Inlägg

Inlägg som Loffemega har skrivit i forumet
Av Loffemega

Drog igång en dedicated för mig och mina polare, vi lät vår valheim-server vila lite tillsvidare. Efter några kvällars spelande så kan jag tveklöst säga att Enshrouded är ett bra spel. Det har på riktigt en mycket stor potential att bli något riktigt, riktigt bra. Det har "lånat" många funktioner och aspekter från andra spel, något som är helt tydligt, men utan att det känns som en "knock-off".

Med basebuilding som påminner mig om Ark samt delvis lite V Rising, crafting och gardering från Valheim, exploring, pussel och combat från Zelda BotW. Det gör sig rätt tydligt var utvecklarna bakom Enshrouded har tagit inspiration från, men det mesta är taget och gjort bättre i någon mening, eller på ett annorlunda och spännande sätt.

Världen en riktigt, riktigt stor (och varierad!) och den bjuder verkligen in för utforskning, vare sig du menar det eller inte. Spelet har ingen minimap, vilket jag tror kan vara ett aktivt val, för det gör det lite "svårare" att hitta rätt. Allt du har är en karta, med waypoints och en väldigt basic kompass. Detta betyder att du ofta sätter sikte på dit du vill, men exakt hur du kommer dit kan variera. Kartan är så stor och avstånden kan ibland vara riktigt långa så man hittar ofta saker på vägen som man börjar utforska bara av ren nyfikenhet, tills du senare inser att du inte alls var på "rätt" plats för att göra ditt quest, eller hitta just den där upptäckten. Inte något som irriterar eller tar ifrån, snarare tvärt om, det gör att sättet du utforskar känns väldigt naturligt.

Den som gillar basebuilding kommer högst troligt få utlopp från sin kreativitet för det är verkligen inte en eftertanke i det här spelet. Den är faktiskt riktigt bra, du har många olika "shapes", riktigt många olika materialval och ett mycket stort urval av inredning. Här kan man bygga sitt egna dockhus, precis hur man vill.

Spelet har vissa mindre prestandabekymmer i multiplayer, det kan vara lite hackigt och karaktärerna kan "rubberbanda" lite till och från. Men jag tycker det är så minimalt att det inte tar ifrån för mycket av upplevelsen. Combaten och talentträdet har en bra grund, här ser jag fram emot vad utvecklarna fixar och lägger till efter en periods utveckling.

Kan inte säga annat än: rekommenderas, för den som gillar survival- och crafting/rpg-spel som t.ex Valheim, Ark, Conan, Zelda:BotW, V Rising, m.fl.

Av Loffemega

[Sökes] 8pin till 6+2pin förlängning av lite högre kvalité

Hej,

Pga. ombyggnation/expandering av min mining rig så behöver jag använda extenders mellan <PSU> <8pin till 6+2pin> <extender> <GPU>

Jag har provat billiga kinakablar från Amazon men de smälte tillslut. Jag kanske är helt jävla dum i huvudet och kan inte leta överhuvudtaget men jag har lite svårigheter att hitta några alternativ som jag kan testa. Känner någon av er till någonstans som säljer rekorderliga 8pin extenders? Något som inte är de där klassiska svart/gula från kina som bevisligen smälter efter en period.

https://lagaiphone.se/wp-content/uploads/2017/12/PC8942-340x340....

Tack!

Av Loffemega
Skrivet av Isakksson:

Gött, gick från plats 30 till säkert 90 vid öppning. Mycket folk som tränger sig före. Sjukt dåligt skött av @webhallen

Jag uppskattade i början min köplats till ~20. Vid öppning så var den nog närmre 25-30.

Såg några "kaffe-köare" som gled in på ett bananskal för att de "kände" någon i kön längst fram, stannade där för att snacka lite och dricka sitt kaffe, för att sen helt plötsligt lite smidigt glida in. Blodet kokar.

Jag fick visserligen det jag var ute efter men det hade ju likagärna kunna varit tvärt om, och då gick jag upp kl 05.00 för att sitta i kommunaltrafik i 1,5tim för att ta mig in i tid, för att sen stå och köa i 2,5tim. Tycker Webhallen kunde ha försökt sköta det lite bättre.

Jag tänker heller inte gå upp och jiddra med ett par kaffe-glidare för jag har egentligen ingen beläggning för det jag säger och riskerar istället för att starta ett tjafs och i värsta fall förlora min köplats.

Av Loffemega
Skrivet av Mordekai:

Tack för tipset, aluminiumprofil med diffuser som klarar 15mm strips?, de är ju 5mm höga också.

Jag planerar att köpa en sådan för infräsning i bakkant på mitt massiva skrivbord. https://www.xcen.se/alulist-opal-21mm-philips-hue

Av Loffemega

Diablo IV ser enligt mig intressant ut, jag har naturligtvis hög skepsis men riktningen överlag känns helt rätt av det vi har sett hittills.

Angående PoE2, vi vet ju att GGG vet hur man levererar så här finns naturligtvis ingen oro. Kalla det för ett nytt spel, expansion eller tomatsoppa, det kvittar i slutändan. Lägg istället fokus på faktumet att genrens idag bästa titel blir större, fräschare, får ny content och blir förhoppningsvis även ett bättre spel i samma veva. Allting gott.

Av Loffemega
Skrivet av BumBumX:

Philips Hue är jag lite sugen på och det har ju funnits en hel del erbjudande tidigare år, så jag hoppas väl på något liknande i år!

Jag är mer än sugen. Jag köpte en lägenhet i sommras och har renoverat den från golv till tak under de senaste månaderna. Nästa fredag kommer nya köket, vilket blir det sista "stora" som är kvar. Sen är det småpyssel med inredning, lampor och dylikt. Lägenheten är liten så jag funderar starkt på att investera i Philips Hue för mer eller mindre hela lägenheten.

Så jag hoppas på några bra deals på startpaket och dylikt. Jag har sparat undan en lagom slant redan och kommer lägga undan en liten del ifrån nästa lön också. Håller tummarna!

Av Loffemega

@joeldeluxe: Hittar inget fibererbjudande på min adress. I objektbeskrivningen så står det dock att fiber finns i området om man vill ansluta sig. En lokal leverantör sköter detta. När jag pratade med styrelseordförande i BFRn innan jag flyttade in så nämnde han att baspaketet var 10/10 men det även fanns möjlighet för 100/10.

Vad innebär fibercoax för mig i slutändan?

Av Loffemega

@joeldeluxe:

Det enda jag har hittat är två utav dessa uttag, ett i vardagsrum och ett i sovrum. Så det här Com hem uttaget är ej fiber? Har jag blivit lurad?!

Av Loffemega

Identifiera fiberuttag(?)

Hej,

Precis flyttat in en lägenhet där det påstås finnas fiber framdraget men jag undrar vad för typ utav utrustning/kablage jag behöver för detta. Det brukar vara fiber/data i det mittersta uttaget men jag är osäker.

https://i.imgur.com/xMljIt1.jpg

Av Loffemega

Ekonomiassistent utan relevant utbildning (Är egentligen utbildad VVS-montör och kyltekniker), jobbade de första 6 månaderna med 100kr/tim. Vid tillsvidareanställning gick jag upp til 125kr/tim. Så nästan lika bra som en outbildad 20-åring på McDonalds, inte illa pinkat för en som snart fyller 30! Detta på ett lagom stort bolag i byggbranchen som omsätter ~15-20mil.

Av Loffemega

Jag köpte virtual ticket mer eller mindre bara för demot. Värt pengarna? Knappast, men jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Jag är så oerhört nyfiken på hur de har fått till det.

Hur kommer grafiken att se ut, färgerna, texturerna, animationerna, spell-effekterna, tempot, prestandan, m.m Det är så många funderingar jag har som måste undersökas, ser verkligen fram emot det.

Sen så har jag ju suttit och proklamerat i flera år att jag minsann är beredd att betala för WoW Vanilla. Så jag kan väl motivera köpet litegrann med att säga att jag "put my money where my mouth is" så att säga.

Det är lite roligt och läsa igenom den här tråden, det är väldigt många som är extremt naiva när det gäller folks olika intressen. Vi är alla olika och vi gillar många olika saker, bara för att du själv inte är intresserad utav Vanilla så ska du inte sitta och trycka ner alla som är. Att bara kalla det för någon kortvarig nostalgi-trip är oerhört trångsynt. Populationen kommer att stabilisera sig på en normal nivå efter launch-hypen och så kommer den att vara under en väldigt lång period.

Av Loffemega

Vilket härligt spel, det här passar mig som handen i handsken. Hann bara spela 8tim under det senaste weekend playtest, kan dock starkt rekommendera spelet redan nu.

Jag körde nästan bara armored warfare och det kan vara ruskigt mäktigt till och från. T.ex som driver så är du mer eller mindre helt beroende utav din commander för att på ett bra/smidigt/strategiskt sätt att manövrera tanken. Som ensam driver ser du knappt någonting, det enda du har är ditt lilla viewport att kika ut ur. I t.ex Tiger-tanken kan du öppna din drivers-hatch och kika ut, men det är ju naturligtvis inte att rekommendera i strid. Så mestadels utav tiden så styr du tanken utifrån det din commander beordrar dig att göra. Det skapar en härlig symbios mellan alla i besättningen, kommunicerar ni ej bra så kommer det troligtvis inte att gå så bra heller.

Det är lika för gunner, du ser inte så bra, din turret är långsam att vrida runt och ofta har du inte ens klar sikt till det du ska skjuta på. Utan du får med hjälp utav tracers ifrån din coaxial visa din commander var pipan pekar, så får han hjälpa dig att sikta in på väl gömda mål. En riktigt bra besättning kan vara ruskigt effektiva i strid, väldigt spännande!

I min sista match under lördagen så var jag driver i en klassisk Tiger, med en bra commander som hade huvudet på skaft. Vi patrullerade runt över fälten, längs med frontlinjen, in och ut längs med gator i de små byarna. Vi letade nämligen efter en Firefly som hade siktats flera gånger och bråkat med våra trupper på frontlinjen. Det var ruskigt spännande, det kändes verkligen som att vi lika gärna kunde ha varit med i en WW2-epic regisserad utav Steven Spielberg.

Sitter och har lite småa "withdrawals", önskar att jag fick chansen att spela lite mer men timingen var dålig för mig. Har nästan alltid helger helt fria, men just denna var väldigt hektisk och jag hade fullt upp. Nästa test dock, då jävlar.

Av Loffemega

Jaha, då var det dags. Conan Exiles har nu lämnat Early Access, spelet har patchas på Steam och servrarna förväntas öppna om några timmar.

Är det någon annan här som kommer att kika på spelet? Jag är mest nyfiken på hur det nya combat systemet fungerar i praktiken, prestandan i PvP på en full server, osv. Har ju inte direkt överdrivet höga förväntningar men jag och några polare kommer att ge det en chans, see what's what helt enkelt.

Av Loffemega
Skrivet av Hextery:

@Trudgelmer: Nej, Blizzard har inte sagt mycket om Classic

Tämligen lite tråkigt, men nog ganska förståeligt. De vill nog rikta folks ögon mot BfA så mycket de kan. Vi kommer nog få en liten uppdatering under årets Blizzcon, då BfA har varit ute ett par månader.

Av Loffemega

Inte 100% överens med de nya banorna ännu men kommer att ta en stund i ett försök att lära mig dem ordentligt innan jag börjar lasta vagnen med bajs redo att kastas. (Rent initialt så känns det dock som att balanseringen är lite knasig på några utav de "nya" banorna)

Grafiken är fantastisk, gillar verkligen den nya stilen, det behövdes verkligen då spelet börjar bli gammalt. (Kikade på några utav mina gamla screenshots ifrån 2011 och även senare, ja, det såg verkligen annorlunda ut.)

Jag förväntade mig en ganska dålig prestanda ifrån mina gamla burk (i7 2600k / 970 / SSD) men det flyter på bra på ultra. Så det är ju skönt iaf.

Av Loffemega

Är det någon utav de få Sweclockers iRacing-nötter som har suttit bakom ratten i de nya LMP1 bilarna ännu?

Ser helt galna ut, är väldigt sugen på att hoppa in och damma av min gamla t300.

Av Loffemega

Jag personligen äger bara Litecoin och Nano just nu. Ägde tidigare även ETH samt BTC men "konverterade" dessa till Nano då i detta tidiga skede inte riktigt finns (för mig iaf) ett bra sätt ett handla Nano.

Planerar att bredda portföljen igen så småningom med mer ETH, möjligtvis Ripple också. Sen efter det så känner jag nog att bredden är någorlunda tillräcklig för stunden, men jag håller naturligtvis ett getöga på crypto-scenen och läser om potentiella nya valutor för att se om de gör någonting extraordinärt.

Av Loffemega
Skrivet av Dredd:

Har haft ganska kul i senaste versionen måste jag säga, har dock inte spelat sen i sommras så jag tycker att spelet har gått lite framåt sen dess iaf!

Finns det någon Swec server? samtliga servrar är ganska fulla, men det kan ju vara temporärt just nu medans patchen är ny.

Lite samma här, har tagit en paus sedan sommaren, hoppade in nu iochmed V10. Squad är verkligen ett fantastiskt spel och jag ser oerhört fram emot kusinen, Post Scriptum. Med Squad och PS, ja då har jag nog så jag klarar mig ett bra tag framöver.

Jag kör nästan bara på Mumblerines eller Rusty in Places, svenska servrar intresserar mig inte för fem öre.

Av Loffemega

Kingdom Come: Deliverance

Hallå Sweclockers,

Lite förvånad att det inte fanns någon tråd för det kommande 'Singleplayer Open-World RPG', Kingdom Come: Deliverance.

"Kingdom Come: Deliverance is a story-driven open-world RPG that immerses you in an epic adventure in the Holy Roman Empire. Avenge your parents' death as you battle invading forces, go on game-changing quests, and make influential choices."
- https://www.kingdomcomerpg.com/

Spelet Kickstartades Februari 20, 2014 med £1,106,371 och 35,384 backers. Efter många förskjutningar på release så verkar det äntligen vara dags, spelet släpps den 13:e Februari. Spelet tar plats i västra Tjeckien, Böhmen/Bohemia, år 1403. Detta är ett s.k "historiskt RPG", dvs inga drakar, demoner, magi eller trollkonster.

Det är ett otroligt vackert spel med mycket möda lagd på "historisk korrekthet", dvs de har tittat väldigt mycket på hur Böhmen såg ut på den tiden och byggt upp världen därefter. Kika på några videos, jag personligen tycker det ser ganska intressant ut.

Källa: Warhorse Studios Youtube-kanal

Av Loffemega

Jag var sugen på att lira, men att man efter redan en timme känner att man har upplevt gameloopen så blev man istället orolig. Jag hoppas att utvecklarna har en hel del content och framförallt en intressant progression redo bakom kulisserna. Annars ser det ganska illa ut för en release om två månader med en saftig prislapp som $60. Det vi såg i betan känns passande för en $20 early access i bästa fall.

Det fundamentala bakom spelet är lysande, upplägget är roligt och spännande. Spelet flyter på stabilt och ser oerhört vackert ut. (Prova segla in i en storm!) De måste bara fylla ut spelet riktigt ordentligt för att det ska finnas någon anledning att fortsätta spela efter timme 2.

Håller tummarna men är lite skeptiskt.