Inlägg

Inlägg som Belzzz har skrivit i forumet
Av Belzzz

Inkscape är ett open-source "illustrator alternativ". I det fins funktionen "trace bitmap" som gör det du är ute efter.

Av Belzzz

Skärm färgartefakt... skärm eller grafikkort?

Tjena.
Någon som har sett något liknande och kan avgöra om denna udda färgskiftning som händer när jag flyttar runt ett fönster ovanför bilden ska skyllas på grafikkortet eller skärmen?

Av Belzzz

Något som är värt att tänka på är ju att även om det inte finns några fönster så gör vita väggar mycket för att förstöra bilden också.

Av Belzzz

Har du redan letat igenom elfa, rs, digikey och mouser?

Av Belzzz

Trodde värmefläkt var vad vi kallade våra datorer på vintern... nä men allvarligt, en dator går ju att få ner på de ljudnivåerna så det e bara sätta igång med lite krypto eller folding@home annars är det ju bara bortslösad el...

Av Belzzz

Posta en bild på grejen så kan vi säkert ge dig lite mer råd på vad som är lämpligt och avgöra hur mycket jobb det är ifall någon som känner sig manad.

Vidare så kan man väl nu för tiden göra hyfsat bra "photogrammetry" med sin telefon så ta å googla lite kring det så kanske du kan fixa 3d scanningen själv.

Av Belzzz
Skrivet av arowe17:

Några tips på vettig lödpenna gör lite enklare hemmaprojekt? Vågar man köpa det på ebay, eller ska man köpa det i mer välkänd butik?

Om du inte är väldigt budgetkännslig så köp en av Wellers ordetliga stationer tex den som @anon910 tippsa om. Dom billiga 300 kronorsvarianterna blir man trött på välldigt snabbt om man ska löda något mer än nån enstaka kabel.

Av Belzzz

Finns ju alltid klassikern Radiostyrt... bil/båt/flygplan/quadcopter efter smak... eller om det inte är tillräkligt komplicerat så en sådan kanske...

Av Belzzz

beror ju såklart på hur stort ritbord du ska göra... om du bara vill ha nått midre så skulle nått beggat chassi med härdat glas i rätt format antagligen vara ett billigare och bättre allternativ...

Av Belzzz
Skrivet av LimstiftDVD:

Efter att ha letat runt i forumet verkar flera av de aktörer inom 3D-utskrifter som nämns antingen ha försvunnit alternativt ha gått över till att enbart sälja till företag.
Snubblade dock efter lite om och men på 3DLabs.se som verkar leverera till privatpersoner. Kan inte låta bli att känna att deras hemsida känns lite "B" dock varpå jag velar en aning innan jag slänger iväg en beställning.

Är det någon som har några erfarenheter av att beställa från 3DLabs.se?

PS. Saxat från Thingiverse står det: "Print in PETG, even layers is essential". På 3DLabs hemsida har jag p.g.a. delens ringa storlek enbart alternativet SLA att välja. Är SLA ett lämpligt substitut för PETG? Spelar det någon roll alls när delen är så pass liten som den är?

PETG är ett material och SLA är en tillverkningsteknik som kan använda alla möjliga olika material så det är en fråga som inte riktigt går att svara på.
Huruvida materialvalet är viktigt... ingen aning... beror ju på hur den där delen sitter å hur hårt du kommer hamra på din dpad

3dlabs har jag ingen erfarenhet av men jag skulle inte oroa mig. Annars skulle jag sattsa på Mr.No1 tipps. Kommer antagligen vara ditt billigaste alternativ då det handlar om så små delar och så lågt ordervärde...

Företag som fortfarande säljer till privatkunder:
Xometry
Shapeways
Meltwerk (bara sls dock så inget för ditt nuvarande projekt)

Av Belzzz
Skrivet av Sions:

Vad är det för storlek på bitarna du vill göra?
Är det mindre saker kan jag ev göra det hemma.

Inte helt klart än och jag står fortfarande å väger mellan plåt å plywood men antagligen 30x40cm ish.
Men mest var min fråga mer generell. Har alltid ett antal projekt på g och det som begränsar är tid och faktumet att jag bor i en liten lägenhet.
Jag har lyckats täcka precis hela lägenheten med ett lager sågspån en gång efter att jag överskattade min dammsugare och underskattade produktionen av damm från en handöverfräs... efter det så gör jag mitt bästa för att hålla sandpapprande osv till ett minimum

Skrivet av SUMITOMO:

Kolla med någon som utför vattenskärning.

Läste på lite och nu känner jag mig lite dum... ska leta lite firmor... Jag tog liksom bara för givet att vattenskärning skulle förstör å delaminera plywood men så var det ju tydligen inte.

Skrivet av Skumtomten:

I Göteborg (Olskroken) finns Custom Wood som tillverkar fina lampor och smågrejer av laserskuret trä. De kanske är öppna för custom beställningar.
Custom Wood

Minst en av deras lampor ser ut att vara tillverkad av lite tjockare plywood:
https://quickbutik.imgix.net/19130w/products/621e0d28a3743.jpeg

Skrivet av Bebben:

Skulle också nämna CustomWood. Har beställt från dem förut, fantastiska produkter.
Kanske kan de hjälpa dig.

Tackar! verkar definitivt intressant.

Av Belzzz

Ser ut å bli ett perfekt tillskott när det e dags att bygga simpit... om tio år när star citizen släpps

Av Belzzz

cnc skuren plywood tjänst?

Hej

Någon som har tips på ett bra ställe för helst router men även laserskärning av plywood (innanför eu tullarna)? helst såklart med online auto-quotation men inte ett måste...

Och dom behöver klara lite tjockare grejer tex minst 10mm plywood.

Har koll på bra ställen för det mesta, 3d-printing, laserskärning (plåt/plast), cncfräst alu osv. MEN jag har inte lycakts hitta någon bra firma för trä än...

Av Belzzz

Förstår inte vad det är du behöver hjälp med... letar du efter förslag på firmor som håller på med "industriell" 3d-printing? i sånna fall föreslår jag Xometry, dom har jag beställt grejjer av ett par gånger och det har blivit bra och gått snabbt.

Annars kan jag väll tycka att det ser ut som det nästan bara är lite aluminium profiler och laserskuren plåt och jag skulle tippa på att 3d printa grejjerna är dyrare än att köpa just lite alu profiler och laserskuren plåt...

Av Belzzz

Väldigt snyggt!
Fråga dock... är du inte orolig för att stänga in steppermotorerna sådär (brukar ju bli duktigt varma) och dessutom göra mounts av termoplast?

Av Belzzz

Den första viktiga frågan är hur stort utrymme du tänkte kyla... och vilken typ av lägenhet du har. Jag prövade tex en portabel ac men jag bor i en 40kvm etta med hyffsat öppen plan och gammalt hus dvs mycket ventilation så den gjorde väldigt lite å väsnades mycket...

Av Belzzz

Ja asså det beror ju välidgt mycket på vad du vill titta på. Trotts att Disney+ har mycket annat så skulle jag nog säga att om du inte är mer än lite intresserad av Disney, Marvel och Star Wars så skulle jag köra Netflix, (HBO eller Prime) istället.

Och vidare tror jag inte det är nån av dem som kräver bindningstid (rätta mig om jag har fel) så det är bara att köra ena en månad och sen byta till nån annan om du inte är nöjd nästa månad.

Av Belzzz

It is good to resurrect a thread once in a while to tap the expertise of your fellows. Tossing a die in matters such as these can bring your project to an unfortunate end.

Av Belzzz

https://www.leobodnar.com/shop/ denna kan jag tippsa om ifall du tex vill ha högre upplösning på dina analoga axlar, fler knappar eller bara vill ha nått mer plug and play än en arduino.

Av Belzzz
Skrivet av mrqaffe:

Standarden på interfacen är HDMI Ultra High Speed men man använder optik i stället för koppar för att överföra signalen, Hdmi AOC kablar, AOC = Active Optical Cable
Jag tror faktisk inte jag sett en Ultra High Speed certifierad kopparkabel på mer än 3m, om det finns är de nog ungefär lika sällsynta som vita noshörningar.

Tror han syftade till dom där 125Mbitsen för toslink... Senast jag testade toslink gick det bara att få stereo om man inte använde nån kompression vilket la till en inte insignifikant fördröjning när jag körde från datorn.