Inlägg

Inlägg som fagerja har skrivit i forumet
Av fagerja

Poncha jag gjort på Branca (aquardente de cana de açucar, den är som ljus rom, skillnaden är att den är gjord från sockerrörssaft medan rom är vanligen är gjord från melass), citron, trädtomat, tangerin och honung.

Av fagerja

Dona Florinda 2012, vitt vin från Quinta do Côro i Sardoal, Tejo.. Gjort på encruzado, arinto och verdelho. Endast 1733 flaskor av detta vin har tillverkats.

Av fagerja
Skrivet av Alligatorn:

Vad jobbar du med då?

Jag är pensionär .
Visst är lönenivån lägre här än i Sverige, men som pensionär med pension från Finland så har jag mer pengar att röra mig med än om jag bodde i Finland eller Sverige.

Av fagerja
Skrivet av Flutters:

Trött på det här jävla vädret.
Hatar vinter, hatar snö och hatar kyla.

Därför fyttade jag hit (Câmara de Lobos, Madeira). Väderläksprognosen lovar 15°C natt och 19 -21 °C dag för de närmaste 10 dagarna.
Dessutom är prisnivån mycket fördelaktigare. Här kan man få en 5l låda med vin för under 5 €.

Av fagerja

Är det SFTP du försöker med eller FTPS? FTP och FTPS fodrar att du forwardar 2 portar (kommando och data) medan SFTP är ett tillägg till SSH. För SFTP bör du ha en SSH-server.

Av fagerja

Modellerna byts ut mot nyare så ofta att det inte finns någon tillförlitlig statistik på hållbarheten. Den statistik du hittar gäller en äldre version, som inte längre finns i butikerna..

Av fagerja

En router har bara en port per LAN. En hemmarouter (egentligen är det en bredbandsdelare, som har stöd för endast ett LAN) är en kombination av NAT-router (WAN <-> LAN), DHCP-sever, swich och oftast en acesspunkt.. En modärn bredbandsdelare har en 1000 Mb/s switch medan routerdelen oftast endast stöder 100 Mb/s full duplex.
Du kan ha nytta av den kopplingen om du styr så att data till det lokala nätet skickas via det ena NIC:et och data till Internet via det andra.

Av fagerja
Skrivet av trickeh2k:

I vilka scenarion är det bättre att ha en långsammare processor då? Beskriv gärna ett sådant där du rekommenderar en person att köpa en långsammare processor, pengar är inget problem i det här avseendet.

T.ex. där tillgången till ström är begränsad och belastningen på processorn är låg. Som ibatteridrivna enheter, som skall fungera en lång tid utan uppladdning.
Men ADM:s processorer är tyvärr inte strömsnåla. Här är det ARM-arkitekturen som utmannar Intel.
Extremfallet är rymdsonderna, som skickas till solsystemets utkanter och skall fungera i flera år på begränsad energitillgång. Och största delen av den tillgägliga energin behövs för dataöverföringen till jorden.Förutom att vara strömsål är hållbarheten under extrema förhållanden viktig. Hastigheten hos de processorer, som används i planetsonderna, är i samma storleksordning som Intels i486. Men bearbetningen av insamlat data sker på jorden i kraftfullare datorer.

Av fagerja

Nyårsfyrverkeriet i år här i Funchal kostar drygt 1 miljon euro. Är en lönsam affär för staden då det drar in mycket turister. I år besöker 9 kryssningsfartyg Funchal för att beskåda fyrverkeriet. Fyrverkeriet sköts av proffs.

Så borde nyårsfyrverkeri även ordnas på andra orter.

https://www.youtube.com/watch?v=D_gfU-4TO3M

Av fagerja

Gott Nytt År 2017.

Av fagerja

Så länge som du har en Internetanslutning på max. 1GB/s så finns ingen orsak att byta kablar. När och om du får en snabbare anslutning så är det Cat6 kablarna du måste byta till Cat6A eller Cat7.

Av fagerja

Att disken fungerar bra i USB-adapter men inte i datorn kan bero på en kass SATA-kabel. Värt att kolla med en ny kabel.

Av fagerja

Hemlagad poncha:
5 citroner
5 trädtomater
1 tangerin
50 ml honung
200 ml Branca 50% (aquardente de cana)
https://en.wikipedia.org/wiki/Poncha

Av fagerja

Sushiwine, vinho regional Alentejano 2015. Vitt vin gjort Antão Vaz och Arinto av Adega Cooperativa da Vigueira, Cuba e Alvito CLR.
https://photos.google.com/photo/AF1QipOgJJLe3QMrIDxi2UnlX-kAo...

Av fagerja

@Hujedamig:
Naturligtvis finns det kvar då s.k. formatering inte skriver över annan data än filtabellen. För att vara helt säker bör du först tömma hela disken, med ett program som skriver över hela disken.

Av fagerja
Skrivet av Mahkizmo:

@Mithras:

sant, tänkte inte på chai, vet att man säger chai i ryssland men kanske förekommer samma lika uttalsmässigt på andra språk också

Te på ryska, ukrainska och vitryska är чай och utalas med tje-ljud i början (tchaj) och j i slutet. På portugisiska är te chá med sje-ljud i början. Både ryskan och portugiskan har lånat ordet från kinesiska.

Av fagerja

Gör först en avbild av disken med ddrescue, som finns på bl.a SystemRescueCD. Sedan försöka återskapa datat från avbilden.

Av fagerja
Skrivet av Henrikfotograf:

Vi ska snart gifta oss

Varför år du sur?
Är det ett tvångsäktenskap?

Av fagerja

Dessa pyromaner borde fås inom lås och bom. Att bränna upp Gävkebocken äe dock inte lika allvarigt som den brand som anlades i Funchal i augusti. Tre döda och över tusen hemlösa.

Av fagerja

Just hemkommen från Essencia do Vinho Madeira. http://www.essenciadovinhomadeira.com/
Smakat på många vita viner. Bäst gillade jag TERRAS DO AVÔ. I morgon är det rödvinens tur.
Om ni besöker Madeira i månadsskiftet november december så besök Essencia do Vinho Madeira. Inträde 10€/dag eller 25€/3dagar. Glas ingår i inträdet (får medtagas hem). Ingen kostnad för vinprovning.

Skiljer sig mycket från motsvarande tillställningar i Finland (och Sverige?). Inträdet i Finland är i samma storleksordning men sedan tillkommer hyra för glas (10 € pant, 8 € tillbaka när glaset retuneras) och 2€ för varle smakprov.