Inlägg

Inlägg som Ragnvlad har skrivit i forumet
Av Ragnvlad

Well, Elon är ju en idiot så det är ju knappast förvånande. Å nu blir hela "sekten" vansinniga...

Av Ragnvlad
Skrivet av evil penguin:

Har själv en PG42UQ, har bara använt den med firmware v040 (levererades med något äldre, men den uppgraderades med en gång).
Har dock inte haft några problem med att skärmen stänger av sig(?), visste inte ens att det var en grej.

Det irritationsmoment som jag direkt kan komma på är däremot: det verkar inte gå att stänga av påminnelserna om pixel cleaning + det verkar inte gå att trigga pixel cleaning annat än när skärmen är på + har signal.

bla detta jag läst om som vissa finner irriterande. Har du senaste firmware installerat? Tänkte om denna grej förvinner med ngn update? Stort tack för svar!!! mvh

Av Ragnvlad

Specifik fråga till dig som äger ASUS PG42UQ alt PG48UQ! Gällande strul!?

ÄR ev på G att beställa en sånhär men läste nu att det varit mkt strul med bla Firmware uppdateringar som inte lyckats åtgärda fel såsom att skärmarna stänger av sig m.m. Någon som upplevt krångel med ngn av dessa OLED-skärmar?

Av Ragnvlad
Skrivet av dahlgren:

Det här känns prisvärt, ny i i kartong. Se till att välj rätt tangentbord bara. https://reuseit.se/produkt/dell-latitude-7420/

Superintressant! Tack!

Av Ragnvlad
Skrivet av Mordekai:

Jag har aldrig påstått att det är synd om handlarna. Det är svårt om man måste anpassa sin affärsmodell efter en massa bortskämda egoister som inte kan acceptera att priser sjunker. Du har köpt varan för x kr. Du har ingen rätt till framtida prissänkningar. Jag är inte ett skit självgod. Jag skriver inget positivt om mig själv, det finns inget. Det handlar om ingådda avtal inget annat. Att inte respektera det är ovärdigt, girigt, egoistiskt och priviligierat. Folk snackar bara om sina rättigheter, ingen nämner någonsin sina skyldigheter. Ha, ha, ha.

Klart jag har rätt till framtida prissänkningar så länge jag kan utnyttja min lagliga ångerrätt. Bara en riktig idiot skulle ju behålla en vara, som kanske sedan prissänks med flera tusenlappar, om man fortfarande har öppet köp/ångerrätt. Bara skicka tillbaks grejerna å beställa igen. Du får vara hur ledsen du vill över detta men det är så det funkar. Lycka till.

Av Ragnvlad
Skrivet av Mordekai:

Jag blir skrämd av den konsekvenslösa egoistiska moralen som visar sig här. Blir arg på riktigt. Detta drabbar oss med moral. Vi får produkter som era omoraliska fingrar pillat på, tuffare villkor och högre priser. Hur ska man kunna driva en business om kunderna är bortskämda "privileged and entitled" egoister?

Själv blir jag livräddd för alla dessa moraliserande, självgoda typer som alltid skall diktera för alla andra hur saker och ting minsann skall skötas och hanteras.Om man genom att utnyttja möjligheten till öppet köp och därav kan tjäna 3000:- på manövern ifråga så är det väl bara att köra. Fattar inte resonemanget att man ska gå och tycka synd om handlarna?!

Av Ragnvlad

Har ju upptäckt också att jag verkligen gillar den ganska kraftiga krökningen på skärmen. Blir ju garanterat omöjligt att hitta en 4K skärm modell megastor plus att den skall vara krökt...

Av Ragnvlad

Frågan är hur mkt mitt 4070 kommer orka i 4K på 47" om jag testar ASUS PG48UQ?

Av Ragnvlad
Skrivet av Exner:

Gärna under 10K

Av Ragnvlad

Lite kvalitetskänsla är ju inte fel! Gärna metallchassi istället för plast, bakbelyst tangentbord osv. Gärna minst 512GB HDD...

Av Ragnvlad
Skrivet av pompado:

Hej, jag har följt den här tråden och ska också köpa ny skärm som är bredd istället för två 27.
Har du hittat några intressanta alternativ.

Själv köpte jag en Samsung 49 men knapparna fungera inte samt strula skärmen när den skulle vakna till liv när jag starta datorn.
Skicka tillbaka och nu letar jag efter bra alternativ.

Du verkar ha bra omdöme, så tips på vad du tittar på vore toppen

MVH

Hej, jo jag har nu kört denna hemma sedan den 14 dec och inser att skärmen är en total kompromiss. I spel är den fantastisk, där stör man sig inte på upplösning, det gör man däremot i Windowsmiljö, tyvärr.

Har 30 dagars öppet köp så den skall få gå tillbaks. Älskar storleken, vilket stör mig ännu mer då jag dessvärre inte hittar några som helst alternativ, om man vill ha 21:9 format i rejält fläskigt format.

Har kört 21:9 i 10 års tid och älskar formatet. Har t.o.m. övervägt att testa 16:9 igen för att få möjligheten att kunna spela på rejält stor skärm vilket jag älskar. Samt att OLED är grymt fantastiskt som monitor. Har då kollat på denna:

https://www.proshop.se/Skaerm/47-ASUS-ROG-Strix-PG48UQ-3840x2...

Överväger att plocka hem den och testa. Men dessvärre vet jag att jag kommer sakna 21:9...

Av Ragnvlad
Skrivet av anders190:

Steam måste vara en av de största marknaderna för spel med vuxet tema så lite förvånande att det ändå tog så pass lång tid. Bra tycker jag, för de som av olika anledningar känner att de behöver dölja det. Tycker nog ändå Steam (och GOG, som också har en del) gör rätt som idag tillåter spel med mycket fokus på sex. Inte för att starta någon debatt men när man ändå tillåter extremt våldsamma spel så kan jag ändå tycka att ett sexfokuserat spel bör vara minst lika acceptabelt. Ingen som tvingar någon att spela. Och personligen tycker jag bägge spelformerna bör få finnas.

Hoppas för övrigt ingen skäms över vad de spelar, om det är spel som jag sätt nämnas i spelet som The Sims (vill nog hävda att orginalet borde omlanseras i en komplett utgåva, gärna på GOG) eller spel som HuniePop, visuella noveller och liknande. Humble Bundeln med HoneyPop och massa andra liknande spel från samma utvecklare/utgivare sålde rätt bra vad jag kan minnas.

Finns betydligt uddare spel på sex-temat på Steam. Speljuntan har pratat om "Sex with Hitler" blandannat när de gjorde något slags dyk i utbudet tidigare i år (eller om det nu var förra året).

Mången PC-gamer har väl försökt få igång Hot Coffe till GTA: San Andreas kan jag tänka mig. Alla mods till framförallt Skyrim som finns. Eller ha sex med en shapeshiftad björn i BG3, för att nämna något.

Japp, jag tror jag kom av mig på vägen. Men något åt det hållet om nu någon läser så här långt. Bra av Valve även om det borde gjorts tidigare. Men att man inte bör behöva skämmas. Sexualiteten och intresset för den får ju ändå anses vara en ganska grundläggande del i att människan överlevt under alla år.

Sex with Hitler!?? Finns det i såna fall vill jag spela eländet!!!

Av Ragnvlad
Skrivet av Laxpudding:

Något likt en 42 tums OLED C3 eller ren monitor på samma panel kommer med UHD/4K på 42 tum ge 104 ppi. Det är ungefär som du haft innan i fråga om pixeltäthet med något mer fysisk bildbredd (ca 93 cm mot 80 cm på 34-tum UW). Dessa kan man köra i 21:9 vid behov som 3840x1600 med maskning uppe och nere. Dock kan man märka av RWBG-pixelstrukturen om man är van med reguljär IPS:s RGB-struktur på samma ppi.

3440x1440 på 45 tum är verkligen stort med den pixeltäthet som motsvarar 27-tums 1920x1080, runt 80+ ppi. Eller om man så vill: samma som 55 tum 4k/UHD. Det är generellt svårare att minska pixeltätheten för man upplever detta relativt ens referenspunkt.

Jag förutsätter (inte sett den själv) att LG UltraGear 45GR95QE är just en 21:9-nedskärning av det som ger oss en 55 tums WOLED 16:9. Denna lägre ppi med RWBG-pixelstrukturen lär nog märkas rätt tydligt om man är van med högre täthet och RGB-struktur.

För att öka tätheten på 45 tum på 21:9 skulle man behöva köra något likt 5120x2160 vilket är ≈120 ppi. Jag tror inte det finns någon tillverkningsprocess som riktigt ger just den tätheten. Det motsvarar 37-tum 4K/UHD vilket inte verkar existerar som process idag.

Närmast till hands är att någon tar 5120x2160 i 40 tum och får fart på panelerna bortom 75 Hz. Då når man ≈138 ppi. Alltså 21:9-skärningar av de paneler som utgör dagens 32-tums 4K/UHD. Men alltså ingen som kör dessa varianter i högre än 75 Hz ännu. Kan ju ändras då panelerna för högre frekvenser faktiskt finns. Bara att ingen tillverkare ännu funnit ekonomin för dessa.

Stort tack för intressanta synpunkter. Som sagt så kommer jag nog att låta denna gå tillbaks då den i andra applikationer än spel inte är speciellt kul att jobba med. Vet inte riktigt vad jag ska kolla härnäst?! Antar att det som återstår är 38" om jag vill fortsätta med 21:9. Kanske även skall ta en kolla på en större 16:9 variant i storlekarna 38"-43"...

Av Ragnvlad

Har nu kört LG 45'' UltraGear 45GR95QE OLED WQHD 240 Hz hemma i tre dagar. Har blandade känslor, varannan dag känner jag att jag vill behålla den å varannan dag lutar det åt att skicka tillbaks den.

Det positiva är givetvis i spel och den totala känslan av att vara omsluten av spelet. I Windowsmiljö däremot stör man sig på ljusstyrkan men framför allt på frånvaron av pixeltäthet. Får lite av känslan med gamla skärmar från 90talet, där man ser rutnätet och pixlarna.

Känns inte så kul att pröjsa premiumpeng för detta. Visst den är ju betydigt billigare nu under rean men prismässigt så känns den som om den skulle snarare ligga runt 8-10K... OLED är maffigt men jag fattar inte riktigt detta med antalet pixlar och hur LG egentligen tänkte?

Hade gärna stannat på denna storleken men med en högre pixeltäthet, dessvärre finns det inga 21:9 skärmar med vettig upplösning i större än 40"?!?

Av Ragnvlad
Skrivet av Exner:

Surf- och arbetsdator?

Exakt!

Av Ragnvlad

Letar Prisvärd Laptop för universitetsstudier?

Yngsta grabben börjar på Universitetet och måste handla en bärbar dator? Tipsa gärna om ngn sett något prisvärt därute. Gärna ngt fynd till bra pris! Mvh

Av Ragnvlad

Har aldrig haft problem med Inet. Dock är de inte alltid billigast men jag föredrar att handla på Inet pga att de alltid har levererat i tid.

Av Ragnvlad

Enkel, modern samt prisvärd Router?

En kompis som vill ha tips på vettig router att koppla till sin fiberuppkoppling! Vänder mig till proffsen här Mvh

Av Ragnvlad
Skrivet av perost:

Den klarar ca 200 cd/m² max i SDR vilket är ungefär hälften av vad typiska spelskärmar brukar klara, så på så sätt är den rätt ljussvag. Många kör dock sina skärmar på alldeles för hög ljusstyrka, och ställer man då en lite ljussvagare skärm bredvid och jämför så kommer den se för mörk ut.

Men det beror ju på i vilken miljö du tänker använda den i. Om du har dagsljus rakt på skärmen så kan 200 cd/m² eventuellt vara i klenaste laget, men så länge som skärmen inte behöver tävla med solen så lär det räcka gott och väl. Själv kalibrerar jag t.ex. mina skärmar till 120 cd/m², och då har jag fönster bakom.

Har inga fönster bakom å ett rätt mörkt rum. Den gamla Asus-skärmen har jag kört med rätt hårt neddragen ljusstyrka då den var som en ljuskanon när jag fick den.

Av Ragnvlad

Beställde nu denna:

https://www.proshop.se/Skaerm/45-LG-UltraGear-45GR95QE-B-3440...

Ska göra en utvärdering så får vi se om den får stanna! Några som tydligen klagat på att den känns alldeles för ljussvag?!