Inlägg

Inlägg som anon59807 har skrivit i forumet
Av anon59807
Skrivet av Xinpei:

Vem har sagt att de är omöjligt att korrumpera? Det är snarare en felaktig tolkning av min kommentar som du gjort utan jag säger bara att storleken på denna nivå av tillslag säger emot det.

Nu har man inte slagit ned mot tjänsten i stort utan man har slagit till mot vissa servrar som huserat delar av denna VPN.

Tycker det börjar bli lite väl sluttande plan på Sweclockers där allt diverse poliser slår till emot på något på något sätt skall vara länkat till folks försök att sprida information som någon påstådd stat inte vill ha spridd. Orsaken varför Sweclockers "väljer att lägga fokus" på detta är just pga. att det är vad Interpol förmedlat. Att sitta och vilja att Sweclockers ska börja sprida konspirationsteorier är för mig oseriöst.

Har "vi"? Senast jag kollade så försöker polisen, efter resurser dvs göra sitt jobb men det går inte alltid att göra. Att ge dem "fria tyglar" får det att låta som polisen inte ens försöker göra sitt jobb alt. att politikerna har sagt åt polisen att inte göra något... vilket absolut inte är fallet.

Däremot har du rätt i att lagarna inte hängt med.

Kriminella är ju absolut en homogen grupp som alla använder en och samma VPN.

TOR är väldigt populärt bland diverse folk vilket även inkluderar kriminella. Kommer ju ut information ganska årligen hur diverse staters poliser slår till mot t.ex. barnpornografiringar som använder sig av TOR.

Att interpol säger att det ligger till på ett visst vis har väl ändå inget som helst med saken att göra? Sweclockers är väl ändå en nyhetssida och inte något ställe som helt okritiskt ska publicera pressmeddelanden?

Av anon59807

Tycker mycket om jämställdhet så länge det handlar om möjlighet och inte resultat. Är det jämställdhet i resultat dom är ute efter är jag absolut emot.
Vet man vad det är man kommer mäta av detta i denna utredning tro?

Av anon59807
Skrivet av johanandersson:

Då är bara frågan om detta verkligen var en vinst i striden mot kriminalitet på nätet eller om detta utfördes för att tysta ned någon informationsförmedlare. Det begås brott via anonymiteten på nätet och samtidigt är denna försvinnande anonymitet viktigt för journalister och frihetskämpar.

Precis så. Sorgligt att även sweclockers väljer att lägga störst fokus på att man stoppat "oönskade" verksamheter som penningtvätt när, får man väl anta, den absolut största delen av användarna använt tjänsten för att kring censur eller annan typ av våld från staten.
Känner inte till just detta företag så finns kanske en möjlighet att detta var något superont bolag men det lät inte alls så i artikeln. Lät bara som om det var ett av de bästa alternativen för skydd mot statligt förtryck.

Av anon59807

Svensk säkerhet är viktig men det är också viktigt att veta vad säpo menar när dom säger det. För dom är svensk säkerhet lika med deras möjlighet att spionera på oss. Svensk säkerhet för dom menas inte att kina inte kan spionera på oss. En viktigt skillnad.
Jag håller inte med Peter Sunde om speciellt mycket men denna twittertråd från honom kan vara värd att läsa. Eller bara minnas det Snowden gjorde oss uppmärksammade på.

Av anon59807
Skrivet av improwise:

Så när det privata företaget Voice Integrate Nordic AB lyckas tillgängliggöra nästan 3 miljoner inspelade samtal på Internet genom en serie misstag så tycker du att det är helt ok och ett bevis på den höga IT kompetensen inom det privata näringslivet?

Skrivet av Xinpei:

Så du menar alltså att 1177 eller dess underleverantörer är statliga företag?

Jag kanske har missupfattat något kring vad 1177 är men det är en tjänst som tillhandahålls av Sveriges landsting enligt dom själva. Och Sverige landsting är ju en del av staten.

Sen menar jag inte att tomtarna på VIN är några IT-genier, dom borde kanske hålla sig till att bygga hemsidor åt lokala företag eller något. Men ansvaret här måste ändå ligga på staten. Det är dom som upphandlat och dom som ska se till att det som beskrivs i upphandlingen levereras också. Vad det verkar som har dom antingen gjort Sveriges hittills kända sämsta upphandling eller så har dom upphandlat korrekt men inte sett till att det som levererats var det som utlovades.

Av anon59807
Skrivet av Xinpei:

Nej man har inte oändligt med budgetutrymme. Inte som ett statligt företag utan man har teoretiskt sett tillgång till hela vårdbudgeten som fördelats från staten. Detta däremot är i praktiken långt ifrån hur det ser ut eftersom vårdbudgeten ska delas mellan en drös med olika parter varav landstingen är en del av dessa. Och detta har inte heller hänt pga. att något är en statlig myndighet utan staten har anställt en underleverantör som i sin tur valt att kontraktera en annan underleverantör under sig. Med andra ord ord... Det är inte landstinget som felat här (vilket du direkt påstår) utan det är underleverantören som inte kontrollerat att den underleverantör som de själva anställt följt reglementen. Antagligen pga. tidbrist eller brist på incitament. Sedan är det inte lite ironiskt att detta är just ett privat företag som i sin tur anlitat ett annat privat företag som bristen ligger i?

Helt rätt. Finns tonvis med kompetent personal inom staten och myndigheter. För om dessa inte existerat så hade detta land inte existerat.

Som du säger, man har hela vårdbudget att lägga på detta, och den ska även täcka in andra saker. med såklart Och som du säger är det staten som fördelar den. Vad staten även gör är att tala om vad man ska använda den budgeten till. Om det inte räcker så ska staten bli meddelad detta. Det är inget ovanligt eller konstigt, vi får höra var och varannan dag om olika myndigheter som begär mer pengar för att klara sina uppdrag från staten.
Och det är inte ironiskt att det är ett privatföretag som brustit här för det har inte skett. Sedan i Maj 2018 och den nya GDPR lagen så kan man inte outsourca ansvaret för personuppgifter. Det går bra att outsourca driften men ansvaret för att allt hanteras rätt och riktigt ligger fortfarande på köparen av driften. I detta fallet 1177.

Av anon59807
Skrivet av improwise:

@Kamraten: 1177 är varken statligt eller en myndighet så där faller väl mkt av din argumentation i mina ögon. Att dessutom tro att det inte skulle finnas kompetenta människor även inom staten och myndigheterna gör det närmast provocerande. Jobbar själv i det privata men känner många riktigt kompetenta människor som jobbar inom stat, kommun och landsting.

1177 är en tjänst som tillhandahålls av Sveriges landsting och regioner. Hur menar du att det inte är en del av staten?
Och att det inte skulle vara så att alla kompetenta människor söker sig till privat sektor är ingenting jag tror, det om något är fakta. Att du sen blir provocerad av det eller inte hör inte till saken.
Här är en rapport från SCB som visar på just det. Som du kan se på sida 66(2 i dokumentet) är löneskillnaden som allra störst hos bl.a. datatekniker, dataspecialister och dataoperatörer. Privat sektor betalar bra mycket bättre än offentlig sektor och kan därmed anställa de kompetenta människorna medans offentlig sektor får nöja sig med medelmåttorna.

Av anon59807
Skrivet av AplAy:

Några tankar så här i efterhand:

  • Hade det inte varit bättre om ComputerSweden kontaktat dessa leverantörer direkt istället för att göra en nationell nyhet av det hela först? Bättre att minimera skedd skada först innan de berättar för hela omvärlden att svenska system tillhandahålls av Dennis som drack joltcola & spela CS 1.5 hela gymnasietiden på elprogrammet?

  • Angående kompetensen hos leverantörerna; eftersom 1177 är statligt så har de också troligen en mycket begränsad budget som nästan tvingar dem till att välja billigare tjänster vilket i sin tur ökar risken för sämre säkerhet eller avsaknad av säkerhet på grund av att Dennis "joltkolamannen" jobbar där?

  • Till sist kan man ställa sig frågan om kompetensen hos brukaren som i detta fall inte verkade ha ett dugg koll på vad de egentligen beställde från leverantören? Kanske det ska bli "IT-körkortskrav" på alla som arbetar inom statliga sektorer med tanke på att allt ändå blir mer IT-baserat vilket kräver särskild hantering precis som inte vem som helst får hålla på med explosiva medel, kemiska ämnen, eller experimentera med virusodlingar inne på labbet, och så vidare?

ComputerSweden är en tidning vars första och främsta uppgift är och bör vara att förmedla nyheter. Möjligen skulle man kunna argumentera för att den som lämnat uppgifterna till ComputerSweden borde kontaktat 1177 eller liknande, något som vi inte alls vet om hen gjort eller inte.

Du menar på att 1177 är statligt och därmed har en begränsad budget. Detta om något kunde inte vara mer fel. Just p.g.a. 1177 är statligt så har dom nästintill oändligt med budgetutrymme. 1177 har fått i uppdrag av staten att tillhandahålla en tjänst och får då en budget som täcker det behovet. Men om vi antar att 1177 fått för lite pengar för att utföra sitt uppdrag så ska 1177 meddela detta, vad 1177 inte ska göra att upphandla en undermålig lösning.

Och som du säger, detta har hänt för att det är just en statlig myndighet med oerhört inkompetenta anställda som har haft hand om detta. Om vi då kollar på alla andra IT-relaterade fiaskon och haverier som staten i det senaste skapat eller på något sätt varit inblandade i så är den enda rimliga slutsatsen att avlasta staten och dess myndigheter från samma ansvar. Låt ordentliga och skötsamma privata bolag med kompetent personal hantera Sveriges IT-lösningar istället. Pappersvändarna och paragrafryttatna ute på våra statliga kontor och landsting kan få ansvara för motiven på våra frimärken och andra icke kritiska frågor istället.

Av anon59807

Använder alltid caps lock när jag skriver lite assemblerkod.

Av anon59807

Vad är oddsen att det blir en XL-version med en extra knapp, en ny z-knapp kanske, som behövs för att spela något nytt zelda?

Av anon59807

Kommer läsa utfrågningen mycket noga, det har länge vart en ordentlig glidning på sweclockers från faktabaserade artiklar (mhz, w, temp osv.) till idag där en stor del av artiklarna är rakt igenom tyckande från journalisten(?) så som bra/dåligt helt utan att backa upp sitt tyckande med fakta eller tydligt markera artikeln som en opinionsinlaga.
Jag hoppas ni pressar representanterna ordentligt hårt nu och inte som tidigare helt utan eftertanke publicerar vad makten och etablissemanget vill få publicerat. Då är det ärligare mot alla att bara direktlänka till deras partiprogram eller propadandasajter.

Av anon59807

10an skulle lanseras globalt idag men jag har inte sett eller hört något alls. Kommer 10an till Sverige?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon59807
Skrivet av flashen:

GRAVE-DIGGGGGGGGER från 2007 !!!!

Tack för tipset haha Det finns så många bra skate-punk band

Oj då. Trodde tråden var nyare, såg den på förstasidan.

Just nu lyssnar jag på star fucking hipsters - 9/11 'til infinity

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon59807
Skrivet av flashen:

Nån som kan tipsa på ett oldschool skatepunk band?

Millencolin

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon59807

Bra att man har som regel att inga politiska nyheter kommer släppas igenom här. Har vart lite väl mycket sådant på den gamla nyhetssidan sista tiden.

Av anon59807
Skrivet av Sarato:

Du är väl medveten att man budgeterar i förväg? Det är inte så att man helt plötsligt har en motion som måste kollas och helt plötsligt så norpar man 3-4 miljoner ifrån sjukvårdsbudgeten.

Du är medveten om att om man budgeterar x för en post så blir -x kvar för alla andra poster i budgeten?

Av anon59807
Skrivet av darrenj:

@Kamraten: Intressant tes men ingen Sci fi

Går under sci-fi genren när jag kollar på adlibris och wikipedia. Med det sagt håller jag med om att det är ingen klassisk sci-fi.

Av anon59807
Skrivet av Cenorida:

Även om förslaget inte lär funka i verkligheten så är det ändå en tydlig markering mot lootlådor. Samtidigt, om tillräckligt många länder förbjuder lootlådor så kan det faktiskt bli en reell minskning på sikt.

Vill man visa sitt missnöjje mot lootboxes så röstar man med plånboken och köper inga lootboxes. Vad man inte gör är att springa till mamma staten och kräva utredningar och regleringar. Speciellt inte när svensk sjukvård, rättsystem och socialaskyddsnät går på knäna. Varenda krona som spenderas på detta gör att kön för en cancerbehandling blir lite längre, någon ytterligare mord/våldtäktsutredning får läggas på hög och folk i nöd får ändå mindre hjälp.

Av anon59807

Atlas Shrugged bör alla läsa.

Av anon59807
Skrivet av Xinpei:

Ser du inte vad du själv skriver? Det handlar inte om "Den som konsumerar" utan det kommer att gälla ALLA som vill konsumera något. Netflix har varit målet för många sådana throttles genom åren för att de är ett "hot" mot ISPs egna tjänster. Den som konsumerar finansierar sin konsumtion redan genom att betala månadshyran.

Din åsikt hade kanske stämt om det funnits någon som helst konkurrens på marknaden som i t.ex. Sverige där det typ finns tre enorma företag och en massa mindre i nästan varenda stad. Här skulle en avreglerad marknad eventuellt kunna frodas pga. att företagen känner sig manad att följa sina konkurrenter för att inte förlora kunder.
Detta är dock inte fallet i USA där det max finns två ISPs att välja mellan och dessa två mer eller mindre kör med samma fula tricks för att de vet att den andre inte kommer att ändra sitt tillvägagångssätt.

Jag är dessutom ganska säker på att din syn på saken reflekterar det faktum att du aldrig fått något throttlat (internetväg) på väldigt länge eftersom du lever i ett land med en av världens mest utbyggda fibernät.

Ser du inte vad du själv skriver?
2 fel ger inte ett rätt. Vill man lösa det som du menar är ett problem här så lättar man upp regleringarna för att få starta en ISP, du går ju inte in på en annan marknad och börjar reglera där med.

Skickades från m.sweclockers.com