Inlägg

Inlägg som MatrimVidz har skrivit i forumet
Av MatrimVidz

Japp, Telia hörde av sig dagen efter, som de lovat !
Denna gång fick jag tala med en annan person (verkade mer insatt i detta).
Han bekräftade att felet nu är känt av Telia, och att det berodde på just en uppdatering som skickats ut till alla routrar av detta märke. Utvecklings-teamet jobbar på en lösning, men det kan ta allt från en månad till flera månader innan en uppdatering kommer.

Så, ingen lösning nu, men det känns ändå lite bra att de noterat felet och eskalerat frågan, och det på sikt kan lösa sig.

Av MatrimVidz
Skrivet av reverend benny:

Tack.
Så ingen förändring iochmed nya uppdateringar?
Försöker förstå varför saker spunkat ur helt plötsligt, om det är relaterat till uppdateringar.

Jag är övertygad om att alla problem är kopplade till att det kommit en uppdatering av routern.

Jag ringde och pratade med Telia idag. Mycket trevlig och kunnig person som jag fick tag på.
Tyvärr lyckades vi inte på något sätt få ordning på gäst-wifi funktionen. Vi pratade säkert en timme med varandra, testade olika saker, han kopplade upp sig mot routern via Telias egna system och kollade och ändrade på olika grejer, men i slutändan fick vi det inte att fungera.

Han hade inget sätt att backa versionen i routern tyvärr. (Det gick på den gamla Thomson-routern).

Han skulle kolla runt och höra av sig imorgon. Jag har inga större förhoppningar på någon lösning.
Antar att det är till att vänta på en ny uppdatering av mjukvaran, vilket ju kan ta några månader...

Av MatrimVidz
Skrivet av reverend benny:

Jag vet att när vi satte upp det för något år sedan så var det lite meck att få till gästnät, detta kanske har förändrats iochmed den nya uppdateringen?

Inställningar för gästnätverket är/var buggade på så sätt att det saknas en knapp för att ta sig till dom inställningarna.
Skriv in denna länk manuellt för att komma dit: http://192.168.1.1/0.1/gui/#/wifi/2.4GHz/guest/basic

Av MatrimVidz

Problem med Telia router och gäst-wifi

Jag har en router från Telia som krånglar. Fick den för ca två månader sedan så Telia skulle uppgradera hastigheten till 250 mbit och den gamla routern bara var 100mbit.
Det är en "Telia WiFi router F@st 5370e" (Sagemcom)

Plötsligt idag slutade gäst-wifi funka. Tänkte bara höra om det är fler som plötsligt fått detta problem?

När ingen kunde ansluta till gäst-wifi kollade jag i routern och noterade förvånande att det var avstängt. Efter att jag satt på det så syns gäst-wifi hos enheterna men ingen som ansluter får ip-nr eller anslutning till internet.

Efter mycket micklande utan framgång noterar jag att routern har fått en ny mjukvaru-version sen jag fick den (skrev ner det när jag fick den för man är ju alltid lite paranoid mot deras uppdateringar... undrar varför...)

Vid leverans hade den Software Version SG4T1E000630C, GUI Version 4.120.0
Nu har den Software Version SG4T1E100180C, GUI Version 5.85.3

Tydligen har dom pillat sönder nåt när dom tryckt ut uppdateringen. Fixar det sig inte får man väl ringa på tisdag och höra med dom, men som sagt, vill kolla om fler råkat ut för detta?

Av MatrimVidz

Funkade utmärkt att byta

Så fort jag såg nyheten gick jag in i appen (android om det spelar någon roll) och valde avsluta abonnemang. Då fick jag direkt upp att jag kunde byta till Lite. Fantastiskt!

Av MatrimVidz

Tack för tipsen. Jag chansar inte, det får bli ett moderkort med flashback. Orkar inte maila/ringa runt halva världen eller skicka tillbaka produkter med flera veckors extra fördröjning bara för att testa. Dags för att Asrock att följa med i utvecklingen ?

Av MatrimVidz
Skrivet av Elfsberg:

Jag hade vänt mig till återförsäljaren för ett exakt svar.

Jag hade tänkt beställa nu i helgen så hade hoppats att nån här på forumet kanske visste. Någon annan ?

Av MatrimVidz

Nej, så vitt jag vet så funkar det inte att göra så.
Vilket moderkort har du ?

Av MatrimVidz

Vågar man köpa ASRock ?

Hej

Ska välja ett moderkort till en Ryzen 5950.
Har kollat på några olika moderkort, men det är inte lätt att välja...
Lutade åt ett ASRock men vad händer om moderkortet inte har senaste BIOS när det levereras, kan jag inte använda det med en 5950 då?
Måste jag köpa t.ex ett Gigabyte som kan uppdateras utan installerad CPU för att vara säker? En funktion som ASRock inte verkar ha.

Väljer t.ex mellan dessa tre just nu:
https://www.inet.se/jamfor?compare=1902917&compare=1902717&co...

Av MatrimVidz

Tack för tipset. Men vad jag kan se så får man bara en M.2 plats med PCIE gen4 med ett B550 moderkort, så jag får nog gå på ett X570 iallafall.

Men bra, då kan jag spara lite på nätagget iallafall, och jag har lite bättre koll på minnena

Av MatrimVidz

Några frågor om bygge runt 5950X

Min Ryzen 5950X är äntligen på väg från Inet, så nu måste jag beställa resten av grejerna till bygget.

Jag har några funderingar/frågor:

Svårast verkar vara att välja ett moderkort. Jag vill gärna ha ett X570 (för PCIE 4.0) men samtidigt inte så dyrt. Det behöver inte ha något RGB eller sånt, det kommer ändå inte att synas. Wifi är också överflödigt. Har kollat runt lite och det finns ju lite olika modeller med blandade betyg tyvärr.
Detta kort verkar ha relativt bra recensioner: Gigabyte X570 AORUS ELITE https://www.inet.se/produkt/1902717/gigabyte-x570-aorus-elite
Är det ett kort jag kan lita på för 2249 kr ? Eller har ni någon bättre rekommendation i den prisklassen (2000-3000 kr)?

Sen tänker jag mig något oanspråkslöst 2x16 GB DDR4 minne. 3600MHz och 3200MHz verkar inte skilja så mycket i pris (faktiskt inte alls), ex:
1590kr HyperX 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Fury https://www.inet.se/produkt/5303265/hyperx-32gb-2x16gb-ddr4-3...
1590kr Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX Svart https://www.inet.se/produkt/5302777/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...
Finns det någon anledning att inte välja 3600MHz minnet?

Slutligen, ett nätagg på 850W, är det overkill?

I övrigt fyller jag på kundvagnen med chassi, diskar och nån Noctua kylare av större modell, men detta känns som jag inte behöver fråga om just nu. Grafikkort har jag ett RTX2060 som flyttas över från den gamla datorn i väntan på att det går att få tag på ett RTX3080 (vilket ju verkar kunna ta ett tag).
Den nya datorn kommer främst användas för spel och video-encoding med Handbreak.

God jul

Av MatrimVidz

Har en HP LP2475w, kör den på 90% brightness. Föredrar en ljus skärm, tycker det blir lättare att se vad som visas då. Funkar dag som natt.

Av MatrimVidz

En fundering: man läser ju lite nu och då om denna typ av säkerhetshål, men behöver man verkligen bry sig? Kommer inte fixarna med windows update eller?

Av MatrimVidz

Bra artikel!
Vore intressant om ni kunde utöka den med Intel Optane, har inte riktigt greppat om det är nåt att ha?

Av MatrimVidz
Skrivet av perost:

De syftar troligtvis på om minnena är enkel- eller dubbelsidiga, d.v.s. om de endast har minneskapslar på ena sidan eller på båda. Det kan ha en viss inverkan på överklockning, men för DDR4-2400 i en NUC är det troligtvis totalt orelevant.

Tack !

Av MatrimVidz

Enkla/dubbla rader?

Ska sätta ihop en Intel NUC Barebone och minnet ska vara SODIMM, kollar på t.ex Dustin och där finns en specifikation på minnen att de kan vara antingen "Enkel rad" eller "Dubbla rader". För samma storlek på minnet, där alla andra specs är identiska och endast "rader" skiljer är det en liten prisskillnad, men kan nån förklara vad detta med rader är och om jag behöver bry mig?
Ex: https://www.dustinhome.se/product/5011042931/ddr4 https://www.dustinhome.se/product/5011074042/ddr4

Av MatrimVidz

För mig är dethär den klassiska musen: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/31F8EEZD6TL....
Inte detdär åbäket som gör comeback nu. Stor som ett hus vill jag minnas att den var! (Och det tyckte jag trots att jag har stora händer).

Av MatrimVidz

Goda nyheter. Det har under kvällen släppts en uppdatering på Google Play och buggen är åtgärdad (jag har testat).

Fortsätt gärna använda denhär tråden om det kommer fler buggar, eller om ni bara vill ha tips om saker i spelet.

Av MatrimVidz

Hej igen. Visste inte att det gick att köra på datorn...
Jag provade också det och mycket riktigt så ska man bara trycka på knappen i taket så ramlar lådorna ner. Det gör dom alltså inte på Android
Men om dethär felet finns för alla med Android så kommer dom nog fixa felet rätt snabbt, om det bara är för vissa så är det nog kört... håll tummarna.

Av MatrimVidz

Julkalendern 2017 - Gorbis robotlabb

Hej

Som titeln säger, vi är säkert några här (och fler kanske hittar denna tråd sen via google) som spelar årets spel från SVT, antingen själv eller med våra barn, och har problem.

Det är än så länge bara den 3 december men det kommer kanske andra banor som är kluriga och då kan vi ha detta som samlingstråd tänkte jag...

Anyway... vi har kommit till bana 3 och lyckas inte ta den tredje robotbiten. Hade hoppats på att hitta nåt om detta på t.ex Youtube men inget där än, och min son vill väldigt gärna ta biten (och jag också). Nån som har lyckats?
Vi har hittat knappen i taket och "tryckt" på den så den är grön, men lådorna ramlar ändå inte ner, så måste ha missat nåt.

MVH