Inlägg

Inlägg som keptang har skrivit i forumet
Av keptang

Absolut inte värt det.

Av keptang
Skrivet av Galvanizer:

Det ser ungefär likadant ut på mina fem datorer som kör Windows 10 idag. Undrar vad som kan vara orsaken till att explorer vill starta om sig emellanåt.

Memtest och övrig diagnostik är grundligt utförd. Har dessutom provat att köra ett tag helt utan mjukvara från tredje part.

Skickades från m.sweclockers.com

Måste finnas någon minsta gemensam nämnare på dina datorer. Antivirusprogram eller liknande kanske.

Av keptang
Skrivet av hyperbol:

"Sedan Windows 8 är antivirusprogrammet Windows Defender inbyggd i operativsystemet. Det är förstås utmärkt. Problemet är att Defender alltid får usla betyg av exempelvis säkerhetsexperter som tyska AV Test. Konkurrenterna hittar helt enkelt många fler elaka program.

Det är rimligt att betalprogram från exempelvis F-Secure och Kaspersky har fler avancerade funktioner. Däremot är det orimligt att världens ledande it-företag Microsoft inte ska lyckas prestera ett antivirusprogram som ger oss hög säkerhet". pc för alla

Nej, det är inte rimligt, däremot vill företagen överleva och tjäna pengar på rädsla.

Har kört Windows Defender (tidigare MSE) sen det lanserades ungefär (2009), har fortfarande inte fått några konstigheter i datorn, men så vet jag vad jag gör också och använder inte IE t.ex. eller klickar på länkar i phishingmail.

Körde Avast innan det och var nöjd med det.

Men det är väl inte vad denna tråd handlar om.

Av keptang
Skrivet av Kaine_Uro:

OnT: Utforskaren (explorer) är verkligen stabil i Windows 10. >.< Kraschar flera gånger dagligen.

http://i.imgur.com/6fqO1Xa.png

Det är något fel på din dator, inte Windows' fel.

Har noll och ingenting där på min dator under kritiska händelser, den har kört Windows 7, uppdaterats till 8 och 8.1 och nu Windows 10, igång 24/7 sen 2011.

Av keptang
Skrivet av twk:

Jag tycker att det är en "big deal". Jag installerar antivirusprogram för att slippa virus, spionprogram och störande reklam och nu så är det antivirusprogrammet som lägger in reklam i de mail jag skriver. Det hade varit annorlunda om Avast hade kommit med information när jag uppdaterade till senaste versionen, tex: "I denna version av Avast kommer en epostsignatur med reklam att automatiskt att läggas till i de mail du skickar från bla Gmail. Om du inte vill att denna signatur läggs till i dina mail klicka här".

Oh well, programmet blir tydligen sämre för att du måste avmarkera det i inställningar.

Själv använder jag inget tredjepartsprogram, räcker med det som finns inbyggt i operativsystemen.

Av keptang

Det är bara att stänga av, big deal?

Av keptang
Skrivet av Fototoken:

Jag kör XBMC 13.2 på min HTPC (Intel NUC) ute i vardagsrummet och på servern i datarummet så har jag installerat PLEX som används då jag eller sambon är ute och reser, supersmidigt att kika på film/serier i t.ex. paddan eller mobilen, eller varför inte på någon dator i ett vanligt webbläsarfönster när man är hos någon annan...

Varför kör du inte Plex-klienten på din NUC?
Då har du ju allt i synk och saker blir markerat som sedda osv. Eller går det att göra automagiskt med Kodi via någon plugin?

Av keptang

Snittat 75k/månad under 2015, innan skatt tyvärr, kul att man bidrar till skatteintäkterna iallafall.

Skrivet av Agile:

Lever och arbetar i sverige:

Bruttolön 45 045kr/månad grundlön + att företaget betalar in för tjänstepension ca. 5000kr/månad . Tillkommer gör bonus ca. 150 000kr/år.

Jobbar inom it/web.

Klagar inte

Ingen idé att flytta till norge och jobba

Jobbar fortfarande på samma bolag, 30% löneökning är rätt bra ändå tycker jag på ca. 7 år på denna lönenivå.

Av keptang
Skrivet av Phil88:

är jag den enda som tycker dem är grymt fula också? Ser ut som något man sätter i sin "trimmade" honda civic..

Du är inte ensam om det.

Av keptang
Skrivet av cheben:

Ifall ni inte sett. De har publicerat en roadmap för vad som skall hända 2016. Låter som det kan bli ett spännande år, mycket planer Längtar framför allt efter egna domäner samt full PGP support!

https://protonmail.com/blog/secure-email-roadmap/

Support för egen domän redan nu i januari står det, hoppas på det, då funderar jag på att börja använda protonmail på riktigt.

Av keptang

WD RED.

Av keptang

Som många redan sagt, inga konstigheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av keptang

Köp en iPad Air 2. För ren "platta"-funktioner (konsumera media) så är det ingen konkurrens tyvärr från Android/Windows när det kommer till prestanda, batteritid och smidighet i systemet och kvalitét på appar.

Tycker du det är värt att lägga ut pengarna på en iPad Pro, gör det om du tycker du behöver något större än 9,7" som iPad är.

Av keptang

Kundtjänst har rätt, stäng av mobilsvar innan du åker.

Av keptang
Skrivet av XPerion:

Senast man läste, så klagade många på lagg//krasch/stutter med ip6/6 plus/6S. Sen från rapportera sålda enheter till endast skeppade enheter och minskning av komponent beställningar av ip6S. ipad också störtdyker. Låter det som ett bra år för Apple?

Och kanske din egen upplevelse av enheterna och inte bara vad du läser kan ge något? Själv brukar jag göra så att jag skaffar mig egen erfarenhet (därför jag köpt bl.a. Z3 Compact / LG G4 / iPhone 6S i år), ger lite mer substans då än att bara tro på det man väljer att läsa.

Sen kan du läsa på lite om hur mkt $$ som genereras i vinst och dra din slutsats från det i kombination med din egen erfarenhet, om du har någon.

Just sayin'.

Av keptang

Gör backup på /etc och /home så lär du ha allt du behöver.

Av keptang

@Artex1337: Köp ny PSU och grafikkort, det är allt. Får du pengar över köp SSD om du inte har en.

Av keptang

Du behöver bara ett grafikkort (och kanske PSU beroende på vad du har idag). SSD är kul också om du inte har.
Lägg alla pengar på grafikkortet du vill ha.

Av keptang

Betalning vid köp av spelet. Är det skräp så är det ju bara att göra en refund..

Av keptang