Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som pennyafnorberg har skrivit i forumet
Av pennyafnorberg

Sen senaste uppdateringen så har supevisor flyttat in i konfiguration. Vi har f.ö. ett gäng ikea trådlös, ett z-wave relä som styr rullgardinger samt en harmony.

Av pennyafnorberg

Dubbla skärmar sen typ 2007 eller nåt tjockskärmar då, trippla skärmar sen 2016 ungefär.

Av pennyafnorberg

@Ninotramp: Nope fast och fast

Av pennyafnorberg

Ligger mellan 600 kwh/mån ( tro vad som hände) men oftast runt 280 kwh/mån, 2a 60 kwm. 2 frysar och 2 kylar. kostar f.ö. 1.3kr/kwh ingen fast avgift.

Av pennyafnorberg

Om du har mer än en ingång till skärmen kan du nyttja synergy eller nåt likande för att flytta tangetbort och mus mellan datorerna och byta ingång på skärmen.

Så gör jag i alla fall. jag hade KVM men den slutade funka när jag uppdateade tangetbord och mus samt diggade inte displayport.

Av pennyafnorberg

skärmar

Har 3x27", aoc ag271og. 1440p

Av pennyafnorberg
Skrivet av sallyfowlr:

Hej! Försöker testa denna sats i vår skolas testprogram för SQL och får felmeddelande om att den inte går att köra
Frågan är: Ta fram kod, namn och pris på kurser som har hållits av minst tre OLIKA lärare!

Detta är databasen:
https://sqltutor.dsv.su.se/prod/images/DatabaseSchema.bmp

Min SQL-sats hittills:
SELECT K.kurskod, K.namn, K.pris
FROM Kurs AS K, Kurstillfälle AS Kt
WHERE K.kurskod=Kt.kurs

Hur gör jag för att endast selecta de här raderna när en kurs har tre olika lärarvärden?

Tänkte fel återkommer

Av pennyafnorberg

Chassi och Chassi, den är ek betsat med lite brunt-rött-färgad.

Av pennyafnorberg
Skrivet av Nautilus011:

Jag har något skruvat minne med c64. Ett friidrottsspel där en av grenarna va att springa 60m snabbast. Det gjorde man genom att föra styrpinnen/handtaget fram och tillbaka, höger-vänster. Då spel på den tiden kunde vara notoriskt svåra så köpte jag en speciell joystick, minns inte dess namn. Den va svart och hade 3(?) gula knappar, höger/vänster och på styrspaken. Den va så "slapp" då den saknade fjädring och rätt värdelös till något annat spel. Den joysticken tog jag tag i botten och vände uppochner och skaka som en tok för att ha en chans och vinna.

Ett spel som jag sakna på den listan, men jag förstår varför den inte är med, är spelet Gianna Sisters (Super mario kopia) vilket Nintendo inte gillade....
Saknar även spel som Ghost N Goblins, Commando, Rambo, Bouble bouble.
Kommer dock inte köpa då jag föredrar dom minnen över all timmar man spelade datorspel på 80 talet. Har provat köra emulatorer men jag gråter inombords över hur illa det ser ut idag.

Track n field tror jag är sportspelet och 100m under 7s.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pennyafnorberg
Skrivet av ByggareAKA:

Min första var en Sinclair Spectrum 64K. Jag lärde mig både, assembler, maskinkod och basic. Skrev en assembler i Basic först men sen hittade jag en man kunde köpa och den hade alla instruktioner för Z80, jag hade inte orkat göra alla så fick blanda lite assembler kod och ren maskinkod i Hexformat.

Mitt favoritspel var Manic Miner. Det var så svårt så jag var tvungen att börja hacka det, först stort antal liv, sen fick jag till evigt liv och att jag kunde välja vilken bana jag skulle börja på. Bana 19 klarade jag endast en gång, (Solar Power Generator).

Sen blev en del andra spel också hackade men inte alla, vissa var bara roliga att spela...

Vi gjorde också ett lite HW projekt till den för tidtagning av ölhävning med en fin logga från ölmärket Bass. Någon/några gånger när jag skruvat isär den så glömde jag kylflänsen och då cracha den ganska snabbt...

Pappa försökt också lära sig programmera på den, oj vad dålig han var, i stället fick jag hjälpa honom på hans jobbdatorer, ABC800.

Tillslut dog den och jag fick låna en kompis Spectrum men den blev nästan bara stående så för tio år sedan kastade jag den och det ångrar jag.

Bass? Den röda triangel minns men men jag har inte sett den på evigheter.

Av pennyafnorberg
Skrivet av Swennis:

Herregud vad litet, tycker när vi kollar på film på 95” på 3,5m, så kunde vi ha haft ännu större
Men du kollar aldrig film på det lilla väl?
På det avståndet och. 32” räcker ju med 720p...

Skickades från m.sweclockers.com

Runt 2.7 till duk och duken är 102" med 5cm bård, dvs den är 240cm bred, precis som mediamöbeln och soffan. Lagomt, ungefär samma synbar skärmstorlek som en datorskärm...

Av pennyafnorberg
Skrivet av SabreWulf:

Ok, men den viktigaste frågan: Är blodpudding mat? Tänker mest att man äter en sårskorpa med lingonsylt.

Du gör fel man äter de med jordgubbsylt, och inte så otokig om man behöver järn.

Av pennyafnorberg

Det är rätt svårt att skala upp utan att utföra nån typ av interpolering, hur ska annars mellanliggande pixlar bestämmas? En annan typ av interpolering är fortfarande interpolering.

Av pennyafnorberg

Ingen tv, 102" duk däremot.

Av pennyafnorberg
Skrivet av Gabe:

Precis en sådan köpte vår familj som första gemensamma dator - ungefär samma tidpunkt. Vi fick med Hyperman (spelet, googla det!) som man hade mycket roligt med. På den tiden fick man också som liten grabb lära sig kommandon i DOS. Tror det är få som kan det idag av de senare 90-talisterna. Men 80-talisterna har nog inga problem!

Innan dess hade min storebror hade en C64 som jag fick spela på när han inte var hemma. Spelade alla gamla klassiker vilket var en fröjd. Giana Sisters, Last Ninja... osv. En fröjd var det! Minns ni den gamla klassiska joysticken?

https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F8pmpotdqtmky.jpg&f=1

har 1 sån nu med...

Av pennyafnorberg

C64, bandstation, tac-2 och 14" svartvit tv som skärm typ 1985 eller så, har retro nu, c128d med s- videosladd -> projektor nu,

Av pennyafnorberg

40Gb har jag, nyttjar nu 13,9

Av pennyafnorberg
Skrivet av zinkethaking:

@pennyafnorberg: Isåfall kan man ju protestera mot dåliga implementeringar, inte eu-direktivet.

Visst kan man det men hur ska det implenteras, det är lätt att peka ut nåt som dåligt men klingar lite falskt om man inte samtidigt visar på alternativ.

Av pennyafnorberg

@zinkethaking: Man kritiserar mest hur det skulle implenteras, vilket direktivet inte säger direkt men sätter upp ramar.

Av pennyafnorberg
Skrivet av fecko:

Är inne på att köpa bänkskiva av massiv ek som är 2,40 m lång och 60 eller 80 cm bred.

Det jag undrar är att om ni har sett någonstans där man kan köpa benstativ med regel tvärsöver så att man inte behöver stötta upp med ytterligare ben i mitten?

det finns online men det verkar vara mest med lyftfunktion..

Jag har 200x60 och ikea-ben model: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19022808/ fast svarta. funkar bra. har daton i skrivbordet med, och en clam med 3 27"