Inlägg

Inlägg som magma86 har skrivit i forumet
Av magma86
Skrivet av Valloniet:

Nu blir det OT, men kan du ge några fräscha rekommendationer?

Trodde jag var ensam om att lyssna både på trance/techno och tyngre metal. (När jag var ung för sisådär 20-30 år sedan var det åtminstone inte särskilt vanligt).

Blir mest säkra kort för egen del så hade varit kul med lite nyare och modernare alster

Jag brukar kika på https://bandcamp.com/ för ny musik och hittat en hel del guldkorn där, mycket indie och mindre artister, knappt något mainstream alls.

Av magma86
Skrivet av n0kturnal:

En stor del av grejen är lite samma som med musik nuförtiden, det har producerats så stora mängder i decennier nu att det till stor del blir kopior på kopior på kopior.
Att hitta nåt som känns fräscht och orginellt blir allt svårare då vi dränks i en allt större mainstream marknad som kör på säkra kort.
Samma gäller hollywood. Så ofta när en scen börjar så vet man redan hur den kommer sluta och vad som kommer sägas..

Och värre lär det bli nu när AI i princip kan skapa "musik" själv, snart kan väl AI skapa egna filmer också. Kommer inte finnas någon originalitet kvar eller riktiga personer bakom verken, utan allt är bara AI. Undantag finns ju men det är inte många.

Av magma86

Det var något magiskt med att gå till videobutiken och kolla runt bland olika genrer. Får inte i närheten samma känsla med en streamingtjänst. Samma sak när jag varje gång ska se om sagan om ringen trilogin, att läsa och titta de snygga bilderna, att nu snart bär det av med äventyr.

Av magma86

Gick ju hyfsat ändå!

En av mina favoriter

https://www.vgamuseum.info/images/pirx/matrox/035_matrox_08d_mys...

Av magma86

En bekant köpte nyss en PC för 40k med ett 4090, skulle jag aldrig göra men man prioriterar olika saker. PC blir väl en mer nischad marknad ju högre priserna stiger. Jag menar, 4080 super verkar ju ha sålt rätt bra och det kostade nära 13k, konsumenterna accepterar och Nvidia ser detta och priserna ökar återigen.

Begagnatmarknaden kommer troligen att bli mer attraktiv framöver om denna trend fortsätter.

Av magma86
Skrivet av zogez:

Ni glömde svt play.. många glömmer bort svt, har rätt mycket och bra film serier och sport.

Instämmer, riktigt underskattat bibliotek av filmer finns där emellanåt. Under halloween förra året hade de Suspiria (originalet från 1977 av Dario Argento) och även night of the living dead (1968) som de tyvärr bara hade där en begränsad tid.

Av magma86
Skrivet av Thor:

Det finns absolut ett värde i att kunna köpa ett ägande av materialet varför marknaden existerar. Jag ser dock inte ägandet i sig som en viktig komponent eftersom marknaden alltid kommer tillgodose ett behov om det finns, oavsett om det är ägande eller nyttjanderätt. Det är en av anledningarna till att vissa varor blir så ofantligt dyra när de blir ovanliga. Men i slutändan är det relativt triviala saker sett till det stora hela när det rör sig till media, varför jag anser det som en ickefråga.

Principiellt håller jag dock med dig att ägande är bättre, men marknaden har svarat hur de vill ha det. Företagen erbjuder bara det som efterfrågas och tyvärr är resultatet det vi nu ser på marknaden.

I princip hade jag kunnat köpa de flesta filmer som är av intresse digitalt (förutom några enstaka utländska filmer inte går att få tag på i Sverige). Jag känner inte till någon sida där man får behålla filmen för eget privat bruk (utifall de skulle stänga servrarna någon gång). Precis som du skriver, verkar det ha blivit mer populärt att samla på filmer i fysiskt format, särskilt mer unika filmer, en del har exempelvis enbart producerats i begränsat antal (ungefär som https://limitedrungames.com/).

Jag förstår att många prioriterar bekvämligheten och kanske inte har någon plats eller vill förvara filmer hemma.

Av magma86
Skrivet av Thor:

I min mening är ägande av vikt när det har ett faktiskt värde mot en marknad. Exempelvis mark, det är en sak som det finns en poäng i att bry sig om huruvida man äger eller ej. Nog för att vissa filmer osv kan bli värda ruskigt mycket dinares, men det är svårt att säkerställa en sådan sak om man inte gör karriär i det eller vad man ska säga. Mark har alltid ett visst värde, det är en konstant, med viss mindre variation givetvis.

Oavsett om du köper en tjänst eller ett ägandeskap när det rör sig om media så hamnar pengarna ändå i samma påse. Den som kallas för överkonsumption. Men den åsikten är jag nog minoritetsägare över misstänker jag.

Sen kan jag köpa att man vill äga vissa verk av sentimentala skäl. Men att försöka yrka på ägandeskap av media är viktigt håller inte riktigt med om.

Vad jag menar med ägande är valmöjligheten att kunna ta fram filmen på skiva när man vill se om den. Jag är inte någon storsamlare av filmer, men tycker det är kul och praktiskt att ha favoritfilmerna hemma i bokhyllan. Köpte exempelvis harry-potter-boxen på rea under en BF för 200 kr.

Och filmer tas bort också:
https://www.moviezine.se/nyheter/disney-plus-plockar-bort-100...
https://www.moviezine.se/nyheter/sista-chansen-45-filmer-fors...
https://www.moviezine.se/nyheter/50-filmer-forsvinner-fran-ne...

Av magma86

Mer värt att köpa en blu-ray-spelare som klarar 1080p eller konsol och sedan filmerna i fysiskt format, får man både bättre ljud och bild och kan spela upp när man vill. Lägg ihop alla streamingtjänsterna och du kommer lätt över 3000 kr om året, du äger ingenting, bara hyr.

Däremot är det bekvämt att hyra någon film då och då, gärna på appletv eller möjligen sf anytime.

Jag har disneyplus nu som är min favorit av den enkla anledningen att de har gamla disneyserier från 90-talet och riktigt bra ljud- och bildkvalitet för att vara en streamingtjänst, men när tiden gått ut på årsprenumerationen kommer jag nog inte att gå med igen.

Av magma86
Skrivet av Delerium:

Kul med gammal hårdvara. Hade ett Diamond Monster 3D (Voodoo Graphics) i en AMD K6-2 burk för en massa år sedan. Minns att den fick kämpa hårt för att driva Half-Life.

I början av 2000-talet köpte jag några Voodoo5 5500 kort på utförsäljning. Har fortfarande kvar 2 st oöppnade, det tredje sitter i en retro burk jag byggt. Dessa stod sig relativt bra mot GeForce 256 men inte lika bra mot GeForce2 GTS.

<Uppladdad bildlänk>

Jag kom ihåg när elgiganten hade ett voodoo 5500 i en glasmonter och där satt man som fattig 14-åring och ville ha ett exemplar, kostade runt 5000 kr minns jag.

Av magma86

Jag hade ett geforce 256, fina grejer. Hade voodoo 2 innan det. Blev ett skapligt hopp ändå.

Spelade en del montezumas return, drakan order of the flame, men framföra allt unreal.
Och blev "blown away" av hur snyggt det var...

Av magma86

Har fortfarande iphone 8 plus och fick senaste säkerhetsuppdateringen idag så tuffar nog vidare på den tills den pajjar. Enligt apple själva ska jag få support till hösten 2025. Batteriet ligger på 87%, inte illa ändå efter 6+ år.

Av magma86

Finns det ens något på viaplay som är värt att se?

Av magma86
Skrivet av johan4:

"...men fortfarande väldigt dyr"

Då ska det inte få utmärkelsen "Bra produkt"

Egentligen tycker jag inte det inte finns något som heter en dålig produkt, enbart ett dåligt pris. Även 4060 ti, som är ett stort skämt, skulle bli en ok produkt om det kostat max 3000 kr, då hade det blivit köp direkt till sambons dator.

Av magma86
Skrivet av Felidae:

Självklart kan du buda på enskilda spel!

Jag lade upp ett par annonser i samma veva, och frågan om man måste buda på hela paketet eller om man kan buda på enskilda artiklar dyker upp hos samtliga. Jag får försöka fixa det hela!

Budar du på enskilda spel så är det bara att nämna det specifikt i samband med budgivningen.

100 kr + frakt börjar jag med

Av magma86
Skrivet av Felidae:

Hej!
Jag körde igång installationsprogrammet, och det fungerar som smort, så skivan fungerar bra!

Låter bra Kan man köpa enskilda spel eller är det hela paketet som gäller så att säga?

Av magma86

Spännande vad 4080 kommer landa på? Har sett 4080 sjunka ner till 12-13 och det ligger väldigt nära 4070 ti super. Alltså... nomenklaturen på 4070 ti super är ju bedrövlig, nästan så man får en stroke av att försöka uttala det.

För 6500-7000 hade jag norpat ett 4070 ti super.

Av magma86

Fungerar black and white pc-skivan?

Av magma86

Det varierar. Har jag vägarna förbi stan så blir det hämtning, annars är det skönast att få varan hemlevererad.

Av magma86

Spännande hur s24 plus och s24 står sig mot oneplus 12 som lanseras denna månad den 23 januari. Min iphone 8 plus börjar blit lite trött nu.