Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto

Känner ingen som har en "värstingdator". Alla sitter med thinkpads eller typ 2015-modeller av HP eller Dell. Om prislappen är hög så är det för att det är nån typ av designerdator.

EDIT: Med det sagt har jag ambitionen att göra anspråk på ny dator under året!

Av phanto

Väldigt genus-progressivt, intel.

Ska bli intressant att se hur dedikerade kort jämför sig med konkurrenterna.

Av phanto

Varför går ingen media ut vilken tid presskonferansen är?

Av phanto

Det är så jävla kallt! F***a!
Blir att gå hem med "ont i huvudet" (lite överdrift men mår inte helt hundra) och jobba hemifrån under täcke och kuddar tills på onsdag då det blir mildare igen.
Man får ju inte tid att acclimera sig till tempraturerna i den här jäkla landet.

Av phanto

Luckor i CV:et efter några arbetsår eller examen från högskola är inte alls konstigt. Inte heller om man är ung till arbetsmarknaden sett (> 24 eller nåt). Ut och se världen, fokusera på familj eller nåt intresse. Enkelt att motivera i anställningssamtal. Men att gå från inget till inget och ha en längre lucka ger endast intryck av att vara obestämd och slö. Det gäller att kunna se sig själv i 3e-personsperpsektiv och vara ärlig mot sig själv -- likt OP inser man nog själv att "det här ser inte så jäkla bra ut."

Sedan vad gäller OPs situation så är det, tycker jag, bara att ta jobbet, börja knega, och försöka hitta en väg ut. Annars är man tillbaka till ingenting. Det finns många "skitjobb" och alla är långt mycket bättre än ingenting.

Av phanto

Köpte inget. Letade egentligen bara efter lagringsutrymme. Bra deals på SSD, inte så bra på mekaniska fronten. Heller inga höjdardeals på NAS.

Sitter på en drygt 2 år gammal dator med 1080 GTX och i övrigt hyffsade komponenter så uppgraderingsbehoven finns inte riktigt där än.

Av phanto

senaste två åren har det varit skräp, och aldrig är det några NAS komponenter på BF rea.

men även om det vore bättre för mig och mina intressen så tycker jag ändå att det är ett kommersiellt jippo som irriterar.

Av phanto
Skrivet av ggustavsson:

VR headset måste ner i pris något, upplösningen måste upp mer (4K), samt fps måste upp till runt 90+ för att det ska bli vettigt utan åksjuka mm. vilket i sin tur kräver kraftigt grafikkort = dyrt om det ens är möjligt att driva VR med dagens hårdvara på ett acceptabelt vis..

Skrivet av _Merc_:

Vr är inte där den behöver vara för att vara ett attraktivt val. När även bra spel saknas så finns det ingen marknad.
Skickades från m.sweclockers.com

Japp, dessa två poster summerar väldigt bra bristerna med VR för privatkonsumenter.

Det blir nog svårt att hitta ett startskott för VR framöver. Jag tror inte investerare på hårdvarusidan är jätteintresserade att investera stort utan att veta att storspel licenseras för det, samtidigt som spelutvecklare (som artikeln i fråga påvisar) inte vill utveckla för en död plattform.

Av phanto

jag gillar fractal chassin. svenskt är det också

Av phanto

har förbokat till PS4. men om jag får det på fredagen så kommer jag inte kunna spela det förän på lördag kväll p.g.a. jobb

Av phanto

vill du ha kraft och videouppspelning är det väl lika bra att dra en hdmi från datorn till TV:n... xbox 360 kontrollerna till PC är utmärkta.
så kör jag personligen. sen har jag ett PS4 då jag i konsol-väg mest är intresserade av japanska titlar.

Av phanto

Jag har mycket länge använt ett Steelseries 6Gv2. Dock har jag antagligen spillt nåt skit i den som jag inte tycks kunna torka bort eller åtställa.
Skit samma

Min fråga är: Vad finns det för bra ersättade till 6Gv2?

Jag gillar media/funktionsknappar som alternativ på F-knapparna. Vill ha en full nordic layout med piltangenter och keypad, dock gärna inte macro-knappar, och absolut inga icke-standard knappar på vänster sida (alltså vänster om capslock, shift etc).
Gillar också brytaren på 6Gv2 (cherry mx black?) samt dess storlek och färg (svart). Inget stort fan av gamer-estetik, men svagt ljus (eller inställningsbart) är väl ändå OK...

Har kikat på Apex M750 som ser lite småfräck ut, utan att vara för "gamer"-aktig, men tänker att det måste finnas något billigare.

Av phanto

Finns oerhört många programeringsresurser att använda sig av utanför akademiska studier. Självklart väger en kurs eller utbildning tungt vid jobbansökan, men det kan ju vara en bra idé att avsätta några kvällar för självstudier för att se hur det känns. Skulle du inte tycka att det är kul med programmering när du lär dig det initialt så tror jag du inte kommer gilla att jobba med det då det ständigt är ett lärande.

Avråder dig från att söka dig mot ett IT-yrke med utvecklarfokus som ex. webdesign i hopp av att "slippa" stora delar programering. Även om man inte programerar själv så mycket så behövs en kunskap om vad som är möjligt, och hur, för att göra ett vettigt arbete.

För omsadling från annat yrke rekommenderar jag YH med en praktisk del. Jag har varit delaktig i rekryteringsprocessen för det lilla företaget jag jobbar på och om kandidaten kan visa upp ett praktiskt genomfört arbete gjord för "verkligheten" så väger det blytungt jämfört med någon som endast har akademiska meriter.

Sen är förvisso IT-branschen så himla bred, med olika roller och kompetenskrav, på en himla massa olika företag, att det är svårt att ge jättebra tips som gäller för alla.

Själv valde jag ett systemutvecklingsspår. Det är ett sätt att komma in i branschen, och ett bra spår att göra karriär genom. Fokusera på ex. ett affärssystem (ex. säljsystem, logistiksystem) eller tjänsteplattform (ex. Office 365) som används hyffsat mycket inom sverige/europa och skaffa kompetens inom det. Då kan man bli väldigt attraktiv på arbetsmarknaden. Inom detta spår kommer man på grund av integrationer och stora projekt i kontakt med andra system, språk, företag och allt möjligt så att det öppnas möjligheter att ändra fokus frammåt också.

Av phanto
Skrivet av ducedo:

Här är siffror som går stick i stäv med uttalandet i artikeln:

Förvisso har England varit långsiktigt smarta nog att dra sig ur skiten redan nu.

Av phanto
Skrivet av DavidtheDoom:

Hur många vill du ha?

absolut minst 4, helst 6 eller mer

Av phanto

M&B Bannerlord
Cyberpunk
Metro Exodus

Kommer spela Pathfinder som kommer i dagarna men är inte jättehypad för det

Av phanto
Skrivet av Piece of Cake:

Jag skulle uppskatta en länk till någon paragraf som säger något om detta. Jag kan omöjligen vara den första som råkat ut för det. Det finns vad jag vet inget krav att ha allt på autogiro, och det är fysiskt omöjligt att kolla sin post medan man är bortrest, så är det i så fall inte tillåtet att vara bortrest mer än 2 veckor åt gången för att det kan komma nån räkning medan man är borta?

Spydiga kommentarer utan källhänvisning undanbedes. Jag började tråden med att tydligt påpeka att jag försökt leta själv, men utan framgång. Om det nu finns någon som vet var man ska leta, perfekt, det var därför jag startade tråden och jag tar tacksamt emot en länk. Kan man inte hitta något att hänvisa till så har man inte lyckats bättre än mig och tillför därmed inget till tråden.

Det finns inga paragrafer om det. Det är som andra redan sagt ditt egna ansvar att betala räkningar.

Det är tillåtet att vara bortrest hur länge du vill.
Autogiron, bankappar på mobilen, etc, finns verktyg för att betala även på semester.

Av phanto

3 HD platser. Pass på den här.

Av phanto

Jag köpte Warlock 2 + alla DLCs, The Mummy Demastered och Way of the Samurai 3.
Köpte även Vampyr i samma veva, men det var inte genom summer sale (-20% kupong på greenmangaming).

Av phanto

comhem har andra saker att prioritera, så som uptime och pris.