Inlägg

Inlägg som backspace har skrivit i forumet
Av backspace
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Vad upplever du att LMG har haft för slags fasad innan allt detta uppdagats?

Mvh,
WKL.

Tänk Steve Ballmers klassiska "Developers! Developers! Developers!"
Fast byt ut ordet till "Content".
Det är iallafall det intrycket jag fått och har om företaget.

Av backspace
Skrivet av pompado:

Tack, precis vad jag leta efter!
Toppen!

Jag föreslår att du kombinerar Timeshift med följande : https://github.com/wmutschl/timeshift-autosnap-apt
Scriptet körs i samband med apt och skapar en snapshot automatiskt vid varje uppdatering, installering och avinstallering.

Av backspace
Av backspace

@trudelutt : Städje komponerade ihop en liten artikel som kanske kan vara av intresse för dig och övriga som missat den:
https://www.sweclockers.com/artikel/18661-nar-stromavbrottet-...

Av backspace
Skrivet av mrqaffe:

Öppna lurar förbättrar inte per automatik ventilationen runt örat utan öppen eller sluten beskriver bara om kammaren bakom elementet är sluten eller öppen. Sidan mot örat är det viktiga för ventilationen och då är designen på öronkuddarna viktigare än vilken akustisk princip luren använder.

Jag skulle nog vilja påstå att det blir mer svalt med öppna lurar än stängda just p.g.a öppningar i kåpan som inte stänger inne värme och fukt på samma sätt som en stängd lur.
Men det finns säkert mätningar om ämnet.

Av backspace
Skrivet av Eazy:

Måste bara säga vad billigt ett inlägg är med bara en länk.... Hoppas folk slutar med detta otyg!!

Kan faktiskt hålla med.
Och eftersom du är så fin och duktig och bidrar med ett väldigt konstruktivt inlägg så får du tre stycken internetpoäng som ser ut som en pingvin med ett lasersvärd och så kan du känna dig extra stolt när du surfar in på familjeliv. Grattis.

Kan väl komplettera mitt tidigare inlägg med att jag trivs väldigt bra med nuvarande distribution. Att vara säker på att det går att rulla tillbaka relativt enkelt utan att behöva återställa något (t.ex en snapshot) känns relativt tryggt.
Att jag har ett enkelt grundsystem för mig som jag kan använda på diverse olika maskiner, om jag så önskar utan att behöva fundera över vad tusan det är för något jag saknar, att ha möjlighet att testköra paket utan "installation" i kombination med att kunna ha just flera olika versioner utav ett och samma paket är smidigt.
Jag tror nog att ett oföränderligt (Immutability) system kommer bli något ganska så viktigt och kanske även vanligare än vad det är.

Av backspace
Av backspace

@andreas_dock Ping! Hur går det för dig? Jag är nyfiken.

Av backspace
Skrivet av guermantes:

Eftersom det inte var mig du ställde frågan till svarar jag med en motfråga, i syfte att belysa det ihåliga i din formulering:

Är du en sån där som anser att vetenskap och beprövad erfarenhet är att någon annan bestämmer åt en? En av alla dessa självutnämnda Galilei som saknar hans eruditet men likväl ska leka ikonoklast. Som inte kan skilja på "avgöra själv" och "svälja propaganda"?

Det vill jag inte påstå att jag är, det finns ju en liten anledning till att man säger "lära sig av sina misstag".

Av backspace
Skrivet av Motsols:

Jag blir mörkrädd av att se hur många användare på Sweclockers som är idioter som går på alla falska nyheter och lyssnar på trollfabrikerna. Ännu värre är ni som sprider dessa lögner vidare.

Trodde att IQ-nivån här var högre än så.

Tyvärr så behövs moderering online pga folk som er som går på och sprider vidare lögner.

Lek med den här tanken.
Låt människor avgöra själva vad de för stunden vill anse vara lögn eller inte istället för att någon annan skall bestämma det åt dem.

Vad är din åsikt om detta?

Av backspace
Skrivet av andreas_dock:

Sa bra gick det att ga over till linux fran Windows... @ostbullen @walkir @LeonHart @backspace

Vad spännande och roligt, det blir lite som att välja den vägen du inte brukar köra vanligtvis för att man sitter nöjd, istället kan du upptäcka nya roliga vägar och platser, på gott och ont.

Jag tänker inte vara den som rabblar upp namn på diverse olika distributioner för det finns redan folk som gör det, däremot tänker jag försöka be dig att ha ett öppet sinne till att vara nyfiken och vilja/våga prova.
En hel del (mycket) kommer ju inte fungera som du är van vid men om du inte har bråttom och rusar tillbaka till Windows så tror jag nog att du kan finna en miljö som du trivs väldigt bra i.

Den här "gamla" tråden finns ju även här på forumet:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1387983-vi-som-har-byt...

Lycka till.

Av backspace
Skrivet av andreas_dock:

Alltså egentligen är ens användning utav datorer idag betydligt mer internet-fokuserad än tidigare, mycket man kör och gör händer i en browser….

Men!, alla ev program som jag kör i Windows idag fungerar utan att jag behöver hitta ersättare för var och en som gör ett halvdant jobb.

Sedan spelar jag inte supermycket, MEN…
Jag vill ändå att samtliga spellaunchers fungerar.
Det mesta jag har är på Steam, men en del på Uplay eller så, men vill inte måla in mig i att det kommer krångla. Vill jag spela Diablo 2 res. så får ju Battle.net också fungera.

Jag tycker väl personligen inte att det där var ett svar på min fråga men kör i vind.
Tolkar jag det du skriver så låter det som att du sitter väldigt bekväm och inte gärna försöker finna alternativ eftersom du inte måste.
Så du tillåter dig själv att bli behandlad som du blir av Microsoft.
Likställ det med ett destruktivt förhållande där ena parten misshandlar den andra parten men den misshandlade förmår sig inte att göra sig fri, kanske p.g.a rädsla för osäkerheten som finns bortom nuvarande situation.

Iallafall. Alternativ finns när du är redo.

Av backspace
Skrivet av andreas_dock:

Alltså va fan, nu skiter jag snart helt i Windows !

Vad ska till för att du faktiskt skall göra slag i saken?

Av backspace
Skrivet av Awsmkiid:

Har nyligen offrat ena njuren för ett par DT 1990 PRO 250 ohm så jag söker efter en rimlig AMP att driva dom, nån som har ett rimligt förslag?
Får max kosta 1500kr

Skrivet av Awsmkiid:

Vad är fördelen med den?

Fördelen är väl att den ryms inom budgeten som du har satt.
Eller har du fler önskemål som du glömde ta upp i ditt tidigare inlägg?
Kunskapen finns här och den är omfattande men om du inte kan hjälpa Sweclockers att hjälpa dig så blir det ju så här.

Av backspace
Skrivet av Zeroastic:

Jag tänker väl mer rootkit och annat mög i hårdvaran som potentiellt kan vara en säkerhetsrisk 🙂

Eftersom @Davidthedoom hade fått ett sockerrus efter sitt mellanmål och rensat lite för mycket så skriver jag ungefär samma sak igen.
Du kan lita lika mycket eller lite på att den innehåller "rootkit och annat mög" som vilken annan hårdvara som helst.

Av backspace
Av backspace
Skrivet av Necrophor:

Cans lämnade innan de släppte något material och i samband med namnbytet från Highlander till Lost Horizon, Cans har varken den styrkan, registret eller omfånget som framförs ^^

Se på fan alltså.
Stor tumme upp och ha en trevlig dag.

Av backspace
Skrivet av Necrophor:

Lost Horizons chanser att återförenas är nog lika stora som som en snöbolls chans att överleva i helvetet ^^ Var väl därför Heed grundades då ena gitarristen och Daniel lämnade och om jag inte minns helt fel tror jag man kan kalla det för en "bad divorce".

Fått lite av känslan att Daniel har hoppat på en miljard projekt för att se om det de "slår stort" och gör de inte det går han vidare till nästa. Lavett var ju ren "bandit rock dynga" så att säga... Men ja... låten Highlander med Lost Horizon visar ju vilket sabla pipa karln har! Borde fan vara omöjligt att... killen "beltar" med kraft mellan A4 och D6... *skakar på huvudet*

Vet att han var en fan favorite att ta över i Helloween när Kiske slutade och kallades väl i "folkmun" som Kiskes arvtagare bland metalsångare...

Vänta lite nu, jag var helt övertygad om att det är Cans som är sångare i låten "Highlander (The One)". Har jag tagit så tokigt fel på rösten i den låten under alla dessa år? =(

Av backspace

https://barametal.files.wordpress.com/2014/04/oholm-510x311.jpg

Det är ju fan i mig vad tråkigt trötta människor är på saker som är annorlunda, nya, inte något som de förstår.
Fy fan.
Och som vanligt så är responsen reaktiv istället för att vara proaktiv.

Av backspace
Skrivet av Aje:

Köpte en C2a vid lanseringen och det tog ganska lång tid innan jag lyckades komma åt alla inställningar och få till den som datorskärm. Det enda jag saknar nu är automatisk av- och påstängningsfunktion. Grymt irriterande att alltid behöva dra fram fjärrkontrollen. Tom min 10 år gamla Sony 4K har detta som standard...

Så 20K för denna skärmen verkar lite bortkastat.

Har du kollat om du kan finna det du söker med LGTV Companion?
https://github.com/JPersson77/LGTVCompanion/releases