Inlägg

Inlägg som seneca har skrivit i forumet
Av seneca
Nytt bud: 3 000 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av seneca

2st Chassifläkt sickleflow 140mm PWM

Två chassifläktar från ett NR200p Max, använd 2veckor. Samma specifikationer som RGB modellen men helt svart. Kan skickas mot förskottsbetalning.

https://www.komplett.se/product/1187711/datorutrustning/dator...

Säljes styckvis.

Läs hela annonsen här

Av seneca

TV utan reklam

Tänkte det börjar bli dags att uppgradera min 51" Samsung Plasma från 2011 och genom erfarenheter av min Fars Sony samt Samsung-apparater så är jag väldigt starkt emot att bloat som är i många nya TV's idag. Till och med min Nvidia shield har börjat få mycket mer reklam (vilket jag kommer runt med ny launcher).

Det verkar som att ingen datorskärm eller TV-skärm idag går att få levererad "dum", alla har ett OS i någon form. Antingen för att hantera g-sync/freesync, överklockning eller HDCP osv osv.

Men vilka märken alternativ modeller från märken slipper man allt bloat? Jag vill endast använda min Nvidia Shield för mediakonsumption (dvs allt "smart" i en smarttv).

Såg denna befintliga tråd, där rekommendationen var LG. Att inga av deras modeller hade reklam. Stämmer det fortfarande? Vad säger forumet?

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1646140-hjalp-jag-vill...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av seneca
Nytt bud: 7 200 kr Hämtar i Falun
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av seneca

Annonsen är avslutad

Av seneca

ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti GAMING 11Gb

Har kört SLI i några år, säljer ett av två kort. Kan skickas i kartong mot förbetalning av varan och frakten. Annars finns för avhämtning i Falun eller Enköping.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/asus-rog-strix-gtx-1080...

Läs hela annonsen här

Av seneca

Jag har en N54l 16gb ram, med 5st 4Tb 3.5" samt 1st 250gb ssd du kan få för 1500kr. Finns att hämta i Falun.

Av seneca

Vart finns värmen på 3080/3090?

Jag körde en Kraken G12 och en AIO på mitt 1080ti ett tag. Även på ett gammalt amd kort. Den kylningen var grym, nästan helt tyst. Jag har en 4K skärm idag och det är lite på gränsen att jag håller mig över rimliga fps så jag funderar på att uppgradera. Men jag såg TDPn var runt 280-300w för 3080 jämfört med typ 150-180w för 1080ti. Är all värme från GPUn eller hur mycket värme kommer från minnet samt VRM’erna?

Tänkte att G12 med 92mm fläkt kanske inte räcker ifall mycket av den värmen inte hanteras av AIO’n?

Av seneca

Parkering kommer att vara dyrt. Men det vet du antagligen redan, men Stockholm stad har väl parkeringar med de rimligaste priserna nära city iaf. Annars är det längs gatan kring där du ska jobba, alternativt på Kungsholmen, nära till city och det finns en del gator att stå på.

https://www.stockholmparkering.se/hitta-oss-pa-kartan/?epsrem...

Av seneca

Väldigt bra mod, och jag instämmer med Ernesto, sätt på små kylflänsar på minneskretsarna på baksidan och framsidan. Typ såna här (men inte precis denna produkt) https://www.kjell.com/se/produkter/dator/raspberry-pi/kylflan.... Det finns typ 10 pack på aliexpress eller liknande med thermal pads som inte kostar många kronor.

Jag körde en Kraken g10 och återanvände en av mina AIO-kylare på en 1080 för några år sedan, och det var otroligt bra kylning. Men fläkten behövdes för att kyla både minnena samt VRM'en på samma sida.

Med vattenkylning så kommer ditt kort att klara att boosta till högre frekvenser i mycket längre tid än på luft. Tror 1080 hade TDP på runt 180w, 3090 är väl på 300w+, så vattenkylning kommer bli superbra för dig.

https://www.youtube.com/watch?v=DrywSxthMQc

Av seneca

750kr, jag kan hämta i sthlm.

Av seneca

Jag kan ta den för 650kr, kan hämta när som helst.

Av seneca

Problemet är väl att frakten kostar lika mycket som tejpen. Vart kan man få tag på sån tejp i en vanlig butik? Clas i sjön verkar inte ha, inte kjell o co, teknikmagasinet har inte heller...

Av seneca

Lappa stock HD5870-kylare, fråga om thermal pads.

Tjena

Tänkte ta och lappa min HD5870-kylare, och förhoppningsvis förbättra prestandan lite. Men jag undrar hur jag ska göra med minneskylningen, kan man återanvända thermal pads'en, eller kanske man kan använda AS5 direkt mot kylarn istället för pads?

Är det någon här som har gjort något liknande?

//Seneca

Av seneca

Gamingprestandan i BC2 var verkligen som natt och dag. Awesome uppgradering

/Mats

Av seneca

Tack för de snabba svaren
@Nsorling: jag tänkte först köpa en qc c2d, men eftersom burken är 3år gammal så vore det ett steg upp med lite bättre prylar.
@El1min4tor: Great, då vet jag vad jag ska satsa på tack för feedbacken

Av seneca

Prestandaskillnad med ny CPU? BFBC2/BF3

Tjenare

Jag har kört med min rigg sen 2008, en Core 2 Duo E6570@3,5ghz, 4gb ddr3 1000mhz. Först med en hd3870, sen en till hd3870 för att dubblera prestandan. Sen köpte jag en hd5870 när jag började spela BC2 (mycket bättre). Men fortfarande när jag precis joinar och när det faller träd, byggnad kollapsar eller nån kör smokelauncher, så går fps'en ner till ospelbart, eller så blire spontanlagg.

Det känns lite som att processorn ibland inte räcker till för att beräkna fysiken i spelet. Så jag tänkte införskaffa mig en ny cpu/ram/mobocombo. Finns det nån mer här som har en C2D som har uppgraderat berätta om det blev bättre eller inte? Hur stor roll spelar cpun?

Nu är det snart dags att köpa BF3, och man undrar lite hur det ska gå med prestandan då?

Kommer jag att klara mig med ett hd5870 om jag uppgraderar processorn till en 2600K eller liknande? Eller måste jag köpa en till eller nästa generations grafikkort?

Av seneca

Det är ju DDR3, och var spec'at när jag köpte dem att de skulle gå i 1800mhz. Men jag har inte riktigt kommit upp i det, runt 1750mhz nånting. Orginal är iaf 1333mhz.

Av seneca

Jag har inte något problem med ljudet, funkar bra att spela osv...
Kommer dock inte ihåg hur mycket spänning jag körde på, men jag har för mig att jag gick rätt högt bara för att testa. Jag ska kolla på andra sidor vilken Vcore and kör, tack för tipset.

Av seneca

mattefel vid överklockning av E6570

Tjena

Jag håller på att testa lite med att överklocka min 2,66ghz'are till något som är lite högre.

Jag har lyckats få upp den till 3,8ghz, och kunnat spela lite cs och sånt. Men när jag kör prime95 så får jag avrundningsfel. Även om jag packar upp en rar-packad fil så blire t ex grafikfel, dvs bit-fel. Vad tror ni är problemet? Ram'et eller processorn?