Inlägg

Inlägg som Alrik har skrivit i forumet
Av Alrik
Skrivet av Trackmaster:

Där damp fakturan ner och visst höjdes priset på privatleasingen. Tur man fortfarande laddar billigt på jobb så det inte känns så mycket.
116kr höjning för min Peugeot e208. Tur man bara valde 2år, blir ingen leasing nästa gång.

Höjt från 5045 till 5700 hitills. 😁

Av Alrik
Skrivet av Cove:

Slår vad om att ca 300 av de 800 är en optional leasing skydd försäkring. Santander är fula, tydligen ingår det alltid de 3 första månaderna, sen kostar det ca 300 extra som de lägger på din efaktura automatiskt, men öppnar du den fakturan (i pdf form) så kan man välja den lägre vanliga summan. Du kan nog fortfarande ladda ner den gamla fakturan från din internetbank och kolla.

Vill du sluta betala den, så får du nog ringa dem...

Det är det inte. Var extremt noga med att inte betala för den.
Gått upp från 3921+ moms till 4507+moms.

Av Alrik
Skrivet av Dhanjel:

Skillnaden är ju dock att du får 30% ränteavdrag om du har ett lån, något du inte får på leasing. Samt har möjligheten att sälja bilen om det skulle bli för tufft rent ekonomiskt.

Säger inte jag hade tagit leasing idag. Men om nu Tesla sänkte priset så kanske marknaden reagerar och sänker så värdeminskningen gör leasing ändå var en bra affär. Ingen vet förrän om 2 år 🤔

Av Alrik
Skrivet av Lidodido:

Precis, om bilen kostar 500 000 så blir ju en räntehöjning på 2% 833kr/mån. Man delbetala ju bilens värdeminskning men betalar ränta på bilens fulla värde. En dyr bil med låg värdeminskning kan alltså ha rätt låg avgift men blir väldigt känslig för räntehöjningar och det är nog det de flesta som leasar elbil känner av nu (även de som lånat till att köpa men då är man nog mer medveten om vad kostnaderna kommer ifrån).

Fast ärligt talat.. pratar med folk som köpt sin bil och det är verkligen inte så stor skillnad i vad dom får betala efter räntehöjningar heller. Men allt beror på hur marknaden ser ut när du lämnar tillbaka bilen.

Förhoppningsvis så får Teslas sänkningar genomslag på alla bilar så andrahandsvärdet är sämre än vad santanders kalkyl är. 😏

Av Alrik
Skrivet av mecc:

Vilket försäkringsbolag?

Trygghansa.

En sak som stör mig dock är Santander har höjt från 5040 kronor i mars till 5800 nu i januari.. börjar kännas lite. Men antar räntan gör så stor skillnad?

Av Alrik

Ger 205 kronor per månad för min ev6. Tesla model y long range skulle kosta mig 495.. halv på båda.

Av Alrik

Kan ärligt talat säga jag har kört Subaru i flera år pga driftsäkerhet med fyrhjulsdrift.. men min Kia ev6 nu med bakhjulsdrift är helt galet bra på att inte få släpp. Och jämför man fyrhjulsdriven elbil jämfört med fossil så är elbilens fyrhjulsdrift oftast bra mycket bättre. Men i ärlighetens namn har jag inte saknat fyrhjulsdrift alls.

Av Alrik

Jag hoppas priserna går ner lika mycket på resterande tillverkare.. iofs leasar jag min bil så isåfall tappar jag ju inget men får möjlighet att köpa en likadan sen istället. Utan leasing den gången.

Av Alrik
Skrivet av Valloniet:

Har både PS5 och XSS. Multiplattformarna (i den mån jag ens kör dem) blir självfallet PS5. Game Pass är ändå det bästa som hänt spelbranschen sedan Hedenhös och just kombon med XSS är som klippt och skuren. Sanslöst prisvärt komplement, verkligen. I de allra, allra flesta fall (OK, ärligt talat alltid för egen del) räcker prestandan utmärkt just till den uppsjö av suveräna indie/mindre titlar som släpps till Game Pass. Monster Train, Slay The Spire, Vampire Survivors e tc. Behövs knappast något kraftpaket för dessa. Även bakåtkompatibilitet/upphottade äldre titlar är guld värt. Kör exempelvis Alan Wake nu. (Ej remaster) och funderar på att dra igång något av Beteshda härnäst.

De AAA jag provat fungerar förvånansvärt fint. Tål att poängteras att vi alla är olika känsliga och har olika minimikrav, men ärligt talat märker jag knappt någon skillnad på spelet Control rent grafiskt mellan XSS (återigen, Game Pass) och på min PS5. Forza Horizon-spelen är rent ögongodis och flyter på helt problemfritt. Likaså senaste Halo.

Är nog ärligt talat mer nöjd med min XSS än min PS5. Den extra prestandan är egentligen inte värd mellanskillnaden för mig.

Exakt så kände jag och sålde mitt ps5. För det lilla jag faktiskt spelar konsol funkar series s galet bra. Är väl mest för exclusives man köper ps5 iofs..

Av Alrik

Jag köpte en series s för jag har en kompetent pc. Och jag ångrar det inte en sekund. Series s och gamepass är galet smidigt för barnen som vill byta spel ofta.

Av Alrik

Någon som testat Red Dead redemption på series s?

Av Alrik
Skrivet av Cove:

Det var en fail, ingen förvärmning
Såg i en Facebook grupp man måste ha rätt kart uppdatering med. Får kolla så jag har senaste inlagd sen, annars blir det att kontakta Kia igen.

Super enkelt att uppdatera kartan själv. Så det behöver du inte verkstad för iaf.

Av Alrik

Xbox Series s är väl en rätt bra emulator?

Av Alrik
Skrivet av Cove:

Okej, nu har jag kollat min nästa faktura ifrån santander för min EV6, hoppas detta hjälper några att inte betala för mycket!

Kolla faktura specen! De har lagt på en "optional" försäkring (privatleasing skydd) på 4:e fakturan på ca 300 om man elektronisk faktura (som enligt den fakturan ingått de 3 första månaderna gratis) .
Det är lite fult att de lagt på den som standard och att man aktivt måste välja bort den. Går man in på specen så står det att man kan välja att inte betala den, men det är inte så många som är inne och kollat pdf:en på elektroniska fakturor.

Min första höjning blir nästa faktura (santander). Och det är endast 59kr ex moms.

Så inkl moms så går jag från 4759 till 4836kr.

Låter billigt.
Jag har gått från 3921 till 4292 ex moms. Dock ingår vinterdäck och lite annat lullul i mitt.

Av Alrik
Skrivet av Lidodido:

Skillnaden då är att man själv kan casha in andrahandsvärdet som lär öka i och med att allt annat ökar. Leasar man så betalar man ju för att någon annan ska ta ett lån och hyra ut bilen till dig, och om andrahandpriserna hålls väldigt höga så blir det ju nån annan som tjänar på det, men ändå fått fullt betalt av dig.

Samt att man lite mer kan påverka kostnaden på ett lån genom att amortera extra, om man har råd i dessa tider förstås.

Ja men samtidigt så kunde det gått åt andra hållet med andra handsvärdet på bilen.. man är garanterad ett minimum restvärde inget annat.

Jag leasar själv en bil och givetvis suger det nu men jag visste ju det när jag gick in i affären.. såhär i efterhand skulle jag köpt den istället.

Av Alrik

Förstår inte riktigt problemet.. hade ni tagit en ny bil på lån hade det också höjt ungefär 1000.. nya bilar är dyra.. men ni slipper service och annat som också gått upp rejält.

Av Alrik

Är sjukt sugen på att börja spela lite. Funkar spelet bra solo i början? Är mest ute efter känslan. Sen är frågan vad jag ska spela.

Av Alrik
Skrivet av Baxtex:

Om jag binder det nu får jag ju betala 5kr redan nu under hösten.

Var på teneriffa i januari igår, var rätt gött med 27 grader där omkring.

Fy fan, trist att höra. Bara vår ränta på lånet blir 7000kr nu. Men vi har iaf ett arbetsliv på oss att höja lönen så det ordnar sig nog tillslut.

Band mitt lån för 1,5 år sedan på 1,5.. kändes som en dum ide då men sambon skulle gå förlädraledig ett år så ville ha trygghet dom närmsta 5 åren.. har 3,5 år kvar med det så såhär i efterhand har det lönat sig 😀

Av Alrik
Skrivet av Cad_edis:

Inte helt riktigt. Införandet av elprisområden är egentligen en konsekvens av nedläggningen av Barsebäck och det underskott av el detta orsakade i södra Sverige. Svenska Kraftnät hanterade till en början detta genom att strypa överföringen till Danmark, vilket EU hade invändningar mot, då det inte är tillåtet att strypa exporten på detta sätt.

Således är detta en konsekvens av Regeringen Perssons politik, och därmed helt självförvållat.

Kul att danskarna ville vi skulle stänga ner det för det låg för nära Danmark sen blir dom sura för vi stryper elen till dom för vi har för lite 🤣

Av Alrik
Skrivet av SiD:

Jag faller in i skaran att Hybrid är bra, OM man har rätt förutsättningar för att klara sig på el till vardags. Har en GTE och sparar en hela massa på min vanliga pendling till jobbet, 82km ToR, när jag har tillgång till laddning på jobbet. Har även en E-niro på leasing men märker att 1500 mil om året blev för lite då vi gärna åker den men milen pockar på.

Är ju inte hela världen att betala övermil.. 11 kronor milen eller har du annat?