Inlägg

Inlägg som orvarino har skrivit i forumet
Av orvarino

Är det en konsumentprodukt?

Skönt att alla fokuserar på konsumentperspektivet. Microsofts bas är B2B. Den här kommer att sitta i plattTVskärmar och projektorer i varenda mötesrum. Nu försöker man hanka sig fram med AppleTV/AirParrot för Windowsplattformen.

Av orvarino

Jag har väl köpt in "alla" märken till mina gubbar och gummor under senaste åren. Just nu är nog Samsung Ativ 9 Plus the shit.
Lenovo funkar alltid. Undvik HP och Dell. Mac är halvOK. Asus sådär, undvik MSI, Acer ETC.

Av orvarino
Skrivet av andr3a$:

Men om Microsoft hade varit företaget bakom HLS hade det varit helt OK för dig eller hur?

När det gäller smartphones så stöds HLS i iOS och Android och därmed täcker SVT Play ungefär 98-99% av smartphone-marknaden i Sverige.

HLS-support finns redan i andra Microsoft-produkter så det är väl bara en tidsfråga innan de implementerar det även i WP.

Nej, ett public service uppdrag medför större ansvar än så. Man borde avvaktat MPEG-DASH ( http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Adaptive_Streaming_over_... ) som har som syfte att just få till en standard som inte riskerar att sätta den här typen av lösningar i gisslansituation hos en device/OS-leverantör. SVT kommer givetvis att säga att de följt standardutvecklingen men att de bedömer att MPEG-DASH inte fyller de krav på DRM som deras innehållsleverantörer kräver. Det lustiga är att man inte var nödbedd att införa en ny lösning då den gamla fungerade helt utmärkt.

Vad gäller argumentet att "täcka in X% av marknaden" så kan man fråga hur relevant marknadsandelar är efter fem år med smartphones och ett par med surfplattor. Lite som att standardisera bilbranschen 1882 eller att 1960 fokusera på vad Luxor och Monark har att erbjuda i TV-standardhänseende.
Det skulle ju vara beklämmande om en statlig institution agerade marknadskonserverande.

Av orvarino

Appleteknik

Skrivet av AF4590:

http://blogg.svt.se/testbild/2012/09/battre-bildkvalitet-i-mo...

"Ingen Windows Phone
Mobilsajten för SVT Play har haft en liten men engagerad grupp tittare som använder Windows Phone. När vi byggde om SVT Play (http://blogg.svt.se/testbild/2012/06/nypremiar-for-svt-play/) i somras var tanken att vi skulle lägga till stöd för Windows Phone. Nu har Microsoft presenterat höstens uppgradering av Windows Phone till version 8 och 7.8 och de lägger då ned stödet för streaming i webbläsaren.

Möjligheten att köra SVT Play begränsas till nedladdningsbara filer, vilket vi inte kan erbjuda av rättighetsskäl. Windows Phone stöder även videoformatet Smooth Streaming, men det kräver både stora investeringar på serversidan och en särskild SVT Play-app i stället för vår webbplats. Därför kan vi tyvärr inte längre erbjuda video för Windows Phone.

Vi förstår att detta gör dig som berörs besviken och vi för diskussioner med Microsoft för att försöka hitta en lösning."

Detta är kvalificerat bullshit. SVT har byggt hela sin nya lösning kring HLS, som är ett Appleformat och en del av Apples QuickTimeX. Sen står SVT på scen i olika sammanhang och lovsjunger Responsive Design och plattformsoberoende - samtidigt går SVT i säng med en device/OS-aktör formatmässigt.
Tjena!
Undrar hur man har kravat/upphandlat den lösningen?
http://bambuser.com/v/2977104 (22:00 in)

Av orvarino

Reviewn uppdaterad med Windows Phone 8 integration, inte mycket att beskåda dock.
http://oscarsvensson.se

Av orvarino

Uppdaterad review. Fick en Remote Desktop-fråga som behövde belysas. Med video, om än rudimentär.
http://oscarsvensson.se

Av orvarino

Ska du köra Photoshop på riktigt? Androids variant (Touch) är mer fingeranpassad och kraftigt reducerad vad gäller luginstöd etc, vilket kan vara bra ibland. Men är man en van Photoshopnavändare så är det begränsat. Att kunna jacka in kamera i plattan och ha vettigt stöd för RAW-filer kräver att det i princip är en "laptop-platta", En I5 med 4Gb skulle Photoshop gilla kola på Acer Iconia Tab W700 eller Samsung 700T1C. Samsungen är ju lite dyrare men har inbygt 3G-stöd (HSPA+). Surface Pro är ju också ett alt. Alla ovanstående har 1920*1080 i skärmupplösning, så lättare videohantering borde också funka.

Av orvarino
Skrivet av sparven89:

Riktigt bra skrivet!
Men skulle du rekommendera plattan som en möjlighet ersättare för en bärbar vid webbutveckling (on the fly)?

Det beror på vilken kontext/verktyg du anv. Kör du VS/Photoshop/lokal webbserver&DB så kör en Ixx baserad (Surface Pro), lättare kodning, lösupplöst bildhantering etc kör Clovertrail (Thinkpad Tablet2/Envy X2). Använder du typ Squarespece, Wordpress etc och kör serverprylar via Remote Desktop/Azure etc då funkar Surface RT utmärkt.

Av orvarino
Skrivet av Dirty Harry:

Bra sammanställning, dock kan jag ha åsikter om följande påstående:

"Kort om insidan, processorn är en Nvidia T30 quad-core på 1.4GHz med 2Gb minne. Det överträffar iPad4 och ligger i klass med de senaste Androidplattorna (Galaxy Note 10.1 och Transformer Prime) – framförallt är det fullt dugligt vid en jämförelse med en bärbar dator med ett par år på nacken."

Överträffar på vilket sätt? Gällande ramminne? Sammantagen CPU- och GPU-prestanda så tror jag du finner att iPad4 vinner i nästan alla fallen.

Specmässigt. Vad gäller benchmarking så är det inte tillämpligt eftersom man valt olika strategier. IPads sandboxade miljö med avsaknad av kontrakt mellan applikationer, i princip inga portar eller nativestöd för externa enheter etc gör att allt kraft går till interaktion och den körande applikationen. Det blir lite som att ordna ett dragrace mellan en Porsche 911 och en Audi Allroad och bortse från terrängegenskaper, lastutrymme och passagerarplatser etc som gynnar Audin. Jag ser inte Surface & iPad som konkurrerande/jämförbara devices. Surface är inte en devicetyp som kommer att impulsköpas av mallrats i USA (apropå en del nyheter i närtid). Det är en första smak på plattorför företaget. Men det är en konceptprodukt, en produkt som ska visa OEM var nivån ska vara.

Btw. Magnesium är JÄVLIGT kallt vid -15.

Av orvarino
Skrivet av Gunmoses:

Lenovo Thinkpad Tablet 2 kostar 5200kr på prisjakt och HP Envy X2 kostar 8100kr. Med en processor som presterar kanske en femtedel av den som sitter i Surface Pro blir ju pris/prestanda förhållande uruselt. Dom har dessutom hälften så mycket minne och grafikdel som antagligen är riktigt dåligt den också. Batteritiden blir ju så klart bättre men jag tycker att dom hade behövt va mycket billigare för den prestandan som dom ger. HP Envy X2 väger 1,4kg med tangentbordet tillkopplat medan Surface Pro väger 900g utan tangentbord och jag tror inte att själva tangentbordet väger så mycket med tanke på att det är mycket tunnare.

Pris/avsaknad av vikt och pris/batteritid är betydligt viktigare för arbete på fältet och det är ju det som den här typen av device ska klara av, allt över 650gr - när den används som platta utan tangentbord går bort. Jag skulle se <650gr som ett skallkrav. Jag har sett ett mönster när juniora medarbetare plockar ut sin första laptop. Det blir en 17" med superprestanda och stor klump till nätagg. När man passerat 40 så landar man på någonting typ Sony Z21 el motsv, lätt och med tillräcklig prestanda. Jag tror trenden för den här typen av device är liknande.

Återigen. Vad är det för typ av verksamhet som inte Clovertrail klarar av. Kör man Visual Studio med jätteprojekt, AutoCAD eller Adobe Premier så är väl en platta ändå fel plattform?

Av orvarino
Skrivet av Adam901:

Och Surface RT kör Tegra 3, alltså varken Clovertrail eller Ixxx. Och tråden är Surface Pro inte Surface RT, alltså Surface med I5.

Jo det vet jag men jag försökte mig på predikatslogik. I och med att jag suttit varje dag i två veckor och arbetat med Surface RT utan prestandaproblem och Clovertrailbaserade plattor enligt Thurott har bättre prestanda, så borde inte Clovertrails prestanda vid vanligt arbete vara ett problem.

Lite formaliserat:

A. Surface RT har tillräcklig prestanda
B. Clovertrailbaserade plattor har bättre prestanda än Surface RT
A+B. Clovertrailbaserade plattor har tillräcklig prestanda

Man behöver inte ens blanda in Core Ixx för att konstatera att Clovertrail duger för det mesta.

Av orvarino
Skrivet av Olegh:

Kan du inte läsa?

Jag har inte letat särskilt noga, men dessa prestandasiffror tyder inte på att skillnaden mellan i5-3317U och Atom Z2760 är i närheten av försumbar. Är tanken att ersätta en laptop vill man inte ha en platta med nämnda Atom-processor.

Det beror väl på vad man ska göra. Ska man köra stora BizTalk-projekt på virtuella maskiner så är det kanske fel val. (det kräver jux64 så det var nog ett dåligt exempel). Men Paul Thurotts recension indikerar att den är lika bra prestandamässigt som Surface RT och RT är helt klart fullt kapabel till vanligt kontorsarbete. I/0 och minne är ju lika viktigt som processorprestanda - en laptop med I3 och mekanisk disk kan nog upplevas som slöare än en Clovertrail med SSD.

Av orvarino
Skrivet av Aktsu:

Jobbigt, det gör ju att Excelstödet blir lite meningslöst. Då kan jag lika gärna skaffa en annan platta.

Fixa en med Intel Clovertrail (Lenovo Thinkpad Tablet 2 alt HP Envy X2) då får du Windows 8 x86 med samma formfactor / batteritid. Då får du ju förvisso köpa till Officepaketet efteråt.

Av orvarino

Ingen. Satsa på en Atom Z2760 Clovertrailbaserad istället. Typ Lenovo Thinkpad Tablet 2 eller HP Envy X2.
Acer w700 väger över kilot! Beware, det är TUNGT, lika mycket som MacBook Air.

Lite repost, men jag har sammanställt situationen på http://oscarsvensson.wordpress.com

Av orvarino

Jag har sammanställt en review på Surface RT efter två veckors hårdkörning. Finns nog en del matnyttigt för er som funderar.
http://oscarsvensson.wordpress.com

Av orvarino
Skrivet av Aktsu:

Någon som vet om Excel för Surface RT har stöd för VBA programmering (dvs developer delen)?

Nope. Det innebär att du du accessar Win32. No can do.

Av orvarino
Skrivet av GeneralRushHour:

Och tänk om nån hade velat ha en projektor, äggkokare, you name it. Du pratar om en procent av köparna.

Och på en skala ett till tio, hur många gånger visar man bilder på TV:n? I princip aldrig, därav mitt svar, värdelöst.

Öhhh, typ varje dag. Alla våra mötesrum har väggmonterad LCD-tv. Om jag vill visa en PPTX, hela arsenalen ligger i SkyDrive, eller liknande så har jag alltid mobilen med mig. Nu kör jag iofs Surface RT också och visar med men den har man ju inte alltid med sig, till skillnad fr mobilen.

Av orvarino

Från Canyons hemsida (http://www.canyon-tech.com/FAQ/Show.cfm/Storage_-_USB_Flash_D...)

"How can I set my USB Flash Drive bootable?
To make a bootable USB Flash Disk, you must first copy the system files of Windows or DOS to the disk. The USB Flash Utility for Win98/ME provides a "Copy System Files" function that will help you copy the needed files to the USB disk drive. Check afterwards if these files are copied to your disk. Note that this option is not available in WinXP/2K. However, if you have a bootable floppy disk, you can also just copy the system files from there to your USB Flash Disk.
After that, you need to restart your system and run the System BIOS Setup during power on.
Make sure the USB Flash Disk is plug-in before running the BIOS Setup. Check for the Boot Option menu and set the first boot option to USB-FDD or USB-ZIP or USB-HDD depending on how you format/partition your flash disk. It is important that your computer properly supports USB device boot. There maybe BIOS compatibility issues for different motherboards so you may need to consult your computer maker for a BIOS update. Save and exit BIOS Setup. Check on the screen if the USB Flash Disk is detected and if it can boot properly. Sometimes, you may need to press any key during the boot seek process just like booting from CD-ROM. Otherwise, if you did not press any key, it will continue to boot from hard disk. Another quick way is to disable the internal hard disk first and just let the motherboard boot from the USB flash device alone. "

Kör hårt.

/O.

Av orvarino

MOSTEK 8502 - C128
486sx 25MHz - en AMBRA, yääääck...
Pentium 133MHz
Pentium 2 333MHz
Pentium 3 500MHz - fortfarande min hemmaPDC med Win2003Server
Pentium 4 2GHz

ARM Xscale 400mhz - Compaq iPAQ

___________________

men nu bli're AMD...

Av orvarino

Nån som bytt fläkt på Zalman 7700

Såg att man kunde byta den ruttna 120mm:s Zalmanfläkten på 7700:an mot en Nexus. Någon som har erfarenheter?

http://www.silentpcreview.com/article209-page5.html
Längst ner

/O.