Inlägg

Inlägg som Bad Habit har skrivit i forumet
Av Bad Habit

Meh var typ 25-30% mer prestanda till en sinnessjukt hög prislapp som inte motiverar den ökningen. Har ingen 4k skärm, och raytracing vet vi inget om.

Av Bad Habit

@A1200:

Har inga problem att lägga 10k på en GPU

Av Bad Habit

@Implor:

Absolut. Har man fast jobb och man har råd med allt annat jag skrev innan, så ska man väl inte ha problem att köpa en GPU för 10k.
Man kanske snusar, festar varenda helg, eller vad vet jag. Sluta med det så har man råd med en 10k GPU. Finns ju tusen grejer att spara in på. Men visst, är man 15 bast är ju 10k en enorm summa som man troligen inte kommer att kunna lägga på något.

Ibland kanske man också måste inse att man faktiskt inte har råd. Kommer alltid vara de som har mer pengar än en själv av en massa olika anledningar. De har GPUerna är top-of-the-line, premium och de SKA vara dyra. Det finns massa nivåer ner som de som inte har råd, får köpa i stället. Alternativt köpa begagnat.

Av Bad Habit

@A1200:

Vi får se om kortens pris är motiverat av benchmarks som dyker upp om ett par dagar.

Ingen tvingar någon att köpa deras kort. 10xx serien finns fortfarande som troligen inte kommer vara väldigt mycket långsammare än 20xx serien, och AMD har alternativ också. Man måste inte ha det senaste.

Jag har inga problem att lägga 10k på ett kort då jag troligen kommer använda det i 2 år. Det blir 4-500 kr/månad delat.
Folk köper bilar för en halv miljon, ljudanläggning för 100k, hemmabio för 100k, kankse har häst som kostar 2-3k per månad, köper hus för 4-5 milj, gör några semesterresor per år för X antal tusen, eller en ny iphone för över 10k. Allt handlar om prioriteringar och det man tycker om.

Av Bad Habit

Vet inte om ni kollat prisjakt under senaste veckan (förra). Nytt 1080 ti kostar mellan 7500-8000 kr hos ett par återförsäljare.
Antar att de fasar ut de där korten och gör plats för 20 serien.

Begagnat betyder ju detta att ett 1080 ti inte bör säljas för mer än runt 5000 kr.

Av Bad Habit

@Chromatic:

Han menar en ferrit (är ett material)-magnet som man kan sätta dit över en kabel som "städar" bort brus och andra störningar. Kostar inte många kronor och kan vara steg 1 att kolla.

https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3D...

Av Bad Habit

@DST:

Ja, alltså tekniken med raytracing är ju asfränt, men inte med kostnaden (om det nu blir så) med halverat prestanda. Man kanske kan välja nivåer med raytracing så man ändå kan bibehålla bra prestanda och fläska på sedan allt eftersom tekniken blir mogen, vad vet jag.
Men känns ju lite B att punga ut 13k för ett kort, som en generation motsvarande kort innan kostade 8-9k, med funktionen raytracing som kanske ändå inte kan användas i den kommande generationen på ett vettigt sätt. Betalar man alltså 5k för en funktion som inte kan/bör användas?

Men får väl se benchmarks. Kanske flyter på som smör i solsken. Jag väntar med ett eventuellt köp av 2080ti i alla fall innan man får se lite siffror.

Av Bad Habit

@Trunk:

Ja, och de där miljonerna kan nog inte punga ut med 13k för ETT kort som ger dem raytracing i 1080p heller. Än mindre ett system som matchar ett 2080ti för 20k ytterligare och en skärm för att visa allt häftigt.
Poängen är att det väl inte finns någon vettig människa som spelar i 1080p för att raytracing är aktiverat när man plöjt tusentals kronor i en 4k skärm och CPU + annat som matchar det, när det avstängt ger dubbel prestanda (gissar nu såklart då jag inte har benchmark).

Inte för att vara sådan, men 1080 var inne för typ 10 år sedan, och nu är väl nästan 1440p lite lite, med tanke på alla breda skärmar. 1080p har ju inte ens mobiltelefoner längre

Av Bad Habit

@Harddrive: Och vem f*n vill spela FPS spel i 30-60 FPS .. Det ska vara 100+ FPS oavsett om det är Battlefield eller Metro för den delen också (trots att det säkert bara är singel-player).

Av Bad Habit

@kallebunka:

För att folk ska hinna köpa det, innan de ångrar sig då benchmarks finns.
Det finns alltid folk som akutköper de nya korten innan de ens vet hur de presterar. Raytracing är säkert nice, men om man måste slå av det för att få bra FPS i spel (och kunna köra högre upplösning än 1080p och 100+FPS), är det ju ganska pointless.

Av Bad Habit

Har beställt där flera gånger under flera års tid. Aldrig haft problem.

Av Bad Habit

Frågan är vad de presterar i singeltrådat, och i scenarion där lika antal trådar jämförs, OCH i samma hastighet. Annars blir det ju som att jämföra äpplen med päron.

Av Bad Habit

@Boooa:

Du kan nog vänta 3 veckor innan benchmarks släpps och sedan slippa bli irriterad för att du valde fel idag

Av Bad Habit

Riktigt bra!

En annan sak som kanske inte rör detta, men hur stoppar man alla förbannade reklam-sms, ofta från +44 nummer och innehåller diverse Casinoreklam med freespins och allt möjligt skit? Nix hjälper ju föga, och kan inte blockera sms med min android.

Av Bad Habit

@Andyah:

Lägg 2000 på valfritt z370 så är du good to go.

Av Bad Habit

Verkar som att ett 2070 äter 1080ti/titan, i vissa scenarios antar jag, men det betyder att hela 10xx serien är helt borträknad :S
Men det är många spel som ha den där raytracing, typ Metro, BF5 etc etc, så inget ploj
Men naturligtvis får vi kolla reviews hur de presterar "real world" men spontant kändes det som hoppet mellan 9xx till 10xx var mindre än 10xx till 20xx, och ett 1070 var snabbare (stock) än 980ti

Av Bad Habit

Blev ju enligt livesändningen:
2070, 499$
2080, 699$
2080ti, 999$

https://i.imgur.com/prppPAR.png

Av Bad Habit

Kan Battlefield V möjligen använda dxr?

Av Bad Habit

@Ryzer:

Gissar på mellan 9-11k för ett 2080ti.

Av Bad Habit

Åh, 2080ti en värdig ersättare till mitt 980ti! Då hoppas vi på att det släpps nu till hösten/vintern.

Nu ska vi se i marknaden hur många som "plötsligt" inte har spelsug längre, eller "ändrade" förhållanden och kränger sina 1080