Inlägg

Inlägg som Ufoeke har skrivit i forumet
Av Ufoeke
Skrivet av _Merc_:

Dell var aldrig bra. de priset de tar på en PC är samma som en MAC.

När ska folk lära sig att sluta titta enbart på priset när dom handlar....

Tänker ingen på vad som kretsar runt produkten i form av kvalité, support, garanti, service osv

Ninjaflipp:

Indeed köpte 2st Dell U2312M från Dustin, den ena kom defekt så ringde upp Dustin och dom sa att jag skulle ta detta med
fraktbolaget av någon anledning... Men ringde upp Dell direkt istället alltså kunde inte fått bättre service eller bemötande.

Antingen så skulle dom lägga en "lagad" skärm på lådan samma dag eller så fick jag valet att vänta 2-3 dagar så skulle dom skicka en ny istället.
Kunde ju använda min defekta sålänge tills den nya skulle komma, sagt och gjort så kom den efter 2 dagar och 2 veckor senare fick jag skicka tillbaka min defekta skärm, behövde inte lyfta ett finger bestämde att dom kunde skicka skärmen till firman likaså för returen.

Polarn hade defekt minne i sin server från Dell, han ringde in och berättade som läget låg till, dagen efter dyker en tekniker upp hos han och bytte de defekta minnet.

Av Ufoeke
Skrivet av Simcon:

Tog bara några år... Kunde de inte behagat komma på detta på egen hand, behövder verkligen apple släppa en produkt för att de äntligen skulle inse att kunderna vill ha högre upplösning?

Haha så sant, därför jag sitter med en MBPr idag Fanns ju ingen annan på marknaden som har inte ens än idag en skärm med så hög PPI. Troligen ligger Apple såpass mycket i framkant för dom vet att dom som köper en Apple produkt oftast skiter i priset och vill ha den senaste tekniken.
Sen efter ett år då produktions kostnaderna gått ner då hakar resten av tillverkarna på tåget och lanserar i princip samma teknik fast för en bra mycket mindre prislapp.

Man är rätt trött på stämningar fram och tillbaka mellan bolagen men att driva fram utvecklingen ligger Apple rätt bra i framkant, hade önskat det fanns fler bolag som kunde komma med något nytt före Apple någon gång.

Av Ufoeke

Bara dom håller sig till OEM respektive lågbudget segmentet så har jag inga problem med detta då detta innefattar oftast inte hemma byggarna. Servrar går likaså mer och mer mot en "färdig" lösning där man köper burk efter specifikation.

Med tanke på att Intel byter socket var och varannan vecka så spelar de knappt någon större roll för när man väl ska uppgradera så finns det ej att få tag på någon annan CPU om man inte köper ett nytt moderkort med rätt socket för den nya proppen.

Av Ufoeke
Skrivet av nitroid:

hmm, okej, men det står i alla fall på wikipedia och andra sidor att en macbook har en upplösning på 2880 x 1800: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Jorrå MBPr har 2880x1800 men i OS X så kan som jag vet inte ändra till native resolution utan man har option att välja mellan 5st upplösningar
1024x640, 1280x800, 1440x900, 1680x1050 samt 1920x1200. Så den skalar helt enkelt ner upplösningen ser helt fantastiskt ut på 1440x900 alt 1920x1800.

Detta gäller givetvis OS X men drar du igång något spel så finns oftast möjligheten för att välja native alltså 2880x1800 gäller även i Windows om man kör bootcamp kör själv med den upplösningen i Win7, D3 samt några andra lir fungerar perfekt. Sitter hellre med retina skärmen än med 2x Dell 23U skärmarna, ser ju varenda pixel numera...

Ser fram emot att fler tillverkare börjar köra med lika höga upplösningar.

Av Ufoeke
Skrivet av Danneman93:

Den enda anledningen att skaffa högre upplösning är att man får plats med mer på skrivbordet. Bildkvaliteten blir inte bättre bara för att man uppgraderar från 1920x1080 till 2560x1440. Ni som säger att bilden blir "skarpare" har ju helt fel... En pixel på 0,3x0,3 mm är exakt lika skarp som en med måtten 0,1x0,1 mm.

Hur tänkte du nu ?

Av Ufoeke

Kan säga att upplösningen på MBPr är helt sjukt fantastiskt, gå ifrån 1366x768 till 2880x1800 var ett rätt stort steg. Kan säga att bara läsa texter är en fröjd för ögat man vill knappt se på en annan skärm numera.

Nu när Apple satt startskottet för högupplösta skärmar i sina produkter så hoppas jag resten av tillverkarna får arslet ur vagnen och börjar leverera, skulle sitta fint med 2x24" med samma upplösning eller bättre.

Av Ufoeke
Skrivet av fagballs:

Hej hopp!

Tänkte bara fråga ifall det är någon här som har något erfarnhet av detta? Fungerar det bra? Finns det annan mjukvara som fungerar bättre?

Har kört den emellanåt för snabb åtkomst om jag vill dela filer. Mycket simpelt program rekommenderas starkt. Du kan sätta inlogg osv för dina mappar.
Var ett tag sedan jag använde de programmet då man flyttat över till linux världen.

Har ej hittat något program som är smidigare om man inte väljer Zilezilla server som är för FTP dock. Dessutom är ju HFS gratis

Av Ufoeke
Skrivet av Shadde:

Hmm låter intressant. Ska kolla över mina behov o framtida tänkbara behov. Men det ser ut som att freenas kommer fixa det mesta åt mig.

edit:

Eftersom jag fått så bra hjälp här så tänkte jag fortsätta med lite frågor

Hur ser man / märker man sen om någon disk har krashat? Eller håller på att krasha.. SMART.. hur det nu funkar.

Aktivera SMART på alla diskar och ställ in SMTP server samt vilken mail du ska få informationen till så får du mail varje gång
det kommer en alert så du snabbt kan fixa problemet.

Av Ufoeke
Skrivet av Shadde:

Jäkla minnen såg ingen speciell skillnad på specsen på dem så bara klicka på nått. Priset va det samma... Virtualisering vet jag inte ett skit om, så inte en blekaste om man kommer få nått sug efter det. Men tvivlar på det.

Du får gärna skriva kort sammanfattning vad det innebär.

Virtualisering innebär att du köper en fysisk dator och installerar förslagsvis ESXi som OS i botten. Sen installerar du ett program vSphere på din burk
och fjärrstyr till din maskin där du sedan skapar virtuella datorer t ex en dator med FreeNAS, en dator med Ubuntu Server, en dator med Windows 7
osv. Du kan om du vill skapa virtuella switchar, tilldela exakt mängt kraft i form av ram och CPU till respektive burk efter behov.

Riktigt gött om man kommer på att man vill experimentera, bara skapa en ny virtuell dator och installera vilket OS man vill och köra, utan att behöva
formatera om diskar eller kompatibilitets missar osv.

En rätt grym grej också är att t ex om du har en disk på 500GB, då kan du t ex skapa två virtuella burkar som du sedan tilldelar 500GB vardera.
De som kommer hända är att varje dator har tillgång till 500GB men det är endast den förbrukade datan som räknas på respektive burk, vilket innebär att du
är ej tvungen att bestämma dig i förväg hur mycket du tror varje burk kommer behöva. Kallat "Thin Provisioning".

Så köper du en i3:a alt en i5:a med 16-32GB ram så kan du leka en hel del. Utan att prestandan påverkas nämnvärt.

Du kan även om du vill flytta över din virtuella burk till vilken annan ESXi burk som helst eller bara föra över filen till din egna laptop om du är på resande fot och köra VMWare Workstation, som du sedan kan lägga tillbaka till din ESXi burk och starta igång.

Finns många fördelar med virtualisering i dagens läge. ESXi är dessutom gratis om man inte kör med xx antal gig ram samt dubbla proppar.

Av Ufoeke
Skrivet av KTL:

Blir att köpa mycket kabinett framöver då om man själv eller någon annan behöver extern disk (det var länge sedan dock). En liten fråga, innefattar straffavgifterna även smådatorer som Zotacs t.ex? Vill införskaffa till TVn i framtiden, om så är fallet blir det att bygga egen istället. Handlar inte som stora avgifter men en rent principiell fråga.

Lika lite som de gäller för lösa diskar gäller för datorer, så du kan sitta lugnt i båten. Men dröjer nog inte länge innan dom kommer med avgift på datorer också precis som dom gjorde med mobiltelefoner... Och snart molnet, hur i h*****e kan man ens komma på tanken att "privatkopieringsavgift" ska ligga på moln baserade tjänster, utsträckningen av att ens komma på tanken att lagra musik och film är ju minimalt låg om ens någon gör det.

Använder själv Dropbox och har inget som helst material som rör något media över huvud taget. En uppsjö av massa dokument och egna privata bilder som är tagna med min egna kamera.

Sen att all media som släpps idag har kopieringsskydd som medför att om man köper film eller musik i fysiskt medium inte ens går att säkerhets kopiera om man inte tankar ner program som låser upp skiten.

Tack och lov att att wesellcd huserar i Danmark när man väl behöver cd/dvd/extern disk/usb minnen. Köpte 100 pack cd skivor för en billig penning skulle jag köpt det i Sverige hade priset dubblerats....

Av Ufoeke
Skrivet av Shadde:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2451723/superjohannas

vad tror ni om den setupen? Åsikter? Shit vad det kostar med diskarna..

Schyst setup nästan lite för lik min egna setup enligt signaturen, har 7 diskar atm och drar runda 35watt, tycker jag är fullt dugligt och kraft så det blir över till annat. Kör dock diskarna i singel stripe:s för tillfället då jag haft diskarna ett tag och det fanns inte på kartan att köpa 8 diskar sedan översvämningen.
Blir att spara ihop lite cash och sätta ihop ett ZFS2 för prestanda och säkerhet.

Kör streaming från separat server så i3:an för mig i dagsläget är lite overkill.

Ser dock lite smått roligt ut i burken dock med ett mATX i ett fulltower. Men vad gör man inte för att få bra kylning och plats

Av Ufoeke

Då köpte man inte sin MPBr 15" i onödan med andra ord, för specarna på 13" var ju under all kritik. Ska bli intressant hur den upplevs utan dedikerad gpu.

Letade som satan efter en laptop som var slimmad och bra spel prestanda i samt batteri tid. Man kan säga att de fanns inte många aktörer på marknaden som kunde ge allt, Sony var nog närmast i det segmentet.

Av Ufoeke

Undrar om detta är att jämföra WoW i belastning när det kom Tog runda 3-9 timmar att bara komma in och regga skiten
sen tog det någon extra timme att ens logga in på servern.

Väntan har varit brutalt lång men men, några timmar extra gör inte direkt mycket.
Köper liret imorrn och hoppas att alla som satt vakna inatt sover imorrn så man kan logga in i lugn och ro.

Av Ufoeke

Ge mig en ultrabook med externt graffekort istället för dessa släpbara burkar..

Av Ufoeke
Skrivet av XrOo:

Detta kanske innebär lite mer prisvänliga konsoller?
Sen mindre piratkopiering. Good good

Du måste tänka på Xbox360 spel isåfall, PS3:ans piratkopiering ligger ju på existens minimium..

Av Ufoeke
Skrivet av Mimematis:

200m ifrån Fiber men har man arga grannar och bor på ett berg så får 24mbit(18mbit egentligen) duga

FIBER TILL FOLKET!
och snälla grannar

Detta är en kostnad till 20-30k typ, undantag broar,asfalt osv, de är väll bara pröjsa den lilla summan.

Av Ufoeke

Suttit och funderat på samma sak, var lite ute efter att köra Intels 3120 ett tag men slutkostnaden blir något större.

Av Ufoeke

Freenas löser alla dina problem
Har alla möjliga protokoll för delning av data och musik samt transmission som är en torrent klient. Ren streaming av film har jag ej hittat något på än dock.
Och om du vill så kan du köra ZFS raid för lite mera säkerhet.

http://www.freenas.org/

Av Ufoeke

Tycker ESXi har fungerat riktigt bra kör de på min privata server samt kör de på firman.
De enda som kan vara drygt är att man är tvungen att köra vSphere hela tiden, någorlunda bra klient men tycker
man borde iaf kunna installera vSphere på linux.

Av Ufoeke

Dessa billiga managerbara switcharna med endast ett webgui att ställa in brukar inte tillföra spec mycket enda man brukar
kunna göra är att sätta lite VLAN och göra lite basic saker. I princip när du får hem den så logga in på den sedan sätt lösenord sedan är allt klart, koppla in en brandvägg som får sköta resten som en switch ej kan göra i form av utdelning av adresser osv.

Hur har du tänkt dig att försöka stoppa fildelningen ?