Inlägg

Inlägg som MarcusW har skrivit i forumet
Av MarcusW
Skrivet av Xerbee:

Har du möjlighet att ge ett exempel på när det inte sammanfaller? Jag kunde inte komma på något faktiskt.

Jag tänker mig att någon från Sverige som bor i något annat land i många år, och sedan flyttar tillbaka, är invandrare men inte utlänning. Sen tycker jag inte TS situation funkar som "utlänning" eller som "invandrare" eftersom han är född i Sverige och bott här hela (?) livet. Utländsk bakgrund tycker jag låter bra, alternativt "mina föräldrar kommer från X".

Av MarcusW
Skrivet av qif:

Försök komma ihåg att det heter GNU/Linux och håll dig borta från proprietär mjukvara när du ändå håller på.
Om du inte vill vara lika petig som FSF kan du köra på Debian GNU/Linux och dess definiton av fri mjukvara.
Prova även att virtualisera det om du känner dig osäker eller helt enkelt vill prova på.
Drivrutiner behöver du inte oroa dig för såvida det inte är ett AMD kort du har.
Här har du även en lista över fria motsvarigheter till proprietärt skit som
https://www.fsf.org/working-together/moving/

Jag tror inte Debian är mindre petiga. Problemet FSF har med Debian är, om jag har förstått det rätt, att non-free och contrib finns, samt att det finns instruktioner på hur man använder dessa på wiki osv.

Jag rekommenderar Debian för övrigt, även om det kanske är som så många säger att det inte spelar så mycket roll vilken dist du väljer.

Av MarcusW
Skrivet av resqual:

Hej!
jag och polaren har fastnat i en kemi fråga och skulle behöva hjälp.

frågan lyder såhär:
"Koncentrerad svavelsyra har koncentrationen 18M(mol/dm^3). Hur många ml koncentrerad svavelsyra går det år för att göra 200ml med koncentrationen 2.0M"

vi har gjort följande:
omvandlar 200ml till 0.2dm^3

n=c*v
n=2M*0.2dm^3
n=0.4mol

v=n/c
v=0.4/18
v=0.0222dm3 =22.2ml

men i facit står det 222ml, inte 22.2ml... vad gör vi fel?

i desperat behov av hjälp, snart varit uppe i 20h och arbetat med detta sedan tidigt igår kväll, (dock inte samma fråga)

//RsQ

edit: flytta gärna om tråden hamnat fel

Det ska inte vara 200ml med 20M då?

Av MarcusW
Skrivet av n_sandstrom:

Vilket lika gärna kan betyda: "Många kunder har pillat bort sina koder och sålt dom, och försökt få nya".

Det känns som att sättet licensnycklar distribueras på borde uppdateras lite, speciellt med tanke på att spelet går att ladda ner lagligt från Blizzard, och andrahandsmarknaden för licenser borde vara rätt stor.

Det är sant, antaget att det inte har hänt med andra spel. De borde kunna spärra nyckeln med enbart kvittot, då hade man ju kunnat lämna tillbaka spelet utan nyckel.

Av MarcusW
Skrivet av hapone:

Den här:
3, 9, 6, 12, 9, 15, 12, 18
och den här:
4,5,8,17,44,

Är de jag misstänker jag att jag fick fel på. Vad får du dem till?
Använd [spoiler] så behöver bara de som vill se det se.

Den första är varannan -3 och varannan +6. Så 3 + 6 = 9. 9 - 3 = 6. 6 + 6 = 12. Osv. (svaret är då 15)

Den andra börjar med +1, och additionen du använde förra gången multiplicerar du med tre. Så:
+1
+3
+9
+27
+81 (=125)

Dold text
Av MarcusW
Skrivet av tcntad:

Fast uttalande var ju rätt? WH vet ju inte om hon själv plockart bort koden eller inte (antar jag iaf)
Beror väl lite på hur den sitter antar jag.

Svaret antyder ju att många andra kunder har råkat ut för samma problem. Då är det väldigt lustigt att inte ens försöka ta något ansvar för det. Hade det varit det första fallet någonsin hade det kanske varit vettigare att reagera så.

Av MarcusW
Skrivet av Johan1234:

Okej genier! Jag hittade ett till test till er! 15min test.

http://www.intelligencetest.com/

Det där fick jag 129 på. Gjorde det på mensas hemsida för några veckor sedan och fick exakt 100.

Av MarcusW

Det där ser helt klart suspekt ut. Rapportera bug?

Av MarcusW

Är det någon som kör Anonine eller vpntunnel.se som har lyckats få svar från deras support? Har gått några veckor nu... ^^

Av MarcusW
Skrivet av Lankus:

Måste säga att min "månlandnings teoiri" fick stor uppmärksamhet.
Jag har inga behov att bevis att det var fake och jag tror inte att det skulle förändra någonting.

Naturligtvis så finns det inga bevis, det är just därför det är en "konspiration" och inte fakta.
Det känns bara väldigt osannolikt att de var på månen då men inte har varit där sedan dess.
Att jag avskyr Amerika kan ha en bidragande effekt.

Vad menar du med "men inte har varit där sedan dess."? Sen är ju frågan vad som är mest osannolikt. Att de inte har landat på månen, eller att alla bevis för att de faktiskt har gjort det är falska och det är en enorm konspiration som bevarar hemligheten.

Av MarcusW
Skrivet av WaR:

Det var ungefär det jag menade ja, att man aldrig kan vara säker på någonting och att allting är relativt, just på grund av att vi är människor och i och med det begränsade till vad vi själva upplever. Att jorden är rund och att atomer finns är inte några konkreta faktum utan teorier som vi i väldigt hög grad utgår från att vara sanna, att regn kommer från moln och att man dör efter ett tag om man inte äter är två andra som vi i ännu högre grad utgår från. Sen kan man godtyckligt dela in det i olika "klasser" utifrån sitt egna subjektiva perspektiv men det finns ingen fundamental skillnad mer än hur sannolikt man själv upplever det att vara. Det finns alltså inte flera ting att blanda ihop i grund och botten, du förstår vad jag menar.

Reductio ad absurdum och existentiellt raljerande åsido (jag kan också använda mig av svåra termer ): Min poäng var väl att du kanske borde vara lite mindre högtravande och självsäker när det kommer till ämnen som "Konspirationer". Att utnämna sig själv till något slags sanningssägande orakel och kalla andras funderingar för osanning är ju liksom inte särskilt meningsfullt när trådstarten handlar om saker som Roswell och 9/11. Att det finns folk som tycker att det är löjligt att ens fundera på sådana saker tror jag inte att någon har missat, så att komma in och påpeka att det som folk skriver bara är peer-review, foliehattar, tokstollar och konspirationsteorier (no shit?) känns väl lite onödigt. Konstruktiva och respektfulla argument kan väl vara aktuellt men att gång på gång skriva korta rader om att folk är knäppa och har fel och att du har rätt bidrar inte direkt till diskussionen. Kalla allt för idioti och ge upp istället, som du gjorde för tre sidor sen...

Här har du lite motargument mot konspirationsteorin om månlandningen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_landing_conspiracy#Examinat...

Under det har du även "third party evidence". Att argumentera med att vi inte kan veta någonting alls säkert känns lite löjligt. Varför prata om månlandningen då du inte ens säkert kan veta att månen finns?

Av MarcusW
Skrivet av rektor:

Nej, för bland de Linuxanvändare som är intresserade av att spela spel, så brukar de även dual-boota med Windows.

Däremot så har det funnits Linuxföretag som Loki Software som köpt upp rättigheterna att porta spel till Linux och portat spel från Windows till Linux och sålt dem.

Jag spelade en hel del även innan jag fixade dualboot på min dator. Det är definitivt skönt att slippa reboota även fast jag nu har Windows med. Rebootar ju inte för att spela Starcraft 2 t ex.

Av MarcusW
Skrivet av mindflow:

Det jag får fram om nätverkskortet är Intel WiFi Link 5100 .

Borde gå att få fram vad det är för drivrutin som fattas, utan att behöva lägga till en massa olika drivrutiner.

Här finns det lite information om datorn

http://www.linlap.com/wiki/acer+emachines+e725

Trådat nätverk fungerar som det ska..

Jag tror att en nyare kernel löser problemet. Ta det från backports:

http://backports-master.debian.org/

Av MarcusW
Skrivet av mindflow:

Testade med Ubuntu - 11.10 desktop (x86) som fungerade, sedan testade jag med debian-6.0.4-i386-CD-1.iso vilken inte fungerade, har testat med lenny-custom-1230 innan, då fick jag igång allt utom webbkameran vilket inte är så viktigt, men då dom slutade att uppdatera den disten så vill jag inte använda den..

Du vet inte vad nätverkskortet heter? Kör detta sen postar du vad som returneras här i tråden:

lspci | grep Network

Av MarcusW

Det är nog någon firmware som saknas (alternativt en för gammal kernel, vilket Debian installerade du och vilket Ubuntu har du provat innan). Vet du vad nätverkskortet heter?

Av MarcusW
Skrivet av mrqaffe:

Nej, men observera "till utomstående"

Jag är inte riktigt med på vad du menar nu. Så det är resonabelt att jag inte ska få dela med mig fritt av information, t ex att jag skickar ett e-mail eller skriver ett foruminlägg, till någon utanför mitt hushåll?

Av MarcusW
Skrivet av mrqaffe:

Men det står ju enligt först posten så här i avtalet:
"Kund får inte ansluta datorresurser i syfte att fritt eller mot betalning erbjuda och/eller tillhanda hålla varor, tjänster eller information till utomstående."
Mot betalning är kommersiell verksamhet och utomstående borde i det här sammanhanget vara någon utanför hushållet.

Är "fritt" också kommersiell verksamhet?

Av MarcusW
Skrivet av mrqaffe:

Det är normalt att det står i villkoren du inte får bedriva kommersiell verksamhet eller erbjuda tjänster för utomstående på ett privat abonemang, det står inget om att man inte får ha en spelserver eller ftp men man får inte erbjuda det för utomstående, bandbredden får alltså egentligen bara utnyttjas av de som tillhör hushållet och vill man göra annat får man ha ett företagsabbonemang, om någon bedriver nån form av kommersiell verksamhet via anslutningen så kan de stänga av. Det finns andra trådar som antyder att vissa tex driver webbhotell hemifrån och det är såna ispn vill kunna stoppa, det går även att använda de reglerna för att stänga av om man tex delar anslutningen med sin granne, de finns helt enkelt för att kunna stänga av de som missbrukar abonnemanget och slippa bråk om det, Och moraliskt så är det ok villkor tycker jag och de som använder uppkopplingen för privat bruk har inga problem med de villkoren.

Nu var det inte direkt bara "kommerisiell versamhet" som var det konstiga, det står ju "fritt eller mot betalning". Så som jag tolkar det får du helt enkelt inte göra någonting med ditt bredband om man går med på det avtalet. Jag tror nog alla delar med sig av "information" till "utomstående" med sitt bredband.

Av MarcusW

Nu är det färdigt! Boken kommer släppas snart under en fri licens.

http://debian-handbook.info/2012/liberation-fund-completed-re...

Av MarcusW
Skrivet av willpower:

Kraftfullt? Javisst! Fantastiskt konfigurerbart? Javisst! Lättadministrerat för den som kan? Ja, givetvis! Men "enkelt" att dela filer från en server? NEJ.
.

Att "dela ut filer" är verkligen superenkelt. Installera valfri dist (typ Debian eller Ubuntu). Installera "openssh-server". Klart, då delar du ut filer via SFTP. Ha lite mer tålamod så går det nog bättre. Och tänk på att hålla dig on-topic, annars kommer nog inte så många vara sugna på att spendera sin fritid på att hjälpa dig. Tråden heter "Bästa distron för liten fil- och mediaserver", inte "Jag förklarar varför Linux är dåligt". (ja, det hade varit trevligt med fler/bättre grafiska gränssnitt för att konfigurera server-funktioner)

För övrigt är Debian trevligt för servrar. Kan inte påstå att jag tycker det är superviktigt att inte ha något grafiskt gränssnitt på en server. Det går ju att köra med ett grafiskt gränssnitt medan du konfigurerar servern och sedan helt enkelt avinstallera det. Eller ha igång en X-server som du når med VNC hela tiden, det kommer nog inte alls stjäla så mycket resurser.