Inlägg

Inlägg som Gabrioth har skrivit i forumet
Av Gabrioth

Jahapp... Felet kvarstod efter borttagning av Network Manager. Blir nog till att installera om allt till sist tror jag... För jag kommer ingen vart.
Eller, finns det något sätt att se vad/vilken process som gör specifika förfrågningar om IP via DHCP? Typ syslog eller liknande?

Av Gabrioth
Skrivet av basn:

do-release-upgrade?
om det är nått med DHCP demonen så är det nått med den, svårt att säga vad.
Du kör inte dubbla eller nått sånt dumt?

Jag har misslyckats med för många uppgraderingar av ubuntuinstallationer medelst de automatiska scripten att jag inte vågar köra det på den här burken... Tänkte klona installationen till en annan SSD med CloneZilla och testa att uppgradera den installationen...

När jag installerade om isc-dhcp-client så togs samtidigt "network-manager" bort. Fattar inte hur den blivit kvar efter att jag tog bort allt som hade med GUI att göra på maskinen, men tillåter mig att ha en svag förhoppning om att den legat och gjort DHCPREQUESTs parallellt med dhclient...

Av Gabrioth

@pv2b: Jag är väl medveten om att 14.04 är OOS och mest intresserad av att slippa installera om den.
Jag har ett projekt med ny hårdvara och Proxmox i botten för att ersätta den och skulle gärna slippa joxa med befintlig installation under de månader det tar att bli klar med nya burken...

Av Gabrioth

@Gabrioth:
Med en Ubuntu 18.04 live-USB så funkar det med samtliga nätverkskort iaf...

Av Gabrioth

Ubuntu 14.04, ComHem, DHCPREQUEST storm

Jag har ett problem som får mig att slita mitt hår.
Jag har nyligen flyttat in i en lägenhet med Comhem.

En av mina maskiner, som kör Ubuntu 14.04 med de senaste uppdateringarna, behöver ett externt IP.
Därför är den kopplad direkt till ComHems Wireless Hub C2 som står i bridge mode.

Problemet är att så fort den tilldelas ett IP, så stängs internetuppkopplingen av. Helt. Så att både maskinen i fråga och samtliga andra anslutna maskiner (oftast bara min router) förlorar sin koppling till internet.
Efter en stund kommer kopplingen tillbaka och fungerar ett tag, varpå den sedan, i mina ögon intermittent, försvinner rätt ofta fram till dess att man kopplar ur sladden ur det nätverkskort som är kopplat till modemet.

I samtal med Comhems support så meddelade de att "den MAC-adressen spammar DHCP-requests till oss". Så mitt antagande är att den trots att den fått ett IP fortsätter att skicka DHCPREQUEST och till sist tar upp samtliga fyra jag har tillgång till.

Jag har testat med både det Intel i350T2 som sitter i, ett äldre intelgigabitkort samt maskinens onboardkort från Realtek. Samma resultat med alla.

I vissa fall så har jag kört "ifdown" på eth0 med kabeln kvar i modemet. Då kan jag efter en stund se att problemet uppstår och "ifconfig" visar att eth0 har ett IP trotst att "ifdown" då meddelar att eth0 inte är konfigurerat.

Ingen annan maskin jag ansluter orsakar detta problem utan får sina IPn och puttrar på. Både Linux, Windows och PFsense
Den här maskinen har tidigare med fördel stabilt körts på Comhemuppkoppling på annan adress, samt sedan på OwnITuppkoppling på samma ställe. Jag har inte aktivt ändrat i någon konfiguration gällande DHCP på den.

Jag vet inte ens hur och var jag skall börja felsöka. Kan det finnas dubbla konfigurationer som motsäger varandra? Någon som upplevt något liknande?

Av Gabrioth
Skrivet av Bamsebjörn:

Bara för att. (Just Cause)

Inte många saker man läser på internet som får en att måla skrivbordet med kaffe, så kudos

Av Gabrioth

Om det rört sig om typ 2000-3000 för billigt hade det inte så uppenbart varit en felskrivning där en etta saknades. Då hade du möjligen kunnat få rätt. Nu har de till och med konsumentköplagen med sig mig veterligen.

Av Gabrioth

Intel ÄR väl redan störst på grafikkretsar? Marknadsmässigt då.
De är dessutom enligt min erfarenhet osvikligast mest smidiga att ha att göra med när det gäller drivrutiner (tex till Linux), det kommer man långt på i min bok.

Av Gabrioth

Sitter på ett plan från Wien till stockholm och får förhoppningsvis snart lite husets vita eller röda i stilistisk plastflaska och kanske en extra öl till det...

Av Gabrioth
Skrivet av tumvanten:

Det enda riktiga diablot är Diablo 2. Den så kallade uppföljaren Diablo 3 är långt ifrån likt spelstilen i Diablo 2. Diablo 3 är snarare en korsning mellan Diablo 2 och WoW. Ett sunkigt spel om ni frågar mig.

Jag tycker att det enda riktiga Diablot är Diablo, med Hellfire och "The Darkness"-modden.
Många fler features i D2, absolut, men inte alls samma läskiga känsla som i originalet.
Eller så är jag gammal och har börjat på min "det var bättre förr"-fas, men det tror jag inte.

Vi är dock eniga i att inte känna oss hemma i D3 En blek kopia av WoW med noll återspelbarhetspotential var min känsla.

Av Gabrioth

Ast-rape, känns som en parafras till de som köpte Ast-datorer på nittiotalet...

Av Gabrioth

@Hellowiener:
Det är alltid lika roligt när en person som är nöjd med vad hen har eller har tillgång till dikterar för andra vad de skall vilja ha...
Jag kan berätta att jo, man SER pixlarna i 1920X1080 om man drar upp den i 120"... Dock nöjer jag mig med 1080 eftersom jag inte har råd med en bra 4K-projektor som klassar ut kontrast och färgåtergivningen i den jag har.
Och ja, det är brutal skillnad mellan 144Hz och 60Hz (även om jag själv aldrig skulle köpa en vidrig TN-panel för att få den högre uppdateringsfrekvensen)

Av Gabrioth

Jag kör två powerline-accesspunkter från TP-link för att få wifi och/eller trådbunden kontakt i de två hörn av lägenheten där jag inte kan nå min stora accesspunkt.
Wifit är långsamt (någon MB/s) men stabilt hela tiden. Trådbundet får jag 100/100 utan problem vilket borde vara mer än nog för en spelkonsoll. De två acesspunkterna sitter på andra proppar/slingor än "bryggan" som är kopplad till min switch.

Av Gabrioth

Precis som jag från första gången jag höll i kniv och gaffel kände att det var naturligt att ha gaffeln i höger och kniven i vänster hand, så har oinverterad Y-axel vid Mlook känts helt onaturligt från första stund för mig. Precis som det kändes som det självklara för vissa av mina vänner, medan andra kunnat skifta fram och tillbaka.

För mig har det inget med vana att göra, från första gången jag testade ett FPS där man styrde med musen visste jag i vilket läge jag skulle göra bäst ifrån mig och ha bäst reaktioner.

Av Gabrioth

Det första året efter att min son föddes spelade jag inte alls. Försökte ibland men fick inte ro de stunder jag hade tillgängliga. Det var först jag jag var föräldraledig (1 månad tillsammans med sonens mamma, 5 mån själv) som jag började igen.
De lade sig vid 21-tiden som senast, så jag brukade vara med alternativt komma in strax efter. Sedan sova till nån gång mellan 03 och 04, gå upp och spela ESO tills de vaknade nån gång vid 08 eller strax efter.
Ja, jag går runt bra på lite sömn och gillar att spela på morgonen Jag behöver dessutom långa tidsperioder ostört för att orka spela... Så för mig var detta perfekt.

Av Gabrioth

Kollat så allt annat sitter i som det skall? (menar då att du plockar loss sakerna och sätter i dem igen, varsamt och ordentligt)
Minnen
SATAkablar
Strömkablarna till GPU
Strömkablar till mobo och diskar
Kylfläns till CPU
etc.

Funkar det att starta i felsäkert läge med ditt grafikkort i?

Av Gabrioth

Är det bara jag som tycker att detta är jättetråkigt?
För installation på fysiska maskiner så har jag alltid gillat Unity. Föredrar det faktiskt framför både W7 och W10. (och gnome för den delen)
För virtuella så fungerar det inte pga 3D-accelerationen som krävs.

Av Gabrioth
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag kommer till oändligt många som vägrar göra avtal via telefon. Med förklaringen "av den princip".
Hur kommer det sig att man inte gör avtal på telefon? Även fast vi har personuppgifterna framför oss?
Inte ens om det är hos ett företag man är kund hos idag?

Jag har snarare otroligt svårt att förstå varför telemarketingbolagen inte ids fixa ett mailsystem som skickar ut offert och låter den presumtiva kunden acceptera densamma, om de inte vill att man skall missa detaljer och villkor i avtalet förstås.
Man skall _aldrig_ ingå ett avtal man inte läst igenom. Att inte gå med på villkor man inte känner till är en mycket bra princip att leva efter.
Jag menar, tänk om det finstilta låter företaget sätta ihop dig och andra människor till en human centiPad?

Av Gabrioth

@tPelleplut: Skall testa hur det går att få igång nedladdning först bara.

Av Gabrioth

@tPelleplut: jag kör rTorrent (libtorrent) eftersom den är textbaserad och resurssnål. Och för att det är deen jag alltid kört tidigare när jag använt fysisk maskin. Har även testat Deluge, men inte Transmission.

Ah, går transmission inte att köra som User? Jag skulle helst se att två olika användare kunde köra samtidigt. Detta för att de skall bevaka varsin torrentkatalog och sedan ladda ned till var sin katalog.