Inlägg

Inlägg som arowe17 har skrivit i forumet
Av arowe17
Skrivet av RaXha:

Många fler än man tror! 🙈

*räcker upp handen*

Jag har en hel del bilder och filmer från min Sony Z3 Compact när jag badar och dyker i från basängkanten. Jag har nog haft tur kanske..

Av arowe17

Sen så kan den kanske klara IP-klassningen när telefonen är precis ny. Efter några månader så har man böjt, vridit och suttit på telefon ett antal gånger och då tar de in vatten.

Av arowe17

Kul race igår! Kul med fight i toppen om vinst denna säsongen. Även mittfältet är skoj att följa.

Av arowe17
Skrivet av twit:

I verkliga verkligheten baseras det där på en artikel av Bloomberg som fick stor spridning. Vad jag vet har några bevis aldrig presenterats (artikeln bygger helt på anynoma källor) och Apple har officiellt förnekat att det faktiskt hänt.

Källkritik FTW !

Av arowe17

Vad bjuds för ett 1060 3GB nu för tiden? Jag köpte ett i slutet av förra året här på Swecs marknad för att spela lite äldre spel, inga planer på att sälja det.

Av arowe17
Skrivet av WDac:

Om Atos har varit med i det hela så vet vi att grejerna kunde ha varit minst dubbelt så mycket bättre...

EDIT: fast jag ska inte klaga, jag som konsult får ofta komma å städa efter dem.

Please inform us. Vad gör Atos?

Av arowe17
Skrivet av vinylens:

Dom behövde byta ut gamla "superdatorn" dom har på universitet eller dom kommer säkert använda den med.

Fråga om dom kör med Fjärrkyla för att kyla dom eller om dom har ett eget kylsystem (ja Linköping har både fjärrvärme och fjärrkyla vet ingen annan ort som har det)

Är nog enda frågan jag kan komma på rakt upp och ner eftersom ni vill ha någon fråga.

Jönköping har både värme och kyla.

Edit: Oops, jag var verkligen inte först på den bollen..

Av arowe17

De kan alltså tänka sig att betala ca 300:- / användare. Det ska ju sig betala tillbaka sig sedan på något vis. Hur många kan tänka sig att betala säg 50:- /mån för tjänsten? 5-10% max av användarna kanske? Resten kör vidare på någon gratisversion eller byter till konkurrerande program. Ska dessa 5-10% dra in 100 miljarder SEK så kommer det att ta sin lilla tid.

Av arowe17

Med dessa höga frekvenser och temperaturer så tycker jag att SweC bör testa dessa nya cpuer med tre olika kylare för att se hur kylaren påverkar verklig prestanda. En mainstream lufkylare för typ 400-500:- , en annan luft för typ 1000-1200:- , och en AIO.

Av arowe17

Trevligt med en ny välskriven krönika! @jacob

Av arowe17
Skrivet av FL85:

Det är med största sannolikhet strängpressad aluminium (leg 6060), verktyg/matris kostar i runda slängar 60KSek sedan kan man pressa denna profil i någonstans mellan 10 och 30 meter/min. Då chassit inte är längre än några decimeter så tar det inte lång tid innan man producerat tillräcklig med profil. Det som tar tid är bearbetning CNC.

Exakt min tanke också.

Av arowe17
Skrivet av RVX:

Vad har ett HP chassi med Loque att göra?

Jag antar att hen ser likheter i ventilationsöppningarnas utformning/design.

Av arowe17
Skrivet av marcusOCZ:

Så jävla cringe. Har någon sett hur enkelt det är att vika metall? Är väl kanppast så att det är deras egna robotar, utan att dom hyr timmar hos robotar. Jobbar själv på en "fabrik" med dessa robotar, och det är inte lönsamt om man INTE kör dessa dygnet runt. Tvivlar starkt på att marknaden är så stor att någon viker aluminium till datachassie dygnet runt här i norden.

Alla de på bilden tar ungefär 7 minuter att fräsa/stansa, ca dubbelt så lång tid att vika.

Är det bockad aluminiumplåt då? Det kan ju vara en strängsprutad bit aluminium, som man sedan fräser ut ventilation ur. Då blir det dyrare 😁 Den ser inte fyrkantig ut eller? Något välvda ytor?
På jobbet har vi ritat strängsprutade profiler som är ca 250x200mm i yttermått. Det var på gränsen vad tillverkaren klarade av (Profilgruppen) med våra toleranskrav..

Av arowe17
Skrivet av Torpedvägg:

Vad är det dom testar, RTX 3080 Ti ?

Skrivet av Printscreen:

Om du syftar på "vi vet ju alla vad som släpps i mars" så är det väl Rocket Lake, intel 11 gen desktop

Och AMD 6700 eller?

Av arowe17
Skrivet av Nikodemous:

...och samtidigt vill EU sänka utsläppen. Hur sjutton får dom ihop den ekvationen när dom samtidigt vill öka produktionen av kretsar som idag görs på kretskort av diverse plaster å grejer? Eller skall grejerna göras av trä och lera i framtiden? ^_^

Man kan väl tänka sig att produktionen i Europa är miljövänligare och med lägre utsläpp än i flertalet asiatiska länder där kretsarna produceras idag.
Om inte kretsarna tillverkas i EU så görs de istället i Asien.

Av arowe17

Lite mer kommunism här hade ju styrt upp läget.
Ett kort per invånare,
till MSRP,
dock ett GTX 1650....

Av arowe17
Skrivet av Qiaz:

Nu när jag googlade kanske det endast påverkade USA men som SweClockers har gjort inlägg på är att minnerna är dyrare eftersom det är shortage.
Bara googla lite om du vill få mer exakta svar

Skatt
https://www.tomshardware.com/amp/news/gpu-tariff-asus-pricein...

Minnerna
https://www.sweclockers.com/nyhet/31243-okande-minnespriser-k...

Ja, precis. USA har fått importtullar från Kina som driver upp deras priser. Men det är ingen ny svensk skatt som driver upp priserna här hemma.

Av arowe17
Skrivet av Qiaz:

Det är inget krav att de ska säljas för MSRP (e.g vattenkyld/TUF serien kostar mer), men nya skatten står då för en del av ökningen.

Vilken skatt?

Av arowe17
Skrivet av Conne3:

Ja det är inte omöjligt.

Känns lagom trist att köpa en TV från butik som redan har nästan ett års användande på nacken redan...

Får se hur jag gör med detta.

Köper man en fyndvara får man nog helt enkelt acceptera att det inte är en ny produkt. Sen kan man ju alltid diskutera hur mycket produkten bör vara nedsatt i pris.

Av arowe17
Skrivet av Conne3:

Fått hem TVn och testat den.

Tyckte först att fjärrkontrollen såg lite sliten ut men tänkte inte mycket mer på det.

Testade den lite första kvällen och är inte helt såld på bildkvalitén, antagligen jag som är lite petig men tycker den känns lite grynig och suddig på nått vis.

Men det mest störande, såg under infon på TV att den har en visningstid på nästan 500 timmar!?

Visst att det var en fyndvara men tycker ni att det är rimligt att din har stått igång i 500 timmar? Det måste ju motsvara nästan 6-12 månaders användande för den genomsnittliga TV-tittaren?

Kanske stått som en demo-tv i butiken?