Inlägg

Inlägg som Gabrioth har skrivit i forumet
Av Gabrioth

Sätten på vilka Microsoft förändrar windows och dess funktion får mig att allt djupare identifiera mig med nattugglan i P4...
https://www.youtube.com/watch?v=4jCeRVPkYNw

Av Gabrioth
Skrivet av Fire_Ice:

Jag har aldrig förstått hur reklam fungerar. Hur tjänar de pengar på att irritera mig? Finns det verkligen tillräckligt många dummerjönsar som låter sig prackas på saker de inte behöver? I praktiken förlorar de 0 kr under hela min livstid om jag personligen blockerar annonserna.

Eller ja, de kan spara pengar på att irritera mig så att jag använder deras servrar i minskad utsträckning. Väldigt märklig affärsmodell....

Ja. Svaret är ja. Där finns tillräckligt många dummerjönsar. Tyvärr.
Eller kanske, som tur är, med tanke på att det är de som finansierar vår gratisupplevelse.

Av Gabrioth

Men, X är ju open source. Kommer jag behöva betala en månadsavgift för att använda Wayland i framtiden??

Av Gabrioth
Skrivet av Jygge:

Mitt misstag va att uppgradera gpu från Gtx1080ti till RTX3080 ingen stor skilna bara att jag tappa fps i 4k inte mycket men pengar i sjön

Ehrm... Jag gjorde uppgraderingen 1080 till 3080 och fick mycket bättre prestanda i 3840X2160 i de flesta spel...

Av Gabrioth

När jag lät min server med 6*3TB diskar vara igång i garderroben samtidigt som de renoverade fönster i huset 2014 ( =bilning som orsakade så svåra vibrationer i fastigheten att babymonitorn i sovrummet löste ut hela tiden, men jag tänkte inte så långt).
Enda stora dataförlusten jag haft som inte var pga användarfel. Trots RAIDZ på diskarna.
I den nya burken var där RAIDZ2

Av Gabrioth
Skrivet av Novdid:

Oneplus 6T som fyller 5 år i höst.

Använt Accubattery för att se till att inte ladda över 80% sedan den var ny. Funkat utmärkt. Enda bittra är att Oneplus slutat släppa säkerhetsuppdateringar, funderar på att dra in Lineage på den vad det lider. Denna mobil får hänga med så länge den lever!

Det är ju exakt samma som för mig Har inte vågat dra in Lineage eller annan ROM av oro för att sådant som min jobbmail och fingeravtrycksfunktionen i bankID, eller korrigeringen av linsdistortion i kameran inte skall lira om jag byter OS. (Det har varit situationen på mina tidigare telefoner där jag alltid kört custom ROM iaf)

Av Gabrioth

Nära Nedladdningschef är en roll jag önskar skulle instiftas igen. Jag hatar att min nuvarande nedladdningschef är långt bort

Men, vaddå, jag minns citatet "I'm no milkmaid", men, fanns där verkligen en svensk översättning av Diablo 1???

Av Gabrioth
Skrivet av bagfalls:

Jag kör med de proprietära drivrutinerna.

Jag installerade Manjaro igår med Plasma, vet dock inte om det betyder att den kör Wayland?

EDIT:

Kör en ultrawide skärm, kan det påverka på nått sätt?

Vad jag vet så stöds inte wayland av nvidia än, så om wayland session är påslaget i Plasma, kommer prestandan att bli kass/instabil.

Av Gabrioth

"...de virtuella os". Ett av dem iallafall. HW passthrough innebär att VMen får kontroll över hårdvaran, som därför varken kan användas av värddatorn eller andra VMar.

Vilket av grafikkorten använder du för att dra ut bild på skärmen för proxmox? Var noga med att ställa in så att det är iGPUn.
Det brukar finns lite inställningar för sånt i BIOS. Gissar att du kommer att aktivt behöva sätta 3060 som "secondary" eller liknande.

Jag fipplade en del med att få till så GPU gavs till en VM i proxmox, men jag gav upp. Andra typer av PCIe-kort funkar mycket smidigt, men just GPU fick jag aldrig till på ett bra sätt och sedan behövde jag PCIe-platsen till annat.

Av Gabrioth

Om det inte varit så dyrt hade jag kunnat tänka mig att köpa ett och sedan bygga ut lite i taget med typ 4TB-diskar allteftersom jag tog mer familjebilder...
Trist att det inte finns något vettigt prissatt mellanting mellan det här och de vanliga korten med 2 eller 4 M.2-platser.

Av Gabrioth

En liten ettrig fläkt. På ett ultrabudgetkort. Urk...

Av Gabrioth

"Bästa genom tiderna" vet jag inte om den är, men definitivt ett av de datordelsköp jag är mest nöjd med de senaste 25 åren.
Snurrar alltjämt på, knäpptyst och kyler bra i min "andraserver" i garderoben, såhär tretton och ett halvt år sedan jag köpte den.

Av Gabrioth

Suck.... Kunde inte bara OpenPHT ha fått fortsatt utveckling istället? Den är milsvitt bättre än alla officiella klienter om en kör plex på en PC. Frågan är bara hur länge den kommer att fungera med servermjukvaran när den inte utvecklas.

Av Gabrioth

Annonsen är avslutad

Av Gabrioth

Radeon RX 6700 XT (Asus TUF Gaming OC)

Kollar av intresse för kort av typen som länkas till här nedan.

https://www.webhallen.com/se/product/333522-ASUS-TUF-Gaming-R...

Har inte haft tillnärmelsevis så mycket tid att spela som jag hoppades när jag köpte det i juni i år; så får jag ett vettigt bud så säljer jag.
Kortet är knäpptyst vid idle, mycket diskret även vid load och temperaturerna håller sig låga.
Ytterst sparsamt använt sedan inköp 10/6 2021.

Nypris: 9490:-
Helst vill jag ha minst 6500:- för det.
Originalemballage och kvitto finns.
Kortet sitter för närvarande i min dator och kan om så önskas funktionskontrolleras om man vill hämta det hos mig strax söder om skanstull i stockholm.
Jag kan också deinstallera, förpacka det och mötas upp.
Skickar inte.

https://www.webhallen.com/se/product/333522-ASUS-TUF-Gaming-R...

Läs hela annonsen här

Av Gabrioth

GTA "The Trilogy" borde ha varit GTA 1, 2 och möjligen 3, men egentligen är det ju bara de två första som är bra....

Av Gabrioth
Skrivet av Gambit_2K:

Nu slänger jag bara ur mig detta men har du provat en annan DP kabel? Även om den nuvarande fungerar med andra grafikkort? Min förra LG 4K monitor hade jag liknande problem då jag använde den medföljande DP kabeln, funkade med ett RTX 3070 och funkade i lägre upplösningar. Köpte den billigaste kabeln jag hittade från Kjell & co och problemen försvann.

Edit: Såg i efterhand nu att du har problem även med HDMI, så då borde det ej vara kabeln.

Jorå, har testat sex olika kablar i olika längder. Samtliga dessa funkade fint med mitt nVidiakort. Om jag hade en, så skulle jag testat med en annan 4K-skärm, men har bara den här.

Av Gabrioth

3840X2160@60Hz kraschar AMDs drivrutin (RX 6700 XT)

Jag postade nedanstående till AMDs supportforum och fick noll svar. Eftersom jag inte tror att det är ett hårdvarufel, så kan jag inte gå tillbaka till butiken med kortet.
Jag tar tacksamt emot all input jag kan få om potentiella lösningar eftersom det är ganska många saker som gör att jag skulle vilja köra 4K på en lite mindre skärm.

EDIT: Jag har testat med två DP-kablar och två mini-DP-kablar. Samt två HDMI.

---------------------------------------------
Whenever I have my Dell P2715Q connected to my RX 6700 XT via displayport or mini displayport, runnning 3840X2160@60Hz, I experience frequent, intermittent crashes of the drivers/software.
Between the adrenalin software telling me it detected an issue and entered into safe mode, and outright crashes with graphical artifacts, frozen windows UI and/or bluescreens.

The crashes happen with just the windows 10 desktop and a few applications running, like google chrome and a few background apps. No games whatsoever.
GPU-temp is at approximately 40-45 centigrades at the time.

I have tried the following drivers, cleaning with DDU before each installation:
Adrenalin 2020 Edition 21.3.1
Adrenalin 21.8.2 Recommended
Adrenalin 21.9.1 Optional

When I connect the monitor via HDMI, forcing it to 3840X2160@30Hz (due to HDMI1.4 interface in the monitor), it works a bit better. A lot less crashes, but still some.
When I connect my Dell U3417W via DP, mini-DP or HDMI, running at 3440X1440@60Hz, it works.
When I use any of these monitors, connected with any type of interface to my old nVidia GTX 1080, it works.

I have checked the power cables connected to the GPU - they are firmly connected.
I have tested stressing the card at other resolutions/refresh rates - It works very well. Games run smoothly and the temps keep below a healthy 60 centigrades.

How can I get the 3840X2160@60Hz via DP to work with my RX 6700 XT?
---------------------------------------------

Av Gabrioth

Snela snela microsoft. När ni ändå uppdaterar notepad, skulle ni då kunna vara så vänliga att ändra standardformatet till UTF-8?

Av Gabrioth

Använder en inte hörlurar när man spelar om natten/kvällen?
(Hursom så är _tjockt_ draperi som hänger från golv till tak, i sån där skena från ikea, längsmed hela väggen, grymt bra).