Inlägg

Inlägg som swedda har skrivit i forumet
Av swedda

Ramlade över ett beggat 3080ti igår för 9000:- skippar uppgradering denna gång, eventuellt 5x serien.

Av swedda

Tack för en fin kampanj. Trots att jag satt och hoppades hela dagen på ett 3080ti. Men fick bli ett tangentbord iallafall.

Av swedda

Ett 3080ti till en fin peng hade vart trevligt 😊

Av swedda

Jäkligt kluven om jag kommer köpa ett 4serie eller försöka få tag på ett billigare 3080 ti. eftersom jag i princip enbart spelar DCS i vr så krävs en del kraft också. mitt 2080 funkar helt ok, men det är dags snart.

Av swedda

Höstfoto från några år sedan.

Av swedda

Jösses vilken respons! kul!! Hoppades på ett par svar så man kunde minnas lite fler guldkorn. men detta är ju magiskt kul att läsa. Keep em coming!

Av swedda

Era "AHA" moments

Hallå på er!

Jäkligt svårt att placera denna tråd, den passar i flera ämnen. Hoppas att denna är hyfsat rätt. Jag vill prata lite om mina och era AHA moments, ni vet, det tillfället där du suttit vid datorn och bara är helt fascinerad över kvalitet/prestanda/upplevelse.

Jag har två rätt "häftiga" moments för mig.

1998 (tror jag) min första 3D GPU. Voodoo 2 Quake 2. när jag spenderade en smärre förmögenhet till min Pentium M 166Mhz installerar drivrutiner och startar Quake, att gå från 2D till ett djup jag då ansåg vara det sjukaste jag någonsin sett var en upplevelse jag sent eller aldrig kommer att glömma. en parantes är samma tidsperiod. 2000:ish när Diablo 2 kom, 1,6 GB för att bara installera spelet var så sjukt att jag inte kunde fatta att ett spel var så stort. (ack så lite man visste)

2022 häromdagen, hört talas om DCS i VR men aldrig funderat över det. men dra åt .... jag är tillbaka till 1998 igen, allt är "på riktigt" så sjukt att få den där känslan igen, jag är där, det är på riktigt. eller i allafall så riktigt som jag tror det kan vara utan att vara "där"

vore kul att höra om era "wow" moments!

Av swedda

För sen på bollen på GPU, jäklarns.

Av swedda

Jag handlade enligt mitt konto där första gången 2008 och kan med handen på hjärtat säga att det största "problemet" jag haft var vid ett tillfälle när det blev nåt fel med postförskottet vilket gjorde att jag fick mina saker utan att betala för dom. minns inte ens om jag kontaktade inet eller om det var tvärtom. hursom så betalade jag istället in till BG/PG. Kan absolut skilja någon hundralapp på vissa saker till inets nackdel. men jag föredrar att köpa så mycket som möjligt från ett och samma ställe och kundbemötande/service är viktigare för mig än ett par hundralappar om ordern ändå är 10k+ Men å andra sidan har jag aldrig fått trasiga saker/måndagsexemplar därifrån heller, det är då man verkligen märker om en butik är bra eller inte.

Av swedda

haha, helt klart nöjd med det resultatet med tanke på hur länge sedan det var jag var "aktiv" annat än när jag ska byta själv.

Av swedda

jag har utgått från en del tester på youtube, R6:an valde jag för att jag har den nu och är nöjd. vad gäller cpu:n kan jag inte svara på egentligen tack för tips, ska kolla närmre på ditt förslag

Skrivet av Fenrisulvfan:

Vad är det som 3080 TI & R6 har som inte 3080 & define 7 räcker till?
Sedan kanske det går lika bra med lite färskare CPU och Moderkort?
https://www.inet.se/datorbygge/b1296905/datorbyggehttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1296905/datorbygge

Av swedda

Bygger nytt för MSFS2020

Trodde jag kunde komma undan med att uppdatera nuvarande system, men bygger nytt istället då jag ändå måste byta cpu. Ett system för MSFS2020 VR. efter lite efterforskningar tror jag nedan funkar, men tar gärna feedback. ingen direkt budget, men inga fantasisummor heller.

HDD:n var jag tvungen att lägga dit för att dela, tänkte istället återanvända min 970 1tb. så faktiska priset blir 32 ish.

https://www.inet.se/datorbygge/b1296901/datorbygge

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1296901/datorbygge

Av swedda

Tror jag lutar åt att bygga ett helt nytt system istället faktiskt. budget 20-25k ish. vilken cpu driver msfs bäst?

Av swedda

Uppdatering befintligt system för MSFS VR

Köpte msfs nu när jag inhandlade vr brillor, men tycker inte att jag får varken flyt eller grafik som sig bör. Mitt nuvarande system:

Ryzen 7 2700X
16GB ram
970 evo M.2 hdd
RTX 2080 8gb vram

Spontant känns det som RAM och GPU är flaskhalsen? räcker det med 32gb ram å ett 3070 ? eller bör jag köra på 64gb och ett 3080?

måste inte maxa allt, men bättre än nuvarande känns det som jag behöver. tankar?

Av swedda
Skrivet av Samuel Falk:

Är båda sålda? Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

ja båda är sålda.

Av swedda

Båda fått svar på pm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av swedda

2st 970 EVO 500GB oöppnade

Fick 2st 970 evo m.2 500GB av frugan i julklapp, det hon dock inte visste/vet var att jag redan köpt dom på BF, så nu har jag 2st oöppnade som bara ligger.

1000kr/st Priset är fast så inga sista priset kompisar är intressant.

Läs hela annonsen här

Av swedda

@Oliver91: @stromming90:

Försökt lyssna på er båda och kommit fram till nån medelväg kanske inte haft AMD sen Ahtlon(torde vara början av 2000 nångång) Men litar på att ni har koll

vad tros om detta? klarar nääääästan 30k också, men inte superviktigt att det stämmer på kronan.

https://www.inet.se/produkt/b1034368/amd

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1034368/amd

Av swedda

Tack för all input, har jag nåt att filura på medans jag jobbar 😛

Skickades från m.sweclockers.com

Av swedda

Är denna köpvärd?

Olá compadres å compraditor.

Dags att uppgradera stationära till nåt nytt, tror jag skippar att bygga eget denna gång, mest för att jag blivit lat på gamla dagar. spelar 50% och redigerar (photoshop) 50% av tiden. och snubblade över denna https://www.komplett.se/product/11294/datorer/komplett-pc/kom...

Kommer isåfall att byta chassit mot nåt utan fönster och dubbla ram, men vad säger forumet, prisvärt paket detta? Har ingen speciell budget, men säg max 30k då för burken.

Tack på förhand!