Inlägg

Inlägg som DenBlåaTomburken har skrivit i forumet
Av DenBlåaTomburken

Puh, var inte så dålig.

for TITLE, MAIL in self.App.GoodMails.iteritems(): Button(self.MailTitleFrame, text=Title, command=(lambda: self.ShowMail(TITLE, MAIL))).pack(anchor=NW) def ShowMail(self, Title, Content): pass

self.App.GoodMails är en lista, och den har innehåll, det är dubbelkollat.

edit:

Visade sig att det inte hade något med den här delen att göra, det var sättet jag bytte sida på som failade.

Av DenBlåaTomburken

Är på bärbara nu så jag kan inte kolla, men om problemet var att jag glömde skriva "command=" är det nog dags att gömma mig i ett hål.

Det där är inte den riktiga exemplet jag använder i mitt program, så jag kan väl hoppas

Tack för hjälpen iaf

Av DenBlåaTomburken

[Python] Tkinter + functools.partial

def myfunc(Title='', Content=''): print Title +':\n' +Content root = Tk() Subject = 'Florg' Mail = 'Flim flum flabbidash' Button(root, functools.partial(myfunc, Subject, Mail)).pack()

Kan någon förklara vad jag ska göra för att det här ska fungera?

Tack.

Av DenBlåaTomburken

[Python/Tkinter] Minneskonsumering eller Konsten att förstöra sitt liv med petitesser

edit: Hur exporterar man en tkinter-Text till en vanlig sträng?

Guten abend swec

Går första året på KTH och läser Python i kursen prgo09 (Programmering somethingsomething). Har frågat om ~något~ här tidigare just angående Python och fick då ett perfekt svar ganska kvickt, så jag provar igen.

Min fråga rör minneskonsumtion.
Jag undrar varför den (minnesanvändningen) ökar i det (förenklade) exempel.
Om man skrapar py-filen jag kastar oändligt med bokstäver in i till problemet, så är det en (Tkinter-) knapp, en frame och ett innehåll i frame. När man trycker på knappen förstör den innehållet och lägger upp samma sak igen. Det här fungerar utmärkt, problemet är att minnesanvändningen fortsätter öka!

Till en början tänkte jag att det var på grund av att jag använda widget.forget(), men samma sak händer med .destroy().

Och så till det andra problemet, ett som jag inte kommer bli alltför besviken om ni inte ger en lösning på:
Processen ökar med 4Kb. Ibland. Jag är inte på långa vägar klar med själva programmet. Jag har en enorm hög matematik och fysik att göra och har lagt ner ~två timmar på det här icke-problemet. Prioritering

(Var även vaken till fyra imorse för att jag bestämde mig runt två att jag skulle i ascii-stil (med en underliggande 2D-matrix) rita upp ris-schack-historien. När klockan ringde sju började jag inse att det kanske inte var det mest geniala någonsin. Jag löste den hursomhelst Python Anon är bara för de som inte lyckas med problemen amirite?)

Av DenBlåaTomburken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av e5150

>>> pets = [] # "oändlig" lista av husdjur >>> pet = husdjur('bob', ....) # skapa ett nytt djur >>> pets.append(pet) # och lägg till det i listan >>> pet = husdjur('alice', ....) # skapa ett till >>> pets.append(pet) # in i listan ... >>> print pets[0].hamta_namn() # första husdjuret som las till är pets[0] bob >>> print pets[1].hamta_namn() alice

Ja så det går att spara det som ett listvärde! Tack!

Av DenBlåaTomburken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robino_
Du vill troligtvis ha en array.

(Om oändlig, lista.)

Complete nublet här, skulle du kunna tänka dig att ge mig ett exempel?

Av DenBlåaTomburken

[Python] Flytande variabelnamn

Fick i uppgift att göra ett husdjursprogram. Uppgiften (tl;dr-versionen) vill att man ska göra en husdjurs-class och sen ett objekt för den. Men om jag vill ha flera?

Jag gjorde en trevlig liten meny (i stilen med "Press 1 to spawn a new pet") för den, men koden för att bestämma objektnamnet (pet1 = husdjur('bob','ninja',42 -- fast med raw_input) blev klumpigt och inte alls så jag ville ha det. Hur ska jag göra om jag till exempel vill att husdjuren ska heta "pet1", nästa "pet2" osv till synes i oändligheten, så jag inte behöver skapa upp objekten innan?

Blev lite luddigt, skrik om det behövs bättre förklaring.

Av DenBlåaTomburken

i gta4 är det för att du har en otillåten gamepad/joystick inkopplad. lär väl va samma i mirrors edge, theyre all a bunch of rtards

Av DenBlåaTomburken

Nej, båda har avaktiverat. Jag sitter iof bakom en router, och han också, men eftersom vi kan spela med andra så förstår jag inte hur det kan va problemet.

Av DenBlåaTomburken

Red Alert 3 - MP

Har lite problem. Jag och en kompis kan inte connecta med varandra, inte på min server eller någon annan. Jag kan spela med i stort sett alla andra som jag försökt spela med, och han kan ansluta till resten också. Men inte med varandra. Teh wtf?
Innan ni frågar, Ja, vi har båda köpt spelet och Nej vi spelar inte på samma cd-key.

Av DenBlåaTomburken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spexarn
Slit ur grafikkortet och kör på moderkortets grafik (om det nu finns), i annat fall, testa ett annat grafikkort.
Fortfarande samma problem? Då vet du iaf att det inte är grafikkortet.
Om inte: Kolla speccen på din nätdel, kan den leverera nog hög ampere på dina PCI-E kontakter?
Testa även att köra ett minne i taget så det inte är något lurt med dom.
Testa en biosuppdatering(F7)

Tack för svaret. Håller på att försöka se vad som är fel nu, har stött på lite problem.
Det var inte hårddiskens fel, och följaktligen inte några drivrutiner som cepade sig (kopplade ur hårddisken och fick fortfarande streck på skärmen).

Moderkortet hade inte något inbyggt grafikkort, ingen utgång iaf. Jag har inte heller något löst grafikkort liggandes, så att testa grafikkortet känns svårt. Men det skulle förvåna mig om det var den som problemade sig, eftersom jag redan har bytt ut det.

Då måste det vara nätagget som är trasigt, eller hur? Eftersom problemet verkar komma när grafikkortet klockar upp sig (det har något sorts energisparläge verkar det som), borde det ju vara det som orsakar problemen?
Det är som sagt ett Seasonic - som såvitt jag vet gör bra saker - på 650W - vilket känns tillräckligt - och levererar 18A per 12V-kontakt (vilket 6-pin-kontakten väl är?).

edit:
Läste här om problem som verkar påminna om mitt, kan det vara samma sak? Att fläkten klockar upp och ner sig hela tiden? Verkar underligt att den gör det även när jag kopplat ur hårddisken, men kanske. Ska prova att koppla i hårddisken igen och manuellt sätta buss- och fläkthastighet, se om det ordnar sig då.

Av DenBlåaTomburken

Har lite problem. Jag och en kompis (båda har köpt spelet) kan inte connecta med varandra, inte på min server eller någon annan. Det går jättebra för mig att connecta med alla andra som jag försökt spela med, och för han att connecta till andra. Men inte med varandra. Teh wtf?

Av DenBlåaTomburken

Svart bsod och streck på skärmen - Inte grafikkortet!

Okej, har nyligen köpt en ny dator som jag har problem med.
Problem:
- Grafikkortsfläkten drar upp på 100% (hör jag) och datorn krashar (dvs skärmen blir svart), men jag misstänker blue screen för att allting fortsätter snurra tills jag stänger (med strömbrytaren).
- Kommer ibland inte ens in i Windows. Vid vissa uppstarter kommer jag förbi bios och precis när Vista ska börja ladda så blir skärmen täckt av färgade streck. Ibland fungerar det och jag kan ladda Vista helt normalt.

När allt är normalt så har jag försökt starta spel och 3DMark, det blir alltid krash precis när något krävande startar (vid spel är det till och med redan vid laddningsskärmen).

Min gissning var grafikkortet, så jag lämnade in det och har nu fått ett nytt. Fortfarande samma problem.
Jag misstänkte att det var något problem med drivrutiner eftersom jag provat att öka busshastigheten och fläkten för grafikkortet i CCC, men den krashar även när jag bootar från dvd.

Specs:
Intel E8500
Gigabyte EP-45-DS3
Corsair XMS2 4GB PC2-6400 (800MHz)
Club3D 4870x2
WDC 500GB
Seasonic S12 650W

Vad tror ni? Uppskattar verkligen hjälp, känns värdelöst att ha köpt en helt ny dator och inte kunna använda, och inte kunna lämna in något för reparation för jag vet inte vad som är fel.

Av DenBlåaTomburken

Ja. Jag har fått samma problem som i den här tråden. 650W-nätagg (seasonic), 2st 6-pin in i Club3D-kortet som vill 6+8. Pamfletten som följde med grafikkortet säger att 6+6 ska fungera. Kommer en 6->8-adapter lösa det?

Webhallen stänger om 40 minuter, så snabbt svar tack

edit: Adapter löste det. Skumt.

Av DenBlåaTomburken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zidichy
e mycket medveten om vad för pins som krävs, ska inte 2 stycken 6 pins palla?
eftersom den ända 8pins kontakt jag har på mitt tagan sitter i moderkortet å vill inte passa till 4870x2´s pin kontakt..

http://i34.tinypic.com/ivbxjp.jpg

och är så fallet att inte 2 stycken 6 pins kontakter ska palla kortet, va fan i helvete skickar inte förbannade club 3d med konverterare som tillbehör, kostade mig ändå 5k,hoppas ni ursäktar språket men är lite smått förbannad.

Har samma problem med samma grafikkort (också Club3D). Löste en konverterare problemet?

Av DenBlåaTomburken

Man tackar. Jag håller nog med om himlen. Var rädd för att den skulle dra till sig för mycket fokus, men det får väl va sådär då

Härlig sista bild du hade Offler

Av DenBlåaTomburken

Var ett tag sen jag visade upp ett foto här, men nu behöver jag lite input så

http://aycu32.webshots.com/image/41911/2002934742809486933_rs.jp...

Tagen förra vintern. 1/250s@f/8, 18mm (sigma 18-50 f/3.5 <- Not cool).

Vad tycker ni, med eller utan den röda himlen?

Av DenBlåaTomburken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wwraver
Vista är och kommer alltid förbli ett "bloated" system till för att se snyggt och trendigt ut. De eventuella funktioner som finns integrerade kan lätt installeras i XP, de flesta med likavärdig eller bättre prestanda.

Det finns bara två anledningar till att man frivilligt går över till Vista - man är en bekväm multimediafantast eller så vill man desperat ha DX10.

Jag säger dock inte att något av alternativet skulle innebära något negativt.

Ge mig två år till så sitter jag säkert på Vista jag också dock, eller något kommande operativsystem.

Håller inte alls med dig där. Vista har många fördelar imo. Sök i startmenyn (kanske liten petitess men har gjort det helt onödigt med skrivbordsgenvägar, vilket är skönt), möjligheten att anpassa ljudnivån för individuella program (du kan tysta t.ex. explorer om du inte vill höra klickljud för tillfället, eller tysta firefox om det är irriterande flashsaker). Finns mycket fler saker som man märker av, men det var det jag kom på så här direkt.
Jo, och så UAC. Kan va irriterande (framförallt om man har en video spelandes i MPC, vista fastnar då i "classic") men känns säkrare.

Av DenBlåaTomburken

Var väl ett halvår sen eller så jag visa lite bilder. Beror väl på att jag blev ganska missnöjd med bilder jag tog. Men igår fyllde morsan år så lite bilder blev det. Tar inte med familjebilderna trots att jag tyckte vissa blev bra, men blombilder fungerar

http://farm3.static.flickr.com/2163/2047004585_581c60793f_o.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2412/2047795208_aa45bb3e02_o.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2095/2046955727_66eefb830e_o.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2164/2047795062_690a74dc65_o.jpg

Och så den enda födelsedagsrelaterade:

http://farm3.static.flickr.com/2125/2047005335_36340978ee_o.jpg

Av DenBlåaTomburken

Hur gör man för att lägga till andra program så att de också installeras samtidigt som Vista? (t.ex. Firefox, antivirus, brandvägg, blablabla)