Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto

Gillar inte svenska kyrkans politiska ställningstaganden under de senaste åren. Man skulle kunna säga att de endast moraliserar likt så kyrkor alltid gjort, men det har kännts mer politiskt än på tidigare dagar.

Jag skriver ut papper nu för utträde...

Av phanto

Jag byter sällan ut komponenter 1 och 1. I sådana fall grafikkort. CPU byts ut i samband med mobo och massa annat, d.v.s. när jag ska bygga en helt ny burk. Och det sker väl var 3-5 år, beroende på spel-behov och teknologi.

Nu när man jobbar och inte är student så kan det i.o.f.s. bli lite vanligare att uppdatera komponenter. Har man pengar har man vilja

Av phanto

Har bara fått infekterade filer av att ladda ner mysko saker där jag fått skylla mig själva -- och aldrig har något allvarligt skett som följd av det.

Jag har nog aldrig haft ett regelrätt virus som sabbat datorn, enbart malware som fuckat runt med webbläsaren som man har kunnat ta bort i felsäkertläge.

Anti-virus har jag aldrig köpt och kommer aldrig köpa. Precis som artikeln antyder gör de mer skada än nytta.

Av phanto

kör 2 större tystare fläktar framtill (från bequiet!) och en fläkt som kom med chassit baktill. funkar bra, ger ett lagom positivt luftflödestryck.

Av phanto

Skulle väl kunna kalla mig för EU-skeptiker.

Hade röstat för utträde vid folkomsröstning, speciellt under förutsättningarna att en nordisk union skulle ta dess plats.

Sedan är ju en stor faktor vad andra länder gör. Nu går britterna ut ur EU. Följer Frankrike i samma spår? Nederländerna? Tappar EU sådana länder samtidigt som typ Turkiet och sådant skit söker inträde så vill jag inte att Sverige är del av det.

Av phanto

Gillar inte alls Eureka-systemet. Hade hellre sett att det gick snabbare överlag att researcha, och att man utöver det lade till flera techs.

I övrigt inga större klagomål men i överlag känner jag att Civ V är ett roligare spel. Blir jag sugen på Civ så är det V'an jag kommer att spela framöver.

Av phanto

Köpte det mot slutet av året, men det kan ha varit Endless Legends för -50% rabatt på steam. Känns som det kan vara ett spel man kommer att spendera en hel del tid med.

Annars är det nog Deus Ex: Mankind Divided. Gillade det skarpt. Köpt för fullpris, men tyckte det var värt det.

Sämst var nog Doom3. Snyggt på sina ställen, men det blev tråkigt ganska snabbt tyckte jag.

Av phanto

Personligen skulle jag inte välja Corsair. Mycket dålig support kring deras minnen om det skulle uppstå fel.

Av phanto

Jag har kört min i OC, alltså 165hz, nu i ca en vecka utan några problem.

Det enda jag stört mig på, och detta gäller alla g-sync skärmar och är inte untikt för denna skärm, är att det flimmrar svagt vid stillbilder i spel (ex. loading screens).

Jag får en liten svart ruta där det står [ DP ] varje gång skärmen byter upplösning, eller när jag slår på den, men det är nog som det är meningen att fungera.

Av phanto

Jag har ett Define S och kör med endast 2 inblås i front och ett utblås i bak. Kör med OC i7 6700k och ett fabriks OC gtx 1080. Luftflödesmässigt räcker det, och är tyst. Kör t.o.m. med Define S standard fläkt som utblåset. De två inblåsen är ett par bequiet som kostade dryga hundralappen vardera, men är väldigt tysta. 140mm på samtliga fläktar.

CPU-fläkten är ett Noctua NH-D14 med dubbla fläktar, och det är asbra. Men det lär överskrida din viktbegränsing precis som 15.

Som sagt tyst, positivt tryck, och samtliga fläktar kopplade till moderkortet.

Av phanto

Borde finnas billigare icke-gaming Z170. Annars inga invändningar, ser bra ut.
EDIT: kanske inte, hittar inte så många andra. Sen om det är "gaming" i namnet eller inte spelar ju iofs ingen som helst roll.

Av phanto

Väntar på en 144hz 2k skärm och ett 1080 kort... Både är i Postnords klantiga, ansvarslösa och inkompetenta händer. Skärmen redan felsorterad en gång. Varför kan inte alla använda DHL eller nåt... Blir tokig.

Av phanto

Jag skulle börja med CPU och inte köpa allt på en gång. Sån jäkla väntetid på de bättre 1080-korten på många håll ändå. Då kanske du kan dela upp inköpen och få bättre komponenter men kanske inte allt på en gång.

Av phanto

@rewoX: OK! Förhoppningsvis får jag min idag, då blir det att testa

Av phanto

@rewoX: Jag läste detta också nånstans... mycket intressant! Funkar det fortfarande med g-sync i det läget?

Av phanto

@AdamskiB: Låter som att nån sladd eller komponent sitter dåligt/löst.

Om allt sitter som det ska så skulle jag testa köra med bara en RAM-modul åt gången.

Av phanto

Sitter på jobbet och refreshar paketspårningen...

2016-08-01 21:00 Posten Elektronisk förhandsinformation mottagen

Uppdatera då! :'(

Av phanto

En HTC vive, om du har pengarna

Av phanto

@burhan_t1ma: Du behöver inte buntband tror jag - sånt kommer med chassit.

Sen tror jag inte heller att du behöver sata-kablar. Kolla om det inte kommer med moderkortet.

Av phanto

Precis som laxpudding säger så har du fått det om bakfoten.. Du frågar efter upscaling.
Downscaling är tvärt om något som gör saker snyggare

Jag skulle inte rekommendera det. Vill du ha 1080p på 27", köp då en 27" med 1080p som max upplösning.