Inlägg

Inlägg som Johnnymann har skrivit i forumet
Av Johnnymann

Finns det någon på detta forum som någonsin har fått rätt i ett liknande ärende?
Nä, så gå vidare nu!

Av Johnnymann

Tips sökes, laptop 4000-5000 kr

Söker en laptop till min gamla mor, skall inte spelas på utan är till för daglig surf och liknande.
15" till 17" och måste ha ett siffertangentbord(eller vad det kallas för).
Hon har haft en Asus innan och var nöjd innan den åkte i golvet!
Lite av en djungel märkte jag på prisjakt.

Av Johnnymann

Min eArc började strula vid förra uppdateringen.
Går ej att reglera volymen och den automatiska aqv/på funktionen funkar inte heller.
Allt annat funkar och den skicka Atmosljud osv.
Har LG största soundbar och nu Sony HT-A9 och det är samma problem med båda.

Av Johnnymann
Skrivet av Gurrrra:

Hade det inte varit bättre att byta spelare istället för att kolla på grejer i sämre kvalle?

Vad spelar det för roll när de laddar ned filmerna olagligt?
Lite kul att de gnälls på kinakopior som är gratis *LOL*

Av Johnnymann
Skrivet av Gorian:

Nu får du allt berätta lite mer!

Hade hand om backstage på Monster of rock i Solnahallen, Motörhead och Manowar var de andra banden.
Motörhead var sååå trevliga hela högen, underbara människor, jag som inte ens gillar deras musik
Manowar var bara fejk, satt o drack juice o gjorde armhävningar innan de gick på, sedan drog de upp en medhavd strippa(som satt med innan) på scenen och påstod att det var att "fan", stod sedan o skrek om att de var förbjudna i sverige för att dom var så hårda, värsta pajaser.
Men Dio tog priset, sjukt otrevlig och dryg från det han kom tills han drog, stor besvikelse!

Av Johnnymann
Skrivet av Necrophor:

Dio: Dreamers Never Die

En 115 minuter lång dokumentär om Ronnie James Dio... och... Har du det minsta intresse av hårdrock eller dess avarter... nej... har du något intresse av musik/konst och dess historia är du skyldig dig själv att se denna.

Den visar hans storhet och den betydelse han hade, inte bara på musiken, utan attityden bland sanna musiker, där allt annat än just musiken inte var viktig. Pengar och kändisskap... allt handlade om att vara sann mot sig själv och sina drömmar.

Så han myntade inte bara "djävulshornen" utan personifierade även vad "metal" och "true" är, han var originalet och det folk än idag menar när de säger att något är "metal".

Man får följa hela resan, från en 5-åring som tvingas spela trumpet till den sista konserten med Heaven & Hell.

Träffade honom ett par gånger, han var en dryg skithög i verkligheten.
Trist då jag gillar hans musik!

Av Johnnymann
Skrivet av Storage Jar:

Tänkte se den i helgen. Förväntar mig att den är likvärdig Trollhunter. Alltså minst 7/10!

Är det något som barn som passerat 10 kan se på utan att ligga vakna hela natten? 😁

Jag ger den 4/10
Trollhunter är ett mästerverk jämfört med denna.
Hade en känsla av att Troll kunde vart så mycket bättre med lite ansträngning bara!

Av Johnnymann
Skrivet av Gurrrra:

Ja överdriva kan man ju också göra om man tycker det är kul.

Nej, han har rätt, har man inte sett hela filmen ska man inte betygsätta heller.
Av den enkla anledningen att man inte betygsätter något man inte vet något om, det är ju inte så svårt att fatta.
Punkt!

Av Johnnymann

Fast billiga och ljudkvalité går inte ihop, du måste nog offra något tyvär!

Av Johnnymann
Skrivet av slipbit:

Du måste fatta att KKL och distansavtalslagen triumfar det som står i avtalstexten. Det här är Sverige, inte USA.

Tror du att du är den första som försöker driva ett sånt ärende?
Än så länge har ingen lyckats så lycka till!

Av Johnnymann
Skrivet av snajk:

Du har inte förklarat utan bara påstått att sakerna ligger till på ett visst sätt. Om du jobbar med detta får du gärna ge en förklaring till varför kamerorna tar bilder som aldrig kommer att användas som du menar att de gör, och förstås varför det har någon som helst betydelse.

Jag har redan förklarat hur kvoterna fungerar, prova o läs vad jag skrivit istället för att bara gå efter senaste posten!

Av Johnnymann
Skrivet av snajk:

Vad jag sa var att det inte spelar någon roll om kameran är aktiv hela tiden eller ej om inte blixten är det då den krävs för att kunna identifiera föraren. Men också att jag ser det som osannolikt att kameran skulle vara aktiv och ta en massa bilder hela tiden utan anledning. Å andra sidan hade det ju inte varit första gången något offentligt köper/beställer ett system som är ologiskt och onödigt krångligt eller ineffektivt.

De är inte tydliga med hur det faktiskt fungerar, en formulering jag läst på flera ställen är "Kamerorna fungerar både dag och natt, under hela året." vilket ju är sådär lagom vagt så att det inte säger något, men jag har också läst "Radarn är alltid aktiv och registrerar alla passerande foton, däremot är inte alltid kameran aktiv."

Men som sagt är det ju inte relevant ifall kameran råkar vara aktiv eller ej när kameraskåpet inte registrerar fortkörare.

Orkar inte......
Igen, jag har förklarat o ändå ska folk komma med teorier som de har läst på någon hemsida.....
Jag jobbar med detta och jag ger upp nu, ni får tro vad ni vill nu, hejdå!

Av Johnnymann
Skrivet av snajk:

Från början när fartkamerorna kom så var de inte mycket aktiva då det krävdes att en polisman (eller någon annan) åkte ut och bytte minneskortet och det fylldes upp väldigt snabbt. Idag är förstås det inget problem, men ändå är kamerorna bara aktiva under tidpunkter då det är problem eller mycket trafik vad jag förstår. Att kamerorna skulle vara aktiva hela tiden men blixten bara aktiv under vissa tidpunkter ser jag som extremt osannolikt, men det gör ingen praktisk skillnad för det krävs blixt för att kunna identifiera personen, än mer så i en tunnel förstås. Så blixtrar det inte så är man säker, blixtrar det så får man hoppas att de inte lyckas identifiera en.

Jag kör normalt genom Lundbytunneln på vägen till jobbet, när jag åker dit vilket inte är så värst ofta på senare tid, och jag brukar lägga hakan i handen typ för att göra identifieringen svårare. Inte för att jag kör i 140 på 70-väg men har man bråttom till jobbet och tunneln är typ tom så känns ju 90-100 väldigt lugnt där, men jag har aldrig varit med om att det ens blixtrat. Men de är aktiva emellanåt, en kollega åkte dit där och hon var väldigt upprörd och fick betala, en annan kollega testade olika hastigheter med nerfällt solskydd och kom fram till att kameran tog vid ungefär 85 (på mätaren) på 70-vägen. Detta var dock rätt länge sedan med äldre kameror, idag är de utbytta till mindre synliga som sitter i taket vad jag förstår, men blixt har de ju i alla fall. Det var också när jag jobbade på Volvo så dessa personer körde när det var väldigt tung trafik, kanske 6:15 på morgonen eller så när Volvos dagskift började 6:30. Idag åker jag ytterst sällan igenom tunneln före 8:15 eller så, och då kanske kamerorna helt enkelt inte är aktiva.

Jag försökte förklara hur det funkar, sedan är det är upp till er om ni vill lyssna eller hitta på egna teorier.
Jag vare sig orkar tjata eller bry mig faktiskt.

Av Johnnymann
Skrivet av Quim:

Om kameran alltid är på, varför blixtrar den aldrig till? Tar den bilder utan blixt? Sen verkar d väl ändå handla om resursbrist i den myndigheten som hanterar d.

Den tar bilder ändå, men den blixtrar bara om bilden skall skickas vidare, hurvida det går att extrahera de bilder som ej registreras har jag tyvär ingen kunskap om.

Angånde resursbristen så är jag inte helt säker på att det är svaret, det är ju mest civila som hanterar o-botsregistret så det är med andra ord inte så svårt att anställa fler på den tjänsten som skulle betalas med ökat antal o-botar.
Tror snarare att anledningen är ju endast att få ned medelhastigheten på de mest olycksdrabbade sträckorna, där tror jag inte att den statistiken skulle gå ned mer om det enbart registrerades fler överträdelser än vad som är nu gällande.
Kan dock ha fel då jag inte läst någon undersökning just detta.

Av Johnnymann
Skrivet av Quim:

kamerorna i Norra Länken är endast igång ca 2-3minuter per dag, under rusningstid har jag hört.
Polisen har inte ens tid idag att bötfälla alla som åker dit på bild i tunneln, så därför stänger de av kamerorna resterande tid av dygnet. Jag bor precis vid tunneln och har aldrig sett den blixtra till.

Inte så det fungerar, för det första är det inte polisen som hanterar fartkameror, bara om det blir en utredning runt det. Finns en avdelning i Umeå som enbart hanterar ordningsbotar, inget som belastar myndigheten på något annat sätt.

För det andra, och för att förklarar enkelt är alla regioner uppdelade i olika kvadrater, varje kvadrat har en viss kvot med hastighetsöverträdelser, pga att vissa kvadrater(som tex södra länken) är så överbelastade så registreras bara vissa överträdelser per dygn annars hade kvoten fyllts direkt.
Så med andra ord, fartkameror är på dygnet runt och tar alla som kör mer än 6 km/h över gällande hastighetsgräns dock registreras inte alla överträdelser pga kvoterna.
Det är med andra ord slumpen som avgör om du åker fast eller inte.

En annan fråga är varför kvoterna finns, kan bero på att de som registrerar överträdelserna inte skulle hinna med om allt registreras, det kan också bero på att huvudsyftet med fartkameror är att få bilister att sänka hastigheten och INTE(som speciella personer tror) för att "staten skall tjäna pengar"!

Av Johnnymann

Om du googlar eller läser på hemsidan så ser du att det finns inbyggd chromecast

Av Johnnymann
Skrivet av Fulci:

Om varje stor och klumpig harvester/crawler går att lyfta och flyga iväg med en betydligt mindre carry-all och fyra sladdriga gripklor, varför kan då inte varje harvester ha samma flygförmåga redan inbyggd? Vore så mycket enklare om de bara kunde flyga iväg själva när de är hotade. Speciellt om spice nu är så värdefullt.

Varför är inte alla stridsvagnar också helikoptrar?
Skitsmart ide, sälj den till NATO

Av Johnnymann

Vilken är den tystaste AC under 6000kr?
Har tittat på Woods Cortina Silent 12K men finns det andra?

Av Johnnymann
Skrivet av Petterk:

Du ska inte använda något av utloppen om du ska skicka ut vattnet med luften. Den säger till om det skulle vara så att den inte orkar med att bli av med vattnet.

Skrivet av Perdonotknow:

Inte mycket. Kanske vara lite torrare luft i rummet. Om du kollar mina bilder lite längre bak i denna tråd. Så ser du kanaler vatten rinner i. Om du sätter i en slang. Så väljer den att rinna den vägen. Om du tar bort vattenslangen så bildas där mer vatten och så rinner det ner i hålen som du ser på bilden och då följer med ut i Luft slangen du har ut.

Men o andra sidan kan jag väl lika gärna köra med slang och hink?
Mig gör detsamma då jag ändå inte ser hinken ändå.
Men finns det någon nackdel med att göra så, dvs blir den mindre effektiv(tänkte om kondensen tar med mer värme ut)?

Av Johnnymann
Skrivet av Perdonotknow:

Inte mycket. Kanske vara lite torrare luft i rummet. Om du kollar mina bilder lite längre bak i denna tråd. Så ser du kanaler vatten rinner i. Om du sätter i en slang. Så väljer den att rinna den vägen. Om du tar bort vattenslangen så bildas där mer vatten och så rinner det ner i hålen som du ser på bilden och då följer med ut i Luft slangen du har ut.

Aha, tackar så mycket, hade ingen aning om det, är lite novis på detta.