Inlägg

Inlägg som grizzly666 har skrivit i forumet
Av grizzly666
Skrivet av FX9:

Notera att jag aldrig haft några problem med höger och vänster knapp...jag misstänker att de andra knapparna har sämre brytare (men är långt ifrån säker)

Ja och nej!
Vänster/höger mus knapp är ju dom mest använda och därmed dom som får dom dyra brytarna vilket är problemet.
Då dessa dyra brytare används så otroligt långt under dom specificerade Volt/mA så är det VÄLDIGT troligt att dom billigare brytarna med lägre antal specificerade klick kommer fungera felfritt mycket längre då dessa körs närmare deras specificerade Volt/mA.

Av grizzly666
Skrivet av comp50:

399kr känns normalt för en mus, knappast att man hittar något billigare om man inte endast vill kunna vänster och högerklicka. Tror därför det kan bli logitech g502 hero som ligger på 399kr

Då logitech och dom flesta andra mus tillverkarna använder sig av brytare som ej är till för så låg volt/ström som dagens möss kör med så har dom inte på långa vägar den livstid som tillverkaren har satt.
Och missade klick/klick släpper/dubbelklick istället för ett klick är vanligt på vanliga G502 tyvärr då det är en av dom bättre mössen som jag använt förutom detta massiva problem som dom har vetat om i 5+ år nu men skiter fullständigt i då vi kunder inte verkar veta om det och bara köper en ny mus när dom börjar krångla.

G502 X har däremot optiska brytare som INTE har detta problem

Skrivet av Phod:

Klassiskt problem med Logitech-möss. Som jag kommer ihåg det började det någon gång när första Master-modellen kom ut. När Logitech (och andra tillverkare) började göra mössen mer och mer strömsnåla så gick de inte över till switchar för lägre ström eller spänning eller vad det nu är (en elnörd kommer säkert att skriva vad det är) för att spara några öre. Därför börjar mössen dubbelklicka efter ett tag.

Inte elnörd men vill inte ha skit produkter som även kostar en del nörd
Info om detta problem i denna alldeles för få visningar/inlägg tråden!
#18812067

Av grizzly666

En sak o tänka på när det handlar om ssd/m.2 hastighet och även med snurrande rost (aka hårddisk) men hd är betydligt mindre påverkade av detta.
Är att dom blir slöa när dom blir fulla!
Så man bör undvika att fylla upp dom för mycket.

Att bara fylla dom till max 60-80% är ofta rekomenderat.
Det beror dels på hur stor ssd´n är men även typ av flashminne/dram cache heller inte/kontroller osv.
Typ 512gb ssd så skulle jag säga att den ej bör fyllas mer än 60-70%, en 2tb ssd kan nog fyllas till 80% utan några större prestanda förluster.

Av grizzly666

Allt utom upp o ner ska gå bra.
Men har även hört att har man väl skrivit data till disken så bör man behålla den i samma orientering för bästa läs förmåga.

Dvs om du har fyllt den med data stående på ena sidan tex "höger sida" så bör du ha den på höger sida efteråt.
För om du istället ställer den på "vänstra sidan" så kommer ju gravitationen att dra i läs/skriv armen åt det andra hållet, tex dra den från parkeringsläget istället för att dra den mot parkeringsläget.
Och med dagens data täthet så kan det mycket väl betyda att armen vid första försöket missar det aktuella "data spåret" och är ett eller några spår längre ned istället.
Vilket kan göra att man lättare får läsfel heller iallafall att det tar längre tid då disken måste snurra nåt varv mer för armen att hitta rätt spår, alternativt att det tar lite längre tid för error corrections att göra sitt.

Tömmer och/heller formaterar disken så kan man dock byta orienteringen.

Hur mycket detta stämmer idag vet jag inte det var dock ett problem under stenåldern.
Men jag gissar på att det kan ha betydelse även idag då data tätheten är så in in i helvete tätt idag att om läshuvudet är en micron avsides så kan det läsas helt annan data.

I vilket fall så har JAG följt detta under alla år, mestadels för att data ändå behövts flyttas från diskar när jag satt i gamla ntfs diskar i unraid servern som inte funkar alls med ntfs så behövts formateras till reiserFS/xfs vilket är dom filsystem jag kört på unraid.

Av grizzly666

Ett problem med av/på brytare på usb är att data/plus/jord ska brytas vid olika tider för att undvika att diverse usb problem kan dyka upp (dvs KAN dyka upp).
Dvs när du stänger av så ska data brytas först sedan plus och sist jord dvs på en usb-a kontakt först dom två mittersta pinnarna (data) sedan dom två yttersta (plus och jord) o sist höljet (jord).

Och tvärtom när du slår på jord först sedan plus o sist data.
Detta gör ju att det antingen behövs en brytare med minst 4 brytbara poler OCH som dessutom ryter dom i rätt ordning=ordentligt mycket dyrare än en vanlig brytare med 1-2 poler som bryter allt på en gång.
Heller en soft brytare lösning med reläer/transistorer/mosfets/etc som även det blir mycket dyrare.
Tittar du på en usb a kontakt så ser du att dom två yttersta pinnarna är längre och därmed får/bryter kontakten först före dom två mittre data pinnarna.

http://res.freestockphotos.biz/pictures/6/6080-close-up-of-a-usb...

Och sen om det är usb-c istället för usb-a så har vi 24 vs 4 olika pins som behöver en brytare per pin dock kan nog dom flesta brytas samtidigt.

För ca 2 år sedan så lade jag ned säkert 50+ timmar under 2-3 månaders tid i att leta runt efter en usb-a hubb (minimum 4 portar) med brytare som gjorde det rätt.
Hittade 3-4 olika alla var 4 portar och usb-a den billigaste var från nån liten special hemsida som sålde hembyggda elektronik prylar varav usb hubben var en.
Den kostade 1300:- och dom fanns i usa och byggde sakerna vid order med 2-4 veckors byggtid+frakten.
Den näst billigaste var nästan 3 gånger dyrare, nästa var 5 gånger dyrare, och tror jag hittade en till som var ännu dyrare men är inte helt säker på det.

Jag gav upp!
Finns det andra hubbar kanske billigare?
Mycket möjligt MEN problemet är att du ALDRIG kommer hitta nån info om HUR av/på kopplingen görs så det kan säkert finnas billigare som gör detta korrekt men som sagt infon om detta är inget som företagen verkar bry sig om alls.
Dom verkar tro att det bara är prylar som drivs med usb ström folk vill ha av/på brytare för, nåt som även har data verkar dom skita fullständigt i.

Troligen enklare och billigare att forska fram hur man bygger en hubb med brytare själv än att hitta en o köpa för vanligt dödligt folks pengar

Av grizzly666

Är frakthandlingarna ej korrekt ifyllda så kommer tullen/etc ej att se att tull/moms redan har betalats.
Det är samma sak när man handlar från amazon.se och det skickas ifrån ej EU land, eller aliexpress/osv.

Dvs är det en liten säljare som inte vet hur man ska fylla i frakthandlingarna korrekt så åker man på tull/moms.
Man kan som du redan vet kontakta ebay/amazon/etc och kräva en återbetalning av tull/moms MEN man får BARA tillbaks eventuell tull/moms INTE dom där 100:- i deklareringsavgift som posten tar ut.

Av grizzly666
Skrivet av Dawelio:

Nja, skulle nog faktiskt hålla med dem om det, att de inte har någon större betydelse idag. Det är så små ljuskällor i sig och LEDs är ju väldigt energisnål av sig redan som allmänheten redan känner till

En LED för sig drar väldigt lite ja.
Men om vi börjar prata om alla LED´s som lyser/blinkar samtidigt överallt så handlar det däremot om mängder med ström.
Dvs LED i datorer/möss/tbord/tv/förstärkare/nätverksprylar/grenuttag/alla olika indikations LED´s på i stort sett varje pryl som finns,osv,osv,osv,osv...

Om alla onödiga LED´s skulle stängas av i sverige och koppla dessa till tex en knapp som man trycker på för att dom ska lysa upp i 5sek för att indikera det dom ska indikera.
Hur mycket ström hade vi sparat då?

Av grizzly666

Den verkar efter en snabb googling väga runt 2,5kg så som brevpress är den nog inte helt värdelös som en plastig 2005 model hade varit.

Av grizzly666

Beroende på var ni bor så kan ni åka runt o provsitta kontorsstolar.
Och sen se vad ni själva gillar då vikt/längd ofta har rätt stor betydelse för vad man gillar o sitta i.

Utöver det så är mesh ganska stor skillnad i hur mycket kallare dom kan vara och då dom frusna (=tjejer) fryser så lätt kan det kanske vara en bra idé med en ej mesh stol där.

Googla kontorsmöbler så finns det många butiker i större delen av landet, googlar du beg kontorsmöbler finns det en hel del även där dock inte lika fördelat över landet men dom flesta skickar.

Av grizzly666

https://media.istockphoto.com/id/1129838146/sv/foto/tegelv%C3%A4...

Enkelt fixxat så du inte behöver oroa dig

Av grizzly666

Om det är krångligt att prova annan kabel/kortare kabel så kan man alltid prova lägre upplösning och/heller lägre hz.
Då minskar man bandbredden som kabeln behöver klara av och fungerar det då så är det kabel/kontakt problem du har!

Du kan även ta tid på hur lång tid det tar innan bilden kommer tillbaks och sen prova att ändra upplösning/hz och ta tid hur länge det tar innan du får bild med den "nya" upplösningen/hz.
Tar det samma tid så är det en resynk du råkar ut för dvs datorn/skärmen eller projektorn i detta fall.
Bandbredden i kabeln är troligen på gränsen för vad den klarar av och projektorn får för många errors och bryter med en resynk mellan projektor/dator som följd.

Ju längre hdmi kabel desto större problem är det att sända hög bandbredd!
Tex har du dessa bandbredder
720p/60hz=2,33Gbps
1080p/60hz=4,455Gbps
4K/60hz=17,82Gbps

Gissar på att Epson projektorn har högre upplösning och/heller högre hz än infocus projektorn.

Det kan även vara att hdmi kontakterna inte har en 100% passform, råkat ut för det själv.
Fixxades med att "vända" på kabeln, dvs sätta den ände som satt i förstärkare n i tv'n istället.
Och då du skriver att det funkar bättre efter ett tag så tänker jag genast värme gör det bättre/fixxar problemet.
Då är det främst dålig/a lödningar nånstans inom signal vägen som kommer vara det vanligaste felet för detta.
Men strax efter kommer dålig passform på kontakter.
Kan även vara dålig lödning mellan kabel och kabelns kontakter men då är det oftas nåt som antingen kommer funka heller inte, och väldigt sällan nåt som kommer vara sporadiskt och även då så handlar det oftas om att det kommer sluta fungera helt och hållet ganska fort.

För 1080p/60hz så funkar oftas dom flesta 3m långa hdmi kablar men går du upp till 5m så har en hel del kablar problem.
Heller om du går upp i upplösning och/heller hz så har en hel del 3m kablar problem.
Handlar det om längre kablar/högre upplösning/hz så är det aktiva kablar som är det säkra kortet, gärna dom med optiska kablar istället för koppar kabel.

En sak till som kan vara ett problem är om du även har en skärm/tv inkopplad samtidigt, och JA även en avstängd skärm/tv "kan" ställa till det är dock väldigt ovanligt.
Om den skulle orsaka en resynk så kommer även projektorn att åka på en resynk samtidigt.
Detta är ju lätt o testa genom att dra ur skärm/tv o se hur det funkar utan den inkopplad

Av grizzly666

Dags att uppdatera den gamla 56kbps MP3 samlingen?

Av grizzly666
Skrivet av joakim99:

Det är väl TS som har laddat upp bilden?

Är ganska säker på att TS skrev nåt om uppladdnings problem och då gav oss länken som försäkringsbolaget hade skickat.
Vilket då givetvis betydde att det var Fbolaget som laddat upp till imgur.
Hittar dock inte det nu.
SÅ skrivfel och TS har ändrat inlägget?
Heller så missuppfattade jag det, Fullt möjligt då jag är en idiot

Av grizzly666

Om jag får gissa så är risken att ett försäkringsbolag skulle ladda upp bilder till imgur lika hög som att du skulle vinna högsta vinst + jackpott på tre olika lotterier samtidigt.
Dvs OBEFINTLIG!!!

Och är det nån som "ringer upp" i lite viktigare frågor som just detta är så ber man om deras namn/position/nummer, kollar upp numret på hitta.se/eniro/google och OM det ser ut som att numret hör till fbolaget så kan man fundera på att ringa upp.
Helst bör man dock ringa upp företagets växel och be att få bli kopplad till personen/numret som ringde upp.
Ser det ut att tillhöra nåt annat företag heller en person så ringer man ej upp och man tar det som ett scam försök!

Av grizzly666

Hur är det i andra Hz som 60hz eller 100Hz kanske prova 119Hz (kan kräva en custom upplösning/Hz) istället för 120Hz?
Är Vsync på/av? Provat båda på/av?
Likadant i annan/lägre upplösning?
Provat nyare/äldre drivrutiner? Och då helst efter en riktig rensning av drivrutinerna med DDU då gamla drivrutiner ibland kan ställa till med skumma fel!

Annat som bör provas är en annan kabel och då gärna en så kort som möjligt (dvs enbart för ett test), även annan typ tex hdmi istället för displayport.
Även prova med annan dator (bärbar/stationär med heller utan Gsync) o se hur den funkar då.

VAD är det för skärm och hur gammal är den?
Om den är ett par år så skulle det kunna vara att nätagget i/till skärmen kanske är på väg att tappa orken som ger mindre bild problem.
Och är det en gysnc (dvs MED gsync modulen) skärm heller en gsync compatible (UTAN gsync modulen) skärm?
För det finns en del problem med gsync compatible har dock inte sett nått om just detta fel.

Av grizzly666

Har inte några tyvärr.
Men kan va bra om du säger om det är till win 98 eller xp du behöver drivrutinerna till?

Av grizzly666

Så vitt jag vet så delar inte förstärkaren till bas/mellanregister/diskant utan det är fortfarande högtalarens egna delningsfilter som sköter den biten.
Men förstärkaren kommer bara att driva tex bas elementen i högtalaren från front L/R kanalerna, och mellanregister/diskant från height2 L/R kanalerna.
Vilket gör att du kommer få ut mer effekt från förstärkaren.

Av grizzly666

Ja och Nej.
Den Extremt välkända delen så blandade jag ihop det med Andrew då ja tänkte/skrev lite för fort.
Och nej för att det finns en del P rykten om Charles med dock inte alls lika många så engelska kungahuset har ju troligen lyckats bättre i sina mörknings/mut/osv försök och dessa försök kanske inte behövdes lika ofta med Charles vs Andrew.

Av grizzly666

Kan väl knappast bli mer underhållande än att en extremt välkänd p****** åkt på cancer!

Av grizzly666

Är det en bärbar heller stationär dator?
Är det egenbyggd burk heller fabriksbyggd?
Är det skoldator/företagsdator?

Frågar för är det tex bärbar så kan det ibland va halvsvårt att hitta drivrutiner/prg till allt den behöver och som windows egna recovery oftas tar bort och INTE installerar igen.

Är det skol/företags dator så kan det finnas inlagda "skydd" i bios/uefi som gör att det är omöjligt att installera om (även med windows egna recovery) utan att lösenord och/heller åtkomst till skol/företagets servrar som sedan godkänner eventuella ändringar som ska göras.