Inlägg

Inlägg som Cirap har skrivit i forumet
Av Cirap

bättre prestanda i Crysis?

kul, men varför lägger ATI energi på ett spel som kom 2007? finns gott om 2009/2010 spel som skulle behöva den där prestanda skjutsen istället

Av Cirap

en polare hade problem med grafikkortet. jag tipsade om bakningen och han chansade.

fungerar ju perfekt!

Av Cirap

Svenska PC Gamer har en stor artikel i Juni-numret

Av Cirap

prova mata lite extra spänning

Av Cirap

- ATI Rage PRO Turbo (satt i en HemPC från farsans jobb. kunde spela typ allt i flera år, även fast det var kasst. spelade Operation Flashpoint med korrumperade texturer)
- NVIDIA Riva TNT2 (Köpte begagnat för att palla spela Day of Defeat med polarna. Kortet klarade alla banor utom D-Day)
- ATI Radeon 9200SE (Första kortet jag köpte i butik)
- ATI Radeon 9600XT (Första kortet jag köpte i samband med ny dator. fick med HL2. fläkten la av efter ett par månader, köpte min första AC Silencer kylare)
- NVIDIA Geforce 6600GT (hemskt kylare, köpte en VF-700 ganska snart)
- ATI Radeon X800 Pro (HIS IceQ version. köpte begagnat... var sjukt imponerad av grafiken detta kort gav. gick sönder efter ett år)
- ATI Radeon X1800GTO (köp pga. trasigt X800. fick ny kylare direkt)
- ATI Radeon X1900GT (beganat köp pga. bra pris. VF-700 på denna)
- ATI Radeon X1950 Pro (IceQ version. Erbjudande från DB.com endast ett par veckor efter 1900GT köpet och ekonomin var stabil)
- NVIDIA Geforce 8800GT (trodde 1950 kortet var trasig och 8800GT var sprojlans nytt. visade sig att 1950 var felfritt, men jag behöll det ändå. Fick sig en Accelero S1 efter någon månad pg.a den hemska kylaren)
- ATI Radeon HD4850 (nuvarande kort. Begagnat köp till bra pris, fick ärva Acceleron direkt)

Av Cirap

har lirat lite HAWX och Killing Floor med 9.5, verkar stabilt

har inte updaterat sedan februari, så även fast jag antar att Win 7 och HD4770 är the shit just nu så kan det vara värt det ändå.

får väl se om det är samma som kommer upp på ati's hemsida senare

Av Cirap
Av Cirap

tråkigt när detta händer. har själv gjort en hel del affärer, och har haft turen att aldrig blivit blåst (eller... jag köpte en router för en hundralapp som jag aldrig fick igång... undersökte inget vidare. tror t.om att jag fick pengarna tillbaka).

Använder mig nog av direkt konto betalning mer än vad jag borde. När jag säljer något erbjuder jag alltid PayPal betalning, men det är sällan jag använt det när jag köpt något.

NordicHardware/TechSweden har en bra liten "recensionsdatabas" som en snäll användare ("elmor") har tagit sig tiden att skapa http://rec.elmor.se jag brukar alltid kolla av den innan jag köper något, men det är ju inte alltid säljaren finns med där.

Hoppas allt går bra med anmälan och du får dina pengar tillbaka!

Av Cirap

har ett liknande problem. när jag kopplade in HDTV (FullHD) så blev skärmen grå med en massa sträck. jag pillade runt i HDTV Support fliken i CCC, och lyckades på något vänster aktivera 1080p på TV, men även skärmen gick då i 1080p vilket den inte stöder (1680x1050) och blev då svart. TV'n fungerade.

aktiverade jag 720p fungerade både skärmen och tv'n (i 720p), men allt blev väldigt grötigt på skärmen. just nu har jag på något sätt lyckats få TV'n att visa 1680x1050, så både skärmen och TV'n "fungerar", även om TV bilden är lite förskjuten. försöker lista ut hur jag ska skärmen att gå i 1680x1050 samtidigt som TV'n går i FullHD

edit: Visade sig att det inte går att ha grafikkortet överklockat samtidigt som man driver en DVI display i 1680x1050 och en HDTV i 1920x1080. inte ens när man kör max spänning på GPU.

Måste stänga av överklockningen för att köra Extended FullHD

Av Cirap

ursäkta om jag väcker en smått död tråd, men jag pillade nyss in en 6000+ 65nm i min dator

jag böt från en 5600+ klockad till 3,02GHz (med 2Mb L2 cache). så, varför byta? denna går sjukt mycket svalare med min CPU kylare. Just nu klockad till 3,3GHz (från 3,1 alltså), i Orthos ligger den på max 45 grader. min äldre gick upp emot 60 när den var klockad (behövdes en del extra VCore för det!).

Jag köpte den alltså inte för prestanda (men +300Mhz -1Mb L2 borde väl ge en liiiten vinst ändå?), utan för värme och ström.

Hade tur att jag köpte den nu också. de flesta butiker verkar ha höjt priset med 50-80kr precis efter mitt köp

Av Cirap

fick hem min T220 för två dagar sedan

- Inga döda/felaktiga pixlar
- betydligt mindre BLB än min 20" BenQ 2010WAP
- Inga konstiga missljud oavsett inställningar
- Samsung panel
- 0h användande. brand new alltså
- jämna färger och ljusstyrka över hela panelen. till skillnad från min BenQ som var lite mörkare på ena halvan

lite "wobblig" om jag petar på skärmen, men absolut inget jag beklagar mig över! Försöker fortfarande lista ut vilka inställningar som passar bäst för mig. tycker att färgerna blir smått urvattnade med Gamma Mode 2

on/off knappen kan vara svår att hitta i mörker, men iom att den är touch-sensitiv kan man dra finger över det generella området

Av Cirap

sitter själv och kollar på 2232:an, 98% säker att jag ska köpa en sådan, bara lokala Elgiganten får in dom.

Tänkte bara säga att det är lika stor chans att få en C-panel i en 2232 som med en hyffsat nytillverkad 226:a, men skillnaden är att alla 2232:or är kalibrerade av Samsung, vilket gör att skilladen är ytterst lite, om någon alls

Av Cirap

Cirap har också införskaffat sig ett Antec Three Hundred

kan inte konstatera annat än att jag är helt nöjd:

temperaturerna sjönk drastisk gentemot mitt gamla chassi (noname), ca 10 grader på grafikkortet och 5 grader lägre vid lägre fläkthastighet på processorn. Fläktarna låter liiiite mer än mitt gamla chassi, som bara hade en 80mm Accoustifläkt som var så gott som ljudlöst. men å andra sidan blev nätagget ganska varmt i gamla chassit så den fläkten lät ganska mycket efter ett tags användande. i 300 hålls nätagget svalt hela tiden, så helhetsupplevelsen är mycket tystare och väldigt konsistent istället för pendlande. Den hörs, men är inte på något sätt irriterande.

Hårddisken hörs däremot. I gamla chassit satt den mellan två gummiklossar i 5.25" plats och var så gott som ljudlös - i 300 sitter den i hårddiskburen och hörs ganska tydligt. Nästa gång jag är inne o pillar i datorn åker den tillbaka mellan gummiklossarna.

Kabeldragning är barnsligt enkelt. Bredvid hårddiskburen finns ett utrymme att stoppa undan oanvända kablar i, dessutom kan ström -och SATA kablar gå den vägen på väg till CD/DVD/Fläktkontroller, vilket gör det hela ganska snyggt. Och eftersom nätagget sitter i botten kan man helt enkelt bara låta kablar ligga intryckta under hårddiskarna utan att de hindrar luftflödet markant.

Av Cirap

vad skönt, då kan man andas ut lite. Men jag avvaktar ändå med fortsatta beställningar till jag ser att de kan leverera inom rimliga tider igen

Av Cirap

DB var även den butik där jag köpte min första egna dator, så de har lite sentimental värde för mig

Av Cirap

inte alls överaskad.

beställde ett moderkort och hårddisk för ett par veckor sedan. leveransen sköts fram hela tiden, till slut skickade jag flera mail till supporten och undrade vad de sysslade med. Fick inga svar. Abveställde order, och en vecka senare fick jag svar på mina mail...

tycker att det är väldigt synd, då DB brukade vara en av mina favoritbutiker. Får väl se till att bränna bonuspoängen som man har innan de konkar...

Av Cirap

bra tråd! Beställde själv en prolle från Komplett i onsdags kväll, igår visade posten "2 aug kl 14:53
TollPost A/S Norge, Posten har mottagit elektronisk förhandsinformation från avsändaren "

24h senare är det exakt samma. jag hade nästan förväntat mig att jag kunde hämta ut paketet idag, nu måste jag vänta tills nästa vecka, vilket är väldigt synd!

Handlar ganska ofta från både Komplett och DB. Senaste köpet från DB var ett grafikkort (demovara), det var väl packeterat med ett par miljoner frigolit chips MEN KORTET LÅG INTE I NÅGON ANTISTATPÅSE! stort minus på det, faktist. Den leveransen tog bara två dagar (beställde på Måndag kväll, hämtade på Onsdagen)

Av Cirap
Av Cirap

hittade en passande väska på CH, tack för tipset.

ni får bilder, när projektet kommer igång (inom en snar framtid)

Av Cirap

Väsk-chassi

hola! jag och en kompis söker en snygg väska, typ en pilotväska, som man kan bygga in en dator i. Den ska vara av metall, så att man lätt kan borra i den. jag har hittat en del via google, men det är från 2500:- och uppåt. jag hade tänkt mig något under tusenlappen, om det finns.

någon som vet var, eller kanske t om. har en till salu själv?