Inlägg

Inlägg som 010721a har skrivit i forumet
Av 010721a

Palit GeForce RTX 2080 Ti GamingPro 11 GB GDDR6

Hej,

Säljer av mitt kort då jag uppgraderade till ett nytt för några veckor sen. Kortet fungerar som det ska. Har endast använts till sporadiskt spelande, ingen brytning av crypto eller dylikt.

Har kvar kartong så jag kan skicka den om köparen står för frakten, eller avhämtas i Karlskoga.

Hojta om du har några frågor, skambud undanbedes dock, tack.

Vänliga hälsningar,
Fred

Läs hela annonsen här

Av 010721a

Vad är det för stackare som köper denna dynga?

Av 010721a
Skrivet av Sidde:

Om spelföretagen skulle engagera sig i online-communities som att erbjuda riktiga privata servrar, bra system för att stänga av spelare etc. skulle alla dessa fusk upphöra. BF-spelen är frukstansvärda och det känns som om Dice inte lagt fem öre på att stoppa fusk egentligen. Man kan rapportera spelare i månader utan att något händer. Alla dessa företag lägger klart mer energi på spyware (anticheat-system) som inte öht fungerar för att stoppa fusk.

Man kan väl hoppas på att fler och fler spelutvecklare går tillbaka till tiden där det alltid fanns privata servrar, lokala (lan)-möjligheter etc.

Jag spelar en del Squad, har ungefär 750 timmar speltid. Squad har dedikerade servrar som äldre Battlefield-spel har. Den servercommunity jag spelar på har aktiva admins. Har under dessa 750 timmar inte märkt av en enda fuskare, eller ens misstänkt fusk och då finns det inte ens killcam i spelet. Har aldrig känt behovet av att kolla någons killcam. Vilket säger ganska mycket hur effektivt dedikerade servrar är.

Jag är inte 100% säker på varför EA/Dice valde att sluta med dedikerade servrar, kanske för att de vill ha större kontrol eller så. Det snackas ofta om att Dice "lyssnar på sin community", just nu känns det som att det var väldigt länge sen de gjorde just det.

Av 010721a

Svinbra artikel, gillar att du belyser de politiska vinklarna.

Av 010721a
Skrivet av Jonas13:

Grafiken är en besvikelse, det behövs mer detalj på enheterna. Sen var det märkligt att man gör en så dålig video där det uppenbarligen är en rejäl fps-drop. Men visst blir det ett köp!

"Allt är skit, men jag köper det ändå."

Är så jag läser din text ;D

Av 010721a
Skrivet av Gainsgoblin:

@Kablash: Är väl klart besvärligare till PC där samma bild kan stå i flera timmar.

Det är ett ickeproblem numera, och är man skraj för "burn-in" så löser det sig så länge du har en skärmsläckare som går igång efter några minuters inaktivitet.

https://www.youtube.com/watch?v=SlP2kwNqXNA&t=6s

Av 010721a

Batteritid = Nej

;d

Av 010721a
Skrivet av KattIMössa:

Trevligt med en till aktör på QLED! QLED är mig veterligt det bästa valet om en större användning för TV:n är spel. Duckar också i större utsträckning inbränning jämnfört med OLED. Dock synd att det är endast 55". 65" och 75" vorde ju mer värdigt som alternativ. Såg dock ingenting om VRR eller hur många zoner av dimning för HDR nyttjande de besitter. Just antalet zoner tycker jag är högst avgörande för en QLED vad gäller HDr upplevelsen.
Vore intressant att se en jämnförelse mellan samsung Q9R/Q9FN och Oneplus ditot. AdnroidTV kan nog vara den vinnande faktor om det står och väger dem emellan.

FYI: https://www.youtube.com/watch?v=SlP2kwNqXNA

Ser inte poängen med QLED.

Av 010721a
Skrivet av mill:

Tolkade det annorlunda, men du har rätt (tyvärr). Var säker på att andra tjänster hade länkar för att skapa konto (tex Netflix), men de verkar ha uppdaterat villkoren och tvingat apparna att ta bort länkarna. Kan förstå Apple på ett sätt men det känns ändå märkligt.

Kolla här, Netflix går säkert runt det hela med denna klausul. Jag menar, hur många skapar sitt Netflix-konto genom iOS-appen och även betalar genom appen? Skulle säga att 99% skapar, betalar och använder Netflix genom webbläsaren eller inbyggda appen i TV-apparaten. Spotify å andra sidan är nog 99% som istället kör "in-app purchase".

3.1.3(a) “Reader” Apps: Apps may allow a user to access previously purchased content or content subscriptions (specifically: magazines, newspapers, books, audio, music, video, access to professional databases, VoIP, cloud storage, and approved services such as classroom management apps), provided that you agree not to directly or indirectly target iOS users to use a purchasing method other than in-app purchase, and your general communications about other purchasing methods are not designed to discourage use of in-app purchase.

3.1.3(b) Multiplatform Services: Apps that operate across multiple platforms may allow users to access content, subscriptions, or features they have acquired elsewhere, including consumable items in multi-platform games, provided those items are also available as in-app purchases within the app. You must not directly or indirectly target iOS users to use a purchasing method other than in-app purchase, and your general communications about other purchasing methods must not discourage use of in-app purchase.

3.1.4 Hardware-Specific Content: In limited circumstances, such as when features are dependent upon specific hardware to function, the app may unlock that functionality without using in-app purchase (e.g. an astronomy app that adds features when synced with a telescope). App features that work in combination with an approved physical product (such as a toy) on an optional basis may unlock functionality without using in-app purchase, provided that an in-app purchase option is available as well. You may not, however, require users to purchase unrelated products or engage in advertising or marketing activities to unlock app functionality.

Av 010721a
Skrivet av anon78208:

Meh... Eh... "Windows, Windows, Windows" 😢
Föregångarna finns ju på både macOS och Linux, varför ska det nya vara sämre?

De kommer säkert, viktiga i början är att nå stora massan.

Fråga utvecklarna annars på deras twitter:

https://twitter.com/4agames

Av 010721a

Har jag fattat rätt att det inte går att flasha detta kort med bios från EVGA eller Galax som har högre powerlimit pga att detta Palit-kort har en variant av GPU som heter "Non-A" (TU102-300-K1-A1)?

Med andra ord, om jag skulle försöka flasha Palit-kortet med EVGA eller Galax bioset så skulle det bli en "bios missmatch" som gör kortet till en väldigt dyr pappersvikt?

https://www.computersalg.se/i/4717159/palit-geforce-rtx-2080-...

Av 010721a
Skrivet av matt76:

Enligt Gamepur artikeln var det inte totalt 15 miljoner till konsoler, utan 15 miljoner sålda exemplar av GTA V totalt under 2017.

Här är en bättre sammanställning av sålda exemplar per plattform: vgcharts - GTA V sold copies per platform

Tar visserligen inte upp digital försäljning kanske (som ex Steam), men ger ju ändå en klar bild av att konsolerna står för ca 80-90% av försäljningen av de ca 100 miljoner kopior som sålts.

Fast ger det verkligen en klar bild på hur det ser ut på platformsnivå? Jag skulle säga att GTA 5 är nog en av de sämre exemplen att prata om när det gäller normen.

Viktigt att tänka på är att Rockstar släppte först GTA 5 till 360/PS3 september 2013, sedan släppte de spelet "remastrat" med "onlineläge som nu är bättre än aldrig förr" till Xbox One/PS4 november 2014 med argument om att man kan flytta med sin gamla karaktär från gamla konsolgenerationen. Till slut släppte Rockstar spelet till PC april 2015. Rockstar var ju väldigt tysta och väntade alltid så länge de kunde innan de annonsera sina re-releaser för respektive platform. Det geniala Rockstar lyckades med var att sälja samma produkt till samma kund flera gånger om. Med andra ord är det vissa som köpte spelet 3 gånger, så 100 miljoner kopior betyder ju inte 100 miljoner olika kunder.

Alltså - vid det här laget när PC släppet väl blev officiellt så hade de flesta konsumenter som kunnat tänka sig att köpa spelet till PC redan kört klart spelet på antingen 360/PS3 eller Xbox One/PS4.

Hade Rockstar släppt spelet till alla platformar samtidigt så är jag övertygad om att fördelningen per platform sett väldigt annorlunda ut.

Det som är intressant med Red Dead Redemption 2 är ju att det länge tisslat och tasslat om att nästa konsolgeneration (PS5/Xbox Two) är runt hörnet och att 2019 är då vi kommer att få höra mer om det. Med tanke på succén Rockstar hade med GTA 5, varför skulle de inte göra samma sak med Red Dead Redemption 2?

Av 010721a
Skrivet av scara:

Prestanda överlag tror jag bli väldigt blandat, precis som Titan V. Kan variera från så lite som +15% till +50%. De fina siffrorna lär vi se i DX12/"ASYNC"/'AMD-titlar'. Final fantasy tillhör ju inte denna grupp så förhoppningsvis är denna resultat bland det lägre i skalan.

Men i genomsnitt kan man räkna med +30% från 1080Ti till 2080Ti vilket är redan en ganska måttlig lyft (inte sämre än Kepler/Maxwell övergången förvisso).

Skickades från m.sweclockers.com

Sant, bara det att nu kostar toppkortet några tusen mer än hoppet i tidigare generationer. Nvidia antar väl helt enkelt att många kommer köpa "oavsett" pris. Samt att med högre priser så behöver dom ju inte sälja lika många kort för att nå sitt säljmål. Tyvärr är det ju så att de inte har så mycket konkurrens i det övre segmentet, det är lite som Apple's situation fast utan konkurrens av Samsung, Sony, One Plus etc.

Det ska bli nyttigt för marknaden när väl Intel släpper sina kort, det behövs verkligen fler alternativ inom GPU-industrin.

Av 010721a
Skrivet av Icte:

Ja det blir nog väldigt varmt i ett så pass litet chassi. Har denna modell aktiv kylning (fläkt)?

Ja, den har 2 aktiva fläktar om jag inte minns fel.

Av 010721a

Sjukt vad mycket nostalgikickar jag fick från denna Quiz, underbart!

Av 010721a
Skrivet av yrfhar:

Undra varför inte Netflix HDR inte blir lika ljusa som HDR på YouTube. Fläskar de på som attan i Demos?

Skulle gissa på det. I demos har man hög kontroll på bilden eftersom att man helt väljer plats och objekt som är optimalt för HDR. En serie/film i HDR har ju andra prioriteringar. Exempel, en scen i ett tomt varuhus med ljus som kan vara svårt eller mindre optimalt för att visa i HDR, men scenen kommer ju fortfarande att filmas där i vilket fall. Regissören kommer ju inte febrilt leta nya ställen att filma scenen på "endast" för att HDR ska bli perfekt, sen behöver det inte alltid vara så. En film med hög budget kan ju välja att göra en film perfekt för HDR, skulle gissa att uppföljaren till Avatar kommer bli snygg i HDR jämfört med snittet - de brukar pusha gränserna.

En annan anledning kan vara att alla serier/filmer ska ju i första hand visas i SDR där stora massan är, och det kan då kanske bli svårt att få en perfekt/optimal SDR och HDR från samma material när man sedan ska klippa ihop filmen.

Förövrigt, svinbra recension av skärmen Thomas!

Av 010721a
Skrivet av SweMerlin:

Varför går det inte att bli av med skärmkanten helt och hållet? Det går ju finfint på mobiler...

.

Har för mig det har lite (eller mycket?) att göra med mobilerna kör OLED-bestyckade skärmar, vad jag vet så finns det inga skärmar i bred produktion som ligger över ca 6,5 tum och under 55 tum. Varför det verkar svårt med skärmar i storlekar för laptops och skrivbordsskärmar har jag inte den blekaste aning om, det får någon klokare svara på.

http://harvestcellular.net/wp-content/uploads/2017/01/OLED-iphon...

Av 010721a
Skrivet av Sgt. Stinger:

Så länge de lagt pengarna på bättre ljud så är det bara bra att slippa RGB.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt.

Antingen så kostar produkten mer, eller tillverkas med sämre kvalité/prestanda när RGB-trams finns på/i produkten. Ärligt, vad är poängen med att ens headset ska ha LED-dioder?

Av 010721a
Skrivet av Chris_Kadaver:

Killen skriver 8000:- och ni tipsar om datorer för 11.000:- Bra där!
https://komponentkoll.se/bild/vWpRJ.png

Värt att notera att SSDn har snabb läsprestanda men skrivprestandan stannar vid 100MB/s efter skrivna 5GB. Vill du gå upp i pris finns crucial MX500 500GB för 1090:- just nu. Nätagget är ingen höjdare men duger för ett system som inte ska klockas. Det finns bättre om du lägger till en hundring eller två. Chassit är heller ingen höjdare och det finns bättre för typ 200:- till.
Men du får inte mer prestanda för 8000:- någon annanstans, den saken är klar.

Ja, men han frågor ju också om input på saker att ändra på. Är ju bättre att han får en helthetsbild, dvs all information så han kan göra ett utbildat beslut på vad som passar trådskaparen bäst.

Och gällande komponenterna som du länkade, är frakt inräknat? Många av delarna är väldigt lågbudget, speciellt nätdelen och är inget jag skulle rekommendera någon att köpa oavsett vad trådskaparens budget är. Budget chassi + dålig CPU-kylare innebär varma komponter som i sin tur innebär risk för kortare livslängd men framförallt högre ljudnivå.

Man kan ju bara dela med sig av sina egena erfarenheter och att blindt sätta en budget på 8K för en speldator har sina konsekvenser. Sen får ju som sagt trådskaparen avgöra själv om det är värt att höja budgeten eller inte.

Av 010721a
Skrivet av gammelgäddan:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11551335/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/11551335/

Den kommer du väldigt långt med om du spelar i 1080p, kommer klara gta på ultra med drygt 100 fps och fortnite lär ligga runt 130 på high. Skulle nog köpt en ram sticka på 8gb istället för två på 4gb/st sen tryckt in en till när du får en tusing över någon månad. Vill du ha ännu bättre prestanda så struntar du i att köpa nytt grafikkort och köper ett begagnat 1070 för 3000 kr eller ett 1080 för 4000 kr, då har du helt plötsligt en väldigt bra dator.

Håller med om att runt 11K är rimligt att höja budgeten till. Man får tänka på att när det gäller ett datorbygge så är det en stor del av budgeten som går åt till alla "måste" grejer som kostar i regel lika mycket oavsett om du ska bygga en "youtube"-dator eller ett spelmonster, dvs CPU-kylare, chassi, nätdel, RAM, SSD och moderkort.

Du får så sjukt mycket mervärde för dom 3 tusen extra som går direkt till bättre CPU och GPU.