Inlägg

Inlägg som Taskman har skrivit i forumet
Av Taskman

@Arelion stort grattis!

Av Taskman
Skrivet av aragon:

håller helt med att man behöver kunna styra saker manuellt om gateway dör oavsett vilket protokoll du kör,
det är en av sakerna jag gilla med z-wave puckar dvs om hubben skulle dö och jag inte skulle ha en reserv då kan jag dels styra sakerna manuellt men det går även att manuellt trigga scener genom att att använda dom inbyggda funktionerna i z-wave (genom association).
Har du inte Blåtand i smarthögtalarna om wifi och nat dör? tänker att du då bör kunna styra dom den vägen som backupp.

Joda det går. Kör Google home och de går att "para" med BT, har bara inte gjort det då jag varit lat 😉

Deras egen beskrivning
Use Google Home as a Bluetooth Speaker without Wi-Fi
First, connect your mobile device to your Google Home. Tell your Google Home to “Pair Bluetooth.”
Find your device, then connect to it. Now, you can play music, audiobooks, podcasts, and more from your phone.

Har gjort det med en JBL Charge jag har ett tag så jag kunde flytta runt den och spela genom att använda den som "smart" så bara i online läge inte offline (lathet)
Men även utan WiFi går det som sagt via telefonen över BT > Google Home

Av Taskman

Gillar smarta hemmet och vad det innebär men har också krav att det mesta ska fungera "dumt" också - allt blir ju svårt som ens robotdammugare eller smarta högtalare. Men det finns lösningar.
T.ex. mina lampor är smarta och har sensorer som tänder under vissa tider men även en normal knapp för att styra dem.
Egentligen det enda som "dör" om nätet slutar fungera hos mig är mina smarta högtalare/dammsugaren vilket inte är något problem då jag har andra också om det så behövs.

Så smarta hem är bra men folk som kör t.ex. ytterdörren med BT och inte har någon backup alls kör verkligen med "living on the edge". Det ska vara "lagom" implementerat helt enkelt.

Av Taskman

Kör OVPN i en router med AES-NI. Utan det hade man som bäst fått ut ungefär 20-30Mbit
De enheter som ligger bakom VPN har nu runt 150Mbit och de utanför som spelkonsoler, speldatorn, jobbdatorn (annan VPN) etc får ut det fulla 600Mbit.

Av Taskman

Riktigt bra quiz!
Fick gissa på 4 och rätt på 2 av dem så är nöjd.

Av Taskman

Denna var rolig om än ganska lätt. Gissade på 2 varav en varav en hade jag lite koll på så kunde köra uteslutningsmetoden.

Av Taskman
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

*edit*
Sitter nu med en app där den frågar vill du ge programA åtkomstbehörighet till foto och media på enheten? Vad tusan betyder denna fråga? Om ja betyder att appen vill ha tillgång till mina privata foton så känner jag mig inte lite kränkt, det är väldigt få applikationer som jag skulle ge denna behörighet till speciellt när de överhuvudtaget inte har något med foton att göra..

En nackdel med Android när mycket är "ihopklumpat". Denna rättighet vet man inte exakt vad den betyder om du inte vet exakt vad appen faktiskt vill.
Kan vara så enkelt att den frågar efter detta för att kunna spara ner en bild och som du ska kunna visa i galleriet, då krävs det.
Behöver inte betyda att den kan läsa din bilder alls. Problemet här är att man kan ju inte veta om det är så eller ej eftersom rättigheter är förenklade för att gemene man ska "förstå dem".
Var de för avancerade eller delade i för många delar hade folk klagat och tyckt det var svårt.

Men jag håller med med att man borde få mer exakt info om vad i rättigheten den kräver. Bara R eller R+W och i exakt vad/vilka mappar etc. så man har stenkoll på vad den faktiskt gör. Självklart kan det ligga under "more info" eller så på rättigheten, men borde vara enkelt för oss som faktiskt vill veta.

Av Taskman
Skrivet av Teval:

Ja det kan säkert stämma för RDR2, det känns extremt oresponsivt på konsol.

Det är från digital foundrys test, dom brukar alltid ha väldigt seriösa och korrekta test.

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-stadia...

DF är otroligt seriösa. Tackar för det. Visste inte att RDR2 var så dåligt på konsol. Blir ju lite fel att ta just den titeln då.
Man lär sig något varje dag

Får hoppas Google kan förbättra latency ytterligare då om det är 40-50ms mer vilket blir mycket när det i just detta sammanhang är 50% mer.

Av Taskman
Skrivet av Teval:

https://preview.redd.it/97ezsdsjjhz31.jpg?width=1397&format=pjpg&auto=webp&s=f9b6d05815c8c9c32f355701b6dd7d633754089c

>50% ökning av latency på ett 60FPS-spel märker nog de flesta som inte är väldigt okänsliga.

Hade inte sett den vilket är mycket intressant.
Tror detta var en av de jag sett: https://www.youtube.com/watch?v=x6y4MnlFLNE&t=651s som har en del intressant info där Xbox hade högre i RDR2 t.ex.
Det är ju intressant att se hela latency eftersom den är verklig vilket är hur lång tid från att du trycker på en knapp tills att det händer med trafik fram och tillbaka.

Är det så mycket mer som du visar i hela flödet så är det ju tråkigt. Hoppas dock det blir bättre med tiden.
Antar också båda är mätta över WiFi/kabel med trådlösa kontroller?

Skrivet av Joke7P:

Känns som att jag har hört detta tidigare? Kan vara för Google brukar säga liknande saker innan dem går bakom skjulet med den.

Jag är genuint intresserad. När sa de detta senast om en betaltjänst som de sedan la ner utan att ha något som tog över?

Av Taskman
Skrivet av Feeku:

Använder DuckDuckGo som standard, men det blir allt för ofta att man kör !g

Många gillar det, vilket beror på att Google söker på det den "tror" du vill ha baserat på din historik och data.
Så det gör ju lite "defeat the purpose" av att inte använda Google. Mitt tips är startpage som ger dig Google sökningar utan att allt är spårbart till just dig.

DDG söker på det du efterfrågar rakt av utan att basera det på din profil över alla tjänster och logaritmer ihopkopplat.
Kör också DDG och försöker undvika !g så mycket det går och det fungerar ändå rätt bra. Tror jag använder !g mindre än 2-3% av alla sökningar just nu.

Dock om man kör DDG för att undvika google search är det nästan lika viktigt om inte än viktigare att byta ut Google Chrome mot något annat (rent allmänt)

Av Taskman

Stadia är bra och fungerat riktigt smidigt. Kommer inte ihåg vilken sida det var men de mätte latency och den var inte märkbart högre än Xbox One.
Spelat lite då och då sen launch och har inga problem. Kunde önskat lite battre bild/skärpa mot att de använder mer bandbredd om man har det. Man kan ju inte få allt dock.

Men att folk att oroliga är mest för att man hör de högljudda. Google har så vitt jag vet inte lagt ner något utan ersattare där man betalar för tjänsten. De har lagt ner massa andra saker ja, men 90%+ av de sakerna använder få utanför staterna.

Av Taskman

Aldrig ens hört talat om vissa av dessa men var ett riktigt bra quiz

Av Taskman
Skrivet av dakke:

Hah taskman känner jag igen, han jobbade på webhallen i sumpan när jag jobbade där år (2006-2010), tjena Crippa, Jonny från filminköp här Ser att du också landade inom IT, samma här, drifttekniker/webmaster.

Stämmer bra det. Var på Webhallen ett par år och kommer ihåg dig.
IT-ansvarig och nätverkstesting är en stor del av det jag gör nu.

Av Taskman

Lite då jag spelat bra mycket mer på konsol nu.
Sugen på ett RTX3080 men inte för överpris utan för MSRP (more or less). Ju längre tiden går är jag beredd att betala mindre som det brukar vara.

Så för mig betyder det bara att jag väntar just nu och kanske köper nästa generation under 2023 när man kan få det inom någon vecka eller så. Vill ha RTX men fördelen med brist är att jag kan spela en del backlog på konsol.

Av Taskman

7/10 Korrekta svar!
Ett resultat i klass med Hotwheels-datorn, bra jobbat!

Japanerna var inte lätta

Av Taskman

6 månaders regeln gäller frabriksfel/ursprungsfel. När det kommer till batterier är dett otroligt mycket svårare eftersom dessa är en förbrukningsvara. När de sedan inte går att byta lätt "brukar" de få samma garanti som produkten av den anledningen. Ingen garanti dock.

Visst kan det vara så att mesh isig inte täcks av garantin/reklamation men det hänges inte ihop met batteriet slutat om nu inte butiken kan bevisa detta.
Rimligare hade varit, du betalar kostnaden för mesh (teoretiskt) byte och sen byter man ut lurarna mod nya.
Alltså att kunden t.ex. täcker upp det som inte är garanti medans butiken täcker garantitidelen (batteriet) om de inte kan bevisa samband på dem om det inte ursprungligen står någonstans att batteriet som är inbyggt och inte går att byta inte täcks av garanti alls.

Av Taskman

16:10 aspect ratio borde bli mer standard.
Lång batteritid, minst 16GB RAM och att den har TB4 samt gärna en "vanlig" USB A port. Sen får den inte väga över 1,5kg
Detta är för den dator jag inte spelar på eftersom en bärbar kan som bäst (enligt mig) vara en sekundär extra spelmaskin.

Skulle ja det som spelmaskin så är ju IPS, 144Hz (minimum), HDR samt bra kylning som inte låter som en skördetröska.

Av Taskman
Skrivet av DatabasePrevious:

Du valde när du köpte en apple produkt istället för något annat

Lite som att säga; det du köpte var valet nu får du inte klaga eller tycker illa om något runt det.
Att kunna tycka att saker fungerar dåligt eller borde ändras är positivt för marknaden som helhet oavsett produkt. Det betyder inte att produkten är dålig.

Att vilja kunna installera appar (valet) på en iphone utanför appstore att inget konstigt.
Inte att man kan utan att man vill. Finns nog en del del saker som kommit till iPhone just för att folk velat ha det och tjatat.
Widegts eller deras variant av app drawer t.ex.

Av Taskman

Läste det tidigare och ser fram emot det.
Vore så nice att kunna sitta vid sin PS5 och samtidigt snacka skit med polarna över Discord.
Bättre sent än aldrig!

Av Taskman
Skrivet av William90:

hade det från början men gick inte att @'a

Det du kan göra är att skriva @ sen "asus.david" så får du namnet med punkt med korrekt.