påminnelse eller om man får ett SMS per pass (vi gjorde två anökningar på samma bokning).

Av tehTarik
Skrivet av Kicka81:

Jo dem kan se de 😊 tror den inspelningen är för att folk inte ska ringa 😅

Struntade i att svara på voicprompten på 11414, blev kopplad till en person. Men enligt honom kan dom inte se var i kön man befinner sig. Men det är ju troligt att dom kan se om det är klart. Hade väl ingen förhoppning på bättre information, men ringde just in case. Skulle ha rest på tisdag men har nu bokat av det, för dit vi ska accpteras inte provisoriskt pass tyvärr. Kunde man få bättre precision skulle man kanske kunna boka till senare datum, men som det ser ut nu är det sjukt uppbokat och skyhöga priser