Inlägg

Inlägg som Mirialia har skrivit i forumet
Av Mirialia
Skrivet av Beltet:

Post 2010?
Vill minnas att WiFi inte var en självklarhet innan det iallafall. Fast i populärkultur ändras vissa saker.

Jodå, NDS var uppkopplad med WiFi sedan 2005 och Wii sedan 2006. Båda populära konsoler som spelades av stora skaror online (Mario Kart i börja).

Av Mirialia

Testa med Microsoft direkt.

https://support.xbox.com/sv-SE/help/hardware-network/controll...

De kanske är mer tillmötesgående än återförsäljaren. Det går väldigt snabbt.

Av Mirialia
Skrivet av waverider:

Tack för alla svar! Verkar som om båda konsollerna stänger av, bra att veta!

@lambdan: Nja, jag väljer inte konsol enbart på om den ena har överhettningsskydd eller inte men det känns som en viktig punkt för mig. Har man sett videos på gamla cpu:er som börjar ryka vid överhettning så kan man lätt bli lite nojig när man läser att en spelkonsol som enligt nån, kan överhetta och gå sönder.

Kan inflika att min series x sitter i en standard IKEA-möbel (BESTÅ). Där jag skurit ut baksidan och vänt konsolens fläkt utåt. Den har aldrig klagat på att den skulle gå varm, inte ens under de varmaste dagarna i somras.

Av Mirialia

Rättelse i artikeln: Ledaren i nionde generationen är för närvarande Nintendo Switch.

Av Mirialia

Släpp Spiderman till Xbox Gamepass.

Av Mirialia
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Bilmärket Rolls Royce visar ej visar alla specifikationer som häskkrafter utan mer skriver adequate" or "more than adequate. Jag gissar Sony kör med samma argument på deras smarttv som säkerligen är en slö cpu med 16GB lagringsminne och 100Mbit ethernet.

Angående bildfunktion så vill jag se sånt live. Jag själv kommer köpa en ny tv till hösten och sony är en kandidat, men det blir en billigare som jag byter om kanske 5år. Problemet är att rätt tv bara är en del, rätt tvrum är också väldigt viktigt och har man ej det så blir det ej bra trots svindyr tv.

Ingen TV tillverkare har mer än 100mbit ethernet.

Av Mirialia

Fler sådana här!

Av Mirialia
Skrivet av danskung:

Har ändrat min kommentar 13 pro max kostar 13500kr

S22 ultra kostar 14000.

Av Mirialia
Skrivet av waghead:

Har alltid lagt mycket pengar för att köpa en "toppmodell". Första TVn var en Samsung som var framtids säker då det gick slänga in ner minne och byta CPU. Blev såklart inget med det för herre gud vad dåligt tv-mjukvaran har åldrats. Spelar ingen roll om det sitter senaste hårdvaran i då mjukvaran inte uppdateras och underhålls.

Köpte nyligen en Google Chromecast med TV. Blev nästan arg för att den lilla klumpen klarade program bättre än en en TV för en halv lön. Båda lanserades samma år dessutom.

Nästa tv önskar jag hade kunnat bli en Android TV, med inte så troligt med tanke på hur utvecklingen går.

Är de så dåligt? Jag har en Sony i x80 serien som släpptes 2017 med androidtv och tycker den funkar bra fortfarande, inget lagg i apparna jag använder, youtube, Netflix, jellyfin, Kodi, etc.

Av Mirialia
Skrivet av BrutalSwede:

Imponerande utveckling. Vad jobbar du med?

Tack, känns som det varit en bra resa med tanke på att jag innan Jobb#1 gick runt 7-8 år som halvt arbetslös halvt student. Har svarat på det tidigare här: #19394846

Känner mig fortfarande väldigt osäker på om jag har rätt lön. :S
Dock nöjd med lönen och kommer inte kräva några större ökningar förrän om 2-3 år när jag vuxit in i nuvarande roll.

Av Mirialia

2016-01-xx: 23000-25000 (grund - med ob/övertid hade jag i genomsnitt 33000) - jobb #1
2018-01-15: 21500 - jobb #2
2018-08-13: 28000 - jobb #3
2019-04-01: 29500 - jobb #3
2020-01-01: 35500 - jobb #3
2021-04-01: 36700 - jobb #3
2021-06-07: 38000 - jobb #4
2021-10-01: 41000 - jobb #4
2022-06-01: 41900 - jobb #4

Fick en liten höjning för 2022 trots att jag sa att jag inte behövde det iom justering sent 2021.

Av Mirialia
Skrivet av Kapitana:

På vissa ställen på polisens hemsida står det 5-6 veckor, men i den listan är det mer än så. När jag idag var och ansökte om pass sa dom ”upp till åtta veckor”. Men ska tolka det som att polisen vill ha marginal och inte lura någon att boka resa som sedan inte kan genomföras? Jag vill tro att det fortfarande är ca 5-6 veckor som gäller i praktiken. Vad tror ni?

Jag har nu varit och fixat både pass och ID-kort till sonen. Hon i kassan nämnde ca 7 veckor leveranstid.

Av Mirialia
Skrivet av ztenlund:

Är det inom EU så klarar du dig med Nationellt ID. Inom den nordiska passunionen (Danmark, Finland, Island Norge, Sverige) ska det räcka med t ex körkort, även om det förstås inte är en nackdel att ha nationellt ID eller pass för att undvika eventuella frågetecken.

Skrivet av dahlborg:

Då kan man kanske anta att det räcker med nationellt ID-kort? Be att få ta ett sådant istället så har du ett giltigt kort inom 1 vecka, enligt Polisens siffror.

Nära EU, gäller BiH som gränsar till EU (Kroatien). Sökt och det verkar som att man kan resa in i BiH som EU merborgare med endast ett nationellt ID-kort. Däremot verkar det som att Sverige kräver att man har ett giltigt pass när man lämnar landet??? Hur går det ihop, eller missförstår jag något?

Hur stor är chansen att polisen stoppar en när man bilar över Öresundsbron? Vad är straffet för att endast ha ett ID-kort med sig och inte ett pass?
Har eget pass, denna situation gäller min son som saknar resehandlingar. Ska iväg med han idag för att fixa pass. Så tänkte att man lika gärna kan ta ett ID-kort samtidigt om det fungerar.

Citat:

Svenska medborgare måste ha giltig resehandling för att resa in i Bosnien-Hercegovina. Giltiga resehandlingar är pass och Nationellt ID-kort som visar ditt svenska medborgarskap. Resehandlingen måste vara giltig minst 90 dagar efter planerad utresa ur Bosnien-Hercegovina. Vill du stanna längre än 90 dagar i BiH måste du ansöka om uppehållstillstånd vilket kan göras hos gränspolis. Kontakta BiH ambassad i Stockholm www.bihambasada.se för ytterligare information.

Observera att vid utresa från Sverige måste svenska medborgare enligt passlagen alltid medföra giltigt pass vid resa till ett land utanför EU/EES. Detta gäller även vid utresa till länder där destinationslandet accepterar inresa med nationellt id-kort, exempelvis Bosnien och Hercegovina.

Av Mirialia
Skrivet av olga32:

Skulle gissa att den listan stämmer bättre.

Men spelar det någon roll? Du hinner ju inte få passet ändå om det nu tar 5 veckor om du inte ska hämta ut det samma dag du ska åka.

Reser med bil så teoretiskt sätt kan jag flytta fram resdagen, kan dock inte flytta fram flera veckor.

Av Mirialia
Skrivet av danne215:

Polisen har uppdaterat deras sida med förväntat leverans datum:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-...

Skrivet av a39:

"24/5-25/5 (uppskattas klart v.30)"

Alltså ca. 9 veckor?!

Stämmer verkligen den där listan?

Vi ska iväg idag och fixa pass, planerad resa 18 juli...
Går man inte på de olika passkontorens hemsidor så står det 5-6 veckor där.

Av Mirialia
Skrivet av teejee:

Har du utnyttjat erbjudandet tidigare på Xbox? Tror bara man kan göra det en gång.

Hm det kan jag ha gjort 😭

Av Mirialia

När man går till Game pass sidan på Microsoft Store så finns erbjudande för 3månader för 10kr. När man loggar in så försvinner erbjudandet för Xbox och endast PC är kvar. Är det så för er andra också?

Av Mirialia
Skrivet av DUNXIII:

17 år, halva mitt liv. Inne och läser varje dag

Samma här. 🤭

Var tvungen att gå in och se när jag reggade mig. Trodde först 2009.

Av Mirialia

Nästa Sega?

Av Mirialia
Skrivet av alfo1989:

Har testat lite med det var på tok för lågupplöst och hackigt tyvärr.

Upplösningen håller jag med om men att det skulle hacka tycker jag inte.
Körde igenom både Dragon Age 3 och Outer Worlds förra året på TV:n helt streamat från Microsofts servrar, när de fortfarane var i BETA stadiet. Funkade väldigt bra.

Bilspel däremot tycker jag var lite svårspelade då man behöver man precision där (Dirt 4).