Inlägg

Inlägg som svolter har skrivit i forumet
Av svolter

Skillnaden är väl att Start11 endast gör att start menyn uppträder lite mer som gamla windows versioner.

Både Startallback och Explorer patcher gör till exempel att man får en vanlig taskbar som Windows haft snart 30 år, och inte någon MacOS inspirerad app bar. Microsoft har haft sådant här kvar i koden i Windows 11 ren tekniskt, men gömt det för användaren. Det är väl främst sådana ändringar som nu slutat fungera, i och med att Microsoft tagit bort legacy kod och inte bara skinnat om den gamla explorer.exe?

Av svolter

Hur många VHS band pratar vi om?
Hade 3 st VHC-C band från en VHS kamera som jag behövde konvertera. Letade runt i på blocket och facebook market och hittade någon som tog 150 kr bandet + frakt. Var någon pensionerad TV studio tekniker som hade all möjlig utrustning hemma. Kände att det var bättre investering än att köpa på mig massa saker för en engångsanvändning. Blev mycket nöjd med resultatet, vad man kan förvänta sig i alla fall från gammal VHS

Edit: Läste ditt trådstart igen, och du kanske för över filmer etc så då kanske det blir lite dyrt

Av svolter
Skrivet av perost:

Ja, det är rätt ofattbart att alla nätaggstillverkare använder samma typ av kontakt och ändå inte kommit överens om någon standard efter 20 år trots att det orsakar problem för användarna. Bara något enkelt som att t.ex. alltid köra fyrkantiga hål för 12V och avfasade för jord skulle göra det mycket svårare att råka använda fel kablar.

Ja man kan undra då det egentligen finns en standard? Ena änden av kabeln måste ju följa en standard vad pinne 1 är för något och vad pinne 2 är etc. Alla tillverkare följer ju den standarden på ena änden av kabeln så att säga.
Så kan man undra vad för diagnos som ingenjörerna lider av eftersom de inte bara drog pinne 1 till pinne 1 så båda ändarna följer samma standard. Det de gjort är väl lika logiskt som att tillverka en kabel där röd i ena änden går ut som svart färg i andra änden, istället för röd->röd, svart->svart, gul->gul osv osv.

Av svolter
Skrivet av prez1z:

Att ladda upp 20 års arkiv till molnet utan att ha en ordentlig backupstrategi på plats verkar inte bara oansvarigt utan också oväntat från en etablerad nyhetsplattform som dn.se. Det är viktigt att alltid prioritera datasäkerhet och ha robusta backuplösningar för att skydda sig mot potentiella hot som ransomware.

Mycket sånt här med myndigheter och företag hoppar ju mellan åren från en leverantör till en annan. De har ju inte laddat upp det till "molnet" egentligen. Skulle jag gissa så skötte något annat företag detta för hela myndigheten innan. Med några års mellanrum så vinner någon annan upphandlingen och tar över hela IT driften åt myndigheten och allt migreras över till den nya leverantören. Och i brist på erfarna inköpare/beställare så blir något, som tidigare kanske varit super idiotsäkra backuper och allt möjligt genomtänkt, plötsligt några virtuella servrar med någon storage area network (SAN) lösning med stora sårbarheter för ransomware.

Av svolter
Skrivet av PerWigren:

Det finns många sätt att ha oförstörbara backupper online. T.ex. S3 Object Lock + monitorering av oväntade versioner och realtids-arkivering av databastransaktioner.
Man måste inte ha offsite band-backupper. Dessa är för många system ganska värdelösa ändå eftersom det ändå är tack-och-adjö för företaget om man inte kan återställa det som skapades efter den senaste band-backuppen.
Uppenbarligen använde inte Tietoevry någon som helst form av ransomwareskydd/WORM för sina backupper. Sannolikt satte de upp något backupsystem för länge sedan och har sedan inte hängt med i utvecklingen av vare sig hotbilden eller vilka moderna tekniska möjligheter som finns.

Hacker attack är en sak. Men funderar på brand som även det kan hända. Är det avancerade brandskydd med gas etc i hela rummet något man räknar med som 100% tillräckligt eller är inte brand en orsak till att man alltid bör ha t.ex. offsite bandbackup och liknande lösningar också?

Av svolter
Skrivet av L'ombra:

Har inte riktigt förstått vad det är Microsoft kommer göra. Kommer dessa headsets inte gå att använda med SteamVR el andra externa plattformar? Det kan ju inte vara lagligt?

Problemet är väl att Microsoft av någon absurd anledning integrerat hela WMR som en del av operativsystemet.
Istället för att vara t.ex. lösa drivrutiner och någon applikation som installeras. Så nu när Microsoft inte vill supporta det längre så tar de naturligtvis inte med det i framtida byggen/versioner av Windows. Ja, då slutar hela headsetet att fungera. Alltså inte bara i SteamVR etc utan Windows kommer inte känna igen WMR headsetet när du stoppar in USB kabeln.

EDIT

Ok, läste nu att de även kommer droppa Steam VR support från Nov 2026. Men förmodar att det egentligen skall läsas som att de stödjer väl den Windows versionen tills dess. Därefter supportar de inte den Windows versionen längre och därmed inte heller någon version av windows med WMR stöd, vilken i sin tur gör att de inte längre "officiellt" stödjer Steam VR längre.
Tror dock inte den kommer sluta fungera, antar att de inte skickar ut en kill switch utan det är mer att kör på egen risk. Och gör Valve någon breaking change ändring i SteamVR efter Nov 2026, så kommer Microsoft inte anpassa WMR att vara kompatibel.

Av svolter

1) Borra ett mindre hål igenom väggen under golvlisten. Alltså hålet på hans sida av väggen döljs bakom golvlisten.
2) Placera en högtalare med t.ex. ett konformat rör vars ände är monterad till hålet.
3) Placera känslig mikrofon mot väggen.
4) När hans ljudnivå övergår ett visst gränsvärde skapar en ton generator ljud i takt med hans ljud.
5) Han kommer tro att det är något fel på hans högtalare / förstärkare / film som försvinner när han sänker volymen.

Av svolter
Skrivet av Bjirn:

Vad är det för appar folk vill använda men som inte finns i App store idag?
Bara nyfiken. Behöver inget flame war men om någon har några exempel?

Fortnite skulle jag gissa är en. Den togs väl bort då Epic och Apple inte kom överens. Epic ville kunna ta betalt själva inne i appen via deras egen betallösning, vilket inte Apple tillåter då de inte får sina 20-30% i sådana fall.

Av svolter

Minns dem från CD brännare tiden typ 1994-2000 som det bättre märket. Men efter det? Inte direkt något som man stött på så mycket av.

Av svolter
Skrivet av cyklonen:

Gissningsvis är det en skärm som justerar ljusstyrkan med en alldeles för låg PWM-frekvens. Hög nog för att du inte direkt uppfattar det som flimmer, men låg nog för att det ändå flimrar. Jag är oerhört känslig för flimmer, och reagerar med yrsel när jag har flimmer i synfältet.

Inte för jag är insatt i deras test metoder, men enligt rtings så skall det vara en flimmer fri skärm.

"The backlight is completely flicker-free at all backlight levels, which can help reduce eye strain."

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/32gp850-b

Av svolter

Finns det någon setting i BIOS där du kan välja om den skall prioritera Integrated GPU eller Discrete GPU?
Ibland behöver man t.ex. sätta till Integrated GPU = Disabled, för att tvinga systemet att alltid använda grafikkortet.
Eller att sätta Discrete GPU först och Integrated GPU som sist.

Av svolter
Skrivet av Baxtex:

Känner mig som en idiot. Men vad har man egentligen den där främre hållaren till? Kan man fästa en korg?

Du kan väl fästa vad du vill där, det är mer upp till om du kan hitta en "snygg" korg som passar in

Det är en gammal design och normalt hade man back med dricka där eller en trälåda med matvaror.

https://happyride.se/forum/attachments/imag0559-jpg.185787/

Av svolter

Visserligen kan nog en SSD blir för varm för att vidröra med fingrarna. Men smältpunkten för ett buntband ligger väl på minst 200 grader så det bör inte vara några problem ur det perspektivet.

Av svolter
Skrivet av martinwa:

Jag köpte en TV av LG med rabattkoder enligt tipset ovan och när jag fått min TV (efter någon veckas väntan) ansökte jag om cashback. Idag fick jag svar att "Cashback-kampanjen kan inte kombineras med andra kampanjer eller rabatter". Sedan hänvisar dom till villkoren: https://lg-he-oled-cashback.sales-promotions.com/sv/terms-and...

Dessa är uppdaterade efter jag inhandlade min TV (villkoren är uppdaterade den 18-sep-2023) och man har lagt till en fetmarkerad: "7. Cashback-kampanjen kan inte kombinera med Mecenat eller Benify kampanjer eller rabatter."

När jag köpte min TV fanns inte denna text utan det stod som Palmen16 citerade (jag dubbelkollade avtalet). Jag har hör av mig till LG om detta och väntar på svar. För mig är det otroligt att man kan ändra ett villkor och sedan neka cashback, det borde vara så att det avtal som gällde när jag köpte varan ska vara det som gäller.

Vill minnas att de hade likvärdig Benify kampanj samtidigt som en cashback kampanj förra året runt maj/juni på alla C2 modellerna. Det var samma karusell då, att det stod inte direkt tydligt att de inte gick att kombinera, och LG nekade cashback för folk efteråt. Man kan tycka att de borde lärt sig i från den gången...

Av svolter

12v batteri som töms känner jag igen från James May och hans Tesla S.

https://youtu.be/NsKwMryKqRE

Ganska komiskt att det kan hända en elbil som är inkopplad i väggen.

Av svolter
Skrivet av lövet:

Hur får man in Text-TV på LG 55B2 med Tele 2 och Telehub? Det verkar inte gå? Smärre panik då användaren måste ha Text-TV!

Försökt att gå in på Telehub och sen Google Playbutik för att söka efter Text-TV app där, men den är inte tillgänglig där!

Så uselt att inte kunna använda Text-TV som man kunnat göra sen 80-talet.

Går väl via webbläsaren annars?
https://texttv.nu/
https://www.svt.se/text-tv/100

Inte kollat men kanske går att sätta som start sida eller bokmärke för enklare access?

Av svolter
Skrivet av TheWretch:

Någon som kan tipsa om Officepaket inkl. Outlook som engångsköp, inte prenumeration.
Finns hos Microsoft för 3600kr, men jag tänker mig något mer humant pris

Finns från 10 kr till 3600 kr. Självklart är en för 10 kr någon typ av volymlicens och inte helt korrekt att använda.

Dell, HP och liknande tar väl runt 2500 kr för samma sak i samband att man köper en dator.
Och de lägger garanterat på en rejäl slant själva mot vad de faktiskt betalar när de köper dem från Microsoft.
Så jag ser inte någon orsak till varför butiker på nätet som säljer för mellan t.ex. 1500 - 2000 kr inte skulle kunna vara helt korrekt köpta och lagliga nycklar från Microsoft.

Av svolter
Skrivet av str8forthakill:

Så vad de säger är att recensenter av spelen kommer få en bättre spelupplevelse och således ge bättre reviews men spelarna kommer inte få spela dessa denuvo-fria versioner?

De menar nog att göra det möjligt för utvecklarna på ett säkert sätt erbjuda recensenter att kunna köra båda versionerna. Så att de bland annat kan testa om det är någon skillnad mellan den publika Denuvo versionen och ej skyddad version. Idag kan sådana tester endast göras efter att Denuvo tagits bort på den publika versionen efter några månader/år. Då risken idag annars är att en sådan oskyddad kopia läcker ut.

Bortsett från det så undrar jag vad alla miljarder som bolagen borde dra in nu tagit vägen?
Enligt alla antipirat ekonomiska regler så har de ju förlorat miljarder när folk kopierat spelen, nu finns det ju mängder av spel som varit omöjliga att kopiera i månader och till och med år. Och pengarna borde då de senate åren fullständigt öst in till bolagen med fantastiska kvartalsvinster, med aktiekurser som rusar i skyarna

Av svolter
Skrivet av Baxtex:

Skillnaden här blir väl att reklamen kan vara olika lång och kan läggas in på olika ställen helt random.
Kan bli rätt många kombinationer som behövs manuellt rapporteras så troligen skulle en sådan lösning mer eller mindre klippa bort riktigt innehåll.

Av svolter

Då de har haft år på sig och de har full kontroll över allt sitt innehåll så har jag alltid undrat varför de inte bara från servern strömmar reklamen som en del av original innehållet. Visserligen tekniskt komplext att göra men fullt genomförbart. Och skulle de göra det, så lycka till att blocka sådan reklam i större omfattning på ett enkelt sätt.