Inlägg

Inlägg som we_man1 har skrivit i forumet
Av we_man1

Motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högst 250 watt.

Så får man ha en strypt 750w konversion kit på 250w. Lite som en EPA bil eller?

Av we_man1

Elcykel djungeln och frågor om lagen

Hej!

Jag letar efter el cykel men har funderingar kring något folk haft olika åsikter på.

Kan man köpa en el cykel med högre effekt än 250w om den är strypt till 20km/h?

I en perfekt värld känns det som man vill ha högt drivmoment och någon cykel på 500-750w för att kunna släpa upp en vilken backe som helst. När jag senast testade en 250w "vanlig" elcykel fick man ändå jobba en del.

Såsom jag förstår det verkar polisen gå mycket på hastigheten, snarare än styrkan.

Så letar svar och gärna tips på någon trevlig pendlare. Skulle gärna hålla mig innanför elcykel ramarna och inte gå över till Moped Klass 2. Då man vill slippa trafikförsäkring och allt som kommer med det.

Finns 250w med 60NM som är kanske det bästa pendlaren som är fullt laglig. Men åker någon här med något import eller hembygge som är starkare och har ni stött på några problem med dem?

Tack!

Av we_man1

Hög byggkvalite diskret gaming

Hej!

Söker efter lite köpråd då det känns som alternativen verkar vara rätt tråkiga som jag hittat.

Jag söker en dator som är relativt framtidssäker. Om det betyder endast 4080 så får man väl lägga ut lite extra.

Diskret design. Typ svart utan allt för många led lampor.

Hög byggkvalite

Bra kylning/tyst som möjligt.

Högstra prioritet för mig egentligen tysthet och att den inte blir för varm om man använder den.

Skärm ca. 16 tum

Har kollat på Razer Blade 16. Men det känns som man betalar extremt överpris bara för namnet och den är aluminium. Sedan finns det Lenovo Legion som är rätt pris, men känns lite plastig?

En lite off topic fråga. Kommer en 4080 vara tystare än tex. 4060 om man inte spelar krävande spel, då den tekniskt sätt behöver jobba mindre?

Tack!

Av we_man1
Skrivet av Muyfa666:

Ett år efter senaste post... seriöst?

Eftersom jag själv är Clevo-ägare så ska jag dock svara dig: batteritiden är ganska usel. Du kan inte få desktop-prestanda och bra batteritid på samma gång. Punkt. :-/

Man får väl fråga en person ett år senare för batteritiden? Vad är det för fel att bumpa en tråd?

Det är väl bäst att få fråga en person som har haft datorn nu ett år hur batteritiden har varit. Kan vara så att datorn har två timmars batteritid i början men nu efter använding når den inte ens 1 timme.

Men jag känner en vän som har en. Batteritiden är inte optimal nej, 2-3 timmar vid nytt batteri som sedan blir lite sämre med använding. Så ta alltid ut batteriet när du är kopplad till el.

Av we_man1
Skrivet av asabla:

@we_man1: alright, vill minnas att det finns någon "transition delay" som du skulle kunna kasta på klassen. Men vet inte hur pass mycket det faktiskt skulle hjälpa dig

En bra idé men inte något som hjälper i detta fall tyvärr.

Det ska finnas en transition, bara inte första gången. Men får helt enkelt använda en timeout tror jag.

Av we_man1
Skrivet av Teknocide:

DOM-förändringarna sker först när ditt javascript har kört klart, så praktiskt sett får elementet bägge klasser på samma gång.

Ok då förstår jag.

Finns det någon vettig lösning förutom en settimeout? Då det känns lite av en "hacky" lösning.

Men tack för förklaringen!

Av we_man1
Skrivet av asabla:

@we_man1: Nu är jag inte helt säker på vad du vill ha för resultat. Men om du kastar på transition så kommer den mer eller mindre alltid att triggas om du inte har dolt elementet från start.

Men måste du lägga till klasserna med javascript?
Exempelvis: Du skulle kunna låta klassen som alltid döljer elementet alltid finnas där medan transition sedan kastas på etc

Hej!

Jo det stämmer. Tänker väl mest om JavaScript inte är aktiverat hos användaren så kommer inte elementet vara dold. Därför försöker man på sig detta.

Men min fundering är mest varför transition ens triggas när den klassen läggs på efter man lagt på klassen som "visar" elementen.

Av we_man1

javascript lägga till css transition efterhand

Hej!

Efter att ha suttit med detta problem x-antal timmar och inte hittat ett vettigt svar på nätet tänkte jag fråga här.

Jag försöker lägga till två olika klasser till element.

Första klassen gömmer elementet med "visible:hidden" och "opacity:0", andra klassen lägger till "transition" till samma element. Men det spelar ingen roll hur jag lägger upp det, elementet göms alltid med en "transition". Det är som om den läggs på först även om man specifikt lägger den efter i koden. Har även försökt med att lägga dem i varsin promise. Men ändå göms elementen med en transition.

Den enda lösningen hittills är att använda sig av settimeout. Men hur fungerar logiken att transition verkar alltid "finnas" med även om man lägger klassen på i efterhand? Är det att klassen läggs på först, men andra klassen läggs på såpass snabbt innan webbläsaren hunnit börja rendera det?

Lite luddigt men hoppas ni förstår.

Av we_man1
Skrivet av thrawn:

jag tyckte det var skumt att forEach var async, men jag brukar inte använda den pga kompatibilitet. Så jag hade egentligen ingen koll på just den, tyckte bara föreslagna förslag var onödigt komplicerade

@we_man1: vad för updateData ? Gör den något async?

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Med mitt fall så kommer "updateData" funktionen hämta data från en api. Vilket gör att det pajar för sig själv. Men om du har någon enkel lösning hur man får den att vänta på responsen så tar jag gärna emot tips

Av we_man1
Skrivet av JeanC:

@we_man1: Såhär

https://jsfiddle.net/g0L2acvx/

function display(str) { let $numbers = document.getElementById('numbers'); let $div = document.createElement('div'); $div.append(str); $numbers.append($div); } function runAll(numbers) { if (numbers.length > 0) { return new Promise((resolve, reject) => { let nr = numbers.shift(); display(nr); setTimeout(() => resolve(), 500); }).then(() => runAll(numbers)); } else { return Promise.resolve(); } } let numbers = [0, 1, 2, 3, 4, 5]; return runAll(numbers).then(() => { alert('Klart'); });

Hoppas det går lättare att läsa; så har du reject där med ifall du vill säga att något blev fel.

Värt att poängtera att har du stora arrayer så är det onödigt att leta efter diven med "numbers" varje gång; hade lyft ut den i stället.

Sedan ska du ha stringify precis som @Alling skrev.

Tack för svaren! De har hjälpt. Och ja jag skrev bara ett exempel snabbt så blev visst fel.

En sista fråga, annars har jag börjat greppa detta nu. Kan man lägga reject utan en if statement.. t.ex. Om ditt nummer array kommer från en api, och den av någon anledning inte är tillgänlig?

Av we_man1
Skrivet av JeanC:

Det är inte möjligt att vänta på en foreach sådär.

Det du får göra är att fuska lite med en rekursiv funktion som anropas när ditt callback är färdigt.

Likt det här:
https://jsfiddle.net/rrp0kdbw/1/

Vill du jobba med promises så är det bara att de returnerar varandra såklart.

EDIT:

let arr = [1, 2, 3, 4, 5]; let $numbers = document.getElementById('numbers'); (function nextNumber(numbers) { if (numbers.length > 0) { let nr = numbers.shift(); setTimeout(() => { let $div = document.createElement('div'); $div.append(nr); $numbers.append($div); nextNumber(numbers); }, 500); } else { // done $numbers.append('Done'); } }(arr));

Uppdaterade även koden i jsfiddle med kommentarer:
https://jsfiddle.net/rrp0kdbw/2/

Tack så mycket!

Det där ser inte omöjligt ut alls.

Vet du alls hur det skulle se ut med promises? Det känns som det skulle vara kul att lära sig och förmodligen blir det mer "läsbart". Men om inte tack för svaret!

Av we_man1

Vänta på forEach (Javascript)

Hej!

Jag försöker greppa mig kring detta.

Jag försöker uppdatera en array med ny data.

Men den lyckas uppdatera localStorage med "fel array". Jag vill att den går igenom en forEach loop först och sedan när den är klar skall den lägga den uppdaterade arrayn som localstorage.

Hur använder man t.ex. Promises för med en forEach eller någon annan metod att vänta på min forEach att bli klar.

Exempel på hur detta kan se ut.

updateSomething(){ var newArr = JSON.parse(localStorage.getItem('theData')) newArr.forEach((element)=>{ return this.updateData(element); //funktion som uppdaterar datan och return elementet }) console.log(newArr) //Detta visar korrekt data localStorage.setItem('theData', JSON.parse(newArr)); // detta visar gamla datan }

Av we_man1
Skrivet av Airikr:

Du länkade till förhandsvisningen av temat, som troligtvis ligger i en iframe. Om du hade klickat på "Remove Frame" och därefter gått till "About Us", så hade du länkat till rätt sida.

Det ser ut som att utvecklaren har använt sig av particles.js och valt att inte aktivera onhover och onclick, som man även kan inaktivera genom den redan länkade sidan (interactivity > onhover & onclick). Utvecklaren har även modifierat funktionen lite.

Någon idé hur han fick till effekten att den highlight området?

Av we_man1
Skrivet av Airikr:

Rörande partiklar i bannern (loggan)? Vart? För mig tonas själva toppen av webbsidan (den med menyn och loggan) in efter varje omladdning av sidan. Visa gärna genom en video vad du menar.

Såg nu att den länkade till huvudsidan hela tiden.

Den jag tänker på ligger på "About us" sidan, om man kollar på "Pages" > "General" i menyn.

Av we_man1

Kan någon berätta om detta är particles eller egengjord?

Hej!

Kan någon säga om detta är particles js eller något de själva gjort? Eller någon annan library?

http://preview.themeforest.net/item/atelier-creative-multipur...

Tänker då på Bannern med rörande partiklar.

Av we_man1
Skrivet av bergla:

Har utvecklat en Overwatch spelsajt med tre vänner!

Rewatchers.com
http://rewatchers.com/graphics/icons/rw_icon.png

Rewatchers är en Overwatch sajt med spelnyheter, videos och guider. Fler community funktioner kommer läggas till framöver, vi jobbar nu på version 1.0 som kommer vara en ganska stor uppdatering. Feedback uppskattas!

Länk: Rewatchers

Gillade stilen Har ju en overwatch känsla.

Min feedback skulle väl vara att lägga nån titel/beskrivning på videos. De lite svårt idag och se vad videon handlar om med bara tumbnailen.

Sedan är bilderna på contact us onödigt stora. Jag snackar om de tre som är bakgrundsbilder till sektionerna.

Av we_man1
Skrivet av cfj:

För det första, ta bort all form av så kallad scrolljacking. Användare är vana vid att skrollning fungerar på ett visst sätt och din hemsida bryter mot det till ingen som helst nytta.

En liten fråga, heter det scrolljacking?

Jag har försökt hitta exempel på hur man gör detta. Men hittar inget vidare. Någon som vet var man kan hitta information kring det?

Av we_man1

In-Ear headset med bra mic

Hej!

Jag söker ett in-ear headset med en bra mic. Jag har tänkt använda den utomhus vid cykling så gärna att den kan stänga ut "hård vind" när man åker så den andra personen kan höra en utan att man måste stanna upp.

Finns detta? Någon som har tips?

Tacksam för svar!

Av we_man1
Skrivet av chif:

Jag antar att du menar Superglobals.

Här kan du se vilka som finns:
http://php.net/manual/en/language.variables.superglobals.php

Att _ENV är tom kan bero på bland annat att variablen är tom eller att "variables_order" i php.ini inte innehåller "E".

Tack! Vad betyder php.ini inte innehåller "E" i detta fall?

Och en till fråga dök upp som jag tänkte lika gärna ta här.

Man skall använda sig av php explode för att upprepa saker i html filen. Men som jag förstår det så använder man explode för att dela upp en string till en array med en argument var den skall separeras. Så hur upprepar man med explode?

Det kan vara luddig förklaring, men jag är själv förvirrad att förstå uppgiften.

Av we_man1

Omgingingsvariabler PHP

Hej!

Jag undrar, förutom $_SERVER och $_ENV, finns det några andra "omgivningsvariabler". Och skrivs alla variabler ut om man printar ut hela arrayn eller är vissa dolda.

Sedan varför är $_ENV alltid tom array för mig?

Om man har en uppgift att skriva ut alla omgivningsvariabler, är det rekommenderat att göra det:
print_r ($_SERVER)
eller flera print_r($_SERVER["namn"])

Då exemplet som ges har andra och färre element än vad jag får från att skriva ut hela $_SERVER arrayn.