Inlägg

Inlägg som Mats76 har skrivit i forumet
Av Mats76

Stormrever, det verkar som du prioriterar ett tyst sytem. Då skulle jag isåfall föreslå att du byter ut 7200varvs-hdn som ändå bara skulle användas som backup till denna istället: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=575186
När det gäller SSDn så lär Corsairs nya med Sata6gb lär ge betydligt bättre prestanda än Intels G2. http://www.inet.se/artikel/4303959/corsair-ssd-p3-series-128g...
Verkar inte finnas på komplett ännu dock, kommer 25e på inet o andra siter.
Grafikkortet som du valt är lite overkill för utveckling, detta duger nog mer än väl, ser ut på bilden som det är passivt kylt också samt dual dvi: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=585164
Du kan välja ett simplare moderkort oxå då du inte kommer köra SLI

Av Mats76

Ingen som har nåt tips? Behöver framför allt hjälp med vilka minnen och nätagg jag ska välja, resten kan jag klura ut själv.

Av Mats76

Ny arbets-dator

Skulle uppskatta hjälp att plocka ihop komponenter åt min nya dator, priset är egentligen oväsentligt, men jag vill förstås inte betala för nåt jag inte kommer ha nytta av. Vill ha snabbaste Intel SB-cpu, ssd för boot och applikationer, 120-200gb räcker antagligen. Crucial verkar vara snabbast med sin sata6gb-disk, men är de stabila och pålitliga? 8gb systemminne lär räcka. Kommer sannolikt endast spela starcraft2, funderade lite på ett Gf570. Kommer behöva koppla 2 stycken Dell 24" IPS-skärmar i 1900x1200. Går det att ha den ena via hdmi och den andra via DVI då jag redan har en av skärmarna med HDMI, eller är det olika latencys på de olika uppkopplingsmetoderna?
Vill gärna att maskinen ska vara så tyst som möjligt. Kommer eventuellt att överklocka, men det är sekundärt, det viktigaste är att maskinen är 100% stabil.
Tack på förhand!

Av Mats76

Vad sa de om de nya modellerna som skulle komma i oktober?

Skrivet av greenlight:

Jag behöver det då jag kör tunga applikationer.
Nya modeller släpps i oktober. Fick ett mail .

Av Mats76

Tråkigt att höra, men jag är inte förvånad med tanke på allt skit man läst. Köper du en 1085 lär du nog få ännu värre problem. Nästan de enda som verkar va nöjda med Envy17 är de som kör med en notebookcooler, personligen tycker jag det är sjukt att man ska behöva använda en sån för att få en ny dyr laptop att funka tillfredsställande.
Om du läser på notebookreview så fanns det ett inlägg där de jämförde Envy mot Asus G73, den sistnämnda vann en förvånansvärt jämn kamp.

Skrivet av Stefanp67:

Min fina envy 17 har gått hädan. Problemen började på söndag em då datorn blev onaturligt varm, sedan började den blåskärma vid belastning av grafikkortet och på måndag fm dog den helt (ca en halvtimme efter mitt förra inlägg i denna tråd). Datorn är på väg tillbaka till Inwarehouse och jag får pengarna tillbaka.

Vad synd att det gick såhär, jag var verkligen nöjd med datorn och spelprestandan var sagolik (Crysis på HIGH med bra framerate). Sitter och funderar om jag ska beställa en envy 17-1085 med i7 cpu eller en Asus G73 men först måste jag vänta på återbetalningen av pengarna så ny bärbar blir det tidigast i augusti.

Av Mats76

Det som Stefan sa vore intressant att få reda på.

Stefan, köpte du på inwarehouse? Får man utan frågor returnera en laptop som är använd?

Av Mats76

StefanP,
det där lät väldigt ju väldigt positivt. Jag såg du hade I5-processorn dock, så den är nog kallare. Jag behöver ha fullHD-skärmen så jag är tvingad att köpa med I7-cpun pga HPs begränsade urval här i Sverige. De hade tydligen skeppat med den gamla versionen av bioset på ditt ex också, så det betyder antagligen att vi i Sverige har samma generation som de första som levererades i USA för ett par månader sen.

Av Mats76

Jag har suktat efter Envy17 men avvaktade med köp efter att läst alla dåliga recensioner på notebookreview. Ni som fått era, har ni gjort några stresstester och märkt av hur varm den blir? Vilken bios-version är det på de som levererats i Sverige?